Dodaj do ulubionych

Mój Dom - Londyn

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 18:21
Jak myślicie jakie skutki przyniesie dla polskiej gospodarki, polskiego
społeczeństwa trwająca właśnie WIELKA EMIGRACJA.
Jak wychodzę z domu i idę przez swoją ulicę to na 10 domów z 8 ludzie
wyjechali do anglii, idę do sklepu nie spotykam znajomych coraz rzadziej
spotykam znanych mi tylko z widzenia. Na mieście w knajpach wieje pustką,
czasem spotkam starego znajomego który mówi że jutro wraca do domu na Iling
brodway. Boję się tego że jutro obudzę się w IV RP która ma twarz emeryta i
dewotki a ludzie w wieku 20 30 lat to zaszczuta mniejszość bez szans na
godziwe życie.
Obserwuj wątek
    • Gość: cd Re: Mój Dom - Londyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:01
      To spływaj do Londynu
      • Gość: Elizabeth II Re: Mój Dom - Londyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:35
        Nie prosiłam o radę dotyczącą mojej osoby czy mam tu zostać czy spływać do
        Londynu, tylko o opinię na konkretny temat.
        • Gość: res Re: Mój Dom - Londyn IP: 82.177.98.* 05.02.06, 19:37
          tez to zauwazylem i jest to niepokojace, na szczescie nie bedzie zniesienia viz
          do usa bo pewnie nawet nie byloby komu chleba piec.
        • andrzej.sawa Re: Mój Dom - Londyn 05.02.06, 20:16
          Niestety nic krasnoludki nie zrobią.Trzeba mieć cholerną energię do życia.Nie ma
          metody,Ludzie będą jeździć, i do pracy, i do innego świata,ale nie tak jak za
          komuny.Teraz w każdej chwili można wyjechać i można wrócić bez ryzyka,że nie
          dostaniesz paszportu.A dla naprawdę zdolnych i u nas są szanse.Bill Gates
          ogłosił,że buduje w Warszawie filię z ukierunkowaniem na wschód,u Was w
          Rzeszowie też trochę się dzieje.Więcej optymizmu i więcej energii.Mam
          nadzieję,że głupota władz nie będzie znacznie większa i nie przeszkodzi.Prędzej
          czy póżniej rynek wschodni przyciągnie więcej unijnych i polskich inwestorów,a
          najlepsze miejsce na takie inwestycje jest na wschód od Wisły.
          Wbrew pozorom nasze zapóźnienie jest korzystne,bo u nas jest taniej,ale to
          trzeba "sprzedać" za pomocą m.in.prywatnych kontaktów.
    • olias Re: Mój Dom - Londyn 05.02.06, 20:25
      oni wrócą. Tak jak moja córka z Irlandii.
      I będą to ludzie, których nasi pożal się boże przedsiębiorcy czy managerowie
      nie będą mogli czołgać za 600 zł.
      Więc więcej optymizmu. Wrócą. Bo ludzie z Podkarpacia to lokalni patrioci.
      • andrzej.sawa Re: Mój Dom - Londyn 05.02.06, 20:30
        I tak trzymać,nie tylko na Podkarpaciu,u mnie też tacy są.
        Powodzenia
      • Gość: autor Re: Mój Dom - Londyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 20:32
        patriotyzm sensu stricte zaginął wraz z wiekami średnimi

każdy potrafi liczyć (no prawie każdy) i skoro lepiej wychodzi na zmywaniu
        garów niż na faksowaniu dokumentów w niedogrzanym pomieszczeniu (przykład z
        życia) to będzie zmywał gary
        Emigracja, z jaką obecnie mamy do czynienia, to już nie polski hydraulik
        (przynajmniej w mniejszym stopniu) ale mobilność osób otwartych, odważnych i
        amitnych. Jasne, że zaczynaja od mycia garów ale wraz ze wzrostem stanu konta,
        wiedzy i znajomości języka - ewoluują w strone lepszych zajęć.
        I nie ma się co dziwić, rozpaczać i mówić o wymieraniu społeczeństwa - my mamy
        to od niedawna, ale reszta UE migruje cały czas
        • Gość: patriota Re: Mój Dom - Londyn IP: *.local5.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 00:02
          wlasnie rocilem po 3 miesiacach-chwale sobie zmywanie garow i sprzatanie po
          szkolach srednich i stan konta w Barclays banku, zapewne wroce tam na wakacje,
          ale nie do Londynu..za duzo tam Polakow hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka