Gość: student IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 19:01 Choć wcale nie jestem pewien niedzielnego zwycięstwa Polmosu, stawiam tak prowokacyjnę tezę. Jestem ciekaw, co o szansach zielonogórzan sądzą gorzowscy kibice. Czekam na rzeczowe opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Klin Re: Objedziemy Pergo IP: *.miraco.pl 17.07.01, 21:15 Znów się narażasz, he he... Jak opinie mają być rzeczowe, jak teza absurdalna?! :) Trochę Was podpuścimy, żeby nie było takiego obciachu, jak w Zielonej. Będziemy celować w 48:42, chyba się nie obrazicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Objedziemy Pergo IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 08:38 Ty albo mnie polubiłeś, albo jesteś moim cieniem. Teza jest prowokacyjna, trudna do udowodnienia, ale nie absurdalna, o czym świadczą wyniki Polmosu w meczach z Bydgoszczą i Toruniem oraz Pergo z Bydgoszczą i Lesznem (Unia jest ostatnia w tabeli). W dalszym ciągu czekam na rzeczowe opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klin Re: Objedziemy Pergo IP: *.miraco.pl 18.07.01, 10:24 Jeśli ma to być rzeczowa dyskusja, to jedyne, co objedziecie z całą pewnością, to 15 razy po 4 kółka w lewo. Rzeczywiście Falubaz odzyskał werwę, z czego naprawdę się cieszę. Stal ostatnio nieco przyblakła. Nie wyciągałbym jednak z tego pochopnych wniosków. Mecz będzie bardziej wyrównany niż w Zielonej, lecz przewaga jest po naszej stronie. Ewentualna przegrana Stali definitywnie pozbawiłaby nasz zespół szans na pierwszą czwórkę, ale jeszcze ważniejsze jest, że mocno rozeźliłaby kibiców, o czym zawodnicy będą pamiętać wyjeżdżając na tor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Z Re: Objedziemy Pergo IP: *.internetcafe.provector.pl 18.07.01, 13:23 Pergo - Polmos 52-38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Objedziemy Pergo IP: 213.77.27.* 18.07.01, 14:27 Stawiam na 52:38 dla PERGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klin Re: Objedziemy Pergo IP: *.miraco.pl 18.07.01, 23:15 Falubazy, możecie zacząć się bać! Crump w angielskiej lidze znów zaliczył komplet. Okoniewski spokojnie wygrał półfinał IMŚJ, a w ostatniej kolejce ligi szwedzkiej zdobył komplet (z bonusami). Drżycie??! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Objedziemy Pergo IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 00:32 Klin przestań, nie strasz ich bo jeszcze gotowi nie przyjechać, i ominie nas takie radosne widowisko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Objedziemy Pergo IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 13:19 PERGO-ZKZ 55:35. Ktos miowi ze Pergo slabo pojechalo w Lesznie i Bydgoszczy a ZKZ w Lesznie do ilu bo nie pamietam (chyba cos ponad 30 w plecy) a w Bydgoszczy bedzie dokladnie to samo. Dwa zwyciestwa u siebie i juz strasza. mecz odbywa sie w Gorzowie a Falubazy chyba na wyjazdach cos cieniuja i bedzie tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Objedziemy Pergo IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 14:34 Pożyjemy, zobaczymy. Meczyk już w niedzielę. Jeśli Polmos wygra, to stawiacie piwo dla całej naszej ekipy (wybieramy się w szóstkę). OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janas Odjedziemy z klapsem IP: *.tera.com.pl 20.07.01, 09:22 Aleksander Janas ( trener ZKŻ) - Jedziemy w dziurawym składzie i ciężko będzie o zwycięstwo. Na pewno jednak powalczymy. Z jakim skutkiem przekonamy się już pojutrze. (Interia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klin Re: Objedziemy Pergo IP: *.miraco.pl 20.07.01, 12:39 Im bliżej meczu, tym czarniej widzę szanse Falubazu. W półfinałach IMP młodzież słabiutko, oj słabiutko... (nie ma to jak zmiękczyć przeciwnika he he). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Objedziemy Pergo IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.07.01, 12:56 Zielonogórskie zwycięstwo tuż-tuż. Za godzinę wyjeżdżamy ekipą do Gorzowa. Wielka będzie ma radość, gdy ujrzę zatrwożone i zawiedzione twarze kibiców Stali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: Objedziemy Pergo IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.01, 14:23 Za moment wyruszam na "wrogi teren". Mam nadzieje znalezc jakis strzezony parking, by po zwyciestwie Falubazu nie narazac mego pojazdu na atak rozczarowanych postawa Pergo kibicow... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANATHEMA Re: Objedziemy Pergo IP: *.fbp.fh-weingarten.de 22.07.01, 17:36 Fajnie macie.ja nie moge tam byc.nawet nie wiem oktorej sie zaczyna.ale wygramy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klin Re: Objedziemy Pergo IP: *.miraco.pl 22.07.01, 18:53 Jak się czuje Twoje autko? Trzeba było stanąć dalej od stadionu, bo jeszcze rozjuszeni kibice zielonogórscy pomyślą, że to samochód Janasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANATHEMA Re: Objedziemy Pergo IP: *.fbp.fh-weingarten.de 22.07.01, 21:59 CHUJ z tym.za rok wygramy.w bydgoszczy tez za pare tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Objedziemy Pergo IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.01, 23:56 za rok to wy będziecie mogli wygrać co najwyżej z ŁTŻ Łódź albo Iskrą Ostrów - patałachy :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spy Miguel byles w Gorzowku??? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 01:12 Byles w Gorzowku? nie pobili Ciebie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: Miguel byles w Gorzowku??? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 07:48 Mialem na sobie zarowiasta koszulke z napisem "Miguel", a mimo to przetrwalem. ;-) Jedynym pocieszeniem dla mnie jest fakt, ze nawet stadion zuzlowy w Zielonej Gorze mamy ladniejszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Miguel, wyprowadzono Cię w Gorzowku??? IP: *.halo.provector.pl 23.07.01, 10:26 Czy to Ciebie wyprowadzano po 8 biegu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klin Re: Miguel, wyprowadzono Cię w Gorzowku??? IP: *.miraco.pl 23.07.01, 12:54 Uśmiałem się... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klin Re: Miguel, wyprowadzono Cię w Gorzowku??? IP: *.miraco.pl 23.07.01, 12:57 A tak a propos, Borysie. Jakie wrażenia z meczu? Byłeś z rodziną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Miguel, wyprowadzono Cię w Gorzowku??? IP: *.arsenal.shaco.pl 23.07.01, 13:18 Na proszonym obiedzie dziecko mi usnęło i siedziałem przy radyjku. Wstyd mowić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: Miguel, wyprowadzono Cię w Gorzowku??? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 07:55 Borysie! Twoje dziecko podświadomie czuło, że w miasto takie jak Gorzów jest do zniesienia tylko po pijaku lub na śpiąco. Ponieważ na alkohol pozwolić sobie nie mogło, wybrało drugi wariant. Ale za kilka (kilkanaście?) lat wybierze pewnie wariant pierwszy, sięgając zapewne po produkty zielonogórskiego Polmosu. ;-) Za tych debili, którzy urządzili bójki na sektorze pseudokibica było mi po prostu wstyd. Od wielu lat rośnie w siłę grupa wyrostków, którą dowodzi kilku panów po długich wyrokach... Wszyscy o tym wiedzą, a jednak nic nikt nie robi. A potem na wyjeździe bądź na Grand Prix tylko ośmieszają Zieloną Górę. A teraz kilka obserwacji dotyczących Gorzowa: 1. Jakiś specjalista od architektury napisał kiedyś, że Gorzów zostawia daleko w tyle ZG w kategorii nowoczesnego budownictwa. I jako przykład podał min. budynek stojący koło katedry. A przecież ten budynek kompletnie nie pasuje do tamtego miejsca. Jaki idiota zgodził się, by koło wiekowej katedry stawiać takie szkaradztwo? Nowoczesna architektura w ZG właśnie powstaje (budynki uniwersyteckie, Plaza Center, Centrum Zachodnie, Tropicana). 2. Siedem wzgórz. Toż to jakaś parodia! Nie piszcie o tym więcej, bo jak ktoś to zobaczy „live”, to będzie miał niezły ubaw! 3. Prawdę pisząc zwątpiłem, bo mimo szczerych chęci, trudno mi było wypatrzeć (może poza wspomniana katedrą) jakieś ciekawe miejsce w Gorzowie. Teraz to już kompletnie nie rozumiem, skąd w Gorzowie tylu lokalnych patriotów. Jak bym mieszkał w tak brzydkim mieście (toż Legnica i Wałbrzych – szkarady straszliwe – są ładniejsze...), to siedziałbym cicho na przysłowiowej dupie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klin Ręce precz od gorzowskich dzieci! IP: *.miraco.pl 25.07.01, 09:00 Wiedziałem, że wcześniej czy później niecny Miguel z braku rzeczowych argumentów sięgnie nawet po niewinny sen gorzowskich dzieci. Ale tu czeka go odpór! Nie damy intstrumentalnie traktować tych bezgrzesznych istot i wykorzystywać w brudnych knowaniach przeciw naszej małej ojczyźnie. Ręce precz od gorzowskich dzieci! Ciekawi mnie jedynie, czy zielonogórskie niemowlaki, oczarowane urodą swego miasta nigdy nie zasypiają lub zasypiają niechętnie? Jest to całkiem prawdopodobne. Postawa niektórych (niektórych!) młodych Zielonogórzan rzeczywiście wskazywałaby na permanenty brak snu w dzieciństwie, co, jak wiadomo, skutkuje ociężałością umysłową i nadpobudliwością w wieku młodzieńczym. Jeśli chodzi o Twój pobyt w naszym mieście, Miguelu, to mam pytanie. Spałeś czy byłeś po spożyciu produktów Waszej sztandarowej fabryki? Bo, że przytomnym nie byłeś, jasno wynika z Twego opisu naszego pięknego grodu. Zapraszamy raz jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Zegnam Gorzow! Na zawsze.... IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 13:47 Daj spokoj Klin! Przyznam, ze do tej pory moja opinia o brzydocie Gorzowa nie była podparta wiedza empiryczna, ale ostatniej niedzieli to się zmienilo. W sumie, to się nawet zdzilwile. Bo nie myslalem, ze Kobyla Gora wyglada az tak tragicznie... Zloszcze się teraz tylko sam na siebie, ze tracilem tyle czasu, na udawadnianie wyzszosci Zielonej Gory nad Gorzowem. Bo tu tak naprawde nie ma czego porownywac. Miedzy Zielona Gora a Gorzowem jest taka przepasc, ze powinniscie chodzic na pielgrzymki do Rokitna i Paradyza w podziece za to, ze dzieki reformie dostaliscie az tyle. Jestem w takim szoku, ze jest to moja ostatnia wypowiedz na Forum Gorzowa! Nie będę wiecej tracil czasu i cennych impulsow! Nie odpowiem nawet na najciezszego kalibru prowokacje. Chyba, ze beda na Forum zielonogorskim... Możecie otwierac szampana! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klin Re: Zegnam Gorzow! Na zawsze.... IP: *.miraco.pl 25.07.01, 13:54 Ojojoj! Ale się porobiło... Chyba Ci nie dokuczyłem za mocno?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: Miguel, wyprowadzamy Cię z błędu !! IP: *.tera.com.pl 25.07.01, 09:51 Gość portalu: Miguel napisał(a): > za kilka (kilkanaście?) lat wybierze > pewnie wariant pierwszy, sięgając zapewne po produkty zielonogórskiego > Polmosu. ;-) Produkujecie Chivas Regal??? > Za tych debili, którzy urządzili bójki na sektorze pseudokibica było mi po > prostu wstyd. Od wielu lat rośnie w siłę grupa wyrostków, którą dowodzi kilku > panów po długich wyrokach... Być może TO jest właśnie kierunek rozwoju polskiego sportu... W dyskusjach ze znajomymi z Krakowa, którzy nie widzą powodów do ekscytowania się wyścigami motorowymi po odpadach wielkopiecowych, podaję jako argument wartości żużla ilość kibiców i klimat zawodów - wręcz towarzysko - rodzinny. > 2. Siedem wzgórz. Toż to jakaś parodia! Nie piszcie o tym więcej, bo jak > ktoś to zobaczy „live”, to będzie miał niezły ubaw! Wzgórza są (parter mojego ex-bloku jest na wysokości iglicy Konkatedry, więc kilkadziesiąt metrów nad poziomem Warty), tyle nikt ich nie policzył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Ratujmy lubuską substancję narodową. IP: *.tera.com.pl 25.07.01, 09:39 Czy nie obawiamy się, że koledzy Kurmański i Kujawa zmarnują się w I lidze? Ciensi są co prawda od Okoniewskiego, ale można by ich adoptować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: Ratujmy lubuską substancję narodową. IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 13:46 Nie martw się na zapas! Zapewne zainteresuje Cie wiadomosc, ze we wczorajszym Srebrnym Kasku Okoniewski jechal w plastronie... ZKZ Polmos! A swoja droga to mile, ze będziesz pozwalal swemu dziecko pic Chivas Regal. Dosc droga to przyjemnosc (o ile przyjemnosc – jakos whisky mi nie podchodzi – no ale to pewnie wina mojego beznadzienego smaku...), a wiec troche zazdroszcze malcowi! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Z Re: Ratujmy lubuską substancję narodową. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 25.07.01, 15:13 Miałeś już nie pisać........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klin Re: Ratujmy lubuską substancję narodową. IP: *.miraco.pl 25.07.01, 13:47 Na Kurmańskiego już ostrzy zęby niejaki pan Rusko. Jednak lepiej by było, żeby obaj zostali w Lubuskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klin Re: Ratujmy lubuską substancję narodową. IP: *.miraco.pl 25.07.01, 21:21 Tzn. Kujawa z Kurmańskim mają zostać, nie Rusko :)) Odpowiedz Link Zgłoś