buzek2 05.03.03, 18:34 Gdyby MPK musiala zaplacic slone odszkodowanie jak np. w USA, inaczej by wtedy rozmawiali. W USA w autobusami jezdza raczej niezbyt zamozni ale kierowcy sa wyjatkowo uprzejmi nie to co w POlsce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pasażer A to Polska właśnie :( IP: 80.244.140.* 05.03.03, 21:00 "Przeprosimy" - "kierowca nie potwierdza zarzutów" : od kiedy zeznania sprawcy są kluczowe dla całej sprawy a nic nie warte okazują się relacje bezpośrednich świadków zdarzenia, w tym zdających całą sprawę Gazecie? Dokładnie - gdyby to miało miejsce w innym kraju, już byśmy mieli aferę i pozew o sowite odszkodowanie. Trochę czasu spędziłem w USA i dobrze pamiętam gościa, którem nie zadziałała czujka przy drzwiach i zamknęła się na pysiu, lekko kancerując buźkę... Pamiętam, bo sam mu zazdrościłem - dostał... 1 mln rekompensaty! Tak samo jak pamiętam wypadek kolejki CTA sprzed półtora roku - gdzie po całej sprawie do szpitala zaczęli się zgłaszać lub byli zabierani ze stacji, na której miał miejsce wypadek, FAŁSZYWI pasażerowie z obrażeniami... A u nas? "Przeprosimy" - JAK SIĘ SAMA DO NAS NIEZADOWOLONA ZGŁOSI!!! Tutaj nie tylko winny zostać wysunięte kroki przeciwko winnemu kierowcy, ale również zastosowana pewna forma, chociaż symbolicznego zadośćuczynienia - np. bezpłatne przejazdy na rok dla poszkodowanej pasażerki, czego rzeszowska komunikacja praktycznie przecież by nie odczuła... Inną sprawą jest częste traktowanie pasażerów jak ziemniaki lub w najlepszym razie bydło - arogancka i niechętna sprzedaż biletów u kierowcy, nie zatrzymywanie się na przystanku (bo nikt nie chce wysiadać), kierowanie do innego wyjścia, do którego się trzeba dopchać stojąc w czubie koło kierowcy - "tu się wysiada a nie wsiada" zamiennie "tu się wsiada, nie wysiada", nie mówiąc o ignorowaniu rozpaczliwych gonitw za autobusem i dawanych znaków kierowcy... Niektórzy czekają, inni sprawiają wrażenie jakby chcieli rozjechać - wyolbrzymione? Spróbujcie złapać Koło uciekając z wieczornego seansu w Heliosie i biegnąc przez ruchliwą ulicę na przystanek, mając na karku również wizję pociągu, który niebawem odjeżdża... I kto jest winny jak coś się dzieje? Pasażerowie - w godzinach szczytu jak się drzwi nie zamykają od puszki sardynek, to trzeba nakrzyczeć... A jak kogoś drzwi przytrzasną - jak ostatnio widziałem na własne oczy kilkoro dzieci z podstawówki prowadzonych przez panią na konkurs... "Co ty k... gnoju robisz - nic mu się nie stało? no to jedziemy" :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Re: MPK tylko przeprasza IP: *.smlw.pl / 10.0.4.* 05.03.03, 21:10 Ale w tym USA jest fajnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uas Re: MPK tylko przeprasza IP: *.rasserver.net 06.03.03, 05:52 Wiesz co gosciu z USA prosze ciebie nie pisz juz wiecej,jak masz pisac takie bzdury,jestes jednym z tych co opowiadaja bajki typu- mam mieszkanie na 90 pietrze ale nie dodajesz -do SPrzatania,a jak chcesz amerykanska prawde znac o publicznych srodkach transporu-to wiedz ze nawet jak autobus najedzie na twoj samochod z tylu i zostaniesz sparalizowny to nie wygrasz bo jest cicha umowa miedzy policja a kmunikacja publiczna-miejska ze drudzy sa poza zasiegiem prawa i jeszcze nie zdazylo sie aby ktos wygral w sadzie,a ze swojej strony potepiam zachowanie kierowcy 6 i jego przelozonych-dziadostwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elekon Re: O tym jak ryba zepsuła się od głowy... IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.03, 21:53 buzek2 napisał: > Gdyby MPK musiala zaplacic slone odszkodowanie jak np. w USA, > inaczej by wtedy rozmawiali. > W USA w autobusami jezdza raczej niezbyt zamozni ale kierowcy sa > wyjatkowo uprzejmi nie to co w POlsce. A co Pan Dyrektor myślał, że kierowca potwierdzi i pokaja się? Kiedyś, za czasów dyrektora Jareckiego taki facet natychmiast by wyleciał z roboty. Nie było zmiłuj się. Natomiast era dyrektora Filipa zaowocowała wzrostem liczby chamskich zachowań kierowców. Wzrostem, bo pozostają bezkarne. Tak, jakby mało kierowców, potrafiących się zachować odpowiedzialnie i uprzejmie - czekało na pracę. A już szczytem naiwności jest dawanie wiary - jak ostatecznej instancji - kierowcy. Dlaczego nie pasażerowi? Czy bawiłby się w wymyślanie autobusowych historyjek dla hecy? Prosiłbym też, o zaprowadzenie porządku wśród załogi MPK, tak, by przestali się zabawiać ("dyscyplinować", "karać?" pasażera?) w przycinanie pasażerów drzwiami. Powinien wiedzieć o co chodzi jeden z kierowców długiego solarisa o numerze bocznym 741, jaki w ostatnią niedzielę wieczór obsługiwał linię "0A". I na koniec: żądanie od pokrzywdzonej pasażerki przybycia do MPK na audiencję do Pana Dyrektora jawi się mi wybitnie jako brak dobrych manier. Nawet jeśli zamierzał ją Pan ugościć i przeprosić kwiatami i pocałunkiem w rękę, nie zaszkodziło powiedzieć "przepraszam" - po raz pierwszy - już teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klocek Re: O tym jak ryba zepsuła się od głowy... IP: *.ma.charter.com 05.03.03, 23:21 Ale jedyne co jest w tym wszystkim pocieszajace,to wlasnie to ze juz niedlugo MPK szczeznie.Wzorem PKP juz niedlugo beda redukowac kursy,zmniejszac ilosc lini,az w koncu to wszystko padnie!!!!.Czego wam juz dzisiaj zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: MPK tylko przeprasza IP: *.proxy.aol.com 06.03.03, 04:41 A czy kierowcow nie obowiazuje zaden regulamin dotyczacy m.in.zasad otwierania i zamykania drzwi.Czy w momencie otwierania i zamykania drzwi autobusu kierowca nie ma obowiazku przed ruszeniem pojazdem upewnic sie ze wszystko jest o.k. ?! Zapewne kazdy z nas kiedykolwiek widzial jadacy autobus MPK z otwartymi drzwiami, co tylko swiadczy ze w firmie Pana Pasternaka nie obowiazuje scisle przestrzeganie zasad bezpieczenstwa. Ale to potrwa do czasu az stanie sie kiedys nieszczescie i MPK bedzie zmuszone do wyplaty odszkodowania bo niestety dla nich, obecna rzeczywistosc dopuszcza taka mozliwosc a wtedy za odszkodowanie zaplacimy my -mieszkancy Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Dobra Rada Kierowcy są dla LUDZI!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 07:33 Kierowcy są dla ludzi a nie odwrotnie.. o czym zapominają bardzo często!!! A PK to "socjalistyczne" przedsiębiorstwo, któremu nie zależy na jakości ani na dobrej opinii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: MPK tylko przeprasza IP: *.ropczyce.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 12:07 a jakby pan dyrektor dupą ruszył i przeprosił choćby na łamach Nowin czy Super Nowości? Za drogo? Odpowiedz Link Zgłoś
dizkret Re: MPK tylko przeprasza 06.03.03, 12:58 Nic pewnie dopóki kierowcy bedea zarabiac tyle ile zarabiaja to będa mieli w dupie czy jedziemy w wewnatrz autobusu , czy za nim biegniemy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: MPK tylko przeprasza IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 13:12 A to dobre ta Pani ma przyjsc od MPK stanac w drzwiach ,powiedziec Dzien Dobry przyszlam aby mnie ktos przeprosil .Cos mi sie wydaje ze snie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: MPK tylko przeprasza IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 13:13 A to dobre ta Pani ma przyjsc od MPK stanac w drzwiach ,powiedziec Dzien Dobry przyszlam aby mnie ktos przeprosil .Cos mi sie wydaje ze snie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: MPK tylko przeprasza IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 13:13 A to dobre ta Pani ma przyjsc od MPK stanac w drzwiach ,powiedziec Dzien Dobry przyszlam aby mnie ktos przeprosil .Cos mi sie wydaje ze snie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgir mam MPK w d.... IP: *.dami-rz.pl 06.03.03, 15:24 Oni nas maja gdzies ja tez ich mam gdzies.Tylko potrafia zapraszac do swojej zasranej siedziby,gdzie wychowanie i inteligencja stoi na bardzo niskim poziomie.Ostatnio bylem tam z reklamacja-oczywiscie mnie olali.Z frajerami nie da sie rozmawiac.Niestety,dla nich,ja nie zrezygnuje-maja przesrane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peppo Re: MPK tylko przeprasza IP: *.bredband.skanova.com 06.03.03, 19:13 Po przeczytaniu tego artykulu musze powiedziec ze nie tylko w rzeszowie czy polsce takie jaja sie dzieja.Np. W NIEMCZECH,HOLLANDI SZWECJI-busiarze jezdza jak swiete krowy razem z taksowkarzami!!!-NA PIERWSZEGO! wymuszajac pierwszenstwo pakujac sie na sile w auto! nawet jak kierowca widzi ze biegnie spozniony pasazer-ma go serdecznie w dupie i jedzie dalej! chamstwo jest wszedzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppww Re: MPK tylko przeprasza IP: 80.48.176.* 06.03.03, 19:52 Korzystam na codzień z komunikacji miejskiej w Rzeszowie i z całą stanowczością muszę stwierdzić, że kierowcy MPK w większości nie nadają się do wykonywanej przez siebie pracy. Są nieuprzejmi czasami wręcz chamscy w swoim zachowaniu. Nie liczą się z tymi dzięki którym mają pracę, a co za tym idzie pieniądze. Bo przecież to MY pasażerowie płacimy za bilety i nikt nam łaski nie robi, że jeden z drugim otworzy drzwi czy poczeka te kilka sekund zanim dobiegniemy do nadjeżdżającego autobusu. Proponuję ostro piętnować tego typu zachowania kierowców, bo to wstyd, aby miały miejsce tego rodzaju zachowania opisywane w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: MPK tylko przeprasza IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 07.03.03, 12:16 Ciekawe czemu milczy p.Ferenc w końcu jest poprzez RGK właścicielem tego kołchozu. W firnie tej jest cała masa urzedników związanych różnymi układami.Przez długie lata była to przechowalnia rozmaitych pociotków, ludzi z układów dojezdzją do pracy z Jasła, Jarosławia itp. bo większośc jest czyjaś. Ktoś za kimś stoi. Więc czego ludzie oczekujecie, że kumotrzy zrobią sobie "krzywdę" że ktoś komuś zwróci uwagę, lub ukarze. Bzdura i dlatego tak się dzieje i dziać się będzie. Dyrektor naczelny mało do t.... nie wejdzie różnym Kwokom i ich poplecznikom. On miałby się narazić na tupnięcie nogą przez załogę. To firma przypomina stajnię Augiasza tylko, że nie widać Herkulesa.... Cały sztab urzedników został zatrudniony tam, na odchodne przez byłych prominentów Urzędu Miasta,o pasażerów nie dbają z prostej przyczyny bo jako spółka komunalna nie mogą zbankrutować bo zawsze wyciągną rekę po dodacje do Urzędu Miasta w celu zrekompensowania długów tak jak dawniej PGR. Załoga MPK w latach osiemdziesiątych tak sprawnie walczyła o wprowadzenie gospodarki kapitalistycznej teraz z równym zacięciem broni komunizmu w swoim przedsiębiorstwie. Na myśl o jakieś prywatyzacji NSZZ Solidarność przy MPK dostaje drgawek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: MPK tylko przeprasza IP: *.dami-rz.pl 07.03.03, 13:05 "Jeśli pasażerka szóstki czuje się poszkodowana, to zapraszam do siedziby MPK. Przeprosimy ją"- powiedział z-ca dyr. MPK Pasternak. Ludzie nie wierzę! Gdzie my żyjemy?!Ten facet za tą wypowiedź powinien zostać wykopany na pysk! Jeśli takie słowa wypowiada ktoś kto reprezentuje MPK potwierdza tylko podejście tej firmy do klienta. Powinna polecieć głowa łącznie z dyr. naczelnym! Zaprasza do biura, żeby przeprosić...w głowie się nie mieści! Ja osobiście pojechałbym, ale nie po to żeby wysłuchać przeprosin jakiegoś mało inteligentnego faceta, a pojechałbym żeby dać mu w gębe! Wtedy byłaby rozmowa na równym pozomie. Bo z nimi chyba tylko tak można. Chamstwo i chołota!!! Pan prezydent Ferenc musi się zabrać za to gówno jakim jest MPK i pracujący w nim ludzie. Bo im się wydaje , że wszystko mogą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowiak Re: MPK tylko przeprasza IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 08.03.03, 09:35 Ta propozycja dyrektora MPK nadaje sie do telexpresu lub dla Drozdy - nagroda w przypadku Głónego Satyraka Kraju murowana. Dziwi tylko cisza ze strony Urzędu Miasta gdyby to się trafiło w Łodzi Kropiwnicki by to towarzystwo na pysk rozgonił. Natomiast naszemu Prezydentowi animusz już się wypalił? a wydawało się że wreszcie ktoś uporządkuje te sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik niezrzes Re: MPK tylko przeprasza IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 12.03.03, 15:35 MPK - Mafia Pana Kwoki czyżby już taknależało odczytywać ten skrót? Odpowiedz Link Zgłoś