coolt22 14.08.02, 19:37 od wrzesnia ide do IV LO, slyszalem że są tam najlepsi nauczyciele matematyki w Rzeszowie zgadza sie czy nie? piszcie również o innych belfrach. licze na duzo opinii :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Daria Re: nauczyciele w IV LO IP: *.smlw.pl / 10.2.2.* 16.08.02, 00:37 Jesli idzie i nauczycieli matmy to masz niezle informacje. Faktycznie jesli o to chodzi to Iv ma sie czym poszczycic. Mnie uczyla Prof. Dul-krotko mowiac przewspaniala nauczycielka, wyrozumiala, spokojna, zawsze chetna do pomocy i co najwazniejsze umiejaca przekazac swoja wiedze. Jesli terafisz na ta Prof to mozesz byc spokojny o swoj stan wiedzy z matematyki - wyuczy Cie. Przez rok mialam zajecia z Prof. Kawalkiem. Bardzo dobry czlowiek jednak zyjacy w swoim swiecie, swiecie matematyki. Nieszkodliwy ale nauczyc to on chyba za duzo nie nauczy. Prof. Gajdek - kobieta zna sie na tym co robi. Wystarczy powiedziec ze przygotowujac moja klase do matury zrobila to na tyle fachowo ze tylko 3 osoby z okolo 20 dostalo czwory z pisemnych a reszta to bdb. Jej tesc Prof. Gajdek - nie mialam z nim lekcji, ale slyszalam ze jest fachowcem z pierwszej polki zarowno w matematyce jak i w podejciu do uczniow. A Prof. Kedziorek - modl sie zebys na nia nie trafil... Inni fajnie nauczyciele: Zabinska - Osowy z historii - rowna Kobieta, krotko mowiac i do tanca i do rozanca, jak sie z Nia nie zadrze to jest suuuuper. Prof. Kobryn (j.polski) - wymaga bardzo duzo i da Ci wycisk przez 3 lata, ale na 100-we zapamietasz ja na zawsze i wyuczy Cie tak ze kazde niedociagniecie jezykowe bedziesz wyczuwal na kilometr. Prof. Andres - wystarczy powiedziec bombowy facet - lekcje historii z nim to zarowno przyjemnosc kabaret ale wszystko w granicach rozsadku - polecam. Prof. Kedzierska z niemieckiego - mocna Kobieta z zasadami, ktora nie da sobie brzydko mowiac "w kasze napluc", ale przy tym wyuczy niemieckiego jak nikt. Po nauce u niej mozna spokojnie bez kompleksow jechac do Niemiec. Ale te 3 lata to bedzie praca, ale zapewniam oplaca sie. Skonczylam juz IV i tych wymienionych nauczycieli bede pamietala do konca zycia. Zycze Ci abys przynajmniej napolowe z nich trafil. 3maj sie i powodzenia, ciezkie 3 lata przed Toba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psm Re: nauczyciele w IV LO IP: APPMIAUMELPRX* / *.pm.com.au 16.08.02, 06:11 Daria, Ja tez skonczylem IVLO ale chyba kilka ladnych lat przed Toba. Wiekszosci z wymienionych nauczycieli nie znam. Czy mowia Ci cos nazwiska Tecza, Zdzieblo, Semeniuk. Co sie z nimi dzieje? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: nauczyciele w IV LO IP: *.smlw.pl / 10.2.2.* 16.08.02, 09:25 Drogi Psm! Z wymienionych nazwisk mowi mi cos tylko nazwisko Pani Zdzieblo. Za mojej "kadencji" uczyla historii, ma sie dobrze i z tego co wiem nie wybiera sie na zadna emeryture. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
coolt22 Re: nauczyciele w IV LO 16.08.02, 21:13 na razie dzieki za wszystkie opinie szczególnie darii, która udzieliła wyczerpującej odpowiedzi:)). Odpowiedz Link Zgłoś
adario Re: nauczyciele w IV LO 24.08.02, 23:16 no cóż ja nadal chodzę do tego liceum i muszę powiedzieć że najlepszym nauczycielem w szkole i największy kabareciarzem jest pr. Andres. Likcja historii znim to jak "podróż w chumar" czasem wypadniesz z klasy z bólem brzucha gdyż niekiedy CAŁĄ lekcję spędzi na opowiadaniu różnych kawałów. Ale nauczyć to do maturki spokojnie przygotuje. Z polskiego polecam pr. Szabatowską. Po 2 godzinach można spokojnie "amputować" sobie rękę, ale interpretację do wszystkich utworów da i to w najlepszym stylu. To wg mnie najlepsi nuaczyciele. No i pr. Gajdek z matematyki. "Opatentowana AI w dziedzinie matematyki(atryfitial intelligence).Podaj swój skład to może coś więcej o nim powiem Odpowiedz Link Zgłoś
coolt22 Re: nauczyciele w IV LO 25.08.02, 12:21 niestety swój skład poznam dopiero we wrześniu :( Odpowiedz Link Zgłoś
fleyton Re: nauczyciele w IV LO 25.08.02, 15:32 Jeżeli mogę coś dodać to tylko to że jestem w podobnej sytuacji co Ty. Też wybieram się od września do tego liceum. Idę na kierunek mat-fiz-inf. Też nikogo tam nie znam ale mam nadzieje na miło spędzone 3 lata w tym ośrodku edukacyjnym. Fajnie że stworzyłeś ten wątek, ja też nosiłem się z zamiarem zrobienia podobnego. Dzienks. 3maj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
veteran Re: nauczyciele w IV LO 25.08.02, 18:48 fleyton napisał: > Jeżeli mogę coś dodać to tylko to że jestem w podobnej sytuacji co Ty. Też > wybieram się od września do tego liceum. Idę na kierunek mat-fiz-inf. Też > nikogo tam nie znam ale mam nadzieje na miło spędzone 3 lata w tym ośrodku > edukacyjnym. Fajnie że stworzyłeś ten wątek, ja też nosiłem się z zamiarem > zrobienia podobnego. Dzienks. 3maj sie. Ale Wam zazdroszczę :-) Chodziłem do IV LO 1990-1994 :) Fajne lata. Pytacie o nauczycieli. To może coś o składzie mojej klasy (mat-fiz). Wychowca, Barbara Kendziorek. Ktoś tu już coś napisał. Specyficzna kobieta. Da się przeżyć, a że jak ktoś trafi do niej to nie ma wyboru to nie ma co płakać. Polski - Zofia Siuta. Oj, ciężko - jak już na tym forum ktoś pisał - odpytywanie wygląda jak proces sądowy. Ale pani profesorka na koniec szkoły okazuje się miła kobieta a ja do dziś pamiętam jej słowa "wiedza to podstawa" :) A z maturą poszło gładko. Angielski - pan Bachłaj - hehehehe, i tyle powiem :) Miałem też wcześniej zajęcia z pania Jezierskają :) Też może być. Może wyzbyła się już rosyjskiego akcentu? :) Niemiecki - Zofia Białek - dobra szkoła języka. Geografia - pani Gałuszka - no różnie to bywało, nie moge jej zapomnieć, że kiedyś postawiła mi pałę w... sobotę! (tak, tak - odrabialiśmy jakiś wolny dzień) - tak człowiekowi weekend popsuć ;) Historia - pan Andres - z tego co czytam to do dziś jest już legendą IV LO - za naszych czasów dopiero się rozkręcał ;-) Co ciekawe nie pamiętam nazwisk nauczycielek chemii i fizyki. Widocznie coś w tym jest :) Była chyba jeszcze taka pani od plastyki - Ryba chyba :) Koszmar jakiś :) Miło wspominam panią Zabińską, tymbardziej że kiedyś chodziłem do liceum miała mniej więcej tyle lat co ja teraz, więc była spoko ;) Spoko jest również ten pan z wąsem (nie pamiętam nazwiska - kurcze pieczone) który naucza jak korzystać z maski gazowej :) Pewnie kogoś zapomniałem. Wuefiści? Spoko, nie pamiętam już nazwisk. Generalnie fajna szkoła, jak traficie na fajnych ludzi w klasie to będziecie to miło po latach wspominać :) Odpowiedz Link Zgłoś
acetylocholinesteraza Re: nauczyciele w IV LO 27.09.02, 23:18 chodze do czwartego juz 3 rok, ale juz wiem, ze bede je milo wspominal . nie jest to jakis ranking, po prostu mowie co mysle o roznych nauczycielach. prof. S.Andres(hist) - rewelacja, czasem cichy, ale jak walnie cos na lekcji to wszyscy sie klada ze smiechu. Poza tym ma program w radiu centrum, gdzie tez jaja leca. prof. S.Szabatowska(pol) - pisania duzo, odpowiedzi ciezkie, ale numeru gdy przyniosla kazdemu wafelki w czasie lekcji nigdy nie zapomne. prof.J. Skoczylas(mat) - mloda, wiec czasem zrozumie, i ogolnie ok ...uczy w miare dobrze. prof. F.Kita(fiz) - uczy dobrze, przeprasza ze nie pyta, i pelni obowiazki wychowawcy nawet jak nim nie jest . Ogolnie - bardzo ok . prof.A.Pałach(ang) - kolejna z mlodego pokolenia, ogolnie sympatyczna, ale czasem jej odbija . Uczy przecietnie, ale jest luz na lekcjach. prof.M. Brzozowska(niem) - patrz wyzej . nie jest zla, ale potrafi sie wkurzyc. prof.A.Chorzępa(wf) - rewelacja, wf sam w sobie jest piekny, a z Nim to juz w ogole. prof. R.Bachłaj (ang, niem) czlowiek - legenda, niesamowicie inteligentny (zna 6 jezykow, uczy sie 2 kolejnych) ale nie widac tego po Nim .. jego kawaly bede pamietal do konca zycia ... btw . - www.akcjaromuald.prv.pl - dla wszystkich uczniow i absolwentow IV ) prof.M.Żewakowski (po) niesamowicie sympatyczny czlowiek, nauczy czego ma nauczyc, a oprocz tego jeszcze bedzie wesolo. prof. A.Żmudziejewska(biol) - świetna nauczycielka , jak sie ja zagada to mozna gadac przez cala lekcje .. ale i swoje wymaga . Prof. A.Ćwiok . .... ... hmm .. i tu jest problem ... wycieczki z Nia w ramach PTTK fajne (zwlaszcza jak sie zgubi, co sie Jej czesto zdarza) ale na lekcjach kicha .. Wszystko zalezy od Jej humoru .. ale raczej jest kiepsko prof. R. Gębica - ogolnie fajna, czasem troche Jej odbija, ale uczy dobrze i na lekcjach w miare sympatycznie . Nie jest zla, rewelacji tez nie ma . Mirosław Nowak OP - specjalnie wymieniam imie, bo jest znany bardziej jako 'Ojciec Mirosław' lub po prostu Miruś . Świetny gość, pogadać mozna ciekawie, co najlepsze religia nie jest religią, tylko lekcją o życiu . to by bylo na tyle . Jeszcze raz pisze, ze nie jest to ranking, tylko opis ... jednym slowem IV LO to potega .. takiego grona nie uswiadczy chyba nigdzie indziej . Ja juz sie zaczynam martwic, ze za niecale 2 lata bede musial skonczyc :( Chyba ze nie przejde :) na koniec jeszcze pozdrowienia dla wszystkich obecnych i bylych uczniow, piszcie na mejla wszelkie pytania czy uwagi , chetnie pogadalbym z kims kto ma to juz 'za soba' . Odpowiedz Link Zgłoś
coolt22 Re: nauczyciele w IV LO 25.08.02, 21:38 fleyton napisał: > Jeżeli mogę coś dodać to tylko to że jestem w podobnej sytuacji co Ty. Też > wybieram się od września do tego liceum. Idę na kierunek mat-fiz-inf. Też > nikogo tam nie znam ale mam nadzieje na miło spędzone 3 lata w tym ośrodku > edukacyjnym. Fajnie że stworzyłeś ten wątek, ja też nosiłem się z zamiarem > zrobienia podobnego. Dzienks. 3maj sie. to fajnie bo ja też na mat-fiz-inf. Może sie spotkamy :) jak chcesz to napisz na coolt22@interia.pl P.S. dopiero dzisiaj odkryłem, że na 2 stronie forum (czy coś koło tego) jest podobny wątek, 19 wpisów, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
fleyton Re: nauczyciele w IV LO 28.08.02, 19:26 adario napisał: >Podaj swój skład to może coś więcej o nim powiem Mój skład: POL- Kobryń MAT- W. Gajdek HIS- Andres PLA- Ryba Wychowawca- Brzozowska (czego ona uczy? ) Odpowiedz Link Zgłoś
adario Re: nauczyciele w IV LO 13.09.02, 22:07 andres - NAJLEPSZY NAUCZYCIEL W SZKOLE PO PROSTU SSSSPOOOKOOOOOOOO GOSCCCCCCCCCCCCCCC, resze da sieprzeknąć (po 18 piwach i 4 szlugach) Odpowiedz Link Zgłoś
coolt22 Re: nauczyciele w IV LO 15.09.02, 21:38 mój skład: geografia (wychowawczyni) p. Gębica - może być :) matematyka - p.Gajdek - właściwy człowieka na właściwym miejscu biologia - nie pamietam nazwiska ale już czuje że będę mial przewalone przez 3 lata - na pierwszej lekcji napisaliśmy 5 str w zeszycie i jeszcze do tego ten głupi system oceniania (średnia ważona czy coś w tym rodzaju) chemia - p . Ćwiok - sam jeszcze nie wiem co o niej myśleć :) plastyka...sorry... wiedza o coolturze :) - p.Ryba - nie za bardzo, już nam zadała interpretacje obrazu do domu ale ten przedmiot... jakby nie mieli już co uczyć w szkole fizyka - p. Kita - troche mnie denerwuje bo ciągle mówi do nas jak do pierwszaków (ale tych w podstawówce) ale tak poza tym może być historia - p. Andres - wydaje mi sie ze troche przereklamowany. przez te dwa tygodnie nie pokazał ani nie powiedział nic nadzwyczajnego. a ja sie nastawiałem na trzesienie ziemi... :) religia - ks. Lucek :)- cooooooooooooool no i J.POLSKI - p. Kobryń !!! - mieliśmy lekcje tylko przez dwa tygodnie a już pisaliśmy wypracowanie "mój najlepszy przylaciel" opowiadaliśmy o swoich zainteresowaniach kulturarnych no i mogliśmy na sobie poznać sławne hasełka szanownej pani profesor: "No co wy tak wymachujecie tymi kończynami zamiast się odezwać! oj Boże, ale wy jesteśnie NIEDOROBIENI" :) oraz pare innych poza tym the best jest ten gość od angielskiego co chodzi na przerwach i opowiada nieśmieszne kawały o Kubusiu Celine Dion i drukarce sześcioigłowej ale fajnie sie smieje (bachłaj?) generalnie to nawet fajne liceum to IV :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: combain Re: nauczyciele w IV LO IP: *.tpnet.pl / *.lancut.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 19:53 Coolt22 jestesmy w tej samej klasie, ujawnij sie :)). Co do nauczycieli, to zgadzam sie we wszystkim, ale chyba nam jeszcze nie pokazali wszystkiego, na co ich stac. A poza tym na fajna klase trafilem i te 3 lata w IV LO zapowiadaja sie niezle .. Michal C. z Ih Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubus Re: nauczyciele w IV LO IP: *.fys.sdu.dk 19.09.02, 21:29 Droga mlodziezy, czy uczy w IVLO jeszcze pani Tkaczow (chemia)?Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki Re: nauczyciele w IV LO IP: *.smlw.pl / 10.2.2.* 20.09.02, 20:28 Pani Tkaczow w tamtym roku poszla na emeryture. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ManiaKK Re: IV LO IP: *.pp.rzeszow.pl 25.09.02, 06:57 ludzie, ktorzy chodziliscie (lub chodzicie) do IVLO wejdzcie na www.akcjaromuald.prv.pl i wesprzyjcie nasz projekt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komper Re: nauczyciele w IV LO IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 21:06 witam ja tez chodze do 4lo od wrzesnia i uwazam, ze jest spox poza kilkoma sprawami... przede wszystkim prof.Kot :(((( ja jestem na mat-fiz i do tego inf,a tu texty takie, ze to nawet na biol-chem sie nie nadaje! i oczywiscie prof.Ryba kolejna meka... reszta chyba jest ok. u nas (Id) prof.Andres juz pokazal czesc swoich mozliwosci, zwlaszcza na wycieczce, zreszta powinniscie wiedziec, przeciez byliscie (Ih). pozdrofka komper ---------------- The Force will be with you! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: nauczyciele w IV LO IP: *.zetorz.com.pl 29.09.02, 22:06 komper, o co chodzi z tą wycieczką??? Pilne! Odpowiedz Link Zgłoś
kradeks IV 25.10.02, 00:35 Tam jest rewelacyjnie - do końca życia bede pamiętał te 4 lata spędzone w IVLO (skończyłym w 95r). Większość nauczycieli prezentuje tam bardzo wysoki poziom - nie tylko wiedzy ale i kultury (szkoda, że nie wszyscy). Potwierdzam pozytywne opinie o prof Andresie, Bachłaju, rewelacyjnych wuefistach z prof Chorzępą na czele. "Ciekawym doświadczeniem" była dla mnie matematyka z prof Kendziorek - ale po kilku latach spotkaliśmy sie prywatnie na papierosku i było bardzo miło. Tylko pani prof Cyran mnie nie lubiła :-( Odpowiedz Link Zgłoś