Gość: Mandaryn IP: *.rzeszow.mm.pl 09.09.05, 19:26 Ale się badziwiarstwo rzuci na zakupy :-)))) A i dobrze - cały chłam z Łańcuta i Przeworska przestanie przyjeżdzać do miasta tylko bedą biegać po blaszakach w Krasnem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ad Re: Hipermarkety w Krasnem IP: 82.177.41.* 09.09.05, 20:14 A ty nie bedziesz tam biegac? Bo skoro wiesz ze ten chlam biega ci po rzeszowie to znaczy ze tez tam chodzisz. I co bedzie jak sie spotkacie?? ojojoj,tragedia Czlowieku, nie obrazaj ludzi! Masz niski poziom kultury osobistej, az przykro ze w rzeszowie sa tacy mieszkancy, fuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandaryn Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.rzeszow.mm.pl 09.09.05, 20:30 Ja tam nie biegam - wystarczy popatrzeć po rejestracjach - tam zawsze stoją same łady samary i bmw (czarne z ciemnymi szybami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja KOCIARSTWO: szlachta,dzierżak,ramski IP: *.res.pl 10.09.05, 10:15 dzieki taki rajcom inwestorzy uciekaja do innych gmin co by nie przechodzić drogi przez meke. przeciesz nic by sie nie stało jak by ten markecik powstał po naszej stronie granicy miasta w tamtych rejonach i tak by co roku wpadało 1000000 zl. mam nadzije ze tych karjerowiczow nie wybierzemy do sejmu bo to wstyt dla naszego regionu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skydiver_rzeszow Re: KOCIARSTWO: szlachta,dzierżak,ramski 10.09.05, 14:51 No proszę a jak powstawały markety w Rzeszowie to wszystkim nie pasowało i pojawiały się głosy "takie blaszaki powinno budować się poza miastem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristopher Re: KOCIARSTWO: szlachta,dzierżak,ramski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:32 bardzo sie ciesze ze wreszcie w okolicach rzeszowa bedzie taki hipermarket jak Leroy merlin mozna wiele zeczy tam kupic do remontu mieszkania i naprawde niedrogo do tej pory czeba bylo jezdzic do krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:38 Mandaryn-ejej dziwnie piszesz...po to sa takie hipermarkety aby ludzie tam robili zakupy a robią bo jest taniej to chyba jasne i logiczne Według mnie niepowazne gadanie ze to co jest tansze to beznadziejne i nic nie warte a jak jest drogie to nazekają ze drogie a jak tanie to mowią ze hłam...wiec coś tu nie gra.sklepy takie jak te są dla ludzi!!wiec nie obrazaj ludzi.bo to ze robią zakupy w hipermarketach jest rzeczą normalną.nie rozumie cię Mandaryn kompletnie nie rozumiem gadasz bezsensu i bez uzasadnienia.a restauracje są tez dla ludzi i co z tego ze tam są szpani z BMW i głosną muzą co z tego!! to znaczy ze ty czy ja czy inni juz tam nie mogą chodzić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsdf Re: Hipermarkety w Krasnem IP: 82.177.97.* 09.09.05, 20:17 no i Bardzo DOBRZE !! niech jesce na działce po przeciwnej stronie cos wybuduja !! Bravo !! przynajmniej jak jakis ukrainiec bedzie wjezdzał do rzeszowa to pomysli ze to jakies duze miasto ^^ ! no i wiocha nie bedzie ładowała do Tesko i Leclerca tylko tam.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 09.09.05, 21:37 Mnie jako rzeszowiance jest wstyd za takich rzeszowiakw jak Mandaryn i fsdf, zadna to chluba dla Rzeszowa. Lepiej by bylo zebyscie wogole nie zabierali glosu. Odpowiedz Link Zgłoś
kontaktff Re: Hipermarkety w Krasnem 09.09.05, 20:47 to może niech w tesco wprowadzą karty członkowskie dla rzeszowiaków i skończy się ten cały hłam tylko że tesco też upadnie a ja koledze Mandaryn preszkadza coś w tesco w rzeszowie to niech jeszie do anglii a jak nie to niech swojego kierowcę na zakupy wysyła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Hipermarkety w Krasnem IP: 82.160.22.* 09.09.05, 22:28 jeden milion złotych to jest 5 % budźetu krasnego ??!!!! czyli że z roku na rok mają po 20 000 000 zł, oj to raczej bardzo dużo jak na taką miejscowosc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.res.pl / *.res.pl 14.01.06, 18:08 Przypominam że Krasne, to nie tylko miejscowość ale także gmina, i o ile dobrze mi wiadomo to te pieniądze wpłynęły na gimne a nie ma miejscowość Krasne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 02:13 AUCHAN chyba jako jedyny w polsce nie ma strony internetowej przynajmiej wyszukiwarkach trudno znaleść co to za hipermarket :) a swoją drogą to byłem AUCHAN i byłem pod wrażeniem w sumie tesco rzeszów wymięka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reee Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 09:55 kaja PRZYNAJMNIEJ MANDARYN I FSDF MAJĄ COŚ DO POWIEDZENIA A NIE DENERWUJĄ INNYCH Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: Hipermarkety w Krasnem 10.09.05, 13:38 Nie krzycz, proszę. Po drugie, a cóż takiego ciekawego napisali wymienieni, poza zaprezentowaniem własnych kompleksów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HRN Re: Hipermarkety w Krasnem IP: 82.177.97.* 10.09.05, 13:07 Auchan to najlepszy hipermarket w Polsce. Maja tam rewelacyjna siec ekskluzywnych butików takze nie tylko Tesco, ale i pseudo centra podkulskiego beda mialy nie lada konkurencje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 10.09.05, 13:16 ooo, to widze że w przyszłym roku Rzeszów będzie miał tyle samo hipermarketów ogólnospozywczych co Lublin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacyek Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.osk.enformatic.pl 10.09.05, 14:49 Popieram.Bardzo mądra decyzja, niech radni Rzeszowa ucza się od wóta z Krasnego, jak robić pieniądze,a nie kłócić się. Odpowiedz Link Zgłoś
skydiver_rzeszow Re: Hipermarkety w Krasnem 10.09.05, 14:53 Na Lubelskiej miał powstać Selgros w 2006 roku, być może uda się też zmienić położenie Carrefoura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandaryn Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.rzeszow.mm.pl 10.09.05, 14:55 Ciekawe co powie ksiądz proboszcz w Krasnem jak w niedziele wierni polecą zostawiać daninę w blaszakach a nie w jego firmie :-)No i międzynarodowa trasa bedzie miała kolejną sygnalizację świetlną :-)))) Jeeeny - to juz nowy York czy tylko mi sie wydaje:-)Blaszaki zawitały pod strzechy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
skydiver_rzeszow Re: Hipermarkety w Krasnem 10.09.05, 15:02 Hipermarkety poza miastami są standardem w Polsce, tylko w nielicznych miastach powstały tak blisko centrum jak w Rzeszowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 10.09.05, 15:19 etam, zdecydowana większość Polski Miast ma chociaż jeden hipermarket w centrum miasta lub jego pobliżu. Ja też jestem zwolennikiem stawiania tego typu budowli na obrzeżach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandaryn Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.rzeszow.mm.pl 10.09.05, 15:46 Za pózno - Ratusz o tym nie pomyślał i rzeszów dla naszego rodzimego handlu jest stracony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: civitas r. Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.viknet.pl 10.09.05, 15:49 Real był blokowany ale i tak się buduje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.rzeszow.mm.pl 11.09.05, 22:03 Coś bardzo kolega podniecony... Świateł nie będzie. To nie Rzeszów Tadka Ferenca. Wjazd do kompleksu będzie dwupoziomowy. Opada szczekaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voy Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.osk.enformatic.pl 10.09.05, 19:48 Sam jesteś chłam! Wypowiadanie obraźliwych słów do ludzi, których różni tylko miejsce zamieszkania to duża przesada i nietolerancja z Twojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: civitas Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.viknet.pl 10.09.05, 20:04 Popieram w pełni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 10.09.05, 20:25 co Wy macie z tym centrum miasta, no jak Tesco i Leclerc jest w centrum to Okecie tez lezy w samym srodmiesciu W-wy. miasto jest male to i hioermarkety nie sa oddalone 10 km od centrum tylko 3-4. a Auchan czesto buduje swoje markety pod miastami, uruchamiajac przy tym darmowe autobusy z centrum miasta i dowozi sobie paazerow. ot taka ma polityke. duze supermarkety to przeciez jest cos tak normalnego, ze nie wiem czym Wy sie podniecacie, jak maja klientow to niech ich bedzie w rzeszowie i 10. przynajmniej zamiast laki i dzikich wysypisk smieci stoi cos kolorowego :) a wyzywanie ludzi ktorzy robia tam zakupy jest co najmniej szczeniackie, bo co dziwnego jest w podjechaniu do duzego sklepu i zrobieniu zakupow. Odpowiedz Link Zgłoś
dkuki Re: Hipermarkety w Krasnem 10.09.05, 23:41 Dzięki Auchan'owi powstanie najtańsza w tej okolicy stacja benzynowa. :):) I to jest największy plus. Bo poza tym to hipermarket jak każdy inny. A co do lokalizacji to bardzo dobrze, że wybrano akurat to miejsce. Nie wpłynie to na estetykę miasta, a z Rzeszowa nie będzie tak daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z Wrocławia Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.05, 12:26 Może patrzę na to wszystko z perspektywy wiekszego miasta niz Rzeszów, ale nie wiem, czym sie wszyscy tak podniecacie. Inwestycja typu hipermarket nie jest żadną inwestycją, miejsca pracy powstają zwykle kosztem innych miejsc pracy, firmy wydają niewielkie pieniadze, które im się szybko zwracają. Nie tworzy się przez to żadna wartość dodana, nie powstaje ani jedna linia produkcyjna. Pod Wrocławiem, w gminie Kobierzyce, przy węźle autostradowym jest wielkie centrum handlowe, ale największe pieniądze zostały zainwestowane w 2 najmniejsze, niepozorne zakłady, które giną wśród hipermarketów: czekolady Cadbury - Wedel oraz Cargill (produkcja glukozy). Teraz w gminie inwestuje LG Philips i nikt się nie zachwyca kolejnymi sklepami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: civitas Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.viknet.pl 11.09.05, 13:04 A kto tu się podnieca? Znowu musisz przychodzic i próbować udowadniać rzekomą wyższość twojego miasta? W Rzeszowie powstają znacznie bardziej ważne rzeczy niż hipermarket. A 2000 miejsc pracy, w tym wiekszość dla taniej siły roboczej za 800 zł też nie jest dla mnie żadną inwestycją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: civitas Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.viknet.pl 11.09.05, 13:06 W Rzeszowie w tym roku powstają takie rzeczy jak nowy szpital kardiochirurgiczny, skarbiec nbp, punkt logistyczny poczty polskiej koło lotniska, biurowiec sądu rejonowego. Rozbudowano lotnisko a w przyszłym roku powstanie duży terminal, baza hotelowa i gastronomiczna. Miejsca pracy to nie tylko przemysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voy Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.osk.enformatic.pl 11.09.05, 13:52 Pierwsze słyszę o szpitalu, gdzie to powstanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbuz Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.rzeszow.mm.pl 11.09.05, 14:39 Nareszcie ktoś z zewnątrz powiedział prawdę - radość z hipermarketów to radość karpia ze idą święta Bozego Narodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
skydiver_rzeszow Re: Hipermarkety w Krasnem 11.09.05, 14:42 Sorry - ale kto tu się cieszy z hipermarketów? To manipulacja. Nie widze tu wcale zachwytów nad tym, cieszyliśmy się np z modernizacji lotniska a wszyscy dobrze wiemy że kolejny hipermarket nie jest powodem do wielkiej radości ani sukcesem. I nie trzeba nas uświadamiać. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam Hipermarkety w Krasnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:31 hipermarkety to dno dna. w takim rzeszowie powinno być 2-3 (to max). a u nas będzą co najmiej 4 spożywcze i 3 budowlne to jakaś paranoja, zresztą nie wiadomo czy to koniec. koleś z wrocławia ma rację. nie tworzą one zadnej warości, to przekaźniki pieniędzy i to na zewnątrz kosztem miejsciowych ludzi i miasta (zatrudnienie na 1/4, 1/2 no 3/4 (to juz luksus) etatu i minimalen podatki od gruntów dla miasta). zakład produkcyjny to jest coś. ale niestety tu nie ma kadry, bo kto ją ma tworzyć - UR hahaha, WSIZ bez jaj, WSZ, WSAIZ czy mozę WSSG. Jedyny poziom jest na politechnice i to nie widomo jak długo, bo ludzie boją się iśc na kierunki techniczne, ponieważ są trudne. to ze powstaje skarbiec to co? ile osób dostanie tam pracę 100 i to może. będą przenosić bilety nbp z miejsca na miejsce. sąd to samo - czy to nie jest przedstawiciel zbuirokratyzowanej administarcji panstwowej. sortownia - czym się różni sortownia od hipermarketu jaki transfer wiedzy wiąze sie z tą inwstycją. jedyna nadzieja to park technologiczny który mają uruchomic przy lotnisku. a to że będzie sieć gastonomiczna i hotelarska będzie maiło znaczenie jak znajdzie sie rozrywka dla przyjezdnych. na dzień dzisiejszy w zasadzie jej nie ma. chciałbym bardzo, żeby rzeszów nie zmienił sie w radom miasto hipermarketów i 30%cetowego bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nort Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 17:06 kiedy otworza auchana i leroy merlin w krasnem? Odpowiedz Link Zgłoś
mach_2 Auchan i Leroy Merlin 22.09.06, 18:03 W Polsce pierwszy sklep tej sieci powstał w 1996 r. w Piasecznie, kolejne otwarto m.in. w Warszawie, Katowicach, Sosnowcu, Gdańsku, Mikołowie i w Sadzim pod Poznaniem. Chyba Swadzim (!) pod Poznaniem. Miasta posiadające zarówno Auchan, jak i Leroy Merlin to: Białystok, Bielsko-Biała, Bydgoszcz, Gdańsk, Piaseczno, Poznań, Sosnowiec, Warszawa, Wrocław, Żory. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=44278538&a=44442036 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dear Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.rzeszow.mm.pl 22.09.06, 20:20 Leroy Merlin rusza od 18 października Odpowiedz Link Zgłoś