Dodaj do ulubionych

Przedsiębiorcy z Podkarpacia a ich współpraca...

24.12.05, 21:27
Przeglądając strony różnych projektów dotyczących programów skierowanych do
przedsiębiorców z naszego Regionu natknąłem się na całkiem logiczny projekt
promocji współpracy firm w formie tzw. klastra. Idea ta sprawdziła się już na
świecie - jak myślicie czy przedsiębiorcy z Rzeszowszczyzny są zdolni do
współpracy dla polepszenia swojej konkurencyjności na rynku nie tylko
krajowym, ale i europejskim?
A to link do tego projektu:
www.ig.wsiz.edu.pl/grona
Obserwuj wątek
    • Gość: Mario Silna marka podkarpacka ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.05, 23:45
      znając mentalność mieszkańców tego województwa to szanse na współprace coś mi
      się zdaje, że są znikome, a to jest bardzo przykre bo coś takiego jak silna
      marka podkarpacka to naprawde niezły pomysł...
      • podkarpacie Re: Silna marka podkarpacka ... 25.12.05, 08:53
        Gość portalu: Mario napisał(a):

> znając mentalność mieszkańców tego województwa to szanse na współprace coś mi
        > się zdaje, że są znikome, a to jest bardzo przykre bo coś takiego jak silna
        > marka podkarpacka to naprawde niezły pomysł...

no właśnie silna marka podkarpacka - czy np. takie zrzeszenie
        przedsiębiorców/producentów nie mogłoby działać pod wspólnym logiem, od razu
        spadają koszty promocji a co najważniesze rosną zyski i rozpoznawalność
        produktów - tylko czy szefowie firm podkarpackich to rozumieją ???
        • Gość: Mario Re: Silna marka podkarpacka ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.05, 13:50
          tak silna marka to dobry pomysł dla Podkarpacia - i zrzeszenie firm w formie
          klastra jest tym co wskazuje na to jak to zrobić - z tego co wyczytałem
          pierwsze zebranie takich firm planowane jest końcem stycznia, zobaczymy ile
          przedsiebiorstw zdecyduje się na współpracę. Miejmy nadzieję, że projekt
          warszawskich i rzeszowskich ekspertów dla Podkarpacia będzie korzystny...
          • podkarpacie Re: Silna marka podkarpacka ... 26.12.05, 10:25
            Gość portalu: Mario napisał(a):

> tak silna marka to dobry pomysł dla Podkarpacia - i zrzeszenie firm w formie
            > klastra jest tym co wskazuje na to jak to zrobić - z tego co wyczytałem
            > pierwsze zebranie takich firm planowane jest końcem stycznia, zobaczymy ile
            > przedsiebiorstw zdecyduje się na współpracę. Miejmy nadzieję, że projekt
            > warszawskich i rzeszowskich ekspertów dla Podkarpacia będzie korzystny...

patrząc na zainteresowanie chociażby na tym wątku to czarno widze...
    • tarnowiak Re: Przedsiębiorcy z Podkarpacia a ich współpraca 25.12.05, 18:57
      podkarpacie napisał:

> Przeglądając strony różnych projektów dotyczących programów skierowanych do
      > przedsiębiorców z naszego Regionu natknąłem się na całkiem logiczny projekt
      > promocji współpracy firm w formie tzw. klastra. Idea ta sprawdziła się już na
      > świecie - jak myślicie czy przedsiębiorcy z Rzeszowszczyzny są zdolni do
      > współpracy dla polepszenia swojej konkurencyjności na rynku nie tylko
      > krajowym, ale i europejskim?
      > A to link do tego projektu:
      > www.ig.wsiz.edu.pl/grona

przedsiębiorcy to lenie i gdzie im się bedzie chciało cos zmienić, oni wolą
      wyzyskiwac swoich pracowników i przez to szukać zysków, zapłaci to taki jeden z
      drugim minimalną płace i uważa że jest w porządku bo daje prace.
      • tarnowiak Re: Przedsiębiorcy z Podkarpacia a ich współpraca 29.12.05, 14:21
        tarnowiak napisał:

> przedsiębiorcy to lenie i gdzie im się bedzie chciało cos zmienić, oni wolą
        > wyzyskiwac swoich pracowników i przez to szukać zysków, zapłaci to taki jeden
        z
        >
        > drugim minimalną płace i uważa że jest w porządku bo daje prace.

no i miałem racje :) hahah
    • Gość: kolorowy Re: Przedsiębiorcy z Podkarpacia a ich współpraca IP: 195.117.241.* 29.12.05, 14:37
      Istniejąca i rozwijająca się Dolina Lotnicza to przykład klastra. Czyli da się.
      Połączenie Doliny Lotniczej, Parku Tech, lotniska oraz dobrych uczelni (wiele
      pracy przed nimi) powinno być jedną z recept na rozwój naszego regionu.
      • Gość: Mario Re: Przedsiębiorcy z Podkarpacia a ich współpraca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 17:22
        no tak ale to naturalnie wyrosło a czy w innych dziedzinach nie da się ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka