Gość: KP IP: *.idg.com.pl 20.10.08, 11:31 "Na razie wiele poza nazwami (Black Guard, Knight of the Blazing Sun) nie wiadomo." ?? Poza tym, ze oba archetypy były w becie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Warcraft vs Warhammer IP: *.kol.tke.pl 20.10.08, 12:12 Dla mnie to te całe MMO to tylko strata czasu i kasy Odpowiedz Link Zgłoś
falcion Re: Warcraft vs Warhammer 20.10.08, 12:14 Filmik Warhammera zrobil na mnie naprawde pozytywne wrazenie Wow'a zreszta tez jest bardzo ladny. Blizzard dobrze dogral ta date dodatku wiedzac ze warhammer tez ma rzesze fanow ktorzy moga sie skusic na zmiane. Mowa o grze na 2 mmo dotyczyla chyba tych co naprawde niemaja co z czasem i pieniedzmi robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Warcraft vs Warhammer IP: *.k2.pl 20.10.08, 12:36 nie gramy, bo od momentu przesiadki na WAR'a, żaden inny mmo nie jest już taki fajny jak się wydawał... ale to prawda przed WAR, grałem w WoW, Tabula Rasa (bardzo casualowo)i w LoTR (też casualowo). no ale teraz mam WAR i nic mi do szczęścia nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolos Warcraft vs Warhammer IP: 212.33.77.* 20.10.08, 12:55 nie sądzę by warhammer pokonał wowa Odpowiedz Link Zgłoś
strachster Re: Warcraft vs Warhammer 20.10.08, 13:22 Akorat co do LoTRO gdzie nie ma pvp to sie nie dziwie ze WAR jest lepsiejsz, a ja kurde musze czekac do wypłaty, zeby sprawic sobie WAR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j_uk_dev Re: Warcraft vs Warhammer IP: *.ukonline.co.uk 20.10.08, 13:57 WAR nie ma na Mac'a i na razie nie ma takich planów. WoW od dawna ma wersję na OSX, która ma parę dodatków specjalnie dla tego systemu. Dobrze, że chociaż jest bootcamp, ale mogliby trochę się przyłożyć i do portowania na Mac'a bo ilość użytkowników OSX ciągle rośnie, Blizzard dawno to już zobaczył, więc ma troszkę dodatkowych graczy, którzy raczej na WAR nie przejdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Warcraft vs Warhammer IP: *.k2.pl 20.10.08, 14:15 właśnie mythic odpowiedział jasno, że jak na razie nie będzie na maca bo jest to na tyle nie znaczącą grupa, ze są nie istotni, najpierw rynek pc potem ewentualnie reszta. statystyczny macowiec nie jest graczem... (tylko grafikiem freelancerem ?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bomberto Re: Warcraft vs Warhammer IP: 81.15.171.* 20.10.08, 14:30 Wszystko fajnie, tyle ze bardzo duzo osob wraca z WAR, po osiagnieciu 40 lvl, gdyz end game jest bardzo lichy w porownaniu z WOW-em. Narazie WAR jest aspirujacy. Utrzyma graczy przez rok bedzie mozna stawiac te dwie gry obok siebie. Poki co jest swiezy na rynku duzo osob ( w tym ja) kupilo z ciekawosci i znuzenia WOW-em, ale wielu gra wraz z rozwojem postaci coraz bardziej rozczarowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Warcraft vs Warhammer IP: *.k2.pl 20.10.08, 14:44 dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że ludzie grają w WAR jakby to był WoW... np. w rvr healerzy... bardzo rzadko trafiam na takich, którzy wiedzą co robią. ludzie walą na pałę i siekają coś tak długo aż ich nie ubiją... nie ma strategii, nie ma kombinowania, gra jest narzędziem w MMO bardzo wiele zależy od graczy - a Ci z wyuczoną bezwładnością z WoW w świecie WAR albo nie potrafią się odnaleźć albo są rozczarowani bo nie mają rajdu na 40 poziomie, w ujęciu rozumianym tak jak w WoW... i to fakt w skali kilku tygodni nie ma co porównywać trzeba poczekać rok przynajmniej, żeby porównać to jak sprawy się mają, pewnie w przeciągu roku WAR też mocno się rozrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Warcraft vs Warhammer IP: *.chello.pl 20.10.08, 15:24 Lvling w WAR to wielki FAIL, niestety Mythic całkowicie spaprał sprwe oddzielajac szczelnie obie frakcje od siebie. Granie scenariuszy jako najszybszy exp to kolejna porazka i gwóźdz do trumny dla WAR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyzyskiwacz Re: Warcraft vs Warhammer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 15:24 Ciągle tylko te elfy,krasnoludy,orki i ludzie.Czy żadna firma nie ma pomysłów?Tylko robią non-stop fantasy?Czemu nie ma gry MMORPG w czasach współczesnych ,albo w drugiej wojnie światowej?Jestem zawiedziony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Warcraft vs Warhammer IP: *.k2.pl 20.10.08, 15:28 no bo ile osób by chciało MMO w realiach II wojny światowej? za to jest tabula rasa dla przykładu bardzo fajny SF-MMO - jak lubisz strzelanie, oblężenia i walkę z kosmitami jak znalazł, jeden problem jest taki, że nie ma w ogóle pvp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annia Re: Warcraft vs Warhammer IP: *.zax.pl 20.10.08, 17:12 Warhammer bije WoWa pod wieloma względami natomiast na pewno wielkim minusem jest brak craftu i co za tym idzie uboga ekonomia, co nie wróży dobrze przyszłości gry. Walka pvp jest ważna ale ona nie wystarczy by utrzymac ludzi zbyt długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bri Re: Warcraft vs Warhammer IP: *.devs.futuro.pl 20.10.08, 18:19 Reklama rządzi się jednym prawem - nie ważne o czym mowa ważne żeby nazwę podać dokładnie i wroga zmieszać z błotem Sztuczne rozdmuchiwanie sensacji póki co. Ja wracam do WOWa w listopadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Warcraft vs Warhammer IP: *.173.8.17.tesatnet.pl 20.10.08, 18:48 Redaktor nie popisał się znajomością tematu. Ktokolwiek choć trochę zna realia bitewnego/rpgowego Warhamca slyszał o Black Guard i Knights of the Blazing Sun. Również sama koncepcja bezpośredniego porównywania WAR vs. WoW też nie jest zbyt udana. WoW IMHO ma zupełnie inny target. W WAR ciężar położony jest na PvP/RvR. Fun z robienia scenario czy zdobywania wrogich twierdz jest taki sam na 12 co 22 poziomie tak więc nie ma presji by dobić max levelu i dopchać się do endgame content. Tym samym WAR oferuje bardziej zrównoważoną zabawę nie zostawiając ciekawszych doznań dla nolifeów mających tygodnie na nudny level grind. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Warcraft vs Warhammer IP: *.enterpol.pl 20.10.08, 19:22 O czym mówisz? W WAR jest taki sam grind jak w WoWie tylko że grinduje się scenaria. Na wiekszosci serwerów oRvR jest sporadyczne/zdominowane przez destro. T4 to jedno wielkie snare/root/knock back. Do tego "dziwny" system naliczania expa/renowna (promujący DPS). Niestety WAR wystartował na siłe przed premierą WOTLKa i to może okażać się jego zgubą bo IMHO większość tych co mieli by grać i tak by zagrała i potem, a w obecnym stanie gry raczej ciężko się zmusić do ciągnięcia subskrybcjii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warwow Re: Warcraft vs Warhammer IP: *.toya.net.pl 21.10.08, 01:25 Gralem ponad 3 lata w wowa i mam kryzys niecheci do tej gry,przez co kupilem WARa i blizej mu sie przyjrzałem. WAR jest narazie strasznie nudny, glownie przez to, ze ma malutkie serwery w porownaniu do WOWa gdzie gra 10tys osob na jednym. W WARze, jest napisane "server full", a zeby znalezc jakas wieksza ekipe to jest maly problem.. Jesli chodzi o stolice destruction, to jest porazka, to miasto zniecheca mnie do tej gry, orgrimmar to przy tym jak LA przy Wąchocku. WAR - moze i ma przyszlosc, za pol roku, rok, jak zwieksza limit ludzi na serwerze, poki co NUDA - im out. WOW - eh ile mozna grac w ta gre, z "przykroscia" stwierdzam, ze dalej jest najlepszy i WAR sie nie umywa w obecnej formie. Odpowiedz Link Zgłoś