Dodaj do ulubionych

święto flagi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 08:47
Patrzę i słucham tych bredni o rozdawaniu flag przez różnych porąbanych którzy
uzurpują sobie przywództwo narodu,i szlag mnie chce trafić najjaśniejszy.A co
wy barany zrobiliście abym mógł z szacunkiem trzymać w ręce tę flagę i
utożsamiać się z nią?.Ta Polska nie jest dla mnie, ona jest niestety wasza,tak
to wy zasrańcy ją zhańbiliście,a teraz wymagacie od reszty uciemiężonego
narodu postaw patriotycznych.Hasełka z okazji świąt,parady na pokaz,a na
codzień dno.Harówa za 500 zł u jakiegoś wyzyskiwacza,brak pewności jutra,ale
wy popaprani politykierzy macie kieszenie pełne i okrągłe sumki na kontach
dzieci zabezpieczony byt,to uchwalacie byle co aby się wykazać.Innych mądze
rządzonych nacji nie trzeba do niczego namawiać,oni sami wiedzą.Złodziejstwo
i korupcja na każdym kroku,tanie cwaniactwo,wrogość urzędasów względem
obywatela,i takie państwo ja mam szanować i jego symbole?Przeżyłem w tej
polsce lat 50 i takiego s>stwa jak teraz jeszce nie było,Komuchy owszem kradli
ale łyżeczką od herbaty a teraz kradną workami i wywrotkami, to na co cztery
pokolenia od wojny harowały,a dla pieniędzy zmieniajcie kluby i partie.Jest
mi wiadome z Pisma Świętego że Pan Jezus wybaczył
ladacznicy,celnikowi,złodziejowi ale nie wybaczył przechtom jakimi wy obecni
rządziciele jesteście.Zyjecie w tym narodzie a jednocześnie obok,głusi i
ślepi jesteście na jego potrzeby i wołanie o pomoc,a jednocześnie szukacie u
nas pomocy przed wyborami,i innymi doraźnymi.Osobiście nie życzę sobie aby
mnie jakiś niedouk i kryminalista patriotyzmu uczył,ja to UMIĘ!.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jw. Re: święto flagi IP: *.res.pl 03.05.06, 09:59
      Popieram w 100%.Kraj został sprzedany za bezcen.Wszystkie durnie będące przy
      żłobie nagle zdają matury i studiują a widok Lecha Wałęsy przed kompem z myszką
      w ręce napawa mnie śmiechem przez łzy.Co zdolniejsi wyjeżdżają na stałe a
      zostają same niedojdy,menele którym trzeba pomagać.LUDZIOM potrzeba pracy a nie
      zupki u Alberta. Zmierzamy do samounicestwienia narodu bo ZUS padnie a emeryt
      umrze z głodu .Nie trzeba wojny czwarty rozbiór Polski jest bliski.
    • Gość: patriot Re: święto flagi IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.05.06, 00:24
      a ja jestem przekonany o koniecznosci mowienia o patriotyzmie. Polska jest
      prawie sprzedana i masz racje wkurzajac sie ale jesli ktos chce przynajmniej
      skromnie pokazac ze warto szanowac symbole to chyba dobrze. ratujmy Polske -
      nie poddawajmy sie.
      • Gość: magda buczek Re: święto flagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 19:58
        idź to tesco
    • Gość: obywatelka Re: święto flagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 22:43
      Patrząc na flagę państwową dociekliwy umysł widzi nie tylko flagę, lecz samo państwo i niezależnie od
      jego symboli i insygniów widzi na fladze przede wszystkim formę rządów, pryncypia, prawdy i historię narodu,
      który jej używa”.

Henry Ward Beecher /1813-1887/ The American Flag
      • Gość: zgnebiony obywatel Re: święto flagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:23
        i o to mi chodziło!Ale tyle we mnie złości na tę klikę która zamiast robić to co
        nam obywatelom jest i będzie potrzebne rozgrywają jakieś gierki,i urządzają
        wyścigi do koryta.A my naród,który łoży ciężkie pieniądze na utrzymanie tej
        bandy daromzjadów,jesteśmy wiecznie kopani po 4-rech literach,i we własnym
        kraju jesteśmy traktowani jak śmiecie,przez innych obywateli,zajmujących
        stanowiska decyzyjne którym zdaje się że to jest w dobrym stylu.Tu podkreślić
        muszę że kilkakroć byłem za granicą(nie tylko za wschodnią)i zawsze jeżeli
        trafia się jakiś polski akcent,uroczystość,to człowiek jest dumny z tego ,ale
        gdy się wraca na stare śmieci to natychmiast chce się pakować z
        powrotem.Informację o rozdawaniu flag w dn.3-maja usłyszałem w TV,i od razu
        scyzoryk mi się otworzył,jak to niektórzy dla taniego poklasku nic nie robiąc
        dobrego cały rok,straty chcą odrobić w jeden dzień,takie to typowo do bólu
        polskie że aż chce się czasem zapłakać nad bezdenną głupotą tych ludzi,którzy
        chcą mieć znaczący wpływ na kształtowanie postaw obywatelskich.
    • Gość: kolorowy Re: święto flagi IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.05.06, 23:29
      zgnębiony weź tobołek na plecy i wyjedź na Białoruś. Ja przeżyłem nie tylko
      kopanie w 4 litery w tym kraju ale nadal go szanuję i cenię tych ludzi którzy
      chcą przypomnieć że mamy symbole Polski. To że jesteś tak zgnuśniały i obrażasz
      wszystkich wkoło świadczy o Twojej kulturze i niestety nie świadczy wcale o tak
      przez Ciebie wyśmiewanym patriotyźmie. Wstyd , ale Ty tego nie zrozumiesz bo
      Twoje zgnębienie przerasta samo siebie.
      • Gość: Fajans Re: święto flagi IP: *.dhcp.oxfr.ma.charter.com 06.05.06, 00:01
        Jakie swieto flagi?
        Skoro sam prezydent paraduje po miescie z flaga Indonezji na limuzynie.
        Przyklad idzie z gory!!
      • Gość: zgnębiony obywatel Re: święto flagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 15:42
        do kolorowego,,a przypomnij sobie premiera Bieleckiego który reklamował
        niemieckie mleko na swojej koszulce?,po drugie gdzie dopatrzyłeś się obrażania
        wszystkich?wyraźnie zaznaczyłem o jaką grupę ludzi mi chodzi.A na Białoruś od
        naszej granicy to się jedzie drogą o której można pomażyć,i wybudowaną za
        pieniądze pochodzące z opłat przewoźników międzynarodowych ,którzy po niej
        jeżdzą.Byłem przed świętami tranzytem,przez Łukaszenkę,i wróciłem cały i zdrowy
        nie tylko na ciele ale i na umyśle.Pozdro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka