Dodaj do ulubionych

Internaty jak slumsy

IP: 81.219.30.* 11.05.06, 20:06
Jesli internat bedzie przyzwoity, to mozna na tym zarobic wynajmujac pokoje
dla gosci , tak jak robia to w akademikach we Wroclawiu
Obserwuj wątek
    • Gość: Zorientowany Re: Internaty jak slumsy IP: *.dab.tke.pl 11.05.06, 20:21
      To jest internat Zespołu Szkół Elektronicznych, a nie Energetycznych. Subtelna
      różnica ale szkoła zupełnie inna.
    • Gość: absolwent ZSEM Re: Internaty jak slumsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 23:34
      To Jest Zespół Szkół Elektronicznych z ul. Hetmańskiej 120 (przy bramie WSK) a
      nie Energetyka !! Różnica o tyle istotna ze poziom nauczania był zawsze
      pomiędzy tymi szkoła na zgoła innym poziomie - na korzyść Elektronika (dawniej
      Elektromechanika). A Jurek Stokłosa to dyrektor I klasa - on wie że Internat
      jest wazny ale najwazniejsza jest szkoła!!

Inna sprawa to fakt że ten internat ma naprawde wile wile lat ... mój Ojciec w
      roku 65 już w nim mieszkał :) ....

PS A gdyby te sciany umiały mówić .....
      • Gość: Why Re: Internaty jak slumsy IP: 212.160.151.* 12.05.06, 08:13
        Potwierdzam.
        A co do fatalnego stanu i rzeczy pamietajacych Gomulke - w 1995 roku wymienili
        okna na tak szczelne, ze cala zime musielismy otwierac, bo bylo za goraca
        (kaloryfery odkrecone na full i zamalowane zawory - zero regulacji).
        A co do prysznicow - to w zasadzie gdybym sam sie nie wyprowadzil, wywalili by
        mnie z kolega za weekendowe wlamanie pod natryski w celu dokonania kapieli
        przed wyjsciem na impreze ;)
        Stara, dobra "placufka"
        ZSE rulez :)

PS. Moze to i dobrze, ze te sciany nie moga mowic ;)
    • Gość: Kjub Re: Internaty jak slumsy IP: *.rzeszow.mm.pl 12.05.06, 00:31
      Ludzie ode mnie ze szkoły mieszkali w tym internacie!Ze zdjeć jakie oglądałem
      byłem przerażony stanem ścian, łazienek itp. W takich warunkach nie da się żyć!
      • Gość: antykomunista zlikwidować internaty!!!!!relikt PRL IP: *.dnet.pl 12.05.06, 17:29
        jak ktoś chce z poza rzeszowa uczyć się w szkole średniej na koszt powiatu (
        znałem przypadki ludzi z południa regionu jak i z okolic przemyśla )a jest z
        innego powiatu to jego sprawa gdzie i za co będzie mieszkał . A co do ludzi z
        powiatu to komunikacja funkcjonuje sprawnie ,do krańców powiatu w ciagu góra
        godziny Pks można się dostać do najdalszych miejscowości ps z niektórych
        osiedli w godzina to zamało aby dostać się do szkoły. ZA kogoś z np Łańcuta
        fochy powiat rzeszowski nie ma obowiązku płacić i nie będzie płacić.
        • Gość: antykomunista Re: zlikwidować internaty!!!!!relikt PRL IP: *.dnet.pl 12.05.06, 17:31
          oczywiście za mało
          • Gość: antykomunista Re: zlikwidować internaty!!!!!relikt PRL IP: *.dnet.pl 12.05.06, 17:32
            oczywiście nie których
        • Gość: TomaszS Re: zlikwidować internaty!!!!!relikt PRL IP: *.chello.pl 13.05.06, 16:00
          1. Nie podoba mi się ten pogląd. Podatki płacą wszyscy - ci co mają dzieci i ci
          co nie mają. Kończyłem ZSE w Rzeszowie i mieszkałem w tym internacie. a wogóle
          to jestem z Leska. Na pewno nie mógłbym dojeżdżać, bo to 100 km. Więc kolego
          sympatyczny tak się składa, że powiat rzeszowski płaci i będzie płacił z ludzi z
          Łańcuta i Bieszczad również. Bo na szczeście o podziale tej kasy decydują pewne
          przepisy a nie ludzie skąpych umysłów i kieszeni jak ty

2. Jak wspomniałem mieszkałem w tym internacie (ale przed wymianą okien) i potem
          w wielu akademikach. Pani z artykułu, która odwiedziła licealistkę powinna
          odwiedzić jeszcze parę innych placówek jak np. akademiki, szpitale, przychodnie.
          Tak stwarza obraz jakiejś nieporadności ze strony dyrekcji szkoły - ja tak nie
          zapamiętałem tego okresu.

3. Ktoś wcześniej napisał z tymi prysznicami, że go chcieli wywalić za włamanie
          pod prysznic. Otóż to jest bardzo ciekawe jak kiedyś odwiedzę moją szkołe to
          muszę zapytać o to. Za moich czasów (w internacie 91-95) też mieli takie
          zagrywki, że ktoś wyleciał z internatu za włamanie się pod prysznic, żeby się
          wykąpać (tam się da wejść bez zniszczzeń - tak jakby co)
          • Gość: Why Re: zlikwidować internaty!!!!!relikt PRL IP: 212.160.151.* 15.05.06, 08:08
            Jesli jestes TYM Tomaszem S z Leska o ktorym mysle, to chyba powinienes
            pamietac kolege z klasy, tym bardziej, ze ksywka mi sie nie zmienila ;)
            A Hans chcial wywalic mnie i goscia z RTVki, jak w dlugi weekend majowy
            wyjelismy wszystkie gwozdzie trzymajace szybe od prysznica na I pietrze. Sprawa
            ucichla, bo obaj sie wyprowadzilismy do mieszkania wynajtego nam przez nowego
            pracodawce.

PS.
            A moze by tak jakies 10-lecie maturki opic ??
      • Gość: antykomunista poprawa błędów ort IP: *.dnet.pl 12.05.06, 17:34
        oczywiście nie których
    • Gość: Gal anonim Re: Internaty jak slumsy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:42
      Hehe.... ciekawe opinie... mieszkam obecnie w tym internacie i musze powiedziec,
      ze ta fotka, ktora ukazala sie w gazecie byla z jednego z lepszych pokoi, a
      uwierzcie sa tez o wieeeele gorsze. Instalacji grzewczych nie trzeba wymieniac
      bo w zimie i tak jest goraco, elewacja niech zostanie, pokoje tez ujda w tlumie,
      ale BLAGAM !!!! Niech chociaz lazienki wszystkie odremontuja, pod niektorymi
      prysznicami zagrzybiala farba odpada w kawalka o wymiarach 10x10 !! A WC
      ??...hmm.... ktos moze jesc podczas czytania tego wole mu oszczedzic
      obrzydliwych opisow. A poza tym to nie wina Hansa ani zadnego wychowawcy ze tak
      jest...
      • mister_showman Re: Internaty jak slumsy 26.05.06, 11:45
        Ja tam znałem taką jedną laskę która opowiadała mi że te 40 dziewczyn co tam
        mieszka każdej nocy zabawia się ze sobą albo z chłopcami :) Takie realia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka