Dodaj do ulubionych

Komu potrzebna ENCYKLOPEDIA RZESZOWA?

IP: *.pp.rzeszow.pl 23.01.03, 20:48
Myślę, że wydawanie takiego tytułu nie bardzo jest celowe? Będzie leżeć na
półkach w magazynie jak kiedyś "Dzieła Lenina". Lepiej te pieniądze
przeznaczyć na inne cele. Jakie liczę na ciekawe propozycje?
Obserwuj wątek
    • Gość: sportowiec Re: Komu potrzebna ENCYKLOPEDIA RZESZOWA? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 23:57
      Tak Karolciu!!! Masz absolutną rację!!!
      Myślę, że za tą kasiorę to można byłoby kupić majtki dla małoletnich
      sportowców. Albo paliwo dla żużlowców Stali! To cele na pewno szczytniejsze niż
      jakieś papierzyska.
      • Gość: Karolka Re: Komu potrzebna ENCYKLOPEDIA RZESZOWA? IP: *.pp.rzeszow.pl 24.01.03, 20:00
        Gość portalu: sportowiec napisał(a):

> Tak Karolciu!!! Masz absolutną rację!!!
        > Myślę, że za tą kasiorę to można byłoby kupić majtki dla małoletnich
        > sportowców. Albo paliwo dla żużlowców Stali! To cele na pewno szczytniejsze
        niż jakieś papierzyska.

Sportowiec! Ty się opamiętaj! Taką KSIĘGĘ nazywać jakies tam papierzyska.
        Nieładnie!!!
    • Gość: Domino POTRZEBNA IP: 80.50.19.* 24.01.03, 07:44
      Uważam, że to bardzo dobry pomysł: Encyklopedia o Rzeszowie, sam taką pozycje
      zakupie !!
      • Gość: Karolinka Re: POTRZEBNA IP: *.pp.rzeszow.pl 25.01.03, 17:19
        Mam dwa pytania:
        1. Ile kosztuje wydanie "Encyklopedii Rzeszowa" - podaj przybliżoną kwotę?
        2. Ile egzemplarzy tej książki można sprzedać w Rzeszowie, podaj przybliżoną
        liczbę?
        • Gość: Jan Re: POTRZEBNA IP: *.pp.rzeszow.pl 29.01.03, 20:25
          Koszt wydania Encyklopedii to (strzelam) 150tysięcy złotych.
          W Rzeszowie można sprzedać może 200 egz.
    • Gość: yeti Re: Komu potrzebna ENCYKLOPEDIA RZESZOWA? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.03, 00:35
      Ja także uważam, że to bardzo dobry pomysł. Są encyklopedie Krakowa,
      tatrzańska. Rzeszów też ma wiele ciekawych obiektów, wiele osób związanych jest
      z tym miastem. Jestem zainteresowany tą publikacją.
      • Gość: sportowiec Re: Komu potrzebna ENCYKLOPEDIA RZESZOWA? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 12:17
        Chrzanisz gościu!!!
        Jak zapuszczą silniki na Stali, jak rzygną niebieskim dymem, jak podkręcą
        obroty aż szyby w oknach zadzwonią - to z SETEK gardeł wyrywa się ryk
        zadowolenia!
        A tu co? Jakieś papierzyska, co pewnie w lepszy sposób mogłyby być
        sporzydkowane gdyby nie były wysztywnione i nakredowane? I dla kogo to? Dla
        tych paru starych ramoli z doktorskimi tytułami, co nawet gwoździa nie potrafią
        wbić? Ilu ich jest: fafnastu?! Jakie porównanie? Czym lepiej zadowoli więcej
        Wyborców? A Wyborcy to MY!!!

A ciekawe obiekty to sobie oglądaj w naturze - po grzyba ci jeszcze papieru na
        to marnować?

Dlatego jestem za przekazaniem tej kasy na paliwko do tych cudownych maszyn, co
        rajcują setki Ludzi!

• Gość: Element Kontrrewol Re: Komu potrzebna ENCYKLOPEDIA RZESZOWA? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 22:04
          Gość portalu: sportowiec napisał(a):

> Chrzanisz gościu!!!
          > Jak zapuszczą silniki na Stali, jak rzygną niebieskim dymem, jak podkręcą
          > obroty aż szyby w oknach zadzwonią - to z SETEK gardeł wyrywa się ryk
          > zadowolenia!
          > A tu co? Jakieś papierzyska, co pewnie w lepszy sposób mogłyby być
          > sporzydkowane gdyby nie były wysztywnione i nakredowane? I dla kogo to? Dla
          > tych paru starych ramoli z doktorskimi tytułami, co nawet gwoździa nie
          > potrafią
          > wbić? Ilu ich jest: fafnastu?! Jakie porównanie? Czym lepiej zadowoli więcej
          > Wyborców? A Wyborcy to MY!!!
          >
          > A ciekawe obiekty to sobie oglądaj w naturze - po grzyba ci jeszcze papieru
          > na to marnować?
          >
          > Dlatego jestem za przekazaniem tej kasy na paliwko do tych cudownych maszyn,
          > co rajcują setki Ludzi!
          >

Gwoździe i nie tylko gwoździe wbijam bez problemu, wybudowałem praktycznie
          samodzielnie dom. Może dlatego, że nie mam tytułu doktorskiego. I może dlatego
          jeszcze, że nie wącham spalin z motocykli rajdowych i one mnie nie rajcują, a
          czas spędzam inaczej. Oczywiście inni mają prawo do innych zainteresowań. Jest
          tylko jeden problem:
          Jeśliby przyjąć Twoje kryteria, Urząd Miasta powinien dofinansować wydawanie
          kaset z muzyką Disco Polo, bo one rajcują jeszcze większą ilość Ludzi (?), niż
          rzygające niebieskim dymem maszyny na Stali. No i oczywiście dużo większą
          niż "Encyklopedia Rzeszowa".
          • Gość: sportowiec Re: Komu potrzebna ENCYKLOPEDIA RZESZOWA? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 00:19
            No widzisz, Element - nie masz tytułu doktorskiego i od razu widać, żeś
            człowiek. I gwózdek wbijesz sam, i dom potrafisz zbudować, i Disco Polo cię
            rajcuje. Czujesz bluesa, co? Wiesz jak wydawać publiczne pieniądze ku
            zadowoleniu publiki. Nie na jakieś głupoty.
            Dzięki za wsparcie. Teraz wiem, że te kasety lepsze by były od niebieskiego
            dymu itp.
            Kasiora na kasety!!!
    • Gość: K@molsh Re: Komu potrzebna ENCYKLOPEDIA RZESZOWA? IP: 217.153.102.* 27.01.03, 16:44
      Tylko debilom.No chyba ,że koś nim jest.A poza tym Rzeszów jest spoko.
      • Gość: Kruk Re: Komu potrzebna ENCYKLOPEDIA RZESZOWA? IP: *.pp.rzeszow.pl 28.01.03, 21:02
        Chyba jednak nie do końca jest spoko.
    • Gość: Tom Re: ENCYKLOPEDIA RZESZOWA? IP: 213.77.14.* 30.01.03, 08:22
      Przydałaby się jakaś ciekawa książka o Rzeszowie bo ostatnią sensowną pozycją z
      tej dziedziny jest "Tamten Rzeszów" Kotuli.
      Ale jeżeli to ma być taki śmieć jak "Dzieje Rzeszowa" (wszystkie trzy tomy) -
      zupełnie idiotyczne materiały statystyczne opracowane przez "pseudonaukowców" z
      WSP to dziękuję. Czy jedynym człowiekiem potrafiącym pisać o Rzeszowie jest
      tylko śp. F. Kotula.
      • Gość: Element Kontrrewol Re: ENCYKLOPEDIA RZESZOWA? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 23:07
        Gość portalu: Tom napisał(a):

> Przydałaby się jakaś ciekawa książka o Rzeszowie bo ostatnią sensowną pozycją
        > z tej dziedziny jest "Tamten Rzeszów" Kotuli.
        > Ale jeżeli to ma być taki śmieć jak "Dzieje Rzeszowa" (wszystkie trzy tomy) -
        > zupełnie idiotyczne materiały statystyczne opracowane przez "pseudonaukowców"
        > z WSP to dziękuję. Czy jedynym człowiekiem potrafiącym pisać o Rzeszowie jest
        > tylko śp. F. Kotula.

Panie Tomku. Ja bym Panu odpisał, ale nauczono mnie w miarę kulturalnego
        zachowania. Kupiłem zachęcony reklamą na tym forum tom II i II "Dziejów
        Rzeszowa". Kotuli książkę też mam. Kotula to gawędziarz, nie ustrzegł się
        woielu błędów merytorycznych w swoim "Tamtym Rzeszowie". Jego książka ma urok
        pubu. "Dzieje" to książka dostarczająca sporo wiedzy o mieście, rzeczywiście
        nie gawęda.
        Oczywiście ktoś może woleć gawędy, bo wszystko co niepodobne do gawęd to dla
        niego to "statystyka". Niech jednak powściągnie język, oraz ewentualne
        samorządowe zapędy. Szkoda zabierać miejsce i czas innym, którzy mogliby coś
        pożytecznego zrobić.
    • podkarpacie Re: Komu potrzebna ENCYKLOPEDIA RZESZOWA? 05.02.03, 17:31
      Gość portalu: Karolina napisał(a):

> Myślę, że wydawanie takiego tytułu nie bardzo jest celowe? Będzie leżeć na
      > półkach w magazynie jak kiedyś "Dzieła Lenina". Lepiej te pieniądze
      > przeznaczyć na inne cele. Jakie liczę na ciekawe propozycje?
      a ja uważam, że jest to super inicjatywa i niezły pomysł który pomoze promować
      nasze miasto !!!
      • Gość: sportowiec Re: Komu potrzebna ENCYKLOPEDIA RZESZOWA? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 23:57
        podkarpacie napisał:
        > a ja uważam, że jest to super inicjatywa i niezły pomysł który pomoze
        promować nasze miasto !!!

Ha! ha! ha!!! - podkarpacie, ty masz poczucie humoru!

• Gość: CYK Re: Komu potrzebna ENCYKLOPEDIA RZESZOWA? IP: *.pp.rzeszow.pl 11.02.03, 21:38
          Encyklopedia, a co to takiego?
    • Gość: gert Re: Komu potrzebna ENCYKLOPEDIA RZESZOWA? IP: *.rzeszow-krakowska.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 10:36
      Gość portalu: Karolina napisał(a):

> Myślę, że wydawanie takiego tytułu nie bardzo jest celowe? Będzie leżeć na
      > półkach w magazynie jak kiedyś "Dzieła Lenina". Lepiej te pieniądze
      > przeznaczyć na inne cele. Jakie liczę na ciekawe propozycje?
      a ja myśle ze może być ciekawa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka