Dodaj do ulubionych

MPK Rzeszów - dyskusja

01.09.05, 13:14
Proponuję dyskusję o komunikacji miejskiej w Rzeszowie. Czy uważacie że
działa sprawnie w porównaniu do innych miast? Czy potrzebne są radykalne
zmiany, czy raczej drobne ulepszenia? Zapraszam do pisania swoich opinii i
propozycji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wujek Dobra Rada Re: MPK Rzeszów - dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 17:52
      Ile można pisać!!!??? MPK niech się zmienia!

Wypijmy za drzewa z których będą deski na nasze trumny, oby rosły jak najdłużej! :)
    • skydiver_rzeszow Re: MPK Rzeszów - dyskusja 01.09.05, 17:53
      Ostatnio spieszyłem się na pociąg, autobus 0B wg wakacyjnego rozkładu miał być
      9:48 (raz na 25 minut, bez komentarza), przyjechał... 10:07. O 10:09 następny
      tej samej linii. Chyba warto o tym porozmawiać. Czy ktoś miał podobne
      doświadczenia?
    • Gość: Maciek Re: MPK Rzeszów - dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 19:03
      Hm troszkę więcej kultury u kierowców. W większości przypadków mimo że widzą że
      ktoś biegnie zamykają drzwi. Troszkę dziwna metoda przyciągania klientów.
      • Gość: Zabcia Re: Zatoki autobusowe IP: *.res.pl / 82.160.26.* 02.09.05, 10:56
        szczególnie te pod Urzędem Wojewódzkim: łu bu du,łu bu du...
        • skydiver_rzeszow Re: Zatoki autobusowe 02.09.05, 11:00
          Będą naprawiane wraz z remontem ulic, tak jak było to np. na ul. Cieplińskiego.
          • Gość: Robert Re: Zatoki autobusowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:14
            Tak to wszystko co piszecie to prawda, ale ja mam jeszcze jedną uwagę. Otóż
            koszmarne odstępy między kolejnymi kursami w pewnych godzinach. Akurat
            korzystam z autobusu podmiejskiego i 1,5 godzinna przerwa między kursami, a
            nawet 2-godzinna to naprawdę coś nie tak.
      • Gość: Ptysiu Re: MPK Rzeszów - dyskusja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 09:29
        Po to są rozkłady jazdy, żeby jeden czy drugi przyszedł na pryzstanek kilka
        minut przed odjazdem, a nie "dolatywał" do autobusu kiedy odjeżdża już z
        przystanku. Poza tym, kiedy kierowca wyjeżdża z zatoki patrzy w lewe lusterko,
        a nie w prawe, więc nie może widzieć starych babek, które mają czas na plotki a
        nie mogą zdążyc na autobus.
        • skydiver_rzeszow Re: MPK Rzeszów - dyskusja 08.09.05, 09:31
          Powinny powstać bardziej widoczne nazwy przystanków, a na każdym z nich widnieć
          powinny linie ktore stąd odjeżdzają. Jak dotąd jest to mało przejrzyste. Nie
          wiem czemu tak jest, widziałem że w Przemyślu rozwiązano ten problem.
          • dzystek1 Re: MPK Rzeszów - dyskusja 08.09.05, 09:39
            Mieszkam na Załężu i nagminie kierowcy 1 i 11 zatrzymują swoje bolidy pod
            domem opieki społecznej nie w zatoce , a na pasie ruchu , jest to dość
            upierdliwe z ich strony zwłaszcza jak rogatki były zamkniete na torach. Ten
            fakt już zgłaszałem , ale nie do wszystkich kierowców to dotarło - pozdrawiam
          • Gość: Ptysiu Re: MPK Rzeszów - dyskusja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 09:40
            No i czego się tak czpiasz tego MPK? Ferenc da pieniądze to wszystko da się
            zrobić. A pieniądze da jeśli będzie miał. A będzie miał jeśli podniesione
            zostaną ceny biletów. I koło się zamyka...
            • skydiver_rzeszow Re: MPK Rzeszów - dyskusja 08.09.05, 09:43
              I tak na pewno podniosą, bo mieszkańcy czterech miejscowości włączonych do
              miasta od października mają tańsze bilety.
              • Gość: Dylu Re: MPK Rzeszów - dyskusja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:35
                Bilety przystanki, zatoki, może ogłosicie konkurs na najprzystojniejszego
                kierowcę MPK? albo coś w tym rodzaju:)))Mój kandydat to kierowca z "gazowca"
                659:)))
                • skydiver_rzeszow Re: MPK Rzeszów - dyskusja 08.09.05, 10:39
                  A tam, lepszy jest ten z 724 :)
                  • Gość: Dylu Re: MPK Rzeszów - dyskusja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:53
                    A widziałeś tego z 659? Ledwie mieści się za kierownicą. Jak go widzę to
                    przypomina mi się serial "Miodowe lata" w którym Karol musiał znacznie schudnąć
                    żeby spełnić normy. Ten nasz ten powinien poddać się jakiejś kuracji bo naraża
                    MPK na koszty. Chyba na specjalne zamówienie szyli dla niego tą niebieską
                    koszulkę z logo MPK:)
                    • skydiver_rzeszow Re: MPK Rzeszów - dyskusja 08.09.05, 10:59
                      Też pamiętam ten odcinek :) Sprawa wielkiej wagi :) A swoją drogą szkoda że nie
                      ma kobiet kierujących - w niektórych miastach widziałem takie zjawisko :)
                      • Gość: Dylu Re: MPK Rzeszów - dyskusja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:06
                        Mnie bardziej interesują faceci, bo jestem kobietą. Jest taki jeden cholernie
                        przystojny (nie z 659) niestety nie ma stałego "bolida" codziennie jeździ innym:
                        (
    • Gość: MM Re: MPK Rzeszów - dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 10:10
      Zmiana niektórych tras, na wielu trasach autobusy jeżdżą stadami, zupełnie nie
      wykorzystany most Zamkowy (jeździ tylko 10), bilety ważne przez określony czas,
      np. 45 minut a nie tylko w jednym autobusie, bilety miesięczne nie przypisane
      ściśle do tras. Jak policzę czas dojazdu do pracy i koszty to taniej wychodzi
      jeździć ze znajomym na zmianę prywatnym samochodem, (wielu też tak kalkuluje) A
      że przez to większe korki to nikogo a szczególnie włodzarzy naszego szacownego
      grodu.
    • Gość: tralala Re: MPK Rzeszów - dyskusja IP: 82.160.22.* 11.09.05, 10:40
      zle działajace kasowniki nie wybijajace godziny albo zla godzine i pozniej sie
      tlumacz przed kanarami a kierowcy to w wiekszosci chamy
    • macpherson Re: MPK Rzeszów - dyskusja 11.09.05, 11:27
      Kiedy oni te stada zlikwidują? Tyle czasu MPK było krytykowane za złą organizację rozkładów i w dalszym ciągu żadnych działań by to zmienić nie czynią.
      • Gość: civitas Re: MPK Rzeszów - dyskusja IP: *.viknet.pl 11.09.05, 13:11
        Zły rozkład i złe trasy autobusów, to dwa największe problemy. Wiele gęsto
        zaludnionych obszarów miasta jest pomijanych przez MPK. A często zdarza się że
        trasa 2-3 linii jest niemal identyczna.
    • Gość: Wojciechhh Re: MPK Rzeszów - dyskusja IP: *.man.rsk.pl 11.09.05, 22:55
      Najbardziej zauważalny problem wiąże się z okresem kiedy to studenci, uczniowe i
      inni cywile zmierzają do szkół, pracy, uczelni. Chodzi tu o tłok. Najgorzej jest
      n a trasie po której jeździ "0" między Uniwerkiem a Lisa Kuli poprostu jest nie
      możność jazdy. Ludzie się pchają, upychają, rozpychają. A w niedzielę zawsze
      sobie jeżdzę dwu-członowym autobusem puściutkim jak nie wiem co.
    • Gość: Wojciechh Re: MPK Rzeszów - dyskusja IP: *.man.rsk.pl 11.09.05, 22:56
      tzn jeździłem rok temu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka