Dodaj do ulubionych

Recepta z kodem mozaikowym

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 20:24
Swięte słowa Panie Latawiec. Fiatem 126p też można jeżdzić a niekoniecznie
trzeba wozić tyłek AUDI czy innym OPLEM Omega jaki kupila NFZ w Rzeszowie mi.
dla Pana.

Moze zaczniecie oszczednosci od siebie samych ?

Obserwuj wątek
    • Gość: Belzebub Re: Recepta z kodem mozaikowym IP: *.rzeszow.mm.pl 08.09.05, 20:28
      A ja myślałem ze najważniejsze jest dobro pacjenta a nie stan finansowy NFZ -
      kiedy was rozwiązą.....???? Koszmar głupoty was zalewa.
    • Gość: qula Re: Recepta z kodem mozaikowym IP: *.75.50.68.mielec50.tnp.pl 08.09.05, 21:37
      Panie Piotrze! Już niedługo akcja zielona trawka.
    • Gość: Gość. Re: Recepta z kodem mozaikowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 22:19
      Tak , prostzy jest receptariusz , ale koncerny farmaceutyczne dobrze płacą,
      nikogo to nie interesuje , i tak płaci pacjent, ciekawe kto zapłacił za program ?
    • Gość: sceptyk Re: Recepta z kodem mozaikowym IP: *.osk.enformatic.pl 09.09.05, 00:19
      wśród tych 461 lekarzy zapewne nie ma szanownej MAŁŻONKI, która wypisuje to,za
      co firmy premiują lekarzy ale za to badań nie zleca, żeby jak najwięcej dla
      siebie - ergo dla Rodziny, znaczy dla FUNDUSZU - ha,ha,ha i innych zostało.
      TAK JAK REŻYSER ANDRZEJ WAJDA na OSKARACH "powiem po polsku bo w tym języku
      myślę i mówię" mimo amerykańskich studiów Pana Dyrektora vel Prezesa : " on
      latawcem ostatnim na niebie, ona jeszcze tego nie wie' - autor Artur Wojdat -
      zespół WAWELE
      • Gość: Boss to błąd IP: *.man.rsk.pl 09.09.05, 16:29
        No to błąd, że nie zleca, leczy sama nie wiedząc czy skutkuje.
        Bo niestety nikt nie jest alfą i omegą i badania trzeba zlecać i kierować do
        specjalistów.
    • Gość: GSM Re: Recepta z kodem mozaikowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 00:48
      To przecież skandal! Żeby dyrektor NFZ szantażował lekarzy? Będzie łaskę robił, czy podpisze kontrakt czy nie. Oddajcie mi moje składki, a sam sobie opłacę lekarza! A może dyrektor sam zacznie leczyć? Ale najpierw niech odpowie na pytanie, ile kosztuje utrzymanie pałacu na Zamkowej w marmurach, gdzie mają siedlisko? Zacznijcie od siebie oszczędności urzędasy! A od pacjentów, ich pieniędzy i lekarzy WON! Każdy odprowadza prawie 10% swoich dochodów i jeszcze wam mało?! Premii się zachciewa z moich składek? Na lekach dla pacjentów zaoszczędzicie a sobie nagrody wypłacicie za "oszczędności"?

Do Gazety: napiszcie, jakie ugrupowanie polityczne mianowało na stanowisko tego pana, aby społeczeństwo wiedziało, jakie jest jego podejście do chorych.
      Panie dyrektorze, jeżeli pan zachoruje np. na anginę to sobie proszę bańki postawić, a nie kupować drogie antybiotyki. Trzeba przecież oszczędzać, nieprawdaż?
    • Gość: Gość. Re: Recepta z kodem mozaikowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 01:12
      To jakim samochodem jeździ dyrekcja ?, może to p.dyrektora prywatny samochód
      albo samego prezesa ?
    • Gość: top Banda matołów na tym forum IP: *.prz.rzeszow.pl 09.09.05, 10:05
      Jak Fundusz wyda niepotrzebnie kase na lewe recepty to za co bedzie płacił jak
      Szanowni Forumowicze zachorują? Myśleć. Ja wiem że to boli.
      • Gość: GSM Re: Banda matołów na tym forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 10:21
        Sam jesteś matoł! Od lewych recept są organy ściagania i Sądy. A dyrektor chce wymusić, by lekarze zaczęli leczyć lekami "przedpotopowymi" mało skutecznymi i z dużą ilością skutków ubocznych. A sobie i innym urzędnikom z zaoszczędzonych w ten sposób pieniędzy pewnie nagrody lub premie wypłacić? Nie zgodzimy się nigdy na to!
        • Gość: top Ty GSM lepiej sobie roaming wykup IP: *.prz.rzeszow.pl 09.09.05, 16:39
          bo sie nie rozumiemy. Organy ściania w Polsce zajmują się wszystkim tylko nie
          ściganiem. Mała szkodliwość społeczna. Ja tam popieram wprowadzanie nowych
          technologii w wykrywaniu nadużyć bo o tym mówimy. 90% lekarzy jest OK. Ale jak
          wszedzie są czarne owieczki i tych trzeba ścigać. A kto ma to robic jak nie
          NFZ? Prokurator nie ma dostepu do takich informacji bo nie ma bazy danych a NFZ
          może mieć. I jeszcze jedno :NFZ nie ma uprawnień żeby ścigać, moze tylko
          zgłaszać przestepstwo do ORGANÓW.
          • Gość: GSM Re: Ty GSM lepiej sobie roaming wykup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 22:48
            Nie miałem na myśli systemu informatycznego, tylko szantaż dyrektora, który grozi, iż nie będzie podpisywał kontraktów z lekarzami wypisującymi drogie leki. Większość nowoczesnych, ale i skutecznych medykamentów jest drogich. Lekarze, z obawy o kontrakt, zaczną zapisywać starodawne leki, które państwa zachodnie juz najprawdopodobniej wycofują z użycia, co odbije się na pacjentach.
        • Gość: lekmed Re: Banda matołów na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 14:04
          Na tomografię komputerową to latawiec pieniędzy nie poskąpi, bo ma ukryte
          udziały w spółce w szpitalu na Krakowskiej. Ciekawe czy zgodnie z prawem Może
          organy ścigania tym się zainteresują.
          • Gość: Gość. Re: Banda matołów na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:26
            Jakiś donosik ?
    • Gość: pacjent Re: Recepta z kodem mozaikowym IP: *.rsk.pl / *.rsk.pl 09.09.05, 13:48
      potem biedny lekarz ma 2 wille i 4 samochody i narzeka
      • Gość: Geniusia Re: Recepta z kodem mozaikowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 21:55
        Przeciez ten tekst dotyczy lekarzy którzy wyłudzają kasę i kogo tu bronić ?
        NFZ powinien dbać aby pieniadze szły na leczenie a nie na oszustwa!!!Jak czytam
        o cenach tych leków i zgadzam się że to powinno być kontrolowane
        • Gość: drg Re: Recepta z kodem mozaikowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 14:29
          Ale NFZ wydaje pieniądze na oszustwa i nie kontroluje komu ile i za co płaci.
          Zapytaj Gieniusia ile pieniędzy dyrektor L. zapłacił w Przemyślu za tych
          samych pacjentów. O tym jakoś cicho i nikogo to nie razi. Teraz chce im
          podobno zabrać.U nas w Krakowie, już dawno organy ścigania zrobiły z tym
          porządek, a dyrektor małopolskiego nfz siedzi. Wasz dyrektor chce sobie odbić
          na receptach kosztem pacjentów. Nie dajcie się
    • Gość: Gość. Re: Recepta z kodem mozaikowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 08:48
      Dobry pomysł, 20% to około 400 mln zł , tylko jest problem , trzeba przekonać
      tych ciemniaków wybranych do sejmu a to jest mało prawdopodone no i do podziału
      może być za dużo chętnych, ale pomysł dobry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka