Gość: MCCLOUD Głosujcie na mnie!!! IP: *.gcnowiny.pl 25.01.06, 09:34 Witam Mam nadzieję, że ludzie śledzą to co robi dzisiejsza "śmietanka" Rzeszowa, szczególnie chodzi mi o radnych blokujących rozwój Rzeszowa a wręcz mu szkodzących. Wybory już niedługo. Mam nadzieję, że nie będzie w ratuszu już pani Dzierżak (ta pewnie wejdzie - poprą ją kółka różańcowe), Kiczka, Kultysa, Ramskiego, Piekły i innych "orłów". Zachęcam Was do działania i do głosowania na odpowiednich kandydatów. Szczególnie ludzi młodych i przedsiębiorczych. Ja będę startował (mam nadzieję że skutecznie) i fajnie by było w ratuszu mieć z kim współpracować, bo z tymi głąbami pewnie się nie dogadam. MCCLOUD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHłopcyWolą DoPZPN A Greń jaki zadowolony! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 09:37 Popatrzcie, z czego on sie tak cieszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 10:05 Ludzie spokojnie, za parę miesięcy są wybory - wtedy im podziękujemy, nie ma się co żyłować i nerwy tracić. Mam tylko nadzieję, że do urn pójdzie większość z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: 217.117.130.* 25.01.06, 11:16 31 stycznia przegłosują bo nie mają innego wyboru. za duża presja pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
shovvman Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę 25.01.06, 11:21 To skandal. Oni rozwalą Rzeszów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o co chodzi???? Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 11:29 tyle jest negatywnych opinii na temat rady, a przecież każdy z was głosował na tą chołotę!!! I teraz też na ten zasrany PIS, więc czego chcecie??? Przestańcie pisać, tylko przy następnych wyborach wybierzmy normalną władzę ( radę miasta ) i tego samego prezydenta Tadka, którego mamy teraz i wszystko będzie git! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted. Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 19:22 chyba ci rozum odjęło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terapsida W następnych wyborach i tak zwycięży PiS, :( IP: *.net.autocom.pl 25.01.06, 11:30 Prezydentem będzie p. Szlachta. Chłopy z pawicy przestańcie rozpamiętywąć jak to wlaczyliście o demokrację 20lat temu, do roboty. Przecierz wasze decyzje krzywdzą ludzi. Silny Rzeszów to silne województwo, no chba że chcecie je zlikwidować to będziemy sobie załatwiać sprawy w Kraku albo w Lublinie. Nie mogę z tymi baranami nie mogli poświecić jednego dnia aby zapoznac się z nowym projektem inwestora. Panowie politycy to społeczeństwo was utrzymuje, jak się wam nie chce robić to won z Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galizien Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.osk.enformatic.pl 25.01.06, 11:42 KAŻDY ZŁORZECZY POLITYKOM PRAWICY W RM. ALE CZY TAK SA JACYŚ POLITYCY I DO TEGO PRAWICY/? ja nie zauwazyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galizien Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.osk.enformatic.pl 25.01.06, 11:43 bo co ma np. taka Dzierżak wspolnego z prawicą? To że to koscioła chodzi!?!? A reszta? Przeczytał ktoryś z nich jakąś książkę prawicowego filzofa/ideologa? Odpowiedz Link Zgłoś
shovvman Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę 25.01.06, 11:57 Daj spokój stary, to banda kretynów, Kiczek powiedział że jak ta wioska wejdzie do Rzeszowa to miasto zapłaci za budowę S19 - nawet 14letni gowniarz wie że miasto nie płaci za autostrady i ekspresówki. No ale nie Kiczek. Odpowiedz Link Zgłoś
shovvman Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę 25.01.06, 11:58 Aha, poza tym przez Przybyszówkę będzie przechodzić ok. 200 m drogi S19 także Odpowiedz Link Zgłoś
shovvman Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę 25.01.06, 11:58 Aha, poza tym przez Przybyszówkę będzie przechodzić ok. 200 m drogi S19, także BRAWO KICZEK, dlaczego nie powiesz wprost: Nie, bo Ferenc tak chce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek30 Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.krak.tke.pl 25.01.06, 12:26 najpierw w kwestii wyjasnienia. Nie głosowalem na Pis,LPR,AWS,Samoobronę nigdy. Jestem osoba o umiarkowanych pogladach i goracym przeciwnikiem "oszołomstwa" politycznego(to do kogoś, kto zarzucił mi głosowanie na PiS). Zastanawia mnie jak chcecie zmienic rzeczywistość? Wszyscy tutaj mówią nie głosujmy na nich w nastepnych wyborach! A ile osób sie tu wypowiada? 50? Myslicie, ze to jest siła, która moze coś zmienić, że od pisania na forum nastepna rada miasta bedzie inna? Trzeba pojąć, że siła prawicy jest u nas duża, a głos dostaje sie nie za kompetencje, tylko za przynależnosc do danej partii. Tego szybko nie da sie zmienic, a juz na pewno nie samym pisaniem. Proponuje, na poczatek zastanowic sie wspólnie, co zrobic, by głos 50 piszacych tu osób zmienic na głos tysiecy Rzeszowian? Skoro wszystkim tak zalezy to licze na odzew w tej sprawie i Wasze pomysły. Razem możemy cos zrobic dla miasta, oddzielnie skończy sie tylko na pisaniu i narzekaniu. Zeby cos zmienic trzeba byc gotowym do zmian! Odpowiedz Link Zgłoś
shovvman Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę 25.01.06, 12:29 Kiedyś była incijatywa by powstało stowarzyszenie młodych ludzi, architektów, grafików, ekonomów, dziennikarzy, którzy wspólnie robiliby coś dla Rzeszowa. Sam chciałem w tym uczestniczyć ale mieliśmy 4 osoby. Nikogo więcej nie udało się znaleźć. Jedyne co możemy zrobić to chyba wybrać normalną radę miasta. Żeby zostać w Rzeszowie radnym wystarczy średnio 300-400 głosów. To niedużo. Ale musimy się ruszyć do wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek30 Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.krak.tke.pl 25.01.06, 12:39 a co stoi na przeszkodzie, by spróbowac ponownie? jesli 300-400 głosów ma wystarczyc, to moze warto zaryzykowac i spróbowac sie zorganizowac? Przeciez kazdy ma znajomych, kolegów, rodzine, na których głosy mozna liczyc i wspólnymi siłami do rady miasta wybrac ludzi, którzy nie bedą blokowac rozwoju miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
shovvman Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę 25.01.06, 12:43 Kilka pomysłów jakie mam, to zainteresowanie sprawą mediow, także ogólnopolskich (np Uwaga TVN - już raz kilku radnych było bohaterami tego programu), organizacja petycji o odwołanie rady miasta, uświadomienie mieszkańców komu zawdzięczają to co się dzieje, być może organizacja protestu jeśli będzie trzeba. Ale sam nie jestem w stanie tego zrobić. Jeśli jesteś zainteresowany - pisz na maila, mam dzis troche pracy, takze bede po poludniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hit. Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 19:27 teraz będzie następny ale nie powiem kto use your head bye .hit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galizien Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.osk.enformatic.pl 25.01.06, 12:13 Niestety - ale sa to ludzie nieoczytani, ciemni, nie mający pojecia nie o prawie, gospodarce, logistyce - ale o elementarnych i podstawowych sprawach. Prawicą się nazwali bo jakoś trzeba. Jednak nic w nich z prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: 62.233.250.* 25.01.06, 12:04 Boże, co za matołectwo! To radni nie wiedza, kto finansuje drogi ekspresowe?! Kopara mi opadła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endrju Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 13:36 NIENAWIDZE PISUARÓW - ciągną na dno całą Polske i moje ukochane miasto. Co za niekompetencje! One wychodza na każdym kroku. Może politycy PiS-u mają pojecie o naturalnych metodach planowania rodziny, ale o planowaniu przestrzennym miasta NIC nie wiedzą! Wstyd mi, że mieszkańcy mojego miasta sa tak ograniczeni i głosuja na jescze bardziej ograniczonych palantów. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad wszystko tylko blokuja...IDIOCI!Banda analfabetow! IP: *.man.rsk.pl 25.01.06, 13:50 A ten glupi Gren ile ma pensji?Dziala w zwiazku pilki noznej,radny,swoje interesy...Ile jeszcze posad ukradnie?Chyba ustawowo jest zabronione miec kilka zrodel dochodu...Banda kretynow! Panie Ferenc szkoda mi pana,ze musi pan wspolpracowac z takimi analfabetami i prostakami...przez takich ludzi Rzeszow sie nie bedzie rozwijal...Moze by sie ludzi zapytali o zdanie,a nie decydowali za wszystkich i kilka osob bedzie mialo tak jak tego chce...Ciemnogrod! Wiesniaki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: wszystko tylko blokuja...IDIOCI!Banda analfab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 19:34 szkoda ci że musi współpracować z prostakami a kim on jest jak wyzywa swoich pracowników i obraża ?ciebie zresztą też podoba ci się to ciemniaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galizien Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.osk.enformatic.pl 25.01.06, 14:50 Niestety - ale w RM siedzą osoby ciemne i niekompetentne. Zakompleksione, nie mające pojęcia o rzeczywistości, często wprost nieudacznicy życiowi. Pomysł na niepartyjną liste w nowych wyborach jest fajny - ale cieżki do zrealizowania. Lepiej już wskazać partiom ludzi. Partie biora ludzi jak moga na nich wynik pociągnąć. No ale z tym ze część tych mongołów z obecnej rady wejdzie do następnej to już się liczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galizien NOWI LUDZIE IP: *.osk.enformatic.pl 25.01.06, 14:54 to nie PiS jest problemem. Znam tez paru radnych z lewa i wiem że są niewiele lepsi. To po prostu problem ludzi ktorych tam wysłali - a Wy wybraliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yacek Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.osk.enformatic.pl 25.01.06, 15:14 mam takie same zdanie co większośc z Was. Nie pozwólmy na dalsze rządzenie, tym ludziom, może znajdzie się ktoś mądry, który pokieruje tak aby niektórzy radni już nie mogli decydować za wszystkich. A może niech radni swoje decyzje przedstawiają na piśmie, wtedy by mogli odpowiadać przed sadem jeśli, eksperci byli by innego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MCCLOUD Dlatego głosujcie na mnie IP: *.gcnowiny.pl 25.01.06, 15:24 Zgadzam się z tym wszystkim, tylko właśnie brakuje młodych ludzi którzy chcą działać. Wchodźcie do rad osiedli..itd. i działajcie (co prawda tam niewiele da się zrobić no ale od czegoś trzeba zacząć). Bo jak nie to znowu RADIO MARYJA zadecyduje..... Ogólnie wyznaję zasadę , że nieważne kto z jakiej partii tylko co chce zrobić. Nie należę do żadnej partii, skłaniam się ku PO ale też wątpię czy jakby rządzili to byłoby tak pięknie. W każdym razie szacunek dla obecnego Prezydenta Rzeszowa - tak trzymać Panie Tadeuszu MCCLOUD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.rzeszow.mm.pl 25.01.06, 15:23 Też jestem prawicowiec , ale glosu na nich nie dam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 16:30 ślicznie mieszacie pojęcia, ślicznie a jeśli supermarket co "cenna inicjatywa", "bilateralnie dochodowa inwestycja" to ja jestem astronautą z 70 letnim stażem proponuję zgłębić wiedzę ekonomiczną a później pisać dyrdymały Odpowiedz Link Zgłoś
shovvman Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę 25.01.06, 16:33 Obawiam się o przyszłość tych terenow inwestycyjnych, jeśli zostaną włączone do Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS Kto jeszcze na nich chce głosować? IP: *.dnet.local / 87.239.2.* 25.01.06, 17:13 pis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS fajna klika IP: *.dnet.local / 87.239.2.* 25.01.06, 17:16 po co im nowoczesne centrum jak wystarczą chaty na kurzej stopce. przecież takie wystarczą na zebrania moherowych beretów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarkazm "fajnie" IP: *.internet4u.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 18:02 My ma super radnych a pasożyty z pólnocy nas dalej obgryzają. teraz zabrali oddzial regionalny Warty (drugi ubezpieczyciel po PZU)- idzie do Lublina. Wiedzą jak sobie poprawiać PKB?, TERAZ PIENIĄDZE IDĄ DOM ICH SKARBÓWKI. Nie narobić się tylko kraść. A ktoś tu mówil o wspólpracy. Z PASOŻYTAMI...? Odpowiedz Link Zgłoś
shovvman Re: "fajnie" 25.01.06, 18:06 A jak ten region ma wyrobić? Z tak słabym miastem wojewódzkim. Włączyliby pod Kraków i byłby statystycznie jednym z najbogatszych. Czy wiecie że podregion kaliski generuje prawie najniższe PKB w kraju. A to podobno bogata Wielkopolska. Ale bogaty jest tylko Poznań - i tak własnie jest w tym kraju, bogactwo w dużych miastach, bieda w małych i na wsiach. I to się będzie powiekszac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarkazm Re: "fajnie" IP: *.internet4u.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 18:13 o wydolność którego regionu Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
shovvman Re: "fajnie" 25.01.06, 18:15 Naszego, czy dziwi cię że kolejne instytucje odpływają z małego Rzeszowa? Rzeszów jest mały, nie wytrzymuje konkurencji choćby z Lublinem mimo swoich atutów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarkazm Re: "fajnie" IP: *.internet4u.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 18:25 Nie powinieneś tak pisać, bo ktoś pomyśli, że mamy kompleksy. Przecież wieszz, że podregion rzeszowsko-tarnobrzeski jest w ścislej czolówce jesli chodzi pozytywne wyniki pod kątem inwestycji. Zaniża w skali województwa drugi podregion. Nasi sąsiedzi, z sennym Lublinem, na prawdę nie mają wyksztalconego instynktu do inwestycji, czy chociażby absorbcji pieniędzy z UE... Wiesz ich zachowanie wzgledem rzeszowszczyzny przypomina postawe dwóch biegaczy: duży, nieinteligentny i cherlawy, nie umiejący biegać z literą "L" w ramach "rywalizacji" zamiast biec, to ukradkiem kradnie trampki malemu, ale pracowitemu biegaczowi z literką "R". Taka ich filozofia, nie umieją inaczej niz "kopać w kostkę" i wyrywać, zamiast samemu poracować i dostać/// Odpowiedz Link Zgłoś
shovvman Re: "fajnie" 25.01.06, 18:28 Możliwe ale Rzeszów powinien urosnąć minimum do 180 tys. a na poszerzenie miasta się nie zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarkazm Re: "fajnie" IP: *.internet4u.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 18:31 taaak możemy sobie jedynie "pogratulować" jakości rajców. Kiedyś byl używany termin warcholostwo... Odpowiedz Link Zgłoś
shovvman Re: "fajnie" 25.01.06, 18:32 Rozmawiałem z jednym radnym o poszerzeniu miasta, czy mają jakiś plan. Odpowiedź była "proszę o następne pytanie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberal Re: "fajnie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 18:48 Ci co glosowali na PIS za SOCJALNYM PANSTWEM Ci co slychaja rydzyka teraz maja Panswo swoje.Moje pytanie brzmi: I jak sie wam podoba? hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarkazm Re: "fajnie" IP: *.internet4u.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:34 No tak,ale powiedz, jak stado baranów, może wybrać niebaranów? Tutaj sobie dyskutujemy, jest fajnie, ale ciekaw jestem jak to bedzie przy wyborczej urnie? Przede wszystkim precz wszystkim politykierom- na dole, w samorządzie, powinny byc tylko i wylącznie sprawy dla dobra ludzi> A tu zgraja galganów, uważających się za prawicę, wpuszcza nas w totalne zacofanie. Ja sie zastanawiam, czy ktoś za tym nie stoi... Odpowiedz Link Zgłoś
shovvman Re: "fajnie" 25.01.06, 20:49 Co ty powiesz? Trzeba było iść na sesję, może usłyszałbyś z balkonu tekst jednego z radnych "My nie blokujemy, my czekamy na koniec kadencji Ferenca". To jest prawdziwy powód. Oczywiście mówił to do kumpla, a nie oficjalnie, ale parę osób słyszało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: "fajnie" IP: *.rzeszow.mm.pl 26.01.06, 20:33 radni PIS i LPR to prostaki mściwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol37 Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: 193.41.113.* 25.01.06, 18:05 Już miałem napisać jakiś komentarz..... ale mi się po prostu nie chce :-(. Jak słyszę o wyczynach tych tępaków to człowieka nachodzi ochota na jedno... jak najszybciej stąd uciekać. Moze jak w Rzeszowie zostanie grupka nawiedzonych pokroju Kultysa i Kiczka to wtedy przynajmniej będą podsrywać tylko własne gniazdo a nie szkodzić innym. Wstyd mi jako zwolennikowi opcji jak najbardziej innych niż lewica, że muszę wszystkim przyznawać, że w moim mieście jedyni rozsądni ludzie to członkowie lewicy właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.dnet.pl / 87.239.2.* 25.01.06, 18:22 Niestety, do tego doprowadziło partyjniactow w samorządach. pewno trzeba jeszcze nie takich kompromitujacych historii żeby społeczność zbuntowała sie wreszcie przeciwko takiemu stanowi rzeczy. Powinno sie (moim zdaniem)wybierac połowe mniej radnych i zadnych partii politycznych tylko ludzi godnych naszego szacunku. Obecnej żenadzie nie będzie końca. Poprzedni prezyden blado wypada przy obecnym, ale obecnemu do końca jego kadencji bedą przeszkadzać koledzy partyjni poprzedniego - błedne koło! Partie polityczne precz od samorządów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: 217.117.130.* 26.01.06, 07:22 31 stycznia pod ratusz!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzeg Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:24 tak jak poprzednio ? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.06, 12:07 Witam w klubie oszołomów z PiS i LPR u nas w Lublinie też mamy tych posrańców we władzach miejskich...u nas blokują od trzech lat olbrzymia inwestycję Echo Investment...także nie jesteście wyjątkiem, łacze się z wami w bólu internauci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.ostnet.pl 26.01.06, 18:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Radni zablokowali Cushmana i Przybyszówkę IP: *.ostnet.pl 26.01.06, 18:43 klasa Odpowiedz Link Zgłoś