Dodaj do ulubionych

I co teraz robimy?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:10
Witam. Co teraz będzie z dotychczasowymi ulicami w nowo przyłączonych
miastach? Wiele ich nazw nakłada się z rzeszowkimi. Potrzebne będą zmiany.
Czy władze miasta mają projekty zmian nazw ulic? Konieczna jest też zmiana
numeracji domów itd.

Co z planami miasta które stanęły teraz w Rzeszowie? Już za 5 miesięcy będą
nieaktualne. Czy powstaną nowe witacze na drogach wjazdowych? (Zwięczyca i
Przybyszówka). Jak zostaną ponumerowane różne instytucje typu przedszkola,
szkoły itd?

Czy wobec włączenia Zwięczycy i Załęża, nie warto pomyśleć o rozbudowie
dworca w Załęzu? Tak aby służył wschodniemu Rzeszowowi. I mam nadzieję że
staną tam odpowiednie tabliczki (Rzeszów-Załęże, Rzeszów-Zwięczyca) tak jak w
innych miastach. Wiem że to mało ważne ale ciekawi mnie to:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Projektant Re: I co teraz robimy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:13
      Errata - w nowo przyłączonych miejscowościach :)
    • Gość: Bolek Re: I co teraz robimy? IP: 195.117.152.* 27.07.05, 14:34
      Miejmy nadzieje ze Prezydent Ferenc brał to wszystko co napisałeś wczesniej pod
      uwage i nie bedzie dużego bałaganu w styczniu.
      • Gość: Projektant Re: I co teraz robimy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:42
        Może mieszkańcy zaproponowaliby nazwy ulic? Nie chciałbym mieć ulicy XXX-lecia
        PRL w mieście (jest chyba taka w Zwięczycy:))
    • Gość: abs Re: I co teraz robimy? IP: *.spektrum.sih.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 14:55
      HO HO
      Nikogo niemam zamiaru dyskryminować , ale robić problem - przepraszam z jakiego
      dworca w Załężu.
      Dworzec to dworzec, stacja to stacja a przystanek to też co innego.
      Załęże to chyba stacja.
      Jeżeli pójdziemy dalej tym tokiem, to trzeba w Rzeszowie "myśleć" o metrze.
    • chris1970 Re: I co teraz robimy? 27.07.05, 19:58
      Stacja w Załężu jest położona zbyt daleko od centrum miejscowościi tak naprawdę
      służy niewielu mieszkańcom Załęża. Mało kto dojeżdża do Rzeszowa pociągiem,
      ponieważ jeździ autobus 1 i 11. Kiedyś, w latach 70tych i 80tych więcej ludzi
      korzystało ze stacji, bo autobus jeździł wtedy tylko do Zakładu Karnego a nie
      do wsi. Wtedy nawet była czynna kasa na stacyjce. Dojście do stacyjki jest
      nieciekawe.
      Myślę, że lepiej jest zająć się stacją dla mieszkańców Baranówki, tam naprawdę
      jest stacja potrzebna. Poza tym, ze stacji Rzeszów Baranówka mogłyby zaczynać
      bieg pociągi do Przemyśla i tak dla tych pociągów Rzeszów Główny byłby stacją
      przelotową.
      • Gość: Projektant Re: I co teraz robimy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 20:05
        Daleko czyli gdzie? I kiedy wreszcie zostaną zmienione tabliczki na dworcu
        głównym na Rzeszów Główny. Miasto ma 5 dworców, może ktoś się tym zajmie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka