Gość: Niki IP: *.man.rsk.pl 01.08.05, 21:51 Moze znacie jakies ciekawe miejsca w okolicach Rzeszowa, zeby np. cos zwiedzic lub w zaciszu sobie posiedziec z ukochana osoba? Z gory dzieki za ciekawe podpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karagana Re: Wypad za miasto 02.08.05, 14:29 podnosze watek bo sama w niedziele zastanawialam sie gdzie by tu pojechac i szczerze mowiac nic mi ciekawego do glowy nie wpadlo, moze ktoś wie gdzie mozna udac sie na jednodniowa ciekawą wyprawe (mile widziany aktywny wypoczynek, zwiedzanie, poznanie czegos nowego). Ostatnio krąża mi po glowie Zamość, Koszyce i Sandomierz Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower_rz Re: Wypad za miasto 02.08.05, 14:30 Przemyśl, Sanok, Krosno, Jarosław. Odpowiedz Link Zgłoś
karagana Re: Wypad za miasto 02.08.05, 14:33 a tak szerzej -:)) Sanok - skansen, Przemysl - Zamek Kazimierzowski, Krasiczyn, a Jaroslaw i Krosno ??? Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower_rz Re: Wypad za miasto 02.08.05, 14:35 To ogólnie ładne miasta :) Zaprzeczysz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
karagana Re: Wypad za miasto 02.08.05, 14:37 Ladne sa no ale ja jestem taki troche niespokojny duch i chcialabym cos wiecej niz tylko godzinke po rynku sie powłóczyć. To ja juz wole do Krakowa na wystawe Michala Aniola skoczyć-:)) Odpowiedz Link Zgłoś
szpull Re: Wypad za miasto 02.08.05, 14:39 trasa przez Dynów (piękne widoki i San) kierunek Krasiczyn, zamek i piękny park ( gofry z bitą śmietaną i owocami, mniammmmm!)dalej Przemyśl i Bolestraszyce zielono mi:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yacho Re: Wypad za miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 14:45 Mam dla was propozycję z której sam korzystam 2 razy w roku ale nie dotyczy okolic Rzeszowa. Wyjazd do Wetliny - zdobycie Połoniny Wetlińskiej. Wyjazd z Rzeszowa godz. 7.00 - przejazd przez Sanok , Lesko , Baligród , Cisną. Za Wetliną ok 3km jest parking. Zostawiamy samochód i wychodzimy na połoninę do Chatki Puchatka. Wyjście zajmuje ok 45 minut do 1 godz. Zejście ok 30 minut , na górze można spędzić czas na podziwianie widoków ew. pospacerować po innych szlakach , można coś zjeść. W drodze powrotnej przed Cisną w miejscowości Kalnica są stawy z pstrągami. Można sobie złowić i na miejscu je nam przygotują - są pyszne.(sprzet jest dostępny 1kg pstrąga (dwie duże sztuki) kosztuje 20 zł) Można też po drodze kupić sery - bundzę , oscypki etc.. Najlepiej jechać w październiku i na wiosnę. Ostatnio zdobyłem szczyt z moim 4 letnim synkiem szlak jest bardzo łagodny. PS. Należy bezwzględnie zaopatrzyć się w wygodne obuwie i coś od deszczu oraz lornetkę. Odległość z Rzeszowa do Wetliny 160 km. Odpowiedz Link Zgłoś
karagana Re: Wypad za miasto 02.08.05, 14:49 bardzo mi sie ta propozycja podoba-:))z tego co piszesz, wedki na miejscu są osiagalne, bo niestety u mnie w rodzinie ani pól wedkarza nie ma ??? Odpowiedz Link Zgłoś
karagana Re: Wypad za miasto 02.08.05, 14:55 boszzz, troche oryginalnosci ja to juz przerobilam ze 20 razy, wycieczki szkolne, znajomi z innych stron kraju, z zagranicy. a swoja droga za bilety to nieżle kasuja....bylam na slowacji w podobnym zamku i za wstep dla dwoch doroslych i dziecka zaplacilam łącznie....10 zlotych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yacho Re: Wypad za miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 14:57 Oczywiście wędki są , wraz z całym osprzetem .(siatki , kombinerki, przynęta etc..) Można też łowic swoim sprzętem wtedy cena za kg to 18 zł. W ciągu 20 minut można spokojnie złowic 3 - 4 ryby Odpowiedz Link Zgłoś
szpull Re: Wypad za miasto 02.08.05, 14:54 dobry pomysł!!! czy są chętni? nie pchać się!!! zapisy, ustawiś się w kolejce :))) Odpowiedz Link Zgłoś
karagana Re: Wypad za miasto 02.08.05, 14:57 dobra, dobra polonina spora dla wszystkich starczy miejsca -:)) ale musisz przyznac, ze pomysl przedni -:)))na pewno wykorzystam w najblizszym czasie o ile pogoda dopisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Wypad za miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 16:53 Co do cen to taniocha jest w porównaniu z krajami strej Unii. Byle jakie ruiny i wejście 6 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trekker Re: Wypad za miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 19:10 Warto odwiedzić Bardejów na Słowacji. Odległość około 150 km od Rzeszowa. Wiele ciekawych miejsc: ratusz, bazylika, system murów obronnych i bardzo ładny rynek (miasto wpisane na listę UNESCO) Więcej informacji znajdziesz na stronie www.e- bardejov.sk (stronka również w języku polskim) Po drodze koniecznie trzeba zatrzymać się i zwiedzić Iwonicz Zdrój, Rymanów, Duklę i obowiązkowo drewniany gotycki kościół w Haczowie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Zastanawiające... 02.08.05, 21:08 Tematem wątku jest „Wypad za miasto” a większość porad proponuje wypad do... miast właśnie. A jeśli już nie miasto to (oczywiście) miejsca uczęszczane. No cóż widać nie ma to jak wyrwać się z miasta i wypocząć na zatłoczonej niczym widownia stadionu plaży bądź na deptaku typu Krupówki. Kiedyś gdym łykiem był jeszcze to „wypad za miasto” kojarzył mi się zgoła inaczej... Ot brało się dobytek na grzbiet i w miłym towarzystwie wskakiwało się w pociąg lub autobus, który akurat się napatoczył i ruszało właśnie za miasto zdając się na przypadek. A gdy minęło się rogatki to gdzieś coś nas zainteresowało. Była to jakaś ruina może jakaś wieża może rzeczka, strumyczek, zagajnik czy las. Najczęściej wybieraliśmy bezludzie, wyskakiwaliśmy i w drogę. A fantazja sama podpowiadała, co dalej... Ech ileż człek napotkał fantastycznych zakątków a wydawałoby się, że tak niepozornych, niegodnych uwagi... No, ale to było dawno dawno temu za górami za lasami hen tam gdzieś na ziemiach wyzyskanych... A teraz? A teraz już nie muszę „wypadać” Teraz jestem poza miastem i sobie luźniutko dziczeje... Najniższe ukłony! Zaszyty w krzakach i zanikiem fantazji zadziwiony M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
szpull Re: Zastanawiające... 02.08.05, 21:22 masz rację, gdzie oczy poniosą:))))) z daleka od miasta, jak najdalej.. ale w krzaki? po co? Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Po co... 03.08.05, 20:57 Hm... Któż zna odpowiedź... Może ktoś, kogo kiedyś aromat siana odurzył niczym używka... Ten, kto przeżył noc gdzieś tam w kopce bezmyślnie gapiąc się w gwieździste niebo. Ten, kogo zachwyca świerszcza granie i tajemny nocny lasu szmer. Ten, dla kogo pobudką był ożywczy wilgotny oddech poranka i ptasząt śpiew Kto zna subtelną pieszczotę pierwszych promyczków wschodzącego słońca. A jeśli obok jest ktoś, kto widzi, słyszy i czuje to samo i tak samo to... Tylko, że tego nikt pewnie nie pojmie... Wszak tym nie da się pochwalić znajomym wzbudzając w nich zazdrość. To nie to, co uczęszczany kurort. Piękny cukierkowy świat owa prześliczna plastikowa fototapeta. Po cóż z beczką piwa wlec się pociągiem by ją potem wytaszczywszy gdzieś hen w góry wypić ze smakiem w gronie przyjaciół skoro można schlać się na miejscu w wygodnej knajpie? Bo coś człeka ciągnie... Coś ciągnie tam gdzie rodzą się słowiki, ciągnie hen tam gdzie zaczyna się tęcza... Hm... pewnie nie jest to normalne... Lecz właśnie tam zawiązują się przyjaźnie i sympatie prawdziwe, bo właśnie tam „w krzakach” jest prawdziwy świat. Najniższe ukłony! M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Po co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 18:31 jest to jak najbardziej normalne.. i jest masę osób, które to rozumieją... i te osoby tradycję piękną kultywują... każdą wolną chwilę wykorzystuja na zielony oddech, gdzieś zdala od zgiełku miasta.. i mimo lat juz poważniejszych niż studenckie, nie szukają komfortowych hoteli z klimatyzowanymi restauracjami, basenami, fitness itd tylko w sobotni poranek pakują się do samochodów, zabierają wszystko co potrzebne (gitara, trunki i dobry humor) i jadą uskuteczniać nocne polaków rozmowy wieczorem a wędrówki dniem Odpowiedz Link Zgłoś
viktoriasecret Re: Zastanawiające... 05.08.05, 20:02 Piękne... I takie prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glori Re: Wypad za miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:04 ja proponuje rezerwat Prządki jest naprawde ładnie i za miastem, jedzie sie na Krosno Odpowiedz Link Zgłoś