Dodaj do ulubionych

Policja zatrzymała pseudokibiców

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 14:45
104 kibiców Resovii zatrzymali przemyscy policjanci po chuligańskim zakłóceniu rozgrywanego w hali sportowej w Przemyślu meczu o mistrzostwo II ligi koszykówki pomiędzy drużyną z Rzeszowa i miejscową Polonią.

Poinformował o tym w niedzielę oficer dyżurny Komendy Miejskiej Policji.

Do burd doszło już w ósmej minucie meczu, gdy kilkudziesięcioosobowa grupa pseudokibiców rzeszowskiej drużyny wpadła na parkiet, a następnie zaatakowała sektor sympatyków Polonii.

Wcześniej pomiędzy kibicami obu zespołów wywiązała się słowna utarczka, w której nie szczędzono sobie obraźliwych epitetów.

Mecz został przerwany, a wezwani funkcjonariusze policji zatrzymali 104 osoby, mieszkańców Rzeszowa i okolic. Po przesłuchaniu i wylegitymowaniu wszyscy zostali zwolnieni. Wobec najbardziej agresywnych zostaną skierowane wnioski o ukaranie do sądu grodzkiego.

Mecz wznowiono po półgodzinnej przerwie.
Obserwuj wątek
    • Gość: aruś Re: Policja zatrzymała pseudokibiców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 14:46
      to już nawet na meczu kosza nie można czuć się bezpiecznie? eh do czego to doszło... powiedzcie mi jeszcze, że na siatkówce będzie podobnie a już w ogólę nie będzie można pójść z dzieckiem i żoną na mecz...

• Gość: Verbum Re: Policja zatrzymała pseudokibiców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 16:40
        kibiców?? Chyba debili, idiotów czy kretynów - nie obrażając w/w. To banda
        chamów szukajacych pod pretekstem "sportu" wyżycia się na wszyskich i wszystkim
        co "nie ich". I żdne akcje nie zmienią tego oblicza. Szkoda, żę idzie wiosna i
        zaczną się mecze piłki nożnej, alez drugiej strony może Resovia spadnie do 5
        ligi i będzie spokojniej.
    • Gość: Wercyngetoryks Re: Policja zatrzymała pseudokibiców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 16:45
      wiadomosci.onet.pl/1259154,11,item.html - i jesteśmy w wiadomościach.
      Jesteśmy, nie MY, czyli nie identyfikuję się i nie mam powodu do dumy z
      zachowania debili mieniących się "fanami Resovii", ale jako mieszkaniec miasta.
      Szkoda, że tacy ludize istnieją i psują opinię NAM i klubowi.
      • po.prostu.ona bandytów a nie pseudokibiców! 12.02.06, 17:09
        Ja nie życzę sobie aby pospolitych bandziorów nazywano pseudokibicami. Akty
        chamstwa i chuligaństwa nie mają nic wspólnego ani z kibicowaniem, ani z pseudo-
        kibicowaniem. To po prostu bandytyzm i tak należy to nazywać. Pseudo-kibicem
        można nazwać osobę sympatyzującą z klubem, ale na przykład nie chodzącą na
        mecze, nie znającą historii klubu itp. Nie wiem, dlaczego w dziennikarskim
        żargonie przypisano ten termin bydlakom nie pozwalającym normalnym ludziom
        uczestniczyć w wydarzeniach sportowych.
    • Gość: ... Re: Policja zatrzymała pseudokibiców IP: *.eranet.pl 12.02.06, 17:30
      brawo chłopaki:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka