Dodaj do ulubionych

Hipermarkety w Krasnem

IP: *.rzeszow.mm.pl 09.09.05, 19:26
Ale się badziwiarstwo rzuci na zakupy :-)))) A i dobrze - cały chłam z Łańcuta
i Przeworska przestanie przyjeżdzać do miasta tylko bedą biegać po blaszakach
w Krasnem.
Obserwuj wątek
    • Gość: ad Re: Hipermarkety w Krasnem IP: 82.177.41.* 09.09.05, 20:14
      A ty nie bedziesz tam biegac? Bo skoro wiesz ze ten chlam biega ci po rzeszowie
      to znaczy ze tez tam chodzisz. I co bedzie jak sie spotkacie?? ojojoj,tragedia
      Czlowieku, nie obrazaj ludzi! Masz niski poziom kultury osobistej, az przykro ze
      w rzeszowie sa tacy mieszkancy, fuj
      • Gość: Mandaryn Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.rzeszow.mm.pl 09.09.05, 20:30
        Ja tam nie biegam - wystarczy popatrzeć po rejestracjach - tam zawsze stoją
        same łady samary i bmw (czarne z ciemnymi szybami)
        • Gość: ja KOCIARSTWO: szlachta,dzierżak,ramski IP: *.res.pl 10.09.05, 10:15
          dzieki taki rajcom inwestorzy uciekaja do innych gmin co by nie przechodzić
          drogi przez meke. przeciesz nic by sie nie stało jak by ten markecik powstał po
          naszej stronie granicy miasta w tamtych rejonach i tak by co roku wpadało
          1000000 zl. mam nadzije ze tych karjerowiczow nie wybierzemy do sejmu bo to
          wstyt dla naszego regionu.
          pozdrawiam
          • skydiver_rzeszow Re: KOCIARSTWO: szlachta,dzierżak,ramski 10.09.05, 14:51
            No proszę a jak powstawały markety w Rzeszowie to wszystkim nie pasowało i
            pojawiały się głosy "takie blaszaki powinno budować się poza miastem".
            • Gość: kristopher Re: KOCIARSTWO: szlachta,dzierżak,ramski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:32
              bardzo sie ciesze ze wreszcie w okolicach rzeszowa bedzie taki hipermarket jak
              Leroy merlin mozna wiele zeczy tam kupic do remontu mieszkania i naprawde
              niedrogo do tej pory czeba bylo jezdzic do krakowa
        • Gość: michu Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:38
          Mandaryn-ejej dziwnie piszesz...po to sa takie hipermarkety aby ludzie tam
          robili zakupy a robią bo jest taniej to chyba jasne i logiczne Według mnie
          niepowazne gadanie ze to co jest tansze to beznadziejne i nic nie warte a jak
          jest drogie to nazekają ze drogie a jak tanie to mowią ze hłam...wiec coś tu
          nie gra.sklepy takie jak te są dla ludzi!!wiec nie obrazaj ludzi.bo to ze robią
          zakupy w hipermarketach jest rzeczą normalną.nie rozumie cię Mandaryn
          kompletnie nie rozumiem gadasz bezsensu i bez uzasadnienia.a restauracje są tez
          dla ludzi i co z tego ze tam są szpani z BMW i głosną muzą co z tego!! to
          znaczy ze ty czy ja czy inni juz tam nie mogą chodzić??
    • Gość: fsdf Re: Hipermarkety w Krasnem IP: 82.177.97.* 09.09.05, 20:17
      no i Bardzo DOBRZE !! niech jesce na działce po przeciwnej stronie cos
      wybuduja !! Bravo !! przynajmniej jak jakis ukrainiec bedzie wjezdzał do
      rzeszowa to pomysli ze to jakies duze miasto ^^ ! no i wiocha nie bedzie
      ładowała do Tesko i Leclerca tylko tam.!
      • Gość: kaja Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 09.09.05, 21:37
        Mnie jako rzeszowiance jest wstyd za takich rzeszowiakw jak Mandaryn i fsdf,
        zadna to chluba dla Rzeszowa. Lepiej by bylo zebyscie wogole nie zabierali
        glosu.
    • kontaktff Re: Hipermarkety w Krasnem 09.09.05, 20:47
      to może niech w tesco wprowadzą karty członkowskie dla rzeszowiaków
      i skończy się ten cały hłam tylko że tesco też upadnie

a ja koledze Mandaryn preszkadza coś w tesco w rzeszowie to niech jeszie do
      anglii
      a jak nie to niech swojego kierowcę na zakupy wysyła :)

• Gość: adi Re: Hipermarkety w Krasnem IP: 82.160.22.* 09.09.05, 22:28
        jeden milion złotych to jest 5 % budźetu krasnego ??!!!! czyli że z roku na rok mają po 20 000 000 zł, oj to raczej bardzo dużo jak na taką miejscowosc....
        • Gość: monia Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.res.pl / *.res.pl 14.01.06, 18:08
          Przypominam że Krasne, to nie tylko miejscowość ale także gmina, i o ile dobrze
          mi wiadomo to te pieniądze wpłynęły na gimne a nie ma miejscowość Krasne !
    • Gość: www Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 02:13
      AUCHAN chyba jako jedyny w polsce nie ma strony internetowej przynajmiej
      wyszukiwarkach trudno znaleść co to za hipermarket :)

a swoją drogą to byłem AUCHAN i byłem pod wrażeniem
      w sumie tesco rzeszów wymięka
      • Gość: reee Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 09:55
        kaja PRZYNAJMNIEJ MANDARYN I FSDF MAJĄ COŚ DO POWIEDZENIA A NIE DENERWUJĄ INNYCH
        • kmd_rohan Re: Hipermarkety w Krasnem 10.09.05, 13:38
          Nie krzycz, proszę.
          Po drugie, a cóż takiego ciekawego napisali wymienieni, poza zaprezentowaniem
          własnych kompleksów?
      • Gość: HRN Re: Hipermarkety w Krasnem IP: 82.177.97.* 10.09.05, 13:07
        Auchan to najlepszy hipermarket w Polsce. Maja tam rewelacyjna siec
        ekskluzywnych butików takze nie tylko Tesco, ale i pseudo centra podkulskiego
        beda mialy nie lada konkurencje !
    • Gość: mm Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 10.09.05, 13:16
      ooo, to widze że w przyszłym roku Rzeszów będzie miał tyle samo hipermarketów
      ogólnospozywczych co Lublin.
    • Gość: Jacyek Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.osk.enformatic.pl 10.09.05, 14:49
      Popieram.Bardzo mądra decyzja, niech radni Rzeszowa ucza się od wóta z
      Krasnego, jak robić pieniądze,a nie kłócić się.
      • skydiver_rzeszow Re: Hipermarkety w Krasnem 10.09.05, 14:53
        Na Lubelskiej miał powstać Selgros w 2006 roku, być może uda się też zmienić
        położenie Carrefoura...
      • Gość: Mandaryn Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.rzeszow.mm.pl 10.09.05, 14:55
        Ciekawe co powie ksiądz proboszcz w Krasnem jak w niedziele wierni polecą
        zostawiać daninę w blaszakach a nie w jego firmie :-)No i międzynarodowa trasa
        bedzie miała kolejną sygnalizację świetlną :-)))) Jeeeny - to juz nowy York czy
        tylko mi sie wydaje:-)Blaszaki zawitały pod strzechy :-)
        • skydiver_rzeszow Re: Hipermarkety w Krasnem 10.09.05, 15:02
          Hipermarkety poza miastami są standardem w Polsce, tylko w nielicznych miastach
          powstały tak blisko centrum jak w Rzeszowie.
          • Gość: mm Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 10.09.05, 15:19
            etam, zdecydowana większość Polski Miast ma chociaż jeden hipermarket w centrum
            miasta lub jego pobliżu. Ja też jestem zwolennikiem stawiania tego typu budowli
            na obrzeżach.
            • Gość: Mandaryn Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.rzeszow.mm.pl 10.09.05, 15:46
              Za pózno - Ratusz o tym nie pomyślał i rzeszów dla naszego rodzimego handlu jest
              stracony
              • Gość: civitas r. Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.viknet.pl 10.09.05, 15:49
                Real był blokowany ale i tak się buduje...
        • Gość: WC Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.rzeszow.mm.pl 11.09.05, 22:03
          Coś bardzo kolega podniecony...
          Świateł nie będzie. To nie Rzeszów Tadka Ferenca.
          Wjazd do kompleksu będzie dwupoziomowy.
          Opada szczekaczka?
    • Gość: voy Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.osk.enformatic.pl 10.09.05, 19:48
      Sam jesteś chłam! Wypowiadanie obraźliwych słów do ludzi, których różni tylko
      miejsce zamieszkania to duża przesada i nietolerancja z Twojej strony.
      • Gość: civitas Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.viknet.pl 10.09.05, 20:04
        Popieram w pełni
    • Gość: res Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 10.09.05, 20:25
      co Wy macie z tym centrum miasta, no jak Tesco i Leclerc jest w centrum to
      Okecie tez lezy w samym srodmiesciu W-wy. miasto jest male to i hioermarkety
      nie sa oddalone 10 km od centrum tylko 3-4. a Auchan czesto buduje swoje
      markety pod miastami, uruchamiajac przy tym darmowe autobusy z centrum miasta i
      dowozi sobie paazerow. ot taka ma polityke. duze supermarkety to przeciez jest
      cos tak normalnego, ze nie wiem czym Wy sie podniecacie, jak maja klientow to
      niech ich bedzie w rzeszowie i 10. przynajmniej zamiast laki i dzikich wysypisk
      smieci stoi cos kolorowego :) a wyzywanie ludzi ktorzy robia tam zakupy jest co
      najmniej szczeniackie, bo co dziwnego jest w podjechaniu do duzego sklepu i
      zrobieniu zakupow.
      • dkuki Re: Hipermarkety w Krasnem 10.09.05, 23:41
        Dzięki Auchan'owi powstanie najtańsza w tej okolicy stacja benzynowa. :):) I to
        jest największy plus. Bo poza tym to hipermarket jak każdy inny. A co do
        lokalizacji to bardzo dobrze, że wybrano akurat to miejsce. Nie wpłynie to na
        estetykę miasta, a z Rzeszowa nie będzie tak daleko.
    • Gość: Marcin z Wrocławia Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.05, 12:26
      Może patrzę na to wszystko z perspektywy wiekszego miasta niz Rzeszów, ale nie
      wiem, czym sie wszyscy tak podniecacie. Inwestycja typu hipermarket nie jest
      żadną inwestycją, miejsca pracy powstają zwykle kosztem innych miejsc pracy,
      firmy wydają niewielkie pieniadze, które im się szybko zwracają. Nie tworzy
      się przez to żadna wartość dodana, nie powstaje ani jedna linia produkcyjna.
      Pod Wrocławiem, w gminie Kobierzyce, przy węźle autostradowym jest wielkie
      centrum handlowe, ale największe pieniądze zostały zainwestowane w 2
      najmniejsze, niepozorne zakłady, które giną wśród hipermarketów: czekolady
      Cadbury - Wedel oraz Cargill (produkcja glukozy). Teraz w gminie inwestuje LG
      Philips i nikt się nie zachwyca kolejnymi sklepami.
      • Gość: civitas Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.viknet.pl 11.09.05, 13:04
        A kto tu się podnieca? Znowu musisz przychodzic i próbować udowadniać rzekomą
        wyższość twojego miasta? W Rzeszowie powstają znacznie bardziej ważne rzeczy
        niż hipermarket. A 2000 miejsc pracy, w tym wiekszość dla taniej siły roboczej
        za 800 zł też nie jest dla mnie żadną inwestycją.
        • Gość: civitas Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.viknet.pl 11.09.05, 13:06
          W Rzeszowie w tym roku powstają takie rzeczy jak nowy szpital
          kardiochirurgiczny, skarbiec nbp, punkt logistyczny poczty polskiej koło
          lotniska, biurowiec sądu rejonowego. Rozbudowano lotnisko a w przyszłym roku
          powstanie duży terminal, baza hotelowa i gastronomiczna. Miejsca pracy to nie
          tylko przemysł.
          • Gość: voy Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.osk.enformatic.pl 11.09.05, 13:52
            Pierwsze słyszę o szpitalu, gdzie to powstanie?
      • Gość: Arbuz Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.rzeszow.mm.pl 11.09.05, 14:39
        Nareszcie ktoś z zewnątrz powiedział prawdę - radość z hipermarketów to radość
        karpia ze idą święta Bozego Narodzenia
        • skydiver_rzeszow Re: Hipermarkety w Krasnem 11.09.05, 14:42
          Sorry - ale kto tu się cieszy z hipermarketów? To manipulacja. Nie widze tu
          wcale zachwytów nad tym, cieszyliśmy się np z modernizacji lotniska a wszyscy
          dobrze wiemy że kolejny hipermarket nie jest powodem do wielkiej radości ani
          sukcesem. I nie trzeba nas uświadamiać. Pozdro.
        • Gość: mniam Hipermarkety w Krasnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:31
          hipermarkety to dno dna. w takim rzeszowie powinno być 2-3 (to max). a u nas
          będzą co najmiej 4 spożywcze i 3 budowlne to jakaś paranoja, zresztą nie wiadomo
          czy to koniec.
          koleś z wrocławia ma rację. nie tworzą one zadnej warości, to przekaźniki
          pieniędzy i to na zewnątrz kosztem miejsciowych ludzi i miasta (zatrudnienie na
          1/4, 1/2 no 3/4 (to juz luksus) etatu i minimalen podatki od gruntów dla
          miasta). zakład produkcyjny to jest coś. ale niestety tu nie ma kadry, bo kto ją
          ma tworzyć - UR hahaha, WSIZ bez jaj, WSZ, WSAIZ czy mozę WSSG. Jedyny poziom
          jest na politechnice i to nie widomo jak długo, bo ludzie boją się iśc na
          kierunki techniczne, ponieważ są trudne.
          to ze powstaje skarbiec to co? ile osób dostanie tam pracę 100 i to może. będą
          przenosić bilety nbp z miejsca na miejsce. sąd to samo - czy to nie jest
          przedstawiciel zbuirokratyzowanej administarcji panstwowej. sortownia - czym się
          różni sortownia od hipermarketu jaki transfer wiedzy wiąze sie z tą inwstycją.
          jedyna nadzieja to park technologiczny który mają uruchomic przy lotnisku. a to
          że będzie sieć gastonomiczna i hotelarska będzie maiło znaczenie jak znajdzie
          sie rozrywka dla przyjezdnych. na dzień dzisiejszy w zasadzie jej nie ma.
          chciałbym bardzo, żeby rzeszów nie zmienił sie w radom miasto hipermarketów i
          30%cetowego bezrobocia.
    • Gość: nort Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 17:06
      kiedy otworza auchana i leroy merlin w krasnem?
    • mach_2 Auchan i Leroy Merlin 22.09.06, 18:03
      W Polsce pierwszy sklep tej sieci powstał w 1996 r. w Piasecznie, kolejne
      otwarto m.in. w Warszawie, Katowicach, Sosnowcu, Gdańsku, Mikołowie i w Sadzim
      pod Poznaniem.

Chyba Swadzim (!) pod Poznaniem.

Miasta posiadające zarówno Auchan, jak i Leroy Merlin to:
      Białystok, Bielsko-Biała, Bydgoszcz, Gdańsk, Piaseczno, Poznań, Sosnowiec,
      Warszawa, Wrocław, Żory.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=44278538&a=44442036
    • Gość: dear Re: Hipermarkety w Krasnem IP: *.rzeszow.mm.pl 22.09.06, 20:20
      Leroy Merlin rusza od 18 października
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka