Dodaj do ulubionych

ogórki!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.osk.enformatic.pl 03.08.05, 20:15
Ludzie, zwracam sie do wszystkich rolników, plantatorów itd słowem wszytkich,
którzy zajmują sie wszelaką uprawą - czym wy faszerujecie te warzywa i
owoce??? 2 dni temu zakisiłam 80 słoików ogórków a dzis musiałam wszystko
wyrzucić- syf i smród!!!! Z ogórków została tylko zewnętrzna warstwa a w
środku zielona maź i piana. Czy to jakis nowy unijny nawóz? Chciecie potruć
ludzi? I jeszcze niespodzianka, moja ciotka i sąsiadka tez juz wyrzuciły
wszystkie zakiszone ogórki z tego samego powodu.
Obserwuj wątek
    • Gość: eh ;( Re: ogórki!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 20:39
      bożesztymój....!
      czy w rzeszowie już nawet ogórki nie chcą się kisić...? :)))))
      • Gość: Maciek Re: ogórki!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:41
        no w Lublinie wszystkie się skisiły:-)))
        • Gość: działkowiec Re: ogórki!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 22:14
          Ja mam działkę "rodzinną" i z pewną nieśmiałością na wiosnę posadziłem ogórki
          chociaż słyszałem że jeśli do ziemi nie da się chemii(nawozu), nie opryska
          chemią i od czasu do czasu później nie podleje chemią to zaraze je zje nim
          ogórka zobacze. Zaryzykowałem i się nawet udało. Chociaż wszystkie liście są
          żółte i poskręcane to ogórki rosną, zebrałem około 100 z czego 60-70 zakisiłem a
          resztę zjadłem - smak-rewelacja, prawdziwy zapach ogórka po
          przekrojeniu-rewelacja i !!! otworzyłem pierwszy słoik z kiszonymi - szok! take
          smaczne, wodę to odrazu wypiłem bo się nie mogłem powstrzymać. Więc tyle
          chwalenia się! Wniosek jeden - w sklepach jest sama chemia, ale piękna, dojrzała
          i z wyglądu przypominająca nawet ogórka.
          • Gość: Mongus Re: ogórki!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rzeszow.mm.pl 03.08.05, 22:35
            To z pewnością były ogórki z Tesco :-))))))))
    • Gość: malena Re: ogórki!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osk.enformatic.pl 04.08.05, 07:02
      kupiłam ogórki na rynku i się bardzo dobrze zakisiły i były przepyszne
      • Gość: silos Re: ogórki!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.res.pl / 82.160.26.* 04.08.05, 08:47
        Ja też wyrzuciłem swoje i cała robota poszła na marne.Smród,piana i błoto.
        Pozostało kiszenie własnego ogóra bo to i przyjemne i bezpieczne bez żadnych
        przykrych niespodzianek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka