Dodaj do ulubionych

Katolicki Connex

25.03.06, 21:00
widziałem w autobusie Connex Sanok kierowca miał przyczepiony obrazek Matki
Boskiej. Jak uważacie czy Connex powinien zwolnić tego pracownika przecież
jest rozdział kościoła od państwa i ten obrazek jest obrazą dla ateistów. A
może trzeba zabrać koncesję firmie Connex a może nabić na pal dyrektora co o
tym sądzicie. A może wystarczy kara finansowa np. 500 000 zł dla kierowcy i
500 mln zł dla Connexu?
Obserwuj wątek
    • Gość: biii Re: Katolicki Connex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 21:06
      kto jest twoim najwiekszym autorytetem ,a powiem ci kim jesteś?
    • panterka111 Re: Katolicki Connex 25.03.06, 22:22
      aron2004 napisał:

> widziałem w autobusie Connex Sanok kierowca miał przyczepiony obrazek Matki
      > Boskiej...ten obrazek jest obrazą dla ateistów...

Co za BZDURY wypisujesz??
      Od kiedy to symbole religijne, które mają znaczenie tylko dla wierzących są
      obrazą dla ateistów??? Przecież dla ateisty np.krzyz to dwa złączone pod kątem
      prostym patyki, jaka to obraza??
      • Gość: aron Re: Katolicki Connex IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 25.03.06, 23:10
        takie obrazki można mieć w domu, ale nie w miejscu publicznym jakim jest
        autobus. TO może obrażać niewierzących pasażerów. Jest ponoć rozdział kościoła
        od państwa.

Podobnie jak jest krzyż na wieży kościelnej - on też może obrażać np. ateistów.
        • Gość: eszpegus Re: Katolicki Connex IP: *.68.93.93.mielec93.tnp.pl 26.03.06, 00:21
          zdaje sobie sprawe ze nabijasz sie z kaczorow!!
          ale oni do tego nie maja nic!! staramy sie jak mozemy pielegnowac nasze
          zwyczaje,kulture czy tez religie( i do tej pory kaczorow nie bylo)! i my
          (prawdziwi katolicy) nie mamy nic wspolnego z kaczorami! nie chcemy ich!!
          I mozemy tylko oczekiwac tylko od przyjezdnych szacunku do naszych symboli
          religijnych! tak jak my szanujemy ich!!!
    • Gość: gustaf Re: Katolicki Connex IP: *.range86-128.btcentralplus.com 26.03.06, 03:04
      jak widzisz w tv gwiazde dawida to tez przechodza cie dreszcze ?
    • Gość: Idiota Re: Katolicki Connex IP: *.rzeszow.mm.pl 26.03.06, 13:50
      Connex nie jest firmą "państwową" więc o jakim rozdziale myślisz?
      Nie podoba Ci się autobus? - Nie wsiadaj.
      • Gość: JanP2 Re: Katolicki Connex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 13:56
        Krzyż nad kierowcą w autobusie nie przeszkadza mi jeśli on z tym czuje się
        bezpieczniej i pewniej. Natomiast krzyż w szkolnej sali mnie razi zwłaszcza
        jeśli w tej sali nie ma polskiego godła lub jest niżej lub obok.
        • Gość: aron Re: Katolicki Connex IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 26.03.06, 15:32
          Gość portalu: JanP2 napisał(a):

> Krzyż nad kierowcą w autobusie nie przeszkadza mi jeśli on z tym czuje się
          > bezpieczniej i pewniej. Natomiast krzyż w szkolnej sali mnie razi zwłaszcza
          > jeśli w tej sali nie ma polskiego godła lub jest niżej lub obok

czyli jesteś nacjonalistą?

A gdyby np. obok polskiego godła wisiały unijne gwiazdki to też ci przeszkadza?
    • reader.a Re: Katolicki Connex 26.03.06, 14:28
      aron2004 napisał:

> widziałem w autobusie Connex Sanok kierowca miał przyczepiony obrazek Matki
      > Boskiej. Jak uważacie czy Connex powinien zwolnić tego pracownika przecież
      > jest rozdział kościoła od państwa i ten obrazek jest obrazą dla ateistów. A
      > może trzeba zabrać koncesję firmie Connex a może nabić na pal dyrektora co o
      > tym sądzicie. A może wystarczy kara finansowa np. 500 000 zł dla kierowcy i
      > 500 mln zł dla Connexu?

Yes, yes, yes!
      • Gość: raf Re: Katolicki Connex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 14:33
        czy aron jest debilem?
        porozmawiajmy na ten temat. może powinniśmy zakażać mu wypowiadać się na forum
        bo to jest obraza dla części ludzi tu czytających
        • reader.a Re: Katolicki Connex 26.03.06, 14:40
          Nie, aron nie jest debilem.
          Poprostu on za dużo busami jeździ.
          To uzależnia i szkodzi zdrowiu.
          Jak papierosy, kawa, alkohol czy przeglądanie stron erotycznych.
          • Gość: RAF Re: Katolicki Connex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 15:07
            Aaaaa to wszystko wyjaśnia biedny aron. Nie martw się może świat się zmieni,
            kiedyś dożyjemy czasów kiedy w autobusach kierowcy nie będą mieli obrazków Matki
            Boskiej.
            Wiem to bardzo denerwuje pasażerów nic tylko myślą go zerwać i podeptać.

Pamiętam też kiedyś jechałem autobusem a kierowca miał nie obrazek a różaniec na
            lusterku wyobrażasz sobie aron ten różaniec tak dyndał na wybojach, pasażerowie
            byli przerażeni jeden pan to nawet zaczął rzygać...... no mówię a pewna pani
            zasnęła. Jedna osoba nawet zrezygnowała z jazdy....... mówiono później że
            pomyliła pksy ale to pewnie przez ten różaniec wysiadła. Uwierz mi strasznie
            było pewnie byś pod siedzeniem siedział, ja siedziałem NA ale się bałem
            szczególnie jak kierowca przyśpieszał to ten różaniec się odchylał w naszym
            kierunku. Niektórzy tłumaczyli to prawami fizyki ale to musiało być coś
            więcej........ na szczęście wszyscy przeżyli. Podobno kierowca już tam nie
            pracuje........... teraz obsługuje trasy międzynarodowe Paryż – Rzeszów.

Aron uważaj bo kierowcy busów też mają obrazki. Znam takiego co bez obrazka nie
            wyjeżdża w trase!!!!!!!!!!!!!!! I modli się rano !!!!!!!!!!! a nawet chodzi do
            kościoła!!!!!!!!!!!!!!
            Już by go pewnie dawno za to zwolnili..................... tylko że to jego firmaJ
          • smalltownboy Re: Katolicki Connex 26.03.06, 16:22
            Na temat busów. Jedna firma busiarska z Kraśnika o nazwie jak część tytułu
            znanego przeboju letniego z 1996 roku zespołu Mr President, prowadzi dziwne
            praktyki. Otóż ze Stalowej Woli ogłasza bezpośrednie połaczenie do Lublina i
            odwrotnie. Kupuje się bilet na całą trasę w cenie 10 zł. Ale. Jest jedno ale.
            Nikt nie mówi, że jest to połączenie z przesiadką w Kraśniku, czasem trzeba
            czekać nawet 40 minut na przesiadkę, a także nikt nie gwarantuje miejsca
            siedzącego w busie, na który trzeba się przesiąść. To jakieś dziwne praktyki. W
            PKSach nie ma czegoś takiego.
    • Gość: Pasażer PKS Re: Katolicki Connex IP: *.rzeszow.mm.pl 26.03.06, 15:21
      W latach 70/80-tych kierowcy PKS oblepiali swoje autobusy plakatami z
      roznegliżowanymi panienkami.
    • Gość: josh Re: Katolicki Connex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 22:48
      oj aron jak juz sie tak czepiasz to sobie doczytaj ze istnieje rowniez cos
      takiego jak wolnosc wyznaniowa :) nie wypal z tej prowokacji ale jak sie komus
      nudzi i nie ma konstruktywnych rzeczy do robienia to wlepia takie tendencyjne
      watki.. coz tak to bywa :)
    • skp110 Jak ci się niepodobało tża było iść na piechotę 26.03.06, 23:27
    • Gość: norA Re: Katolicki Connex IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 27.03.06, 00:27
      Aron, szukasz dziury w całym( zeby nie powiedzieć ch... do d... . Pewnie brak
      Ci już tematów i chwytasz się takich pierdół.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka