Dodaj do ulubionych

strój na halloween

30.10.08, 13:14
Witam.
Gdzie można (oprócz marketów, tam już nie ma :) ) na Ursynowie kupić
lub niedrogo wypożyczyć strój na Halloween dla dziecka?? A może ktoś
z Państwa ma taki strój, który zalega w szafie i jest już
niepotrzebny?? Dziecko ma ubrania na 116cm.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: strój na halloween 30.10.08, 13:59
      To ty chcesz celebrować to święto okultyzmu i satanizmu zwyrodnialcu? ;-)
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20081030&id=my11.txt
      • arturo1978 Re: strój na halloween 30.10.08, 14:31
        Ale mi pojechał po skarpetkach ;-) W przedszkolu takie wymogi,
        będzie bal, ma być strój :-) Więc muszę go kupić, a nigdzie w
        pobliżu nie ma, dlatego pytam :)
        • rubeus Re: strój na halloween 30.10.08, 15:29
          jest na kabatach blisko metra kabaty wypożyczalnia różnych strojów
          zwie się to Galeria Ghont

Aleja Komisji Edukacji Narodowej 11/2u (to jest na tyłach budynku,
          od strony ul. Borsuka )

Telefon: 022-4059005, 0607199545, 0603349054
          • stworzenje idiotyzm 30.10.08, 16:07
            tyle powiem, żeby w przedszkolu uczyć niepolskich świąt. Smutne wręcz.Ale
            oczywiście polska kocha kopiować wszystko z Hameryki, mimo,że daleko nam i tak
            do niej. Śmieszne to jest bardzo. Szkoda,że nie kopiujemy z zachodu pozytywnych
            zachowań typu:dbania o porządek na ulicach,dbania o kulturalną jazdę samochodem
            wobec innych użytkowników dróg.To przedszkole jakieś dziwne że w ogóle chce
            świętować niepolskie święto. Czyli co przyjęli zasadę:czym skorupka za młodu???
            • asinek68 Re: to nie idiotyzm 30.10.08, 17:27
              To nie idiotyzm tylko poszerzanie horyzontów i nauka tolerancji dla
              dzieci. Niby dlaczego mają nie wiedzieć jak świętują ich koledzy za
              oceanem ?
              Większość dzieci widzi dalszą rodzinę tylko raz w roku - właśnie na
              cmentarzu z okazji polskiego święta. I często ta rodzina stoi przy
              grobie, pali papierosa i trajluje o polityce i innych pierdołach. I
              to jest dopiero smutne.
              Faktycznie jakieś dziwne to przedszkole, że Paniom coś się chce
              robić dla dzieci ;)
              • stworzenje Re: to nie idiotyzm 30.10.08, 17:58
                nie zgodzę się, dlaczego zaraz uogólniasz,że każdy ma stać nad grobem i palić
                owego papierosa itd.??
                Może właśnie warto uczyć dzieci polskich wartości,tradycji przede wszystkim.
                A paniom to by się mogło właśnie polskie święta i tradycje dzieci uczyć, mnóstwo
                mam fajnych świąt, zabaw.
                Niestety ale amerykanizacji mówię stanowcze precz!!!
                Co innego jest pokazać wzmiankę o owym święcie i innych podczas nauki
                angielskiego.Wzmiankę, o której trudno mówić gdyż to rozmiary komerchy
                przybrało-sprzedaż strojów na H. w sklepach,to samo z Walęwtyłkami.Bo tak serio
                to chyba tylko chodzi o kasę żeby jak najwięcej około tych świąt kiczu sprzedać.
                • asinek68 Re: to nie idiotyzm 30.10.08, 18:26
                  To są moje wnioski z iluś lat wizyt na Cmentarzu Bródnowskim. Przy
                  co którym grobie stoi grupka osób zajętych rozmową o wszystkim i o
                  niczym, co chwilę słychać: "Marysiu, Zosiu, Krysiu (itp.) ! Jak ty
                  pięknie wyglądasz! No nic się nie zmieniłaś!". A panowie omawiają
                  aktualną sytuację polityczną. Raz nawet grzecznie
                  poprosiłam "sąsiadów", żeby byli troszkę ciszej. Nie wiedzieli o co
                  mi chodzi :(
                  A co do nauki dzieci to jak najbardziej! Tylko akurat o tym Święcie
                  trudno jest rozmawiać z przedszkolakiem dla którego śmierć to
                  abstrakcja.
              • stworzenje a inne kraje?? 30.10.08, 19:00

> To nie idiotyzm tylko poszerzanie horyzontów i nauka tolerancji dla
                > dzieci. Niby dlaczego mają nie wiedzieć jak świętują ich koledzy za
                > oceanem ?

smutno,że tylko Ameryka taka wyróżniona,czym sobie zasłużyła? To czemu nie uczą
                od maleńkości w polskich przedszkolach świąt kolegów z Afryki, Japonii itd.?
            • marek.dumle Czasem idiotyzm, czasem nie 30.10.08, 19:02
              1.Dziwię się, jeżeli państwowe przedszkole organizuje dla dzieciaków
              zabawę halloweenową
              2.Nie dziwię się jeżeli prywatne przedszkole w uzgodnieniu z
              rodzicami organizuje dla dzieciaków zabawę halloweenową
              2.Nie dziwię się, jeżeli moja córka dla własnej rozrywki organizuje
              z koleżankami zabawę halloweenową
    • dziedzicznacytadelafinansjery Re: strój na halloween 30.10.08, 19:17
      A może raczej należałoby dziecko chronić przed zagrożeniem magią, okultyzmem czy
      wreszcie zupełnie obcym kulturowo przeszczepem, zamiast jeszcze wyposażać je w
      strój do czczenia tego dziwnego "święta"?
      Czy dał ktoś Panu gwarancje albo czy jest Pan pewiem że tego typu "zabawy" nie
      obdiją się negatywnie na psychice dziecka?
      Pozostaję z szacunkiem i apeluję o refleksję
      • jan-w Re: strój na halloween 30.10.08, 20:21
        W USA palą świeczki w dyniach, w Meksyku wszyscy powiewają kościotrupami, w
        Polsce palą świeczki na cmentarzach i opijają rodzinne spotkania. Różne narody
        różnie się bawią z tej okazji. Nie ma nic złego w zabawach na modłę sąsiadów z
        globalnej wioski. A jeżeli chodzi o doszukiwanie się elementów magicznych, to
        przecież znaczna część świąt kościelnych też jest adaptacją lokalnych zwyczajów
        pogańskich lub starych rytuałów magicznych.
      • 0golone_jajka Re: strój na halloween 06.10.09, 15:28
        Ciekawe jak negatywnie na psychikę dziecka wpływają dwie godziny religii w tygodniu...
    • ka_roll Re: strój na halloween 05.10.09, 15:16
      Witam, wiem, że ten post jest z 2008 roku ale miałem teraz ten sam problem i
      szukałem w internecie i znalazłem wypożyczalnie, która jest w Pruszkowie i
      Warszawie (Blue City) - chociaż teraz, poza sezonem mają zamknięte... i trzeba
      jechać do Pruszkowa, ale na prawdę warto - tylu strojów i przebrań to jeszcze
      nie widziałem i na halloween straszne maski i stroje - ja przebrałem się za
      śmierć z kosą itd. a moja żona za sexi pielęgniarkę. Ona będzie ratować ludzi na
      imprezce a ja po nieudanej interwencji zabierać na ostatnią podróż... tak to
      sobie wymyśliliśmy :)
      Aaa byłbym zapomniał - link do tej wypożyczalni strojów:
      www.wypozyczalniestrojow.pl/index.php?page=static&id=38

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka