Dodaj do ulubionych

Ranking szkół ponadgimnazjalnych "Rzeczpospolitej"

IP: *.internet4u.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:02
Te rankigi są "BAAAAARDZO" miarodajne;-]]] Kilku uczniaków jest
przygotowywanych do olimpiady, zupelnie kosztem (nawet szczątkowego)
nauczania reszty przedmiotów i oto liceum jest najlepsze.
Kochani! najbardziej miarodajna jest ocena jakości szkoly średniej, poprzez
ilość abiturientów dostających się na studia dzienne na państwowe uczelnie,
na oblegane kierunki. To tyle! Polecam sprawdzenie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Były uczen Re: Ranking szkół ponadgimnazjalnych "Rzeczpospol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:10
      Jak jest w tym Liceum to nie wiem ale w większości szkół te świetne wyniki
      wynikają z korepetycji opłaconych przez rodziców. wszyscy wiedzą że są szkoły
      że mał kto zklasy nie chodzi na dodatkowe lekcja np z matmy a szkoła upaja sie
      że jest doskonała. Nie ma co ukrywać mało jest nauczycieli w szkołach średnich
      którzy potrafią nauczyć materiału
    • Gość: lukas Re: Ranking szkół ponadgimnazjalnych "Rzeczpospol IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 20.01.06, 09:37
      W tym przypadku mylicie się, jeśli porównać wyniki matur (które są obiektywne i
      pokazuję wyniki wszystkich uczniów, a nie tylko najlepszych olimpijczyków),
      albo biorąc pod uwagę procent uczniów, który dostali się na najlepsze kierunki
      np. medycyna, to rankingi wyglądają prawie identycznie.
      W Katoliku matury wypadły najlepiej w całym województwie!!!, a absolwenci
      studiują na dobrych kierunkach państwowych uczelni.
      Polecam sprawdzenie:)
    • shovvman Re: Ranking szkół ponadgimnazjalnych "Rzeczpospol 20.01.06, 18:25
      Heheheh Grażyna Ryba, uczyło mnie to coś WOKu w IV LO, z ocen 5,1,3,4 dostałem
      5 na koniec :)
    • Gość: Matylda Kuśnierz Re: Ranking szkół ponadgimnazjalnych "Rzeczpospol IP: *.autocom.pl 23.01.06, 20:33
      Po pierwsze - chciałam zauważyć, że do Olimpiady Artystycznej nie przygotowywała
      mnie p. Grażyna Ryba, ale p. Barbara Tajchman, nauczycielka z ZSM im. K.
      Szymanowskiego w Rzeszowie... Być może ta pomyłka wzięła się stąd, że p. Grażyna
      Ryba przygotowywała uczniów naszej szkoły do tejże Olimpiady, ale w sekcji
      plastyki! Natomiast jeśli chodzi o 'moją' sekcję, przygotowywałam się całkowicie
      poza szkołą (trudno, żeby było inaczej, skoro w kanonie przedmiotów licealnych
      nie widnieje słowo 'muzyka'...).

Jak chodzi jednak o poprzednie komentarze - moja wypowiedź wydaje się pewnie
      potwierdzać opinię, że kilku świrów przygotowało sie do olimpiady z ulubionego
      przedmiotu a teraz szkoła czerpie z tego profity... z tym nie do końca się
      zgadzam, bo o ile ja pracowałam poza szkołą, to wiem, że moi koledzy i koleżanki
      przygotowując się do innych olimpiad, korzystali praktycznie wyłącznie z pomocy
      nauczycieli naszej szkoły. Poza tym, jak juz zostało wspomniane, wyniki matury
      potwierdziły naprawdę wysoki poziom tej szkoły, a uczniowie odnoszący sukcesy w
      olimpiadach mieli bardzo dobre wyniki również i z innych przedmiotów. Wydaje mi
      się więc, że tego typu oskarżenia są delikatnie mówiąc bezpodstawne.

PS. do redaktorów 'Gazety' - proszę o dokładniejsze sprawdzanie informacji na
      drugi raz, bo tego typu pomyłki bywają denerwujące....
    • Gość: Mati 100% zdanych matur IP: *.189.216.23.skyware.pl 19.02.08, 15:40
      Chciałem tylko dodać, że odkąd weszła nowa matura to w Liceum Katolickim wszyscy
      ją zdali. Nie było jednej osoby, która by jej nie zdała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka