Gość: zombi IP: *.ri.ri.cox.net 20.10.05, 06:17 bo wy rzeszowiacy to jedna rodzina pewnego kretyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tom Re: Intelygent się znalazł IP: 213.77.14.* 20.10.05, 08:01 ...pierwsze pokolenie jedzące widelcem i nożem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Dobra Rada Re: Intelygent się znalazł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 08:13 Ale jeszcze mózgu się nie nauczyło używać. Lepper z Pomorskiego, Kaczor ze Warszawy, a Tatulo Rydzoń ze Torunia :) albo Niemiec nie wiadomo. JAk to Ojciec Dyrektor :) A jeszcze jak się Pisuarki z PeeSeLem skumają no to będzie cała tęcza (miała być Zorza, ale jest Tecza). :) Oczko się odlepiło temu misiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA 20.10.05, 09:23 No i wyszła Prawa i Sprawiedliwa współpraza z przestępcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roxy Re: KACZORIADA+LEPPERIADA+RYDZYKIADA IP: *.ds16.agh.edu.pl / *.ds16.agh.edu.pl 20.10.05, 09:41 zaczal sie syfilis ,rzadu raczej nie bedzie ,a jesli to od poczatku uposledzony ,premier Lepper coraz blizsza perspektywa ,ale na Podkarpaciu chyba sie ciesza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GSM Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:04 O Wałęsie i innych więźniach politycznych także powiedz, że przestępcy. Przecież byli skazani prawomocnymi wyrokami Sądu w PRL. Jaką masz pewnosć, że te wyroki Leppera ( m.in. pomówienia, wysypywanie zboża, czy pogonienie komornika) nie zostaną uznane za 20- lat, jako wyroki polityczne? Dlatego szafowaniem nazwami przestępcy, kryminaliści radziłbym delikatniej operować. Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA 20.10.05, 13:45 Oj, panie "prawnik", panie "prawnik". Nie kompromituj się pan. A porównywanie buraka wysypującego jak zwykły bandyta zboże będące własnością konkretnego człowieka z ludźmi, którzy byli skazywani za działalność przeciwko ustrojowi, świadczy tylko o pańskie, panie pseudoprawniku - bezdennej ignorancji, że o braku przyzwoitości nie wspomnę. A ze stwierdzeniem, że za 20 lat wyczyny buraka moą być uznane za przestępstwo polityczne - zgadzam się. Ale dopiero wtedy, jak Prawy i Sprawiedliwy OberKaczor, zaproponuje burakowi tekę ministra sprawiedliwości (ludowej). Kaczorom gratulujemy przyjaciół :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jks Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 01:25 tym powiem wprost infantylnym wpisem skompromitowałeś się ostatecznie ...zawsze byłeś cienki ,ale tu widzę już ci odjebało w stopniu niebywałym ['] dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GSM Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.05, 14:34 No wiesz, tak samo można uznać, iż Lepper w ten sposób walczy z dzisiejszą sytuacją polityczną. Wtedy nie było własności prywatnej w takim stopniu, co dziś, więc porównywanie, ze państwowe czy prywatne, akurat w walce z systemem nie ma sensu. Tamci więźniowie polityczni w tamtych czasach byli uznani za przestępców, dziś Lepper jest takim uznawany, ale wiedz o tym, że czasy i numery RP się zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zombi Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA IP: 155.37.231.* 20.10.05, 14:36 grozisz nam kolejna nacjonalizacja ? czy ty masz mature? czy tylko 3 klasy podstawowki? Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA 20.10.05, 14:52 W innej dyskusji ze mną, GSM już przyznał, że bliskie są mu poglądy WI Lenina, więc nie dziw się, drogi Zombi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jks Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 01:27 Zeby nie bylo ,ze GSM to dla mnie byl Ktos na tym forum czy cos ...ale czytam go ,czytam i oczom nie wierze ,ze cos takiego mozna bylo napisac ... numery RP sie zmieniaja ...totalna zalamka ,ej ty w ogole zdazyles sie zorientowac o co w tej nibyprzemianie proponowanej przez twego boga chodzi ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zombi Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA IP: 155.37.231.* 20.10.05, 14:37 juz wiem opary siarki mozg ci zlasowaly Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA 20.10.05, 14:49 Gość portalu: GSM napisał(a): > No wiesz, tak samo można uznać, iż Lepper w ten sposób walczy z dzisiejszą > sytuacją polityczną. Wtedy nie było własności prywatnej w takim stopniu, co > dziś, więc porównywanie, ze państwowe czy prywatne, akurat w walce z systemem > nie ma sensu. Ech...GSM Kiedy Ty wreszcie zainteresujesz się historią, co? Lepper nie walczy z sytuacją polityczną, tylko z własną głupotą. Ruch tzw. pokrzywdzonych zaczął się od tego, że do pana L przyszedł komornik. I tu po raz pierwszy wyszło na jaw to, co widać za każdym razem gdy Jego Burakowatość weźmie się za coś, tzn. "Winni są wszyscy inni, ja nigdy!". Tobie, GSM, mylą się pospolici przestępcy, z ludźmi zwalczającymi system polityczny. Mamy demokrację, a więc pan Burak zwalcza demokrację? Przez wysypywanie zboża i blokowanie dróg? To ja niestety, będę musiał zacząć tej demokracji bronić. A jeżeli Kaczorki dobrały sobie takiego poput`czika, tym gorzej dla drobiu! P.S. Załóżmy, teoretycznie że rzeczywiście Cie nienawidzę i wiem kim jesteś. Czy to upoważnia mnie do ukradzenia Ci samochodu i zgewałcenia żony/ narzeczonej, lub kogo tam bliskiego posiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GSM Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.05, 15:14 Lepper nie zwalcza demokracji tylko system ekonomiczny. Tutaj znowu wracamy do rozdzielenia ideologii od ekonomii. Powiedział to wczoraj ...pogoniliśmy komornika, bo ludzie, którzy wzięli kredyty na zakup maszyn rolnicznych, poprzez politykę Balcerowicza i stopy procentowe a także politykę dobijania rolnictwa nie mogli tego kredytu spłacić i przyszedł komornik... taki mniej więcej sens miała wczorajsza wypowiedź w Radiu Maryja. To, że ktoś nie spłaca kredytu jest przestępstwem w świetle dzisiejszych przepisów, a to, że Lepper jednoczy ludzi w walce z tymi przepisami, uznałbym nie zamachem na demokrację, tylko domaganiem się zmian polityki gopodarczo- ekonomicznej państwa. A co do samochodu i żony, to wybacz, ale złe porównanie. Reasumując, w PRLu walczono z tłumieniem wolności zgromadzeń, słowa, politycznej itp; a dziś Lepper walczy z systemem ekonomicznym- nie z demokracją. A tu odpowiedż, do tego idioty, co gada, ze mi siarka mózg spaliła- nie jestem z Tarnobrzega- przy okazji pozdrawiam ten piękny zakatek naszego regionu, i życzę więcej kultury osobistej w wypowiedziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA IP: 155.37.231.* 20.10.05, 15:35 ja tez slucham radia co ma ryja i wlos mi sie jezy na glowie Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA 20.10.05, 15:42 Gość portalu: GSM napisał(a): > Lepper nie zwalcza demokracji tylko system ekonomiczny. Metodami bezprawnymi, bandyckimi, a więc niedemokratycznymi. > Tutaj znowu wracamy do > rozdzielenia ideologii od ekonomii. Bo rozdzielić tego nie można. > Powiedział to wczoraj ...pogoniliśmy > komornika, bo ludzie, którzy wzięli kredyty na zakup maszyn rolnicznych, > poprzez politykę Balcerowicza i stopy procentowe a także politykę dobijania > rolnictwa nie mogli tego kredytu spłacić i przyszedł komornik... Czyli zachował się jak bandyta, który najpierw bierze kredyt, a więc zawiera dobrowolną umowę obowiązującą obie strony, a potem, gdy nie chce mu się spłacać (bo sie przeliczył, bo nie umie czytać, bo jest za głupi - do wyboru) - zachowuje się jak zbój. > taki mniej > więcej sens miała wczorajsza wypowiedź w Radiu Maryja. A co właściwie miał powiedzeć? Że nie umie liczyć? > To, że ktoś nie spłaca kredytu jest przestępstwem w świetle dzisiejszych > przepisów, Mylisz się. Nie jest przestępstwem, panie "prawnik". Przestępstwem jest wyłudzenie kredytu. Zaglądnij do KK art 279 > a to, że Lepper jednoczy ludzi w walce z tymi przepisami, Metodami bezprawnymi > uznałbym > nie zamachem na demokrację, tylko domaganiem się zmian polityki gopodarczo- > ekonomicznej państwa. W państwach przworządnych i demokratycznych, zmianie prawa służą takie wynalazki, jak np. wybory. > A co do samochodu i żony, to wybacz, ale złe porównanie. Czemu?? > Reasumując, w PRLu walczono z tłumieniem wolności zgromadzeń, słowa, > politycznej itp; Do tego "itp." dopisz - walczono o swobodę działalności gospodarczej i większą ochronę m.in. mienia prywatnego. > a dziś Lepper walczy z systemem ekonomicznym- nie z demokracją. Tobie się tak wydaje. Błądzisz, ale będzie Ci to wybaczone, bo ulegasz demagogicznym kłamstwom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GSM Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.05, 15:59 Czemu mnie znowu łapiesz za słowo. Przestępstwem w sensie przepisów cywilnych, choć regułkowo się nie zazywa przestępstwo i ja to wiem. A ile razy dziennikarze w gazetach łączą wirusy i bakterie w jedno? To nie chodzi o definicję nazwy takiej czy innej, tylko o pokazanie z czym nie zgadza się Lepper i co chce zmienić. A, ze walczy demokratycznie, świadczy fakt występowania jego partii we wszelkiej maści wyborach. Inni mają media, a on musi walczyć w ten sposób, są różne metody walki politycznej. Poza tym domaganie się ustąpienia balcerowicza- to przecież jego główne hasło od lat, nie jest zamachem ani na praworzadność ani na demokrację. Wiem, że kredyty są dobrowolne, ale on chce pokazać, ze dla zwykłych ludzi albo nieosiągalne albo potem niespłacalne. I w ten sposób walki (niezgodnej z obecnymi przepisami) prowadzi swoją kampanię. Ale nie trzeba tego tak podkreślać, ponieważ w każdej opcji są różni ludzi, i wszędzie znajdzie się ktoś z wyrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA 20.10.05, 16:37 Gość portalu: GSM napisał(a): > Czemu mnie znowu łapiesz za słowo. Przestępstwem w sensie przepisów cywilnych, > choć regułkowo się nie zazywa przestępstwo i ja to wiem. Otóż właśnie po raz kolejny udowadniam, że nie wiesz. Pozujesz na prawnika, a nie masz nawet podstaw wiedzy w tym zakresie. Czyli znowu robisz postronnym ludziom wodę z mózgu. Przy okazji. W polskim prawie cywilnym nie istnieje pojęcie przestępstwa ;-D > A ile razy > dziennikarze w gazetach łączą wirusy i bakterie w jedno? A co to ma do rzeczy? > To nie chodzi o > definicję nazwy takiej czy innej, tylko o pokazanie z czym nie zgadza się > Lepper i co chce zmienić. A następnym razem napiszesz, że pora wybić świnie, a w suplemencie dodasz, że miałeś na myśli urzędników bankowych. Naucz się wreszcie, że pół prawdy, to całe kłamstwo, a wmawianie ludziom, że to co słyszą - znaczy coś zupełnie innego - śmierdzi Orwellem na kilometr. > A, ze walczy demokratycznie, świadczy fakt > występowania jego partii we wszelkiej maści wyborach. I znowu napisałeś tylko pół prawdy. Burak walczy _również_ demokratycznie. Oprócz tego walczy metodami bandyckimi, cbdu. > Inni mają media, a on > musi walczyć w ten sposób, są różne metody walki politycznej. Nie musi. Zawód polityka nie jest w Polsce przymusowy. > Poza tym > domaganie się ustąpienia balcerowicza- to przecież jego główne hasło od lat, > nie jest zamachem ani na praworzadność ani na demokrację. A kto twierdził, że jest? Ja? > Wiem, że kredyty są dobrowolne,ale on chce pokazać, ze dla zwykłych ludzi albo > nieosiągalne albo potem niespłacalne. Przypominam, bo znowu pisze pan półprawdę, że w Polsce nie ma obowiązku zaciągania kredytów, zwłaszcza gdy nie ma się ich z czego spłacić. > I w ten sposób walki (niezgodnej z > obecnymi przepisami) Niezgodnej z przepisami dowolnego praworządnego państwa... > prowadzi swoją kampanię. Ale nie trzeba tego tak > podkreślać, ponieważ w każdej opcji są różni ludzi, i wszędzie znajdzie się > ktoś z wyrokiem. Ale tylko w środowiskach patologicznych, fakt skazania przez sąd - jest powodem do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GSM Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA IP: 62.29.164.* 20.10.05, 17:06 Nie o to chodzi, i nie jest sensem dyskusji kłócenie się o regułki czy półprawdy czy całe prawdy, bo sam podałeś zły numer art. KK 279 o wyłudzenie, gdyż ten dotyczy kradzieży z włamaniem, a nie wyłudzenia. Wyłudzenie to 286 par.1 ; ale nie o numery i regułki tu chodzi. Po prostu zabranianie i wyśmiewanie się z Leppera, jak i ludzi słuchających Radia Maryja jest po części zamachem na demokrację, bo określona grupa ludzi uzurpuje sobie prawo narzucania pozostałym, co jest dobre a co nie jest. A że do tej pory mieli władze to pouchwalali takie przepisy, które bedą takie czy inne zachowania piętnować (nie popieram niszczenia mienia jako takiego, ale demonstracyjne pokazanie niezadowolenia społecznego poprzez wysypanie zboża jest elementem walki politycznej; przecież to samo robili robotnicy starjkujacy tu i tam np. palili opony, wybijali szyby- popełniali wykroczenia, ale ich zamiarem jest walka polityczna a nie niszczenie mienia jako takie). Dlatego stawianie Leppera w jednym szeregu z przestępcami uważam za całkiem niesprawiedliwe lub idąc tym tokiem myślenia- ustawmy w tym szeregu również więźniów politycznych minionego okresu. Sprawiedliwość albo jest ślepa- jeżeli mierzymy miarą sądową; albo usprawiedliwiamy określone zachowania, bo tam walczono o wolność i demokrację, a tu walczy się o godne życie rolnika i robotnika w politycznym państwie demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA 20.10.05, 17:47 Gość portalu: GSM napisał(a): > Nie o to chodzi, i nie jest sensem dyskusji kłócenie się o regułki czy > półprawdy czy całe prawdy, bo sam podałeś zły numer art. KK 279 o wyłudzenie, > gdyż ten dotyczy kradzieży z włamaniem, a nie wyłudzenia. Wyłudzenie to 286 > par.1 No tak, moja wina. Tzw. czeski błąd art.297 (dwieściedziewięćdzisiątsiedem) Artykuł 286 nie ma tu zastosowania, gdyż nie chodzi o oszustwo (tzw. zwykłe), lecz o oszustwo kapitałowe. Ale to temat na inną dyskusję. > ; ale nie o numery i regułki tu chodzi. > Po prostu zabranianie i wyśmiewanie się z Leppera, jak i ludzi słuchających > Radia Maryja jest po części zamachem na demokrację, Bzdura! Biskup Krasicki był innego zdania, że przypomnę tylko dwa zdania z jego "Monachomachii": "Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi." i "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych". Jednyą z zasad demoktracji jest prawo do krytyki, bez przekroczenia ram nakreślonych prze demokratycnie uchwalone prawo. > bo określona grupa ludzi > uzurpuje sobie prawo narzucania pozostałym, co jest dobre a co nie jest. Co Ci do tej pory narzuciłem? Koniecznośc zaglądania do KK? > A że > do tej pory mieli władze to pouchwalali takie przepisy, które bedą takie czy > inne zachowania piętnować (nie popieram niszczenia mienia jako takiego, ale > demonstracyjne pokazanie niezadowolenia społecznego poprzez wysypanie zboża > jest elementem walki politycznej; Na litość Boga! W którym normaslnym państwie nie jest karane napadanie na pociąg i niszczenie ładunku??? Podaj przykład, w przeciwnym wypadku uznam, że przekroczyłeś granice głupoty. > przecież to samo robili robotnicy starjkujacy > > tu i tam np. palili opony, wybijali szyby- popełniali wykroczenia, ale ich > zamiarem jest walka polityczna a nie niszczenie mienia jako takie). Jak zwykle pominąłeś małą różnicę, że ci robotnicy, robili to, aby wywalczyć demokratyczne prawa, których nie mieli. Jakich praw demokratycznych pozbawiony był L, wysypując zboże? Ja nie wiem, ale wyglądał tak,jakby był pozbawiony prawa do myślenia. > Dlatego stawianie Leppera w jednym szeregu z przestępcami uważam za całkiem > niesprawiedliwe Jakie stawianie? On został skazany przez sąd demokratycznego państwa. > lub idąc tym tokiem myślenia- ustawmy w tym szeregu również > więźniów politycznych minionego okresu. Taaa, i tak jak im, groziło biednemu buraczkowi postwienie "pod stienku" :-/ Gdyby nie to, że to co piszesz jest podłe - byłoby śmieszne. > Sprawiedliwość albo jest ślepa- jeżeli > mierzymy miarą sądową; albo usprawiedliwiamy określone zachowania, bo tam > walczono o wolność i demokrację, a tu walczy się o godne życie rolnika i > robotnika w politycznym państwie demokracji. Na razie, to "tu" walczy się o wysokie stołki dla buraka i jego przydu..sów, w tym chamów, którym średnio kulturalny człowiek nie poinien ręki podać. Poproszę jeszcze o definicję "godnego życia", definicję "rolnika" i wyjaśnienie, dlaczego ta podobno słuszna walka prowadzona jest metodami bandyckimi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GSM Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA IP: 62.29.164.* 20.10.05, 18:00 Nie piszę już, bo to nie ma sensu, bo zawsze będziesz stawiał dzisiejsze państwo za wzór demokracji, a ja uważam, ze takim wzorem nie jest. I nigdy się nie zrozumiemy, co nie upoważnia do nazywanie mnie takim czy owakim i na odwrót. Każdy ma prawo myśleć i uważać, jak chce i mogę porównywac tamtych więźniów politycznych do Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA 20.10.05, 18:20 Gość portalu: GSM napisał(a): > Nie piszę już, bo to nie ma sensu, Skoro tak uważasz... > bo zawsze będziesz stawiał dzisiejsze > państwo za wzór demokracji, a ja uważam, ze takim wzorem nie jest. Nie jest ono wzorem demokracji. Ale nawet ułomna demokracja, jest lepsza od braku demokracji, a zwłaszcza bandytyzmu w ykonaniu członków SamejBrony. > I nigdy się > nie zrozumiemy, Nooo, czy ja wiem? Wyobrażam sobie sytuację, w której moglibyśmy. Np. siedząc w tej samej celi ;-) co nie upoważnia do nazywanie mnie takim czy owakim i na > odwrót. Ech, nie bierz sobie tego tak do serca. > Każdy ma prawo myśleć i uważać, Każdy, potwierdzam! jak chce i mogę porównywac tamtych > więźniów politycznych do Leppera. A tutaj, muszę zaprotestować. Trudno uznać Andrzeja L. za wzorzec czegokolwiek, poza pewnymi przykrymi przypadłościami ludzkiej natury... Odpowiedz Link Zgłoś
san5 Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA 20.10.05, 18:41 >Każdy ma prawo myśleć i uważać, jak chce i mogę porównywac tamtych > więźniów politycznych do Leppera. Myslenie to nie tyle prawo, co obowiązek i dobrze pamiętać o tym na każdym kroku, a już zwłaszcza przy wyłuszczaniu swoich myśli. Zrównywanie przeto więźniów sumienia ze zwykłymi przestępcami jest cyniczne i zalatuje ordynarnym chamstwem. Po prostu. Bo czymże jest stawianie w jednym szeregu ludzi, którzy oddali życie lub przepłacili zdrowiem w imię prawa do wolności (jednostki, kraju), z osobnikami pokroju Leppera i czynami pokroju Leppera? W dyskusji też są granice argumentów: dopóki śmieszą - uchodzi, gdy zaś straszą perwersją umysłową - powinny od razu lądować tam, gdzie ich miejsce. Na intelektualnym śmietniku i należy baczyć, by były głęboko zakopane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA IP: 155.37.231.* 20.10.05, 19:06 www.bajecznik.pl/kategoria.php?category=2&show=129 chyba nie trzeba tlumaczyc o kim jest ten wierszyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jks Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 01:52 wpadlem jeszcze na momencik ... GSM ...na sam koniec wylądowałeś na deskach w pojedynku 1 na 1 ,warto było bronić tych złudzeń ? Na przyszłość ...idol szukaj raczej poza polityką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GSM Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA IP: 62.29.164.* 21.10.05, 11:29 Mniej piszę, bo na tym forum dominują sami przeciwnicy Kaczyńskiego. A to, czy wygrał czy przegrał, okaże się już niebawem. Ja dziś ani na jednego ani na drugiego nie postawiłbym zadnych pieniędzy, jeżeli idzie o zakład, który wygra. Szanse są wyrównane, jak nigdy. Ale co do mnie, to także nie jestem ślepym fanem Kaczyńskiego. Jeżeli byłby duet Tusk- Cimoszewicz, agitowałbym za Cimoszewiczem. Jeżeli Kaczyński- Cimoszewicz, za Kaczyńskim; jeśli Lepper- Kaczyński- za Lepperem :) Chodzi o to, iż moje poglądy społeczne nie godzą się z tezą, aby brać sprawy w swoje ręce, co głoszą liberałowie, bo wiem, że nie wszyscy mogą brać. Skłaniam się do modelu państw skandynawskich np. Szwecji, a nie USA. Natomiast ci forumowicze, którzy wyzywają mnie od fanatyków Radia Maryja także są w wielkim błędzie, ponieważ poglądy ideologiczne mam ultraliberalne, co nie mieści się w żadnej ideologii katoprawicowej. Po prostu, od początku jestem za lewicą- prawdziwą lewicą (SLD to żadna lewica), a dziś program gospodarczy PiSu i Kaczyńskiego najbardziej jest zbliżony moim poglądom na gospodarkę. Nie na ideologię, ale ideologia nam jeść nie da. I tu od razu wyprzedzam fakty i piszę do tych, którzy chcieliby mnie porównywać do Stalina i Lenina- piszę i wyznaję zasady lewicowe w demokratycznym państwie prawa, coś na wzór lewicy na zachodzie Europy (Blair- dziwne, że wszyscy wyjeżdżają do Anglii; Niemcy, dzisiejsza Hiszpania) A w Polsce nie ma takiej siły, więc trzeba wybrać namiastkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: KACZORADA+LAPERIADA+RYDZYKADA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 11:40 "Jeżeli byłby duet Tusk- Cimoszewicz, agitowałbym za Cimoszewiczem" MACIE CO CHCECIE :-) www.cimoszenko.info Odpowiedz Link Zgłoś