Dodaj do ulubionych

HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich więcej

09.11.02, 22:06
Cóż to było za wydażenie gdy postawiono pierwszy hipermarket w Krakowie wtedy
jeszcze niemiecki HIT dzis już wykupiony przez Tesco więc już brytyjski. W
kilka lat po tym fakcie franuski inwestor postawił pierwszy hipermarket w
stolicy Podkarpacia, no w Krakowie to już było ich ponad 10. W niedługim
czasie powstaje nastepny tym razem brytyjski i gdy się wydawało, że nareście
do Rzeszowa zaczyna nadciągać jakaś tzw. wielkomiejskość to niestety
nie nadciagneła bo zaściankowa rada miasta Rzeszowa pod ciężarem kupców i
przekupek wypedziła francuskiego Carrefulla i podobnie jest z nastepnymi
inwestorami chcącymi zainwestowaś troche w Rzeszowie. Niemysli się o nas
czyli biednych podkarpackich mieszkańcach którzy by tylko zyskali na
konkurencji cenowej hipermarketów, mysli sie zaś o interesie wąskiej grupy
tzw. kupców. Fakt hipermarkety powoduja zminiejszenie ich obrotów i
zwolnienia u co poniektórych, ale przynoszą także nowe miejsca pracy,
mozliwość zbytu dla podkarpackich produktów (90% towarów w duzych sieciach to
towary Polskie) i przedewszystkim przynoszą korzyśc dla naszej kieszeni.
Niemam wątpliwosci, że to co napisałem zaraz skrytykuje jakiś tzw. kupiec no
bo pewnie w jego interesie jest aby była jak najmniejsza konkurencja wtedy
sobie może ceny windowac ile tylko mu się podoba.
Na prawie 200 tysięczny Rzeszów którego obszar metropolitarny określono na
40O tysiecy ludzi i ponad 2 milionowe województwo to dwa hipermarkety to
troche za mało. W 800 tysięcznym Krakowie, ponad 3 milionowym województwie
małopolskim jest hipermarketów prawie 20 !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: sasiad Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: *.sgh.waw.pl 10.11.02, 03:42
      Zgadzam sie z toba.
      Mam jedynie nadzieje, ze w koncu wybuduja dzieki temu "kompleks" hipermarketow
      i nie tylko w Krasnem. W Rzeszowie to sie chyba juz nie da, zawsze komus nie
      bedzie pasowalo. Dziwi mnie tylko postawa pana Ferenca, ze zachwalal jakie
      korzysci przyniesie inwestycja tesco (szkoda, ze nie w samym srodku nowego
      miasta), a taki sprzeciw wobec carrfoura. Moze nie dostal w lape tak jak od
      tesco? W koncu prezes spoldzielni nowe miasto i przyszly prezydent Rzeszowa
      (jesli tak sie stanie to chyba juz mu zaden hipermarket nie bedzie
      przeszkadzal:)!!!
      • Gość: kulturalny Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.02, 15:35
        Gość portalu: sasiad napisał(a):

> Zgadzam sie z toba.
        > Mam jedynie nadzieje, ze w koncu wybuduja dzieki temu "kompleks"
        hipermarketow
        > i nie tylko w Krasnem. W Rzeszowie to sie chyba juz nie da, zawsze komus nie
        > bedzie pasowalo. Dziwi mnie tylko postawa pana Ferenca, ze zachwalal jakie
        > korzysci przyniesie inwestycja tesco (szkoda, ze nie w samym srodku nowego
        > miasta), a taki sprzeciw wobec carrfoura. Moze nie dostal w lape tak jak od
        > tesco? W koncu prezes spoldzielni nowe miasto i przyszly prezydent Rzeszowa
        > (jesli tak sie stanie to chyba juz mu zaden hipermarket nie bedzie
        > przeszkadzal:)!!!

Ferenc niedawno stwierdził, że jako ewentualny prezydent będzie chciał
        doprowadzić do budowy tych hipermarketów, z którymi już zawarto jakieś umowy,
        zerwanie których groziłoby miastu odszkodowaniami. Zobaczymy jak to będzie w
        praktyce i czy to nie było tylko zdobywanie prohipermarketowego elektoratu.
      • Gość: werner Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.11.02, 21:22
        Gdy otworzył się Leclerc, w jedynce pierwszy raz potaniały pomidory i były
        jakieś promocje!!! A społem jak trzyma ceny to trzyma: Polecam porównać ceny:
        Społem to najdroższa sieć w POLSCE. A jakie kobitki tam pracują !?
    • rascal1 Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w 10.11.02, 15:54
      dominikrz napisał:

Fakt hipermarkety powoduja zminiejszenie ich obrotów i
      > zwolnienia u co poniektórych, ale przynoszą także nowe miejsca pracy,

Nowe miejsca pracy? To harowanie za 5 stówek na miesiąc nazywasz miejscem pracy?
      Kuroniówka wynosi chyba niewiele mniej i nic nie robisz. Nigdy nie pracowałbym
      za takie marne pieniądze , lepiej już wyjechać i też robić za murzyna , ale już
      za znacznie lepszą kasę. Z całą resztą się z Tobą zgadzam .
      • Gość: kulturalny Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.02, 16:12
        rascal1 napisał:

> dominikrz napisał:
        >
        > Fakt hipermarkety powoduja zminiejszenie ich obrotów i
        > > zwolnienia u co poniektórych, ale przynoszą także nowe miejsca pracy,
        >
        > Nowe miejsca pracy? To harowanie za 5 stówek na miesiąc nazywasz miejscem
        pracy
        > ?
        > Kuroniówka wynosi chyba niewiele mniej i nic nie robisz. Nigdy nie
        pracowałbym
        > za takie marne pieniądze , lepiej już wyjechać i też robić za murzyna , ale
        już
        >
        > za znacznie lepszą kasę. Z całą resztą się z Tobą zgadzam .

"Kuroniówkę" dostajesz bodaj przez 3 tylko miesiące (albo szesć). Potem urywasz
        sobie głowę nad rachunkami za mieszkanie. A pensję masz póki Cię nie zwolnią.
        Nawet w najgorszym razie zawsze to jednak dłużej.
      • Gość: dominikrz Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: *.debica.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 10:45
        rascal1 napisał:

> dominikrz napisał:
        >
        > Fakt hipermarkety powoduja zminiejszenie ich obrotów i
        > > zwolnienia u co poniektórych, ale przynoszą także nowe miejsca pracy,
        >
        > Nowe miejsca pracy? To harowanie za 5 stówek na miesiąc nazywasz miejscem
        pracy
        > ?
        > Kuroniówka wynosi chyba niewiele mniej i nic nie robisz. Nigdy nie
        pracowałbym
        > za takie marne pieniądze , lepiej już wyjechać i też robić za murzyna , ale
        już
        >
        > za znacznie lepszą kasę. Z całą resztą się z Tobą zgadzam .

ale niestety u tzw. kupców, pracownicy wcale wiecej niezarabiaja i zgadzam się,
        że lepiej wyjechać gdzieś np. do USA czy Anglii i tam robic za "murzyna".
      • slavres Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w 25.02.03, 00:34
        ale jakoś ludzie tam pracują. Lepsza taka praca, niż żadna. A chyba słyszałeś
        jak traktują prywatni przedsiębiorcy swoich pracowników. Dopiero oni
        wykorzystuja za marne grosze i każą siedzieć cały dzień...
    • Gość: POPIERAM Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: *.debica.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 22:21
      LUDZIE CHCĄ HIPERMARKETÓW POKAZUJĄ TO OSTATNIE SĄDAŻE !!!
      • Gość: fan Społem Re: SPOŁEM IP: 213.25.15.* 21.11.02, 10:58
        Dostaliśmy w pracy talony do .. Społem gdyż w przetargu zaoferowała największy
        upust od ceny talonów. Tylko że nikt nie pomyślał że ceny tam są o 10-20%
        wyższe niż w Tesco czy Eclerc. Przykład Frytkownica ten sam model w Tesco
        kosztuje 360 zł w Eclerc 340 zł a w Społem (Pionier) 430zł widać że mieli z
        czego upusty robić na talonach
    • Gość: RAFI Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: *.debica.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 23:32
      Czego wstrzymujecie bodowę hipermarketów na Podkarpaciu - Ferenc obiecał że
      dopusci kolejne na rzeszowski rynek a jak wygrał to sie wyłgał od
      wszystkiego !!!
      • Gość: werner Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 23:35
        przecież to norma: obiecanki cacanki a głupiemu radośc
      • Gość: Element Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.02, 23:14
        Gość portalu: RAFI napisał(a):

> Czego wstrzymujecie bodowę hipermarketów na Podkarpaciu - Ferenc obiecał że
        > dopusci kolejne na rzeszowski rynek a jak wygrał to sie wyłgał od
        > wszystkiego !!!

A to co za głupot ktoś Ci naopowiadał? Mówiąc między nami, było (jest?) na
        100%, dokładnie na odwrót.
    • debiczanin Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w 11.01.03, 23:14
      NO WŁAŚNIE CZMUŻ ?
      KUPCY NIECH SIĘ SCHOWAJA, KLIENT ICH PAN A KLIENT CHCE KUPOWAĆ W HIPER...
    • rascal1 Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w 12.01.03, 10:49
      Na 99% Carefour bedzie w Rzeszowie . Wczesniej dzieki panu Podkulskiemu bedzie
      Media Markt w Autonice . Ja sie z tego bardzo ciesze .
      • debiczanin Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w 12.01.03, 12:16
        rascal1 napisał:

> Na 99% Carefour bedzie w Rzeszowie . Wczesniej dzieki panu Podkulskiemu
        bedzie
        > Media Markt w Autonice . Ja sie z tego bardzo ciesze .

A SKĄD TA PEWNOŚĆ, MAM NADZIEJE, ŻE MASZ RACJE
      • Gość: rzurzu Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 13:07
        rascal1 napisał:

> Na 99% Carefour bedzie w Rzeszowie . Wczesniej dzieki panu Podkulskiemu
        bedzie
        > Media Markt w Autonice . Ja sie z tego bardzo ciesze .

mm swietne wiadomosci!!
        • Gość: sasiad Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: *.sgh.waw.pl 12.01.03, 18:57
          to w takim razie zajebioza, ja sie ciesze, ze w koncu w rzeszowie bedzie media
          markt
          mam nadzieje, ze carrefour powstanie rowniez z kompleksem kin i bedzie troszke
          wiekszy i ladniejszy od pozostalych dwoch
          • Gość: DODO Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: 80.50.19.* 15.02.03, 10:11
            Gość portalu: sasiad napisał(a):

> to w takim razie zajebioza, ja sie ciesze, ze w koncu w rzeszowie bedzie
            media
            > markt
            > mam nadzieje, ze carrefour powstanie rowniez z kompleksem kin i bedzie
            troszke
            > wiekszy i ladniejszy od pozostalych dwoch

JA BYM SIĘ TAK SZYBKO NIE CIESZYŁ, BO ZDAJE SIĘ, ŻE W RZESZOWIE NOWY HIPER JUŻ
            NIE POWSTANIE, MIMO OBIECANEK WYBORCZY FERENCA...
      • slavres Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w 25.02.03, 00:36
        I jeszcze OBI chce ściagnąć p.Podkulski
    • Gość: momik Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: *.man.rsk.pl 22.02.03, 20:23
      no właśnie niech wybuduja osiem
      • tarnowiak Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w 24.02.03, 17:39
        Gość portalu: momik napisał(a):

> no właśnie niech wybuduja osiem

najlapiej osiemdziesiąt osiem
    • Gość: wer Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 19:28
      a po co nam wiecej?
    • Gość: dered Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: *.man.rsk.pl 07.03.03, 12:48
      no to bedzie wiecej Carrefour kupił Centrum
    • dizkret Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w 08.03.03, 14:45
      A to dlatego nie powinno byc tego swinstwa w Rzeszowie wiecej do póki nie
      zaczna tam ludzi zatrudnia na normalnych warunkach , no i przestana wysyłać
      kierowników działów na szkolenia po tyt :' jak być swinią "
      Chcą zatrudniac niech płacą ludziom tak by mogli opłaty porobiec a nie
      My to mamy jak nazwac ja moge to nazwac robieneim nas w ......
      Dziekuje za uwage dowidzenia państwu
      • Gość: user Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w IP: *.zetorz.com.pl 08.03.03, 19:27
        yep
        • slavres Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w 09.03.03, 21:56
          Tak się cały czas czepiacie warunków zatrudnienia przez Hipermarkety, a nie
          zastanawialiście się na jakich warunkach nasi rodzimi kupcy - Polacy -
          zatrudniają swoich pracowników? Biedne dziewczyny po kilkanaście nawet godzin
          stoją znudzone, robiąc sztuczne miny w setkach stoisk w kilku centarch
          handlowych, za najniższą dopuszczalną pensję!!!
          • podkarpacie Re: HIPERMARKETY są dwa a czemuż nie ma byc ich w 10.03.03, 08:30
            slavres napisał:

> Tak się cały czas czepiacie warunków zatrudnienia przez Hipermarkety, a nie
            > zastanawialiście się na jakich warunkach nasi rodzimi kupcy - Polacy -
            > zatrudniają swoich pracowników? Biedne dziewczyny po kilkanaście nawet godzin
            > stoją znudzone, robiąc sztuczne miny w setkach stoisk w kilku centarch
            > handlowych, za najniższą dopuszczalną pensję!!!

dokładnie nasi wielcy "kupcy-Polacy" są jeszcze bardziej bezwzględni i okropni
            z nich wyzyskiwacze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka