Gość: ana IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 20:49 Na jakiej stronie mozna znalezc te listy? Akurat lapie mnie grypa i wolalabym uniknac niemilych niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bate Re: Listy z błędami IP: 212.244.48.* 05.03.03, 00:30 i co z tego że redaktorzy ujawniają nieprawidłowości?Rzecznicy ZUS iPRKCH odpowiadają lakonicznie ble ble i jest O.K.A co się dzieje w rejestracji przychodni?awantury pacjentów,wyzwiska pod adresem lekarzy i całego personelu.dla jednej przychodni zabranie pieniędzy za 1500 pacjentów to niejednokrotnie zagrożenie bytu NZOZ a zgodnie z intencją Rządzącego Prezesa Spółdzielni za czynsze dzierżawne od NZOS należy spłacić zadłużenie SP ZOZ nr 1 i to na tentychmiast!Lecą głowy innych,ale poparcie jedynie słusznej aktualnie przy władzy ,nie narusza spokoju dyrektora ZUS czy PRKCH nawet po aferze latawcowagate.SpLywa po nich jak woda po parasolu,zero reakcji władzy.No coż są równi i równiejsi.Pani Redaktor zyczymy dalszej konsekwecji w działaniu do skutku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Listy z błędami IP: *.mofnet.gov.pl 05.03.03, 13:29 Jestem informatykiem, który akurat obsługuje bazę danych pacjentów zapisanych do jednej z przychodni w Tarnobrzegu. Tak się składa,że jest to baza pacjentów zapisanych do lekarza rodzinnego, którym jest akurat moja żona... Żeby było ciekawie, moja żona jest na garnuszku Podkarpackiej KCH, składki odprowadza regularnie do ZUS-u, ja oczywiście również, ale na liście podejrzanych pacjentów znalazło się jedno z moich dzieci (9 lat). Przy okazji- na liście na której miałem 250 zakwestionowanych osób, 130 to głównie dzieci (od 5-ciu lat) i osoby deklarujące jako uczące się poniżej 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Listy z błędami IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 13:43 Wiadomo, że dzieci są ubezpieczone poprzez składki swoich rodziców. To jakaś paranoja, żeby czepiać się dzieci dlatego, że ZUS i Kasa Chorych ma niesprawne systemy informatyczne. Ciekawe, czy żona dyrektora Latawca na intratnym kontrakcie z kasą jako dermatolog też musi sprawdzać, czy jej pacjenci są ubezpieczeni. Dlaczego akcja dotyczy tylko lekarzy poz? Przecież specjalista też może przyjąć osobę nieubezpieczoną i co wtedy? Czy kasa mu zapłaci? Najlepiej niech wszyscy lekarze zamiast leczyć niech sprawdzają dokumenty ubezpieczeniowe swoich pacjentów i ich rodzin. A może prościej byłoby gdyby sami pobierali od pacjentów składki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Listy z błędami IP: *.mofnet.gov.pl 05.03.03, 13:58 Chcę dodać, że na wskazanych listach wątpliwe były dzieci ale ich rodzice NIE !!! Ja swoje dane zusowskie o dzieciach i składkach odprowadzanych na kasę chorych - formularze ZUS ZUA i ZUS ZCZA składane w zakładzie pracy sprawdziłem i wszystko jest OK !!. Po prostu w ZUSIE i niestety w PRKCH jest jeden wielki BURDEL !!! Odpowiedz Link Zgłoś