Gość: wsi w kazdej wsi IP: *.dial.unm.edu 12.06.06, 20:17 poziom uczelni prywatnych nie moze byc zbyt wysoki: po pierwsze ich studenci zazwyczaj nie dostali sie do panstwowych uczelni, po drugie placac oczekuja ulgowego traktowaia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Student Re: Licencjat z telebimu IP: *.man.rsk.pl 12.06.06, 20:24 Nie można uogólniać. Są też szkoły prywatne dobre, np. WSAiZ czy WSIiZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do studenta Re: Licencjat z telebimu IP: 81.15.189.* 12.06.06, 21:43 Poprzednik chyba nie potrafi rozróżnić uczelni od studentów, WSIZ może jest i dobry przynajmniej zawodowo i wszelkimi sposobami buduje swój wizerunek a to że studenci w wielu przypadkach traktują uczelnie prywatne jak kupowanie dyplomu w systemie ratalnym to już zupłenie coś innego. Takie pomysły jak nauka przez telebim powinny być ograniczone do kursów, szkoleń a nie do licencjackich czy mgr studiów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Licencjat z telebimu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:28 Spokojniej, papierek dużo nie daje, to nie najważniejsze uczelnie w Polsce czy zagraniczne że za papierek dostajesz wypasione prace ;) Oprócz tego najważniejsze są praktyki, jeśli podczas nich popiszesz się przed pracodawca, wypadniesz bardzo dobrze i zbierzesz kontakty to możesz liczyć po studiach na dobra prace ;) Mimo wszystko WSIZ i WSAIZ maja kontakty z firmami i właśnie te praktyki w firmach będą najważniejsze, tak samo wymiany studentów WSIZ z uczelnia w Stanach daje dużo, ale tylko najlepsi moga sobie o czymś takim pomyśleć, bo tacy którzy chca mieć tylko papier nic nie da w przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: Licencjat z telebimu IP: *.rzeszow.mm.pl 12.06.06, 23:15 Nie podniecajcie się tak i nie oburzajcie. To uczelnie humanistyczna więc nie jest najważniejsze praktyczne zdobywanie wiedzy. Humanista ma śleczeć nad książkami i czytać, czytać, czytać. I żaden najlepszy profesor mu w tym nie pomoże. Studiowanie kierunku humanistycznego sprowadza się do samokształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magizter Re: Licencjat z telebimu IP: *.rzeszow.mm.pl 13.06.06, 12:50 jo mom high skól skończony w Hyżym dolnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosek Re: Licencjat z telebimu IP: *.dnet.local / 217.153.194.* 13.06.06, 16:12 jak nie możma porównywać poziomu kształcenia państwowego Uniwersytetu Jagellonskiego z np. WSZ Jarosław, tak nie można porównywać np. WSIiZ Rzeszów z WSZ Rzeszów, bo to również dwa inne poziomy. Nie widzę też różnicy w płaceniu za studia na prywatnej uczelni i np. na Politechnice czy uniwerkach. Tu kasa i tu kasa. Kiedyś byłem uprzedzony do tych "po prywatnych" (sam ukończylem AGH w 1999), ale teraz nie widzę żadnej różnicy, a lepszymi fachowcami są ludzie po zaocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Licencjat z telebimu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 17:59 A cóż to za bzdury napisano w artykule. Taka forma studiów to przyszłość edukacji - bardzo popularna na prz. w Finlandii i świetnie się sprawdza. Czy autor artykułu zadał sobie trud sprawdzenia jak to jest naprawdę? Otóż, wykłady oglądane przez studentów na telebimach - to wykłady ogólne na prz. z podstaw filozofii, socjologii czy makroekonomii... i słusznie odsyłają do literatury, bo studia to nie szkółka niedzielna. Wszystkie zawodowe przedmioty realizowane są w Warszawie i wszyscy studenci zobowiązani są na trzecim roku, niekiedy już na drugim, uczestniczyć w nich i tak się właśnie dzieje. Bzdurą jest pisać, że profesorowie są wyłącznie "wirtualni". Dla kontrastu - zastanówcie się jaką wartość ma "żywy" kontakt z wieloma profesorami URz lub wielu innych polskich? Na palcach wyliczę tych profesorów, których wykłady warte są obecności studenta. A seminarium? Żarty. Niektórzy profesorowie nawet nie słyszeli o czymś takim jak badania jakościowe. I niespecjalnie chcę usłyszeć. Opieka naukowa nad powstającą pracą magisterską? He he... Studenci stosują zasadę "kopiuj - wklej" (materiał z Internetu oczywiście), bo jak mają inaczej, jak się ich nie uczy, tylko czeka na gotową pracę najlepiej już w całości i koniecznie nieodpisaną? Śmieszne, co? A na dodatek traktuje się ich jak "burasów". Chyba najgłośniej protestują przeciw tej Społeczno-Ekonomicznej ci, co wkrótce stracą studentów właśnie na jej rzecz , bo lepszy mądry profesor na telebimie, niż głupi - "na żywo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Do Jaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:36 Jaro zacofany trochę jesteś he he he;) i bzdury takie piszesz,że aż śmiać się chce. Żaden student (bynajmniej na dobrej uczelni) nie pisze teraz pracy metodą "kopiuj-wklej", bo taka praca jest weryfikowana przez odpowiedni program i wyłapuje jaki procent pracy stanowią tzw.plagiaty Jeśli nie wiesz czegoś na temat, to lepiej sie nie wypowiadaj wcale;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Do Jaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 20:32 Aleś ty, koleś, naiwny. Program jest, hehe, i co z tego - ty naprawdę myślisz, że ktoś się w to bawi? A od metody "kopiuj-wklej" są jeszcze lepsze metody: 70% studentów kupuje prace. Wystarczy przymknąć oczy i kolejni magistranci się wylęgają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do Jaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 12:30 Widać, na jakiej uczelni syudia robiłeś... o ile robiłeś jakiekolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mojego głównego Re: Do Jaro IP: 195.189.33.* 16.06.06, 09:17 A co to za metod dyskusji? Wygląda na to, że zostałeś wyprowadzony z równowagi i uderzasz poniżej pasa. Ja ci tu nie będę wyliczał, co i gdzie robiłem, bo to tu nie ma nic do rzeczy. Sądzę jednak, że sam solidnie napisałeś swoją pracę, ale niestety ten przypadek nie potwierdza reguły. Zauważ, że zasadniczo skupiłeś się na ripostowaniu tylko jednego wątku mojej wypowiedzi, czyżby jakiś czuły punkt? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Do Jaro IP: 195.189.33.* 16.06.06, 09:21 A jak teraz wypunktujesz, że brak końcówki -a do wyrazu "metod" i szyk jednego zdania, o którym hehe ja wiem, że poleciało za szybko, to będzie wiadomo, że nie interesuje cię rzeczowa dyskusja. Doprawdy, nie chodziło mi o przepychanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny nieporadny Re: Licencjat z telebimu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 13:23 Oni głosowali przeciwko Cushmanowi Radni PiS: 1. Antoni Dudek 2. Władysław Kaczmarzyk 3.Jacek Kiczek 4. Antoni Kopaczewski 5. Cecylia Kotowicz 6. Marek Strączek 7. Waldemar Szumny 8. Ludwik Szyszka 9. Robert Kultys 10. Jacek Gołubowicz Radni LPR: 1. Janina Błażej 2. Elżbieta Dzierżak 3. Andrzej Szypuła 4. Janusz Ramski 5. Ryszard Piekło Odpowiedz Link Zgłoś