Dodaj do ulubionych

IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba !!!!

IP: *.acn.pl 23.01.03, 19:58
Widzialem wiele osob, ktore sa ograniczone psychicznie, ale to jest naprawde
ciezki przypadek. Zaczyna watek na forum, i sam sobie odpowiada na te
pytania, oczywiscie zmieniajac nazwe autora. Nie wiem czy 3-letnie dziecko
mialo by taka radosc, jaka ma ta osoba (Elzbieta, Kamien itd).Oczywiscie
temat jak zawsze swiezy :Unia Europejska.
Obserwuj wątek
    • Gość: Elzbieta Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.sympatico.ca 26.01.03, 17:27
      Rozbawiony, polecam przeczytanie dwoch felietonow w "Angorze" nr 28 ( 14. VII
      2002):

Janusz Korwin - Mikke " Slon, autobus i mrowka" oraz "Trzeba rzadzic" Sobczak
      i Szpak.

Jezeli w Polsce jest tak dobrze, a tobie tak wesolo, to oni sa nienormalni
      piszac inaczej.

Nie odpisuje sama sobie. Do moich przemyslen dolaczam cytaty z wypowiedzi
      innych osob z Polski i ze swiata. Wyniki ONZ podaly, ze Polacy nie rozumieja
      czytanych tekstow. Czy ty masz byc potwierdzeniem tego zjawiska ?
      • Gość: Paweł I KTO MA RACJE?????? IP: *.acn.pl 26.01.03, 23:23
        Poswiecilem swoj czas, na udowodnienie Ci, kto tu klamie. Jeden temat, numer
        IP taki sam, a tylko autor sie zmienia. Sama sobie odpowiadasz na pytania,
        sama jestes soba zafascynowana, i prosisz sama siebie o wysylanie wiekszej
        ilosci materialow dotyczacych UE. Czy nie myslisz, ze czas udac sie do
        lekarza. Widocznie sama nie rozumiesz tekstu pisanego, skoro w kolo to samo i
        to samo.I nastepnym razem nie dolaczaj swoich smiesznych artykulow, bo i tak
        nikt ich nie czyta, a jak chce przeczytac to sam sobie znajdzie.

Kilka pytan
        Autor: Gość: ????? IP: *.sympatico.ca----------AUTOR: ??????
        Data: 07-01-2003 00:17

Re: Kilka pytan
        Autor: Gość: ECHO IP: *.sympatico.ca-----------AUTOR: ECHO
        Data: 07-01-2003 21:14

Autor: Gość: ars IP: *.sympatico.ca------------AUTOR: ARS
        Data: 11-01-2003 17:59

Autor: Gość: ars IP: *.sympatico.ca------------AUTOR: ARS
        Data: 11-01-2003 19:30

Autor: Gość: tea IP: *.sympatico.ca------------AUTOR: TEA
        Data: 12-01-2003 11:28

Autor: Gość: EGG IP: *.sympatico.ca------------AUTOR: EGG
        Data: 12-01-2003 18:19

Autor: Gość: eh IP: *.sympatico.ca-------------AUTOR: EH
        Data: 24-01-2003 00:57

ZDRADA WSZEDZIE ZDRADA
        Autor: Gość: Elzbieta IP: *.sympatico.ca-------AUTOR: ELZBIETA
        Data: 23-01-2003 17:19
    • Gość: Saladyn Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 22:35
      W pełni się z Tobą zgadzam.
      Nie mogę jednak tolerować, gdy ludzie mieszkający w cywilizowanych krajach
      dobrobytu (takim chyba jest Kanada) ostrzegają nas- mieszkańców Polski przed
      Unią lub ogólniej przed Zachodem.
      Do Rydzka też dzwonią osoby z Niemiec, Szwecji ,... i mówią jak tam jest źle.
      Kochani emigranci ! Jęśli na Zachodzie jest tak źle, jeśli jest on taki zepsuty
      tto do cholery co Wy jeszcze tam robicie ???
      Wracajcie do naszego Raju !!!
      • Gość: Elzbieta Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.sympatico.ca 27.01.03, 01:38
        W Trojmiescie pisza:

Autor: Gość: Polak IP: *.i.net.au / 203.36.162.*
        Data: 27-01-2003 00:39 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
        Elzbieto 100-lat zycia !
        Polak.

Dziekuje Panu serdecznie. Najwieksza burze mamy za soba. Wszystkie
        najstraszniejsze epitety wyladowaly na oslej lawce, a potem zniknely. Nie da
        sie opisac mojego szoku, ale swoim zwyczajem, jak nie rozumiem czegos, szukam
        przyczyny. A ze mam madrego syna, ktory na dodatek studiuje psychologie, mam
        doradce nadwornego w domu. Wszystko wyjasnil mi w jednym zdaniu:

" You are the one - woman Army trying to convince the whole Country - Poland
        that the sky is purple. Everyone thinks it is blue and does not take kindly to
        someone convincing them that what they believe is false. "

Tak jest istotnie. Kiedy w cos wierzymy, a nagle okazuje sie to falszem,
        powoduje to bunt i chec spalenia na stosie kogos, kto mowi Prawde.

Po buncie przychodzi rozsadne rozwazenie wszystkiego od poczatku.
        Na koncu piekne zwyciestwo......... Galileusza, Kopernika i innych.
        Czekam !

• Gość: Jan Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 21:15
          Pseudointelektualny bełkot zza oceanu
        • Gość: smiech Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: 138.16.136.* 27.01.03, 23:08
          zalosna jestes kobieto i niedouczona
          wstyd mi za ciebie choc sam mieszkam w usa i tu sie ucze
          przynosisz hanbe dumnym polakom ktorzy wyjechali z polski i prosze cie
          nie cytuj wiecej miernoty wypocin polskiej angielszczyzny twojego syna
          to co on wie o polsce i polskiej rzeczywistosci
          jest prawdopodobnie podobne i do twojego zasobu wiedy o tym temacie

co do IP: *.sympatico.ca w odpowiedzi dla Pawla to nie jest to ip
          a host address, a z takiego hosta podobnie jak z *rzeszow.sdi.tpnet.pl moze
          korzystac ogromna liczba osob
          • Gość: Pawel Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.acn.pl 27.01.03, 23:33
            Gość portalu: smiech napisał(a):

> co do IP: *.sympatico.ca w odpowiedzi dla Pawla to nie jest to ip
            > a host address, a z takiego hosta podobnie jak z *rzeszow.sdi.tpnet.pl moze
            > korzystac ogromna liczba osob

No dobrze, ale nie wierze w to, ze tyle ludzi w Kanadzie na podobny poglad do
            Elzbiety. Zreszta wyczuc, ze pisze to wszystko jedna osoba.
            • Gość: eh Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.sympatico.ca 28.01.03, 14:08
              Sciaga do egzaminu

-czyli bedzie lepiej, ale gorzej

Surrealistyczny swiat

--------------------------------------------------------------------------------

Po szczycie w Kopenhadze wicepremier wyliczał, że każdy rolnik, który ma ponad
              hektar ziemi rolnej, dostanie rocznie po około 400 złotych na jeden hektar.
              Teraz Bruksela nalega na zmianę tych zasad, co oznaczałoby, że nasze rolnictwo
              otrzyma znacznie mniej pieniędzy. Jednocześnie Polska musiałaby zbudować dwa
              kosztowne systemy IACS do zarządzania dopłatami - informuje "Gazeta Wyborcza".

Bruksela podważa też inny sukces z Kopenhagi - wysoką hurtową kwotę mleczną -
              ilość mleka, jaką będą mogły od rolników skupować mleczarnie. Wywalczone przez
              nas osiem i pół miliona ton to znacznie więcej, niż skupują teraz - czyli
              szansa na rozwój. Bruksela chciałaby jednak tę kwotę zmniejszyć na podstawie
              wielkości skupu z 2003 roku

info.onet.pl/636419,11,item.html

a swoja droga, czy ktos, moze po za zwolennikami Millera wierzył, ze UE
              dotrzyma zobowiązań?
              Przeciez to chore- od kiedy to socjalisci i inna euro-lewica dotrzymuja slowa?
              Głupi najpierw na lewą, którą mam kulawą"
              Adam Mickiewicz
              umieszczono tam ciekawe zdania:

"Z kolei polscy negocjatorzy tłumaczą, że nic nie wiedzieli. Choć od września
              prosili o wyjaśnienie tej kwestii, Komisja milczała...................W
              Kopenhadze - w ferworze negocjacji - o tym ważnym elemencie zapomniano ."

Moze i faktycznie nie wiedzieli. Wszak w w Kopenhadze po angielsku rozmawiac
              trzeba było, a nasi negocjatorzy raczej rosyjskim biegle władają :))

A propos jezyków to na "innych stronach integracji" zauważono słusznie , iz
              polscy negocjatorzy poczytywali sobie za sukces, iż j. polski po wejsciu do UE
              zostanie uznany za jeden z 80-ciu urzędowych.
              Tymczasem- to norma, ze jezyk kraju czlonkowskiego staje sie urzedowym... zaden
              sukces:)

Alez nie mowmy to o jezyku rosyjskim, tylko o absurdzie zwanym "integracja" i
              ile bedzie on nas i nasza gospodarke kosztowal. Poniewaz dla wielu to
              kompletnie nie dociera, nie bede juz nawet mowil, ze UE to koniec naszej
              suwerennosci. Dla was dla ktorych kasa jest najwieksza wartoscia dodam jednak,
              ze i tak drakonskie podatki beda jeszcze wyzsze w euro-raju. W kuluarach
              Brukselskich nie od dzis mowi sie o "uniformizacji" stawki PIT-u na poziomie 30
              proc. liniowego. Dodam do tego np. limity produkcyjne, czyli sztuczne
              krepowanie tak kochanego "wolnego rynku" (co na to euro-liberalowie ?) oraz
              wszelkiej masci regulacje. Przypmne takze, ze tak samo Prodi jak i Huebnerowa
              potwierdzili, ze po "wejsciu" do UE, "konieczne" bedzie zatrudnienie kolejnych
              100,000 (STU TYSIECY !) urzednikow do administrowania euro-systemem, a p.
              Michaele Schreyer sama przyznala, ze Polska bedzie do Bruskelskiej kasy
              doplacac po 2,5 mld euro rocznie. Zapytam - skad na to pieniadze i czy warto je
              wydac ?

To wszystko moze sie wydawac nieznaczne, ale jezeli dodamy te wszystkie koszta
              razem, to otrzymujemy wyraznie ujemny bilans "naszege wejscia" do UE. Czy nadal
              sie oplaca ? Moim zdaniem - NIE.

"Wymysl glupote, a lewica wprowadzi ja w zycie."

Jeśli chodzi o dopłaty w systemie uproszczonym to dziś już się mówi o 323 zł
              (tzn. TVP Pr I z 27.01 br.). Natomiast jeśli KE się uprze to będzie mniej, gdyż
              wg najnowszych wiadomości tylko część (owe osławione 25%) ma być wypłacane w
              systemie uproszczonym, zaś kwoty ponad tą stawkę mają wynikać z dopłat do
              produkcji - tylko na te produkty, które są dotowane dziś w UE.
              I gdyby tak zostało wyjdą zapewne nici z dopłat do produkcji - jak wspominał
              RAAK-u - nie jesteśmy w stanie zbudować podwójnego systemu informatycznego do
              maja 2004. Zresztą to i tak jest pic na wodę gdyż kwota ponad 25% ma iść z
              funduszy strukturalnych - czyli przesunięcie z kieszeni do kieszeni pieniędzy,
              jakie i tak mieliśmy dostać na rozwój terenów wiejskich. Drugie źródło
              finasowania ponad 25% to budżet - czyli z podatnicy polscy będą dotowac polskie
              rolnictwo. Przy okazji tego rodzi się pytanie: czy po to mamy wejść do UE
              abyśmy mogli sobie dofinansować rolników z naszych podatników pieniędzy?

Mlodzi maja glos

politicus.win.pl

No tak, moi Panstwo. Zimno jest gorace.
    • Gość: degenerat Droga Elżbieto masz 100% racji IP: *.man.rsk.pl 27.01.03, 23:02
      lekarz (psychiatra) kazał przytakiwać .
      • Gość: eh Re: Droga Elżbieto masz 100% racji IP: *.sympatico.ca 28.01.03, 22:12
        Kobiety czesto pisza madrze, mezczyzni czasami !

Panie Grzegorzu, niestety nie ustrzegł się Pan argumentów powszechnie wbijanych
        do głowy przez media i chyba nawet nie zastanowił się Pan, czy te argumenty
        mają sens.

Polska jako żywo nie jest podobna do Portugalii (czy choćby Hiszpanii, jak by
        tego chciały euro-entuzjastyczne media), gdyż w jej dochodzie narodowym, na
        który się Pan powołuje, sporą część stanowią wpływy z turystyki. Nawet nie
        próbuję porównywać, jakie dochoty na tym obszarze ma Polska.
        Powinien Pan też wiedzieć, że "biedniejsze kraje Unii", do których często się
        przyrównuje Polskę, miały o wiele korzystniejsze warunki przystąpienia do UE -
        pełne dopłaty, wyższe fundusze strukturalne, okresy przejściowe na zniesienie
        ceł, itp. Były również w stanie w o wiele większym stopniu wykorzystać
        fundusze, bo miały we własnej kasie pieniądze na wymagany własny wkład w unijne
        inwestycje.

Pana argument o tym, że nie traci się w Unii tożsamości narodowej, jest prosty
        jak grzbiet złożonej Gazety Wyborczej. Tak, tak... Irlandczycy sa
        Irlandczykami, Włosi Włochami, itd. Ale może wziąłby Pan łaskawie pod uwagę
        unijną zasadę swobodnego przepływu ludności i osiedlania się, gloryfikowanie
        praw mniejszości narodowych ponad prawa większości, a wreszcie federalne
        superpaństwo z jednym rządem, parlamentem, konstytucją, walutą, armią, policją,
        itd., w stronę którego wyraźnie zmierza Unia. Wszystko zmierza ku
        centralizacji, ku jednej "unijnej" polityce, w której głosy społeczności
        narodowych przestają się liczyć. Przecież to wszystko pracuje na rzecz Wielkiej
        Idei Stanów Zjednoczonych Europy z jednym "europejskim narodem", w którym nie
        ma miejsca na tradycyjnie pojmowaną narodowość, bo będzie ona zaledwie lokalnym
        kolorytem. Przeciez efekt takich działań daje się wyraźnie przewidzieć,
        mieliśmy na to przykład w innym Wspaniałym Sojuzie, po którym niekóre nacje
        byłego ZSRR do dzis nie mogą się otrząsnąć z mentalnego sowietyzmu. Ja
        osobiście takiego eksperymentu w Polsce sobie nie życzę, ale euro-entuzjastom
        zdaje się wszystko jedno, czy ich dzieci będa się czuły najpierw Polakami czy
        Europejczykami.

To, że 20% obywateli krajów unijnych nie wie, że ich kraj jest członkiem UE,
        dowodzi tylko tyle, że nic ich nie obchodzi, co dzieje się z ich ojczyzną. A
        więc dla mnie argument ten - jako wysuwany pod adresem przeciwników UE - jest
        zupełnie chybiony, bo nas jak najbardziej obchodzi, co się będzie działo z
        Polską. Sorry, ale to, co myślą obywatele UE w tej kwestii, jest dla mnie
        kiepskim punktem odniesienia.

Co do Norwegii chyba się zgadzamy, że mieli olej w głowie odmawiając
        członkostwa. Ale czy nie przyszło Panu do głowy, że Polska ze swoimi bogactwami
        naturalnymi i położeniem w Europie mogłaby osiągnąć całkiem niezłą pozycję (nie
        twierdzę, że identyczną, jak Norwegia), gdyby jej elity troszczyły się najpierw
        o interes narodowy, a nie o interes innych państw? Przecież na wejściu do UE
        tracimy nie tylko w wymiarze bilansu "dostaniemy-wpłacimy", do tego dochodzi
        cała masa innych strat. Długo by je tu opisywać, ale można je skwitować trzema
        wyrazami: wrogie przejęcie Polski, całkiem na podobieństwo przejmowania
        przedsiębiorstw. Gdyby się Panu i innym Panu podobnym tak nie spieszyło do
        Euroraju, to Polska miałaby szansę wzmocnić swoją pozycję, a wtedy karty byłyby
        inaczej rozdawane.

Wybaczy Pan, ale cierpi Pan na jakiś bzdurny kompleks narodowej niższości, od
        którego przeciwnicy UE w Polsce są kompletnie wolni... i chyba dlatego się nie
        rozumiemy.

To, że Niemcy wykupią spory płat Polski jest chyba oczywiste jak wschód słońca
        po nocy - nie wiem, dlaczego Pan twierdzi: "wiem że nie bedzie to zjawisko na
        skale masową"... Przecież u nas ziemia jest wielokrotnie tańsza, Niemcy nie
        wyzbyli się ciągot do "swoich pruskich ziem", niejedni mają jeszcze
        przedwojenne akta własności, podczas gdy Polacy mają tylko wieczystą dzierżawę,
        którą wyśmieje każdy trybunał europejski zanim lekką ręką przyzna zwrot ziemi i
        nieruchomości "prawowitym właścicielom". Przepraszam, ale to jest tak
        oczywiste, że nie chce mi się wchodzić w szczegóły. Czy Pan nigdy nie uczył się
        historii i nie dostrzega, do czego zawsze dążyły Niemcy? A może sądzi Pan, że
        czasy się zmieniły, i teraz już jest cacy? To przeciez Niemcom najbardziej
        zależy na naszym szybkim wejściu do UE, bo oni przy tej okazji chcą jak
        najszybciej w pełni realizować swoje interesy.

Pana przykład z USA chyba tylko pokazuje, gdzie przeciętny Polak upatruje
        swojego "raju". Ciekawe, że używa Pan przykładu USA, żeby pokazać, do czego
        może dojść UE jako Stany Zjednoczone... Naprawdę Pan w to wierzy? Przecież USA
        nie powstały na przestrzeni kilkudziesięciu lat za pomocą paru traktatów i
        zlepku socjalistycznych dyrektyw kierowanych do państw i narodów szczycących
        się własną historią i tradycją. Czy Pan nie widzi, że polityka wewnątrz Unii
        polega na zabezpieczaniu własnych interesów przez poszczególne państwa? Każdy
        chce najlepiej dla siebie, co jest w pełni zrozumiałe, skoro na głównych
        włodarzy Unii próbują się kreować Niemcy i Francja. Unia ma "zrobić dobrze"
        głównie Niemcom i Francji, więc niech mi Pan tu nie prawi banałów, że tylko
        jako Stany Europy osiągniemy pozycję równoważną pozycji USA. Tam PKB jest
        wyższy, a tu jest niższy i od lat stoi w miejscu. To se ne da, Panie
        Havranek...

Pan: **Unia Europejska gwarantuje też brak wojen na naszym kontynencie które
        rujnowały Europe przez setki lat, **

A na jakiej podstawie raczy Pan łaskawie to twierdzić? Bezpieczeństwo militarne
        mamy ponoć obstalowane dzięki NATO, więc po co tu UE? I owszem, Unia pracuje
        nad własną policją i armią, ale skąd Pan wie, czy nie po to, żeby mieć sposób
        na trzymanie nieposłusznych tubylców "za mordę"? Czy i tutaj wypróżni Pan w
        naszą stronę jakiś piękny ogólnik?

Pan: **Można więc powiedzieć iż osoby przeciwne Unii, są nacjonalistami....a to
        się źle kojarzy... **

No, to wytoczył Pan argument godny GazWyb, TVP, Polityki, Newsweeka, Wprost i
        kogo tam jeszcze, razem wziętych. To naprawdę żałosne, że dał się Pan tak
        otumanić, skoro uważa Pan, że obrona interesu Polski to "źle kojarzący się
        nacjonalizm". Proszę jeszcze oskarżyć nas o ksenofobię, antysemityzm,
        oszołomstwo, populizm, a może nawet i faszyzm, a wtedy usłyszymy dobrze nam
        znany komplet epitetów. I Pan twierdzi, że używa własnych argumentów, a nie
        zasłyszanych w mediach?

Prosze powiedzieć, czy np. rodzina ma prawo troszczyć się przede wszystkim o
        własne dobro, a nie dobro całego bloku czy osiedla? Czy odmawia Pan narodowi
        prawa do dbania przede wszystkim o własny interes i dobro swojej Ojczyzny?

Niech Pan przestanie smęcić, że poparcie dla UE to przejaw patriotyzmu, bo Pan
        po prostu nie wie, o czym Pan mówi, Waćpanku... aż dziw, że to słowo przeszło
        Panu przez klawiaturę!

Zdrowego myślenia życzę,

Goska K.
        • Gość: Tomek Re: Droga Elżbieto masz 100% racji IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 22:59
          Ma kobieta zdrowie , tyle napisać ,....
          • Gość: Elzbieta Re: Droga Elżbieto masz 100% racji IP: *.sympatico.ca 05.02.03, 18:31
            Chcecie czcic rocznice Konstytucji Nihil Novi, z rzeczywistosc skrzeczy.........
            Nic nie robicie z nowa, ktora odebrala Polsce suwerennosc.
            Nic nie robicie, kiedy lamane sa prawa czlowieka.

Jeszcze Polska do unii nie weszla, a juz traktuje sie jak gulag pod scislym
            nadzorem.

Zjawilam sie na forum gazeta.pl jako osoba nikomu nieznana, piszac dwa zdania w
            obronie dr Henryka Pajaka. W reakcji na to Bezprawnie udostepniono na forum
            Kraj moj zyciorys napisany dla IPN, po raz drugi - moje kilka slow o sobie na
            forum szlacha polska. Dowod to na fakt sledzenia mnie od lat. Moje wpisy i
            odpowiedzi na nie sprawily, ze stalam sie fenomenem na miare calego Kraju.
            Czlowiek strzela, Pan Bog kule nosi. Dzisiaj na forum Krakow ktos pisze"Gdzie
            jestes zacna Elzbieto" i cos o rzucaniu perel.............
            . Wszystko to razem sluzy sprawie, jaka jest Polska, Jej dobro, Jej przyszly
            los.
            Hanba dla was jest fakt usuniecia wiersza Jonasza Kofty "Moja Polsko" i
            informacji o powstaniu nowej witryny Polonii Swiata www.polonia-
            swiata.pl. Zrobiono to we wszystkich redakcjach miast wojewodzkich.
            Hanba i zdrada Polski - to wasze haslo. Idzcie z nim dalej. Zobaczymy dokad
            zajdziecie.
            Jestem obecnie redaktorem Wydawnictwa PAMIEC NARODU i wszyscy Polacy do mnie
            dotra. Nie powstrzymacie nikogo.

• Gość: pornogrubas Re: O kur*a!!!!!! IP: *.man.rsk.pl 05.02.03, 19:14
              Słow mi brakuje!!!!
        • Gość: as Re: eh, żeby tak więcej rozsądku !!! IP: *.shbiuro.com.pl / 172.21.4.* 06.02.03, 20:08
          Gość portalu: eh napisał(a):

"(...)Polska jako żywo nie jest podobna do Portugalii (czy choćby Hiszpanii,
          jak by tego chciały euro-entuzjastyczne media), gdyż w jej dochodzie narodowym,
          na który się Pan powołuje, sporą część stanowią wpływy z turystyki. Nawet nie
          próbuję porównywać, jakie dochoty na tym obszarze ma Polska."

Przy takim założeniu Polska jako żywo podobna może być tylko do Polski. Istota
          porównania powinna podążać w kierunku np. zbadania dynamiki dochodu narodowego
          Portugalii (lub Hiszpanii) mierzonego przed oraz po 5. lub 10. latach od jej
          akcesji do UE. Nasze zaś podobieństwo do tych krajów można rozpatrywać w
          kategoriach dystansu jaki dzielił do cywilizowanego świata Portugalię
          (Hiszpanię) przed akcesją. Polska zaś dzisiaj, ze swoim PKB ponad 4-krotnie
          niższym od np. Portugalii i zaledwie 1-procentową jego dynamiką, jest b.
          podobna do Grecji, Hiszpanii, Irlandii lub Portugalii - ubogich wówczas
          europejskich krajów. Turystyka nie ma tu nic do rzeczy.

"Powinien Pan też wiedzieć, że "biedniejsze kraje Unii", do których często się
          przyrównuje Polskę, miały o wiele korzystniejsze warunki przystąpienia do UE -
          pełne dopłaty, wyższe fundusze strukturalne, okresy przejściowe na zniesienie
          ceł, itp. Były również w stanie w o wiele większym stopniu wykorzystać
          fundusze, bo miały we własnej kasie pieniądze na wymagany własny wkład w unijne
          inwestycje."

To prawda, tylko do kogo można mieć pretensje, że podówczas nie wstąpiliśmy do
          Unii? Też do UE? Dzisiejsze warunki akcesji nie są takie jak były 5, 10, czy 15
          lat temu, to oczywiste, bo nie da się porównać warunków gospodarczych i
          ekonomicznych panujących w świecie i w UE w tamtym czasie z obecnymi.
          Jeśli natomiast nie potrafimy wykorzystać unijnych środków pomocowych, bo
          brakuje nam własnych pieniędzy na tzw. wkład, to najwyższa pora, byśmy
          przejrzeli strukturę wydatków budżetowych i pozabudżetowych pod kątem ich
          racjonalności. Jeśli nie stać nas nawet na 25-procentowy wkład, by pozyskiwać
          75 - 80 proc. darmowych środków i inwestować w rozwój kraju, to doprawdy z
          czego wypływa przekonanie, że będziemy mieli 100 proc. środków własnych na ten
          cel?

"Pana argument o tym, że nie traci się w Unii tożsamości narodowej, jest prosty
          jak grzbiet złożonej Gazety Wyborczej. Tak, tak... Irlandczycy sa
          Irlandczykami, Włosi Włochami, itd. Ale może wziąłby Pan łaskawie pod uwagę
          unijną zasadę swobodnego przepływu ludności i osiedlania się (...)"

Pani Gośka K. czyniąc zarzut Unii ze swobodnego przepływu ludności i osiedlania
          się, czyni w istocie zamach na elementarne prawa człowieka. Godzi sie
          przypomnieć autorce, że tym atrybutem posługiwały się władze totalitarne i my,
          szarzy mieszkańcy PRL-u doświadczaliśmy tego aż nadto. Być może system
          totalitarny Goski K. się nie imał, co wcale nie oznacza, że jej poglądy
          dotyczące tej materii są uzasadnione.

"Wszystko zmierza ku centralizacji, ku jednej "unijnej" polityce, w której
          głosy społeczności narodowych przestają się liczyć. (...) Przeciez efekt takich
          działań daje się wyraźnie przewidzieć, mieliśmy na to przykład w innym
          Wspaniałym Sojuzie, po którym niekóre nacje byłego ZSRR do dzis nie mogą się
          otrząsnąć z mentalnego sowietyzmu."

Dla autorki róznica pomiędzy systemem demokratycznym a totalitarnym zdaje się w
          ogóle nie istnieć, przeto kraje byłego Związku Sowieckiego stawia na równi z
          krajami Unii Europejskiej. Warto byłoby choć trochę uporządkować wiedzę w tej
          materii, bo albo jest ona porażająca, albo zacietrzewienie odbiera trzeźwy
          osąd.

" Co do Norwegii chyba się zgadzamy, że mieli olej w głowie odmawiając
          członkostwa. Ale czy nie przyszło Panu do głowy, że Polska ze swoimi bogactwami
          naturalnymi i położeniem w Europie mogłaby osiągnąć całkiem niezłą pozycję (nie
          twierdzę, że identyczną, jak Norwegia), gdyby jej elity troszczyły się najpierw
          o interes narodowy, a nie o interes innych państw?"

Gdyby autorka zechciała wymienić nasze bogactwa narodowe, które kwalifikowałyby
          Polskę do rangi mocarzy Europy byłbym wdzięczny. Bogactwem naturalnym Norwegii
          jest ropa naftowa (w dzisiejszym świecie produkt strategiczny) i to, na co w
          związku z tym może sobie pozwolić ten kraj, dla nas będzie marzeniem ściętej
          głowy.
          Korzystne położenie w Europie z ekonomicznego punktu widzenia ma sens wtedy,
          kiedy można na nim zarabiać. Moglibyśmy zarabiać, gdybyśmy mieli niezbędną
          infrastrukturę transportową, ale jej nie mamy. Moglibyśmy wprawdzie ją zbudować
          przy pomocy środków zewnętrznych (np. unijnych), ale przecież utracilibyśmy
          wtedy, wedle niektórych, tożsamość narodową.

"Przecież na wejściu do UE tracimy nie tylko w wymiarze bilansu "dostaniemy-
          wpłacimy", do tego dochodzi cała masa innych strat. Długo by je tu opisywać,
          ale można je skwitować trzema wyrazami: wrogie przejęcie Polski, całkiem na
          podobieństwo przejmowania przedsiębiorstw. Gdyby się Panu i innym Panu podobnym
          tak nie spieszyło do Euroraju, to Polska miałaby szansę wzmocnić swoją pozycję,
          a wtedy karty byłyby inaczej rozdawane."

To ciekawe, że autorka pani Goska K. pisze tak obszerny tekst, a bilans naszego
          wejścia do UE kwituje stwierdzeniem o całej masie innych strat, które długo by
          opisywać - więc nie opisuje. Gdybyśmy nie wstąpili do Euroraju - powiada ona -
          to Polska miałaby szanse wzmocnić swoją pozycję, problem w tym, że nie bardzo
          wiadomo w jaki sposób - bo tego też nie podaje.
          Sądzę, że w sprawie Unii Europejskiej potrzebna jest nam wszystkim poważna
          dyskusja, z poważnymi argumentami za, ale i równie poważnymi argumentami
          przeciw. Bazowanie na ideologicznych fobiach, byle dochować wierności "nie
          będzie Niemiec pluł nam w twarz" lub Polska dla Polaków - nadzieje te oddalają.

• Gość: ma-ja Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 21:55
      Nie gorączkujcie się ludzie, każde forum dyskusyjne opanowują rydzyki, LPR-owcy,
      lub zakamuflowani pro-moskalowcy - jak to ma miejsce w przypadku tej paniusi
      (Elżbiety).
      ENDECJA atakuje i pod hasłami umiłowania ojczyzny, bij-Żyda lub przywiązania do
      wartości chrześcijańskich - mąci w głowach tych, co z historią i polityką na
      codzień nie obcują. Ojczyznę można miłować wszakże będąc i ateistą, i Żydem-
      tułaczem, który kiedyś zapuścił tu korzenie.
      Szkoda tylko, że grają wciąż na wysokich tonach ci, dla których kiedyś
      emigracja była wyłącznie sposobem na uniknięcie represji w kraju i - nie bacząc
      na nic - wybrali własną wygodę, pełny brzuch, a teraz moralizują chowając się
      za etosem Solidarności. Fe!!!
      • Gość: Elzbieta Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.sympatico.ca 06.02.03, 01:45
        Nie gorączkujcie się ludzie, każde forum dyskusyjne opanowują rydzyki, LPR-owcy,
        lub zakamuflowani pro-moskalowcy - jak to ma miejsce w przypadku tej paniusi
        (Elżbiety).
        ENDECJA atakuje i pod hasłami umiłowania ojczyzny, bij-Żyda lub przywiązania do
        wartości chrześcijańskich - mąci w głowach tych, co z historią i polityką na
        codzień nie obcują. Ojczyznę można miłować wszakże będąc i ateistą, i Żydem-
        tułaczem, który kiedyś zapuścił tu korzenie.
        Szkoda tylko, że grają wciąż na wysokich tonach ci, dla których kiedyś
        emigracja była wyłącznie sposobem na uniknięcie represji w kraju i - nie bacząc
        na nic - wybrali własną wygodę, pełny brzuch, a teraz moralizują chowając się
        za etosem Solidarności. Fe!!!

*****************************************************************************

Ani jedno twoje zdanie odnosnie mojej osoby nie jest prawdziwe.
        Nikt, absolutnie nikt nie musi mnie kochac.
        Nie jestem tu dla wlasnej sprawy.
        Na strajk 80 roku nie poszlam, zeby walczyc o chleb i kielbase.
        Byla to moja walka dla was o wolna Polske.

Bylam sekretarka MKZ i Lecha Walesy. On zostal prezydentem, ja - emigrantka
        przymusowa. I tak jest do dzis. Przemalowanie barw, zalozenie korony dla glowe
        polskiego Orla nic nie zmienilo.
        • Gość: zz Tobie psychiatra jest potrzebny. IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 01:55
          Weź jakąś tabletkę dopóki nie przyjedzie karetka po ciebie.
          • Gość: Elzbieta Re: Tobie psychiatra jest potrzebny. IP: *.sympatico.ca 06.02.03, 05:24
            Jak widze duzo ubekow nie spi po nocach.

Wszyscy wrocili na dawne stanowiska i nadrabiaja utracony czas.
            • Gość: Elzbieta Petycja IP: *.sympatico.ca 06.02.03, 06:41
              Poznan 5 lutego 2003 r.

Rada Wojewódzka
              NSZZRI „Solidarnosc"
              Województwa Wielkopolskiego
              60-163 Poznan ul. Sieradzka 29

PAN ANDRZEJ NOWAKOWSKI
              WOJEWODA WIELKOPOLSKI

P E T Y C J A

Rolnicy zagrozeni utrata dorobku wielu pokolen, niepewnoscia dalszego bytu ich
              samych i ich rodzin, poglebiajaca sie degradacja sektora rolnego,
              zaprotestowali organizujac manifestacje i blokady niezaleznie od swojej
              przynaleznosci zwiazkowej czy partyjnej.

Dialog spoleczny rzadzacych z rzadzonymi nie moze odbywac sie za posrednictwem
              policji, palek, tarcz i armatek wodnych.

Sa sily w kraju i za granica, którym zalezy na destabilizacji PANSTWA POLSKIEGO
              nawet kosztem przelania niewinnej krwi polskiej i zbicia przy tym wlasnego
              kapitalu politycznego. NSZZ RI „Solidarnosc" od samego powstania i obecnie
              opowiadala sie za szerokim dialogiem spolecznym i rozwiazywania wszelkich
              napiec metodami pokojowymi a nie silowymi.

Zalezy nam bardzo aby nie przybyla dodatkowa data na KRZYZACH POZNANSKICH.

Apelujemy do Pana Wojewody aby w trybie pilnym powolal komisje trójstronna z
              udzialem organizacji i zwiazków zawodowych rolniczych, samorzadu terytorialnego
              i przedstawicieli Rzadu w osobie Pana Wojewody. Celem tej komisji bedzie
              wypracowanie stabilnej, rozwojowej pro polskiej polityki rolnej korzystnej dla
              obywateli polskich i PANSTWA POLSKIEGO a nie sluzacymi interesowi Unii
              Europejskiej.

W trybie pilnym postulujemy:

Podjac skup interwencyjny miesa wieprzowego po cenach 4,0 zl/kg gwarantujacych
              minimum oplacalnosci.
              Zaprzestac w mediach jednostronnej kampanii pro unijnej i zapewnic dostep do
              publikatorów przeciwnikom UE.
              Dokonac rzetelnej oceny kosztów strat i zysków wejscia Polski do Unii
              Europejskiej.
              Zrestrukturyzowac zadluzenia gospodarstw rolnych, jak to mialo miejsce z
              zakladami przemyslowymi.
              Uruchomic kredyty preferencyjne naprawcze dla branzy rolniczej.
              Wypracowac skuteczny program skupu interwencyjnego na produkty rolne.
              Przeznaczyc srodki na doradztwo rolnicze w gminach a nie na agentów promujacych
              UE.

Informujemy Pana Wojewode, ze w porozumieniu z przewodniczacym NSZZ
              Rl „Solidarnosc" Rady Krajowej Romanem Wierzbickim oglaszamy na terenie calego
              województwa wielkopolskiego pogotowie strajkowe polegajace na oflagowaniu
              naszych posesji flaga narodowa, jako wyraz sprzeciwu wobec katastrofalnej
              sytuacji ekonomicznej rolników i poglebiajacej sie zapasci nie tylko w
              rolnictwie.

PRZEWODNICZACY NSZZ RI „SOLIDARNOSC"
              Woj. Poznanskiego
              Mgr Inz. Ryszard Majewski

• Gość: Elzbieta Re: Petycja IP: *.sympatico.ca 06.02.03, 15:23
                Komitet Obrony Polskiej Ziemi "PLACÓWKA"

APEL DO WSZYSTKICH ORGANIZACJI W KRAJU I POZA JEGO GRANICAMI, PRZECIWNYCH
                PRZYSTAPIENIU POLSKI DO UNII EUROPEJSKIEJ

Komitet Obrony Polskiej Ziemi "PLACÓWKA" , stojąc na stanowisku wolności ,
                niepodległości i suwerenności Polski , konstytucyjnej gwarancji praw
                obywatelskich wszystkich Polaków , zwraca się do wszystkich organizacji w kraju
                i w środowiskach polonijnych za granicą przeciwnych przystąpieniu Polski do
                Unii Europejskiej o zjednoczenie działań , a gdyby to okazało się niemożliwe o
                ich skoordynowanie i zsynchronizowanie.

Naszym zdaniem współdziałanie winno obejmować następujące zagadnienia:
                1. Wystąpienie do władz państwowych i samorządowych o równe traktowanie
                zwolenników i przeciwników przystąpienia Polski do UE
                2. Wywieranie nacisków na władze i media, by tzw. rządowe programy informacyjne
                i propagandowe sekwencje prounijne włączane do innych programów, traktowane
                były jako programy zwolenników integracji z UE i wymuszenie na władzach i
                mediach w ramach konstytucyjnego porządku prawnego, równorzędnego czasu
                antenowego i miejsca w mediach dla głoszenia przeciwnych rządowym poglądów
                organizacji i środowisk antyunijnych.
                3. W razie odmowy przez władze państwowe i samorządowe, wykorzystanie
                wszystkich dostępnych, prawem nie zabronionych, form protestu by to osiągnąć.
                4. Wymianę informacji, wspólne opracowanie materiałów wykazujących zagrożenia
                wynikające z przystąpienia Polski do UE i przygotowanie materiałów
                demaskujących kłamstwa rządowej i partyjnej prounijnej propagandy.
                5. Domaganie się od władz polskich respektowania prawa Polaków zamieszkałych za
                granicą do uczestniczenia w referendum unijnym.
                6. Nawiązanie kontaktów z przeciwnikami integracji z UE poza granicami Polski.
                7. Przekonanie posłów by ustawę o referendum według projektu prezydenckiego
                zaskarżyli do Trybunału Konstytucyjnego, gdy będzie ona dyskryminowała
                przeciwników akcesji Polski do UE na co wszystko wskazuje.
                8. Powołanie centrum i ośrodków regionalnych oraz wykorzystanie istniejących
                struktur terenie przeciwników akcesji do UE.
                9. Przygotowanie kompetentnych i uczciwych ludzi do komisji referendalnych i na
                mężów zaufania.
                10. Opracowanie równoległego liczenia głosów, by zapobiec fałszerstwom.
                11. Opracowanie sprawnego obiegu informacji.

Wierzymy mocno, że Wasze Organizacje - kierując się patriotyzmem i nadrzędnym
                interesem Narodu i Państwa Polskiego – podejmą wspólne działania, które
                przy pomocy BOŻEJ uwieńczone zostaną sukcesem. Wierzymy, że uda nam się
                wszystkim uratować Polskę przed nową szatańska, totalitarną doktryną zwaną
                globalizmem i jej agendą – UE oraz siłami zorganizowanego zła za nią
                stojącymi, planującymi opanowanie świata.

UCHROŃMY POLAKÓW PRZED OGRABIENIEM , ZNIEWOLENIEM I WYNARODOWIENIEM !!!
                POWIEDZMY NIE UE !!!

Gniezno , 3 luty 2003 r.

------------------------------------
                • Gość: rydzyk SPADAJ CIPO STAD RAZ NA ZAWSZE IP: *.man.rsk.pl 06.02.03, 17:08
                  Przepraszam wszystkich pozostalych forumowiczow , ze musialem sie znizyc do
                  takiego jezyka , ale ta baba normalnie mnie frustruje.
                  • Gość: Elzbieta Polski niewolnik IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.02.03, 22:30
                    38 milionow biednych Polakow bedzie musialo utrzymac 80 milionow bogaczy:

Bezrobocie w Niemczech katastrofalne. Utrzyma sie w 2003. A dalej co? Moze
                    Polska poratuje?
                    “Schlagzeilen” donosi:

Środa 5 lutego 2003

Bezrobocie w Niemczech
                    Więcej niż 4,6 miliona bezrobotnych w styczniu!

Berlin/Norymberga (AFP)
                    Liczba bezrobotnych wzrosła w ubiegłym miesiącu ponad 4,5 miliona i tym samym
                    osiągnęła największą liczbę dla miesiąca stycznia od pięciu lat.

Wobec coraz bardziej pogarszającej się sytuacji na rynku zatrudnienia Rząd
                    Federalny i opozycja popierają wzmocnienie wysiłków dla usunięcia biedy. Tylko
                    w ten sposób można rozwiązać “problemy w naszym kraju” wyjaśnił minister
                    gospodarki Wolgang Clement (SPD). Przewodnicząca SDU, Angela Merkel,
                    proponuje “atak sił narodowych”.

Liczby wskazały, “że koniunkturalne trudności i dogłębne problemy strukturowe w
                    Niemczech nadal oddziałują na rynek pracy”, wyjaśnił Clement. Reformy
                    strukturalne dla odciążenia socjalnych systemów zabezpieczenia i poprawy
                    sytuacji na rynku pracy winny być kontynuowane ze szczególnym naciskiem.

Kiedy Rząd Federalny wysunie propozycje związkom zawodowym “nie odseparujemy
                    się od tego”, powiedziała Merkel w Berlinie. Najświeższe liczby
                    bezrobotnych “przeszły najgorsze oczekiwania”. Szczególnie dramatyczne jest
                    wysokie bezrobocie młodzieży: 9,4 %.

Federalny Zakład Pracy poinformował w Norymberdze, że w ubiegłym miesiącu było
                    bez pracy 4,623 miliona ludzi. Kwota bezrobocia znajdowała się około 11,1
                    procent. W styczniu było 398.000 więcej bezrobotnych aniżeli w grudniu i
                    333.200 więcej niż w styczniu 2002. W lutym należy oczekiwać wzrost bezrobocia.

Zakład Pracy liczy na poprawę rynku pracy dopiero w drugiej połowie roku.
                    Spodziewa się, że średnia roczna roku 2003 wyniesie dobre 4.2 milionów
                    bezrobotnych. Zdaniem Instytutu Badania Rynku Pracy i Zawodów (IAB) Zakładu
                    Pracy koniunktura poprawi się z biegiem roku “odczuwalnie”. Także reformy rynku
                    pracy będą stopniowo rozwijać oddziaływanie.

Dlatego Kanclerza gotowość do romów dla rozluźnienia ochrony zwolnień natknęła
                    się na zdecydowaną odmowę. “Związki zawodowe nie pertraktują z panem
                    Schroederem o zmiękczenie ochrony zwolnień”, powiedziała zastępczyni
                    przewodniczącego Niemieckiego Związku Zwodowego (DGB), Ursula Engelen-Kefer.
                    We wtorek Schroeder nie wykluczał zmiany. Założeniem jednak jest, że “dodatkowe
                    kroki w znacznej mierze” zagwarantują pracodawcy.

Artykuł: de.news.yahoo.com/030205/286/39xqi.html

• Gość: Elzbieta Re: Polski niewolnik IP: *.sympatico.ca 08.02.03, 00:43
                      Moja rola w Sierpniu 80 roku.

Poszlam do Stoczni Gdanskiej walczyc o Wolna Polske. Poszlam dlatego, ze jako
                      mala dziewczynka podlewalam tam kwiaty w Budynku Dyrekcji, gdzie pracowala moja
                      Mama przez 35 lat. Poszlam tam, bo to Ona byla swiadkiem, jak rozstrzelano
                      przed Druga Brama 14 stoczniwcow 15 Grudnia 1970 Rolu.
                      Dzisiaj naprawde zaniemowilam !

" Filip", ktory poznal mnie 14 wrzesnia 1982 roku, zaraz po przyjezdzie z obozu
                      Treiskirchen w Austrii napisal:

Gazeta.pl > Forum > Regionalne > Śląskie Piątek, 7 lutego 2003

Częstochowa gazeta.pl

Re: Jestescie fanami Elki z Kanady i jej spamu?
                      Autor: Gość: Filip IP: *.look.ca
                      Data: 07-02-2003 07:08 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

Oj panowie gdybyscie znali historie zycia tej pieknej postaci to inaczej by wam
                      sie czytalo jej posty.
                      Tlumaczy literature poezje. Jest biegla w kilku jezykach. Szperacz w kartach
                      historii Narodu Polskiego. I gdy widzi co z jej Polska sie dzieje i jaki los ja
                      czeka to nie uwierzyl bys i bardzo trudno jest pisac o tych sprawach tak puzna
                      pora. I czasem tylko gdy juz noc zapadnie slychac niczym toczacy sie glaz
                      skalny po urwisku ciezar lzy spadajacej na poduszke.
                      Nie uwierzyl bys.
                      Wiesz ze ona kocha Chopena ktory jeszcze do ciebie nie dotarl ?
                      Moze rozmawiac z taoba na temat malarstwa polskiego w ktorym ona widzi jak na
                      dloni zycie tamtych pokolen tak heroicznie walczacych o to o co ty dzis
                      wycierasz swe brudne szmaciaki.
                      Opowiadala mi swego czasu o Podkowinskim. Musial uciekac z Polski przed carskim
                      terrorem do Paryza. Tam wlasnie na emigracji powstaly jego najcenniejsze obrazy
                      np; "Orka na ugorze"
                      Malowal ! Perfekcyjnie malowal krajobraz polski i ludzi z wyobrazni nie z
                      natury i moze dzieki temu zawarl w nich to czego ty przyjacielu nigdy nie
                      pojmiesz! A nie pojmiesz z prostej przyczyny. Bo zostales ulepiony z kiepskiej
                      gliny. Bo w twoich zylach nie pulsuje blekitna krew. Bo na grzbiety twych
                      przodkow sypal sie gesto bat ekonoma, a echo tych razow przyczailo sie i
                      przetrwalo w zakamarkach twojego muzgu. Nie masz tez swiadomosci i potrzeby
                      posiadania jakiejkolwiek zorganizowanej formy spoleczenstwa, panstwa. Wrecz
                      panicznie takowej sie boisz. Ta ucieczka jest ucieczka w nicos.

Roznie to nazywaja w roznych jezykach :ART, KUNST,
                      To nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia. To nie ma nic wspolnego z polityka i
                      pieniadzem, ani z Akademia Sztuki. Ale ma to cos wspolnego z czlowiekiem i jego
                      sensem bytu. Glebokiego sensu tego pojecia nikt nie pojmuje oprocz tylko tych
                      ktorzy maja stala temperature ciala tak jak Chopin o kilka stopni wyzsza od
                      przecietnej.
                      Uwierz mi ze w srod nas zyja takze ludzie wyjatkowi.

• Gość: Elzbieta Jezyk adwersarzy IP: *.sympatico.ca 08.02.03, 05:26

Uzywaja podlego jezyka tych, ktorzy te piekna chwile solidarnosci Polakow w
                        Sierpniu 80 opluli, znieslawili, zeszmacili, splugawili.................

"ciesze sie, ze tak bardzo jestes zaangazowana,
                        nie ogladasz sie do tylu na tych, ktorzy do piet prawdzie nie dosrosli, a co
                        dopiero
                        mowic, aby takich jak Ciebie osoby rozumiec."

Piotr. Z. Calgary

08.02.2003
                        • Gość: Elzbieta Polacy tez staneli na rozdrozu IP: *.sympatico.ca 08.02.03, 06:27
                          : We must decide once and for all what it is
                          : that we want as a people. We must decide if
                          : we have the courage to confront our fear and
                          : stand up and be counted. Will we shrink from
                          : men into mice or will we let everyone know
                          : what we want, whether they are Kurds, the
                          : Brits, the Americans, the Arab, Muslim
                          : Iraqi�s, the UN, the world? ONLY TIME WILL
                          : TELL.
                          : StarDrifter (Asshur)

Assyrian Forum
                          • Gość: Elzbieta Re: Polacy tez staneli na rozdrozu IP: *.sympatico.ca 08.02.03, 19:38
                            Zeby Polacy tak kiedys nie plakali:

Forum Prywatne Fora regionalne Moje forum Wyszukiwarka Zaloguj się

Gazeta.pl > Forum > Regionalne > Podlaskie Sobota, 8 lutego 2003

Białystok

Re: Polacy tez staneli na rozdrozu
                            Autor: Gość: Elzbieta IP: *.sympatico.ca
                            Data: 08-02-2003 19:06 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

Slowo gora pochodzi od slowa asyryjskiego gora - znaczy wielka.
                            Harfa - to instrument asyryjski.
                            Anyzowka, piwo - to napoje asyryjskie.

Dlaczego w dawnej Polsce spiewano - " Asyrio, Asyrio".

Twoje twierdzenie o Asyryjczykach jest absurdalne.

Przetrwali. Istnieja. Jest ich ponad 5 milionow rozsianych po swiecie.
                            Zachowali jezyk, tradycje, muzyke, instrumenty, kulture.
                            Razem z nimi tanczylam taniec Shehanny, ktory ma 7 tysiecy lat.
                            Stracili swoje panstwo, ale nigdy nie przestali kochac Asyrii.
                            Kiedy Eny opowiadal mi, jak podczas wizyty w muzeum w Londynie dotykal
                            wspanialych, wielkich rzezb z Asyrii, plakal - plakalam razem z nim.
                            Rozumialam, czulam jego bol. Zarazem bylo dla mnie czyms niesamowitym, ze mozna
                            tak kochac intensywnie utracona Ojczyzne po 2 500 lat.

• Gość: Elzbieta Re: Polacy tez staneli na rozdrozu IP: *.sympatico.ca 08.02.03, 22:31

6 lat temu pewien Polak urodzony w Kielcach zaprosil mnie na kawe. To bylo
                              jedyne spotkanie. Wyjechal do Polski. Spotkalam go w kawiarni miesiac temu.
                              Bylismy w wiekszym Towarzystwie. Powiedzil, ze nigdy nie zapomnial naszego
                              spotkania, bo z miloscia mowilam o Narodzie Asyryjskim. Wybieralam sie wtedy na
                              Konwencje Asyryjska do Chicago, gdzie spotkalam 6 tysiecy Asyryjczykow. ( W
                              samym Toronto zyje 50 tysiecy Asyryjczykow)

Ten wlasnie Polak, Rodak powiedzial nam - JESTEM ASYRYJCZYKIEM.

Codziennie przejezdza kolo mojego balkonu, gdzie widnieje napis - ASSYRIA.

By wszyscy pamietali tych, ktorym zawdzieczamy wielka cywilizacje.

********************************************************************************

Assyrian Forum

Dutch Dummies See Only What They Want To Believe

Posted By: StarDrifter (Asshur) <stardrifter@eudoramail.com> (adsl-67-37-231-
                              22.dsl.chcgil.ameritech.net)
                              Date: Saturday, 8 February 2003, at 12:48 p.m.

In Response To: Assyrian doesn't exist (Medes)

Everyone is entitled to an opinion, however, regardless of how many academic
                              degrees these authorities may have, they cannot back up their claim with
                              evidence. They are stating their eroneous opinions 2,600 years after the fall
                              of Nineveh, which distorts their historical vision, and they have overlooked
                              two important facts that easily refute their position. First, the, Book of
                              Nahum in the Old Testament, a collection of five poems on the fall of Nineveh,
                              were written immediately before and after the event. Nahum witnessed the Fall
                              of Nineveh, therefore, who is the better authority, Nahum or these retarded
                              Dutch imbeciles? What does Nahum say? He is speaking to the Emperor of Assyria
                              as Verse 18 of Chapter Three begins and he very clearly states, I quote: "Your
                              people are scattered on the mountains and there is no one to bring them home
                              again." To this we have only to refer to the well documented facts from as
                              recently as the years preceding World War I, that it was mainly the Assyrians
                              of today that have occupied those mountains to the north and east of Ancient
                              Assyria since the Fall of Nineveh in 612 B.C. Now this is irrefutable evidence
                              that the Fall of Nineveh did not destroy all of the Assyrians and that they
                              escaped to find refuge in the mountains where our people have lived since that
                              time up to the present. There is other historical evidence to lend further
                              support this fact, but I will only mention one more piece of critical evidence
                              which is the prophetic verses in the Book of Isaiah, Chapter 19, which clearly
                              states that Assyria, Egypt and Israel will eventually emerge in the future to
                              become a blessing to the whole world. That hasn't happened yet.

StarDrifter (Asshur)

Assyrian Forum

********************************************************************************

Asyryjczycy przetrwali 7 tysiecy lat ( moze nawet 50 tys. lat, bo tak mowi
                              archeologia).

Czy przetrwaja Polacy ?

Tak chetnie, tak wielu pragnie unicestwienia Polski, rozmycia w euroregionach,
                              ze mam watpliwosci.

• Gość: Elzbieta Re: SPADAJ CIPO STAD RAZ NA ZAWSZE IP: *.sympatico.ca 08.02.03, 06:52
                    Jerzy Urban - NIEOSĄDZONA ZBRODNIA STANU WOJENNEGO. Grożenie Polakom
                    deportacjami ... (12) STRAŻNIK LECHISTANU (2003.02.07 17:55)

wp.pl

na Sybir, do Korei Płn, Wietnamu, Mongolii i na Kubę.To wszystko w 210 rocznicę
                    pierwszych zsyłek po upadku Konfederacji Barskiej
    • Gość: Nygus Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.pp.rzeszow.pl / 192.168.0.* 08.02.03, 22:38
      A mnie to babsko irytuje.
      Jak można z własną głupotą tak się po świecie obnosić?
      • Gość: PATRIOTA Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 23:00
        sympatico vel elzbieta to przebieraniec moskiewski ktory ma obsmiac
        polakow .sama do siebie pisze i odpowiada belkotem.no chyba ze zna lacine
        • Gość: Elzbieta Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.sympatico.ca 09.02.03, 01:13
          Elzbieta zna lacine. U profesora Wojtowicza miala ocene bardzo dobra.

Semper Fidelis Poloniae
        • Gość: Elzbieta Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.sympatico.ca 09.02.03, 05:23
          "Jedna z podstawowych technik manipulacji zaklada wlasnie taka metode. jej
          dzialanie jest proste- jesli ogólnopolska, gazeta napisze ze Kowalski jest
          wielbłądem... to 3/4 czytelników lub ludzi, ktorzy rzuca okiem na ten tekst
          uwiezy ze Kowalski jest Wielbładem Im bardziejn Kowalski bedzie zaprzeczał ze
          Wielbladem nie jest... tym bardziej bedzie uwazany za Wielblada. Na zasadzie-
          tłumaczy sie, wiec, aha ma cos na sumieniu. Jezeli kogos stac, ma tyle samo
          zaparcia moze wytoczyc proces o znieslawienie... paragraf 212 p. 1. i2 " kto
          pomawia za posredniuctwem srodków masowego przekazu etc". szanse na wygranie
          takiego procesu z gazeta sa niemal zadne. zawsze mozna podciagnac to pod
          tzw "krytyke prasowa" Wystarczy rowniez zastosowac tryb przypuszacający np.
          cyt " niewykluczone ze osobnikiem, który napadł kobiete w ciazy był wlasnie
          Jupiter". . To automatycznie daje ci pewna ochrone przed sadem - w koncu tylko
          domniemywales. proces o znieslawienie toczy sie kilka lat. ja osobiscie ( jako
          rpzewodniczacy raaku) mam rpces o znieslawienie,. ktyóry toczy sie juz 5 rok...
          zaczal sie w 1998 roku:) i pozywający sekta Instytut Wiedzy o Tozsamosci "misja
          czaitanii" nie ma szans go juz wygrac. Bo za rok sprawa sie przedawnia... a ja
          jeszcze rok bede to przeciagał.... na najblizszy prces za tydzien ciezko sie
          rozchoruje... uh... chyba bede mial nerwobóle.. ). jezeli nawet pomówiony za
          pomoca mediów odda sprawe do sadu, poczeka kilka klat i wygra... to pies z
          kulawa noga sie nie zainteresuje tym, ze faceta jakis czas temu nazwano
          zlodziejem. W miedzy czasie mozna jeszcze napisac pare tekstów typu...
          prawdoipodobnie winny, zeby w opinii czytelników ugruntowac przekonanie ze
          Kowalski jednak jest tym Wielbładem. I taka wlasnie metode zastosowało "Nie"
          przykro mi Jupi, ze TY, czlowiek wykszatłcony, inteligentny dajesz sie na to
          nabierac."

politicus.win.pl
          • Gość: PATRIOTA Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 08:44
            jedna z podstawowych technik manipulacji moskiewskich to narzucanie sie ze
            swoim belkotem przyzwoitym ludziom ktorzy kochaja swoj kraj.przeciez wszyscy
            zbankrutowali
            • Gość: Elzbieta Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.sympatico.ca 09.02.03, 14:05
              Tacy przyzwoici ludzie jak ty, nie powinni czytac moich wpisow.

Na pewnej propagandowej trasie przez Ameryke, prezydent Bush odwiedzil pewna
              szkole w celu wyjasniernia swojej polityki. Potem poprosil dzieci o zadanie
              pytan. Maly Bob zabral glos: - Panie prezydencie, mam trzy pytania: 1. Jak sie
              pan czuje po sfingowanych wyborach, ktore pan wygral? 2. Dlaczego pragnie pan
              bezpodstawnie zaatakowac Irak? 3. Czy nie mysli pan, ze bomba w Hiroshimie byla
              najwiekszym atakiem terrorystycznym wszech czasow? W tym momencie zadzwonil
              dzwonek i wszyscy wyszli z klasy. Po przyjsciu z przerwy prezydentowi Bushowi
              dalej stawiano pytania, lecz tym razem zabral glos Joey: - Panie prezydencie,
              mam piec pytan: 1. Jak sie pan czuje po sfingowanych yborach, ktore pan wygral?
              2. Dlaczego pragnie pan bezpodstawnie zaatakowac Irak? 3. Czy nie mysli pan, ze
              bomba w Hiroshimie byla najwiekszym atakiem terrorystycznym wszech czasow? 4.
              Dlaczego dzwonek na przerwe byl 20 minut wczesniej? 5. Gdzie jest Bob?
              ==============================================

• Gość: PATRIOTA Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 14:08
                kobieto schizofreniczna zdecyduj sie czy ty chcesz byc na polskim forum czy
                innym,kto jest twoim prezydentem kwach czy busz,dlaczego nasz meczysz,opuscilas
                nas a teraz nawet wrocic nie chcesz tylko kasasz
                • Gość: Elzbieta Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.sympatico.ca 09.02.03, 17:59
                  Jezeli jakikolwiek psychiatra wyda oswiadzenie, ze cierpie na schizofrenie,
                  solennie obiecuje umiescic kopie na tym forum, ale zapewniam cie, ze nigdy to
                  sie nie stanie.

Ubeckie metody wprawdzie wracaja do lask, ale ludzie jeszcze mysla.

Omijaj wpisy sygnowane moim imieniem.

Nie do ciebie pisze.
                  • Gość: Elzbieta Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.sympatico.ca 10.02.03, 02:31
                    Dzisiaj dzwonilam do Hamburga. Rozmawialam z Iwonka P. Jej cala rodzina brala
                    udzial w Strajku Sierpien 80. Zbyszek, jej brat, byl moim uczniem. Widzialysmy
                    sie ostatni raz 24 sierpnia 1981 roku. Pamieta do dzis, co powiedziala i ona i
                    Andrzej Kolodziej na schodach siedziby NSZZ " Solidarnosc" : Ty nam wszystko
                    przepowiedzialas rok temu. Mialas racje. Wszystko sie sprawdzilo, tylko mysmy
                    wtedy ciebie nie sluchali".

Teraz Wy, mlodzi nie chcecie sluchac, choc jestem tu dla Was, dla Waszego
                    dobra. Dzisiaj mialam bardzo ciezkie chwile. W Bialymstoku zamknieto Fabryke
                    Przyrzadow i Uchwytow - 6 tysiecy ludzi znalazlo sie na bruku. Zamknieto Hute
                    Szkla i Fabryke Dywanow, tez w Bialymstoku. Tylko dlatego, zeby nie bylo
                    kokurencji w UE.
                    Tak wielu z Was przezywa milosne zaslepienie unia, za zadne fakty do Was nie
                    docieraja.

• Gość: Molson Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.sympatico.ca 10.02.03, 20:48
                    Moze poznalibysmy sie? Jestes z Toronto??
                  • Gość: Molson Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.sympatico.ca 10.02.03, 20:48
                    Moze poznalibysmy sie? Jestes z Toronto??
                    • Gość: Elzbieta Re: IP: *.sympatico.ca........Bawi mnie ta osoba IP: *.sympatico.ca 10.02.03, 22:28
                      Toronto

Napisz:

gertruda90@hotmail.com
                      • Gość: Elzbieta ZBRODNIE PRZECIWKO CZLOWIEKOWI IP: *.sympatico.ca 23.02.03, 14:09
                        PREZYDENT KWASNIEWSKI - WYSYLAJACY POLSKICH SYNOW NA WOJNE Z IRAKIEM
                        NIEZGODNIE Z KONSTYTUCJA - JEST ZBRODNIARZEM

www.ummah.com/inewsletter/massacres/iraq/birthdeformities1.htm

• Gość: Elzbieta Re: ZBRODNIE PRZECIWKO CZLOWIEKOWI IP: *.sympatico.ca 24.02.03, 10:30
                          polska-zbrojna.pl/dyskusja/list.php3?num=1
                          • Gość: Elzbieta Re: ZBRODNIE PRZECIWKO CZLOWIEKOWI IP: *.sympatico.ca 26.02.03, 05:33
                            Kolysanka

polonia-swiata.org

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka