Dodaj do ulubionych

PIZZERIE w tym miescie to jakas zenada!!!!

IP: *.krak.tke.pl 23.09.05, 12:32
Ludzie ja mam juz dosc!!! Czy jest w tym miescie wloska pizzeria z prawdziwego zdarzenia?!?!?!

Od dwoch miesiecy testuje rozne pizzerie ale nie moge znalezc nawet namiastki pizzy!!!

Szczyt przeszla juz pseudo pizzeria Zabka! Czegos tak paskudnego nie jadlem w zyciu! Ciasto to jakas mdla bulka, napompowana do granic absurdu, na to pomidory ktore kril chyba ktos nietrzezwy. Pizza po jednym kawalku wyladaowala w koszu i mam nadzieje ze ta pseudo pizzeria splajtuje (nie lubie oszustow).

Gorszy jest tylko Dexter ale to juz jest kryminal kulinarny!

Gdzie ja mam jesc w tym miescie!!?!?!?!?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Huskyman Re: PIZZERIE w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: 82.177.97.* 28.09.05, 19:24
      Nie polecam rowniec Da Grasso! Zenada! Skladnikow to tam wogole nie zauwazylem! Sosy jakies mdłe! a ciasta cienszego w zyciu nie widzialem, no chyba ze popatrze na kartke papieru...
      Swojego czasu cenilem Avanti, ale ostatnio dostalem ochydna pizze, skladnikow zero a jak juz cos sie znalazlo to niedopieczone...
      Z doswiadczenia polecam Vive i Maria'sa.
      ps. W zabce bylem jeszcze jak istaniala na podajze Kopernika? Bylem i stwierdzilem ze nie odwiedze tej pizzeri wiecej...
      • Gość: autor Re: PIZZERIE w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 00:18
        niektórzy lubią cienkie cisto w pizzy

dla mnie pipo i żadna inna

reszta to mdłe placki z rozcieńczonym keczupem roleskiego i dodatkami z
        promocji w tesco
        • huskyman Re: PIZZERIE w tym miescie to jakas zenada!!!! 29.09.05, 10:26
          Wiem ze lubia, ale bez przesady...
    • Gość: ines Re: PIZZERIE w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.rzeszow.mm.pl 29.09.05, 21:35
      Włoskiej pizzy z prawdziwego zadarzenia nie zjesz, bo widzisz po wpisach jakie
      jest zapotrzebowanie. Prawdziwa włoska pizza jest na cieście cienkim jak
      papier, a ludzie wola grubą. Ja zamawiam jeśli juz to pizzę z Gondoli. Na
      cienkim cieście. Ale i tak za mało sosu pomidorowego i mozzarelli. A babranie
      pizzy keczupem to barbarzyństwo.
      • Gość: Huskyman Re: PIZZERIE w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: 82.177.97.* 29.09.05, 23:11
        Bylem dzis w Mariasie ;) Bez porownania z Da Grasso! Co mi z cienkiej włoskiej pizzy ktorej nigdy nie jadlem, jesli mi bardziej smakuje "pizza" na grubym pulchnym ciescie ...
        • Gość: ines Re: PIZZERIE w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.rzeszow.mm.pl 30.09.05, 20:31
          Ok, ma Ci prawo smakować, ale autor wątku ubolewał, że nie można zjeść nigdzie
          prawidziwie włoskiej i mu odpowiedziałam- bo ludzie wolą grubszą i z keczupem i
          pizzerie zaspokajaja właśnie takie gusta.
          Taka pizza na grubszym cieście to amerykańska. Zresztą tak naprawdę karierę
          pizzie zapewnili zołnierze amerykańscy. Rodowód jest włoski, ale to co jemy w
          rzeszowskich pizzeriach niewiele ma wspólnego z prawdziwą włoską pizzą.
    • Gość: ojciec chrzesny Re: PIZZERIE w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.compower.pl 24.01.06, 22:02
      nie martwcie sie niedlugo bedzie w rzeszowie bardzo dobra pizza na znanej
      licencji!!!! szukamy miejsca??? bedzie atak krakowa na rzeszów.
      jak macie jakies wskazowki bede wdzieczny
      albo znacie jakas niezla miejscowke!
      podrawiam

• Gość: rzeszowianin Re: PIZZERIE w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.solcon.nl / *.solcon.nl 26.01.06, 12:08
        ojciec chrzestny napisal o ataku Krakowa na Rzeszow i pizzeri na znanej
        licencji Z licencjonowanych pizzeri mamy w rzeszowie tylko TELE (costam) gdzie
        rozwza pizze na rowerach po calym miescie zeby obnizyc koszty(Barbarzynstwo!)a
        pizza jest i tak drozsza dwukrotnie niz w pozostalych pizzeriach.Mysle ze ten
        ktos przezyje atak myslenia na wlasny mozg jesli go oczywiscie posiada w
        zetknieci sie z rzeszowskimi realiami. Ale to tez prawda ze w Rzeszowie jest
        mase pizzeri ale tylko kilka rob cos co nadaje sie do zjedzenia.Wiec sa trzeba
        je tylko znalezc .
    • Gość: capucino Re: PIZZERIE w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.solcon.nl / *.solcon.nl 26.01.06, 13:40
      mysle ze to wypowiedz kogos kto wyjechal na dwa miesiace do Wloch zapieprzac
      przy zbiorze winogron zjadl gdzies z raz pizze na dworcu w Mediolanie
      przyjechal i udaje swiatowca.Napewno nie znajdziesz dobrej pizzy w lokalach
      typu Rzabka(gratuluje komus kondycji umyslowej przy nazwaniu pizzeri w ten
      sposob)ale kiedy sie poszuka mozna znalezc. ps.nie staraj sie byc bardziej
      wloski jak Berlusconi(moglem zle napisac nazwisko,przepraszam)
    • Gość: ktos Re: PIZZERIE w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 16:49
      pippo w boguchwale(obok szkoły), gosc ma kilkuletnie doswiadczenie w robieniu
      typowej włoskiej pizzy (nawet rodowitym wlochom smakowala)
      • Gość: autor Re: PIZZERIE w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:25
        Pipo - zdecydowanie
        • stoodent A Da Grasso? 28.04.06, 22:01
          Tam też jest niejadalna????
          • Gość: Smakosz Re: A Skorpion na Baranówce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:04
      • Gość: noe Re: Pizzerie w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: 81.172.83.* 23.03.07, 16:07
        to prawda żabka podaje nieświeże żarcie bardzo długo po terminie.mroża i daja
        do pizzy sprawdzcie sami pracowałem tam .W Boguchwale pippo jest ok jak
        mieszkałem w polsce to czesto tam chodziłem naprawde warto.
    • Gość: aga-d Dobra pizza!! IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 10.05.06, 18:58
      Witam!!
      Ja tez mam problem jeżeli chodzi o znalezienie dobrej pizzy!! Chodziłam po
      wielu pizzeriach i jak na razie nalepiej samkowała mi Pizza na Nowym Mieście
      New York i w Dexterze ale na 3 maja bo na rynku to jest juz inna firma!! Jeżeli
      • autor666 Re: Dobra pizza!! 10.05.06, 23:28
        taa dexter - wysmienita, prawie jak mrożonka ristorante
        • aga-d Re: Dobra pizza!! 15.05.06, 14:38
          Wiesz jak lubisz mrozoniki to smacznego!! ja powiedzialam gdzie mi nawet
          smakuje ale i tak to nie była najlepsza pizza! Pozdrawiam ciepło
    • Gość: ines Re: Pizzerie w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.rzeszow.mm.pl 03.06.06, 15:06
      Włoskie ciasto jest w Benvenuti(cienkie jak papier czyli tak jak we Włoszech),
      ale niestety nie ma prawie sosu pomidorowego i to co na cieście jest takie
      sobie.
      • Gość: sew Re: Pizzerie w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.rzeszow.mm.pl 15.06.06, 12:37
        wg mnie najlepsza pizza jest w skorpionie tylko ze nie wszedzie dostarczaja ale
        wybrac sie naprawde warto.
    • Gość: cynia Re: pizzerie w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.wist.com.pl 28.06.06, 14:22
      Jadłam pizzę w Rzymie i w Wenecji na jakiejś wycieczce ale niestety też były
      beznadziejne. Może źle trafiłam, bo na chybił trafił? To w końcu jaka ma być ta
      idealna pizza, bo miałam nadzieję, że we Włoszech wszędzie będzie lepsza niż
      np.u nas. A najbardziej nie smakuje mi pizza na dole w Graffice w tej pizzerii
      gdzie kupuje się te kwadratowe kawałki, ble, do końca dnia czuć ją w żołądku.
      • Gość: ines Re: pizzerie w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.rzeszow.mm.pl 28.06.06, 15:28
        Prawdziwa włoska pizza ma być cienka, bardzo cienka- ciasto ma być raczej po
        brzegach tylko, z sosem pomidorowym i broń Boże z keczupem(nigdzie we Włoszech
        nie podaje się do pizzy keczupu a tym bardziej nie smaruje ciasta przed
        pieczeniem), z białym serem mozzarella, z małą ilościa innych dodatków. Za to
        sosu pomidorowego i sera mozzarella ma być dużo. Kazdy ma swój gust i swój smak
        z tym, że to co my jemy to raczej pizza americana czyli gruba i z keczupem, na
        której nie ma śladu mozzarelli. Z Włochami ma tylko to wspólnego, że nazwa jest
        włoska. Ale jeśli komuś smakuje to ok. Myślę. że każdy ma swój "pizzowy gust" i
        tak być powinnno.
        • Gość: cynia Re: pizzerie w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: 213.25.159.* 30.06.06, 10:19
          No więc wtedy gdy jadłam je we Włoszech, to miały właśnie grube i twarde ciasto
          i dlatego nie były smaczne. I to jest najczęstszy problem u pizzy, nie lubię
          grubaśnego ciasta, a najgorzej jest przy brzegach !
          • Gość: konsument Re: pizzerie w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 19:34
            pizze w rzeszoiwe to w grafice ujdzie w dobie nie widomych a najlpsza z nich to
            LONDON :) i w zwieczyczy tamtejsza pizzeria tez jest dobra reszta to ..... wada
            w zwiezcycy jest to ze malo tam miejsca a do tego obok te wyjace dzieciaki ale
            jakos idzie przezyc :) a pipo w boguchwale to .......bleeeeee to juz lepiej
            samkuje mi ta ktroa sam zrobie lub ta z grafici
    • Gość: worsey Re: Pizzerie w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:28
      No... Zamówiliśmy wczoraj PIZZE w La Sueva.
      Przyjechala... po 2 godzinach. Oczywiście kazaliśmy ją sobie zabrać zpowrotem. Totalny brak profesjonal;izmu i olewanie klienta. Powiini chociaż zadzwonić, żałosne
      • Gość: awer Re: Pizzerie w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 11:00
        moim zdaniem najlepsza pizza jest w AL FORNO - ul. Jagielońska :
        - cienkie ciasto prosto z pieca i chyba jeden z lepszych ketchupów jakie jadłem
        polecam pizze Al forno 1
    • Gość: alternatywa Re: Pizzerie w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 00:51
      Zaraz, zaraz po co się stresować. znalazłem stronkę www.netkelner.pl/
      Można tam zamówić z dostawą do domu z kilku różnych pizzerii, ale jest również
      knajpa orientalna i polska. Sprawdziłem, działa!
    • Gość: mika Re: Pizzerie w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 16:05
      Jak chccesz zjesc dobra i tania(!) pizze, to polecam Kryjówkę na ul.
      Mickiewicza. Za 10 PLN zlesz rewelacyjna pizze w extra atmosferze!
    • Gość: dona Re: pizza w tym miescie to jakas zenada!!!! IP: 81.172.83.* 23.03.07, 15:59
      właśnie żabka podaje nieświeże pizze wiem bo tam pracowałam
    • tishka Re: pizzerie w tym miescie to jakas zenada!!!! 05.04.07, 16:46
      zgadzam sie z awer
      tylko alforno, diavola jest bezkonkurencyjna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka