Gość: renia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 11:57 Kto poleci mi zaufanego ginekologa wykonującego zabieg usunięcia mięśniaka metodą laparoskopii w Rzeszowie? Bardzo sie boję tego co mnie czeka więc proszę o poważne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: laparoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 21:02 Jestes pewna ze nalezy usuwac go laparoskopowo? Z tego co wiem , tak sie usuwa jesli jest odpowiednich rozmiarow i w nietypowych miejscach. Jest jeszcze inna metoda - usuwanie za pomoca histeroskopu - ale miesniak musi byc chyba ponizej 4 cm i latwo dostepny drogami rodnymi. Usypiaja Cie i tak wlasnie go usuwaja - drogami rodnymi, bez zadnych ciec, dziurek, itp. Ale czy ktos sie kwalifikuje do takiego zabiegu decyduje lekarz. Taka metoda usuwa miesniaki dr Piasecki z Asklepiosa. Umawiasz sie do niego na wizyte (prywatnie) i on kieruje Cie na zabieg do kliniki. Kiedys zabieg ten byl zakontrakotwany przez kase, wiec za sam zabieg sie nie placilo, tylko za ta jedna wizyte. Tam zapewne tez robia laparoskopowo, ale jak to tam wyglada, to nie umiem powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś