Dodaj do ulubionych

Dlaczego polscy robotnicy uciekli z pracy w Cze...

IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.10.06, 22:17
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: herbatnik Dlaczego polscy robotnicy uciekli z pracy w Cze.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 03:11
      Gdzie się podziały wypowiedzi osób które wróciły czyżby wróciła cenzura
      • Gość: Marcin Re: Dlaczego polscy robotnicy uciekli z pracy w C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 12:35
        Standardem na forach jest obecność moderatora. Tutaj można swobodnie dodawać
        swoje posty, jednak jeśli Twój tekst będzie nie na miejscu, to szybko zostanie
        zgłoszony do usunięcia przez czytelników i skasowany przez moderatora. Takie
        posty mają tytuł, natomiast nie mają treści, dzięki czemu widać, że był post,
        ale został skasowany.

.......................
        Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl
        • Gość: orient Re: Dlaczego polscy robotnicy uciekli z pracy w C IP: *.ichf.edu.pl 11.10.06, 13:55
          A teraz pytanie za 100 punktów. Czym się różni moderator od cenzora?
      • Gość: he he Te,gniot umysłowy IP: *.CNet2.Gawex.PL 11.10.06, 12:47
        ty łapiesz tekst tego artykułu?
    • Gość: majka Re: Dlaczego polscy robotnicy uciekli z pracy w C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 07:34
      prosze dajcie wiecej informacji o tej maturze.
      • Gość: aborygen1 prosze dajcie wiecej informacji o tej maturze IP: *.nsw.bigpond.net.au 11.10.06, 12:35
        ... a co? Tez nie zdales i chciales zapisac sie do klubu???
        • Gość: Marcin Re: prosze dajcie wiecej informacji o tej maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 12:37
          Nie, chodzi o to, że ktoś z rodziny Kuroniów nie zdał matury. Holendrzy mawiają:
          "Sąsiadowi zdechła krowa. Nic ważnego, ale fajnie wiedzieć :-)"

......................
      • Gość: aborygen1 prosze dajcie wiecej informacji o tej maturze IP: *.nsw.bigpond.net.au 11.10.06, 12:35
        ... a co? Tez nie zdales i chciales zapisac sie do klubu???
    • Gość: pytający WSTYD być dziadem u Słowian ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 11:37
      Tylko u anglo-sasów i żydów być dziadem polskim nie wstyd ?
    • wojtek722 Dlaczego polscy robotnicy uciekli z pracy w Cze.. 11.10.06, 11:40
      To pewnie byli jacys kaczysci z lpr oni ciagle szukaja prowokacji aby zadrzec z
      siasiadami...
      • Gość: bled Re: Dlaczego polscy robotnicy uciekli z pracy w C IP: *.ippt.gov.pl 11.10.06, 11:44
        Pracowalem jeszcze w Czechoslowacji na OHP. Za pierwszym razem bylo swietnie
        ladny hotel pokoje 3 os., jedzenie w stolowce. Za drugim brud smrod i ubostwo.
        Barak, 20 osobowe sale z pietrowymi lozkami-czesi sie nie wywiazali z obietnic.
        Bywa. Pare osob wyjechalo zaraz po wzieciu zaliczki.
    • Gość: Pražak Dlaczego?Mysleli, ze za darmo im dadza pieniadze! IP: *.pk62.com 11.10.06, 11:55
      Narzekac, malo robic, duzo zarobic - jakze typowo polskie! Chyba, ze sie myle?
      • Gość: Stefan Re: Dlaczego?Mysleli, ze za darmo im dadza pienia IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.10.06, 11:57
        Mylisz się :D
        • czarek62 Jesli sie myli, to podaj argumenty! 11.10.06, 12:16
          Przeciez Polacy to najbardziej narzekajacy narod w Europie, a niektorym
          Polakom, zwlaszcza z Podkarpacia nadal sie wydaje, ze "czy sie stoi czy sie
          lezy wyplata sie nalezy.."
          • Gość: Marcin Re: Jesli sie myli, to podaj argumenty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 12:39
            Takie są stereotypy i napewno w kilku przypadkach tak jest, jednak od czasu
            Komuny wiele się zmieniło. Na Polaków pracujących za granicą aż miło popatrzeć -
            tacy są robotni.

.......................
            • Gość: reds Re: Jesli sie myli, to podaj argumenty! IP: *.eurotel.cz 19.10.06, 11:59
              Niezgodze sie z Twoim zdaniem!!! Nigdzie sie dobrze nie patrzy na Polakow
              pracujacych za granica, zawsze jest to samo,zawsze na "rauszu",hamski i brudny.
              To jest obraz "polakow" za granica. Niestety ciezko go zmienic, bo jest tego za
              duzo!!!!!!!!:-(
          • Gość: mimi Re: Jesli sie myli, to podaj argumenty! IP: *.kappa.cz 11.10.06, 13:27
            Dokładnie, Polacy jak jada do Czech to myślą. ze im sie wszystko nalezy. Nocleg
            za darmo, wyzywienie... a jakby pojechali np. do Anglii to by sie przekonali co
            to jest walka o przetrwanie.
      • Gość: sampanpies Re: Dlaczego?Mysleli, ze za darmo im dadza pienia IP: *.proxnet.pl 11.10.06, 12:04
        Zdecydowanie się mylisz.
        • lze_elita.74 oj, chyba sie nie myli: Wyspy z utesknieniem 11.10.06, 12:06
          czekaja na Bulgarow:)
      • Gość: Mike Re: Dlaczego?Mysleli, ze za darmo im dadza pienia IP: *.teleton.pl 11.10.06, 13:28
        Po pierwsze chyba tylko jakis skończony naiwniak sądzi że w Czechach mozna duzo zarobic. Po drugie o ile mnie pamiec nie myli to Polacy tam pracujacy zarabiali połowe tego co Czesi, po trzecie o fatalnych warunkach lokalowych było slychać juz wczesniej.
        • Gość: twoja_stara Re: Dlaczego?Mysleli, ze za darmo im dadza pienia IP: *.nyc.res.rr.com 11.10.06, 14:07
          Fajnie, fajnie. Tylko dlaczego w Hameryce ci z rzeszowa mieszkaja po 10 osob w
          dwupokojowych apartamentach a podczas lanchu jedza z gazety lezac pod parkanem
          popijajac woda z kranu przyniesiona w plastykowej butelce ? Cala ta "afera" to
          jakas sciema. Wyglada mi na to ze konkurencja walczy o robola rozsiewajac
          plotki.
          • Gość: Amerykaniec Z Tatr Re: Dlaczego?Mysleli, ze za darmo im dadza pienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 15:16
            Gość portalu: twoja_stara napisał(a):

> Tylko dlaczego w Hameryce ci z rzeszowa mieszkaja po 10 osob w dwupokojowych
            apartamentach a podczas lanchu jedza z gazety lezac pod parkanem popijajac woda
            z kranu przyniesiona w plastykowej butelce ?

W swoich chałupach, w Polsce też tak jedli i żyli po 10 osób w chałupie to
            trudno im się odzwyczaić od domowych nawyków chłopa z rzeszowskiego.
            Nie wiedzą ci prości ludzie, że można żyć inaczej ! :)
    • Gość: Bzz Re: Dlaczego polscy robotnicy uciekli z pracy w C IP: *.4web.pl 11.10.06, 12:20
      Jak rzucasz oszczerstwa to się chić podpisz imieniem i nazwiskiem.
      Albo daj jakieś dowody.
      Postąpiłeś jak członek PiS-u!
      • Gość: eee Re: Dlaczego polscy robotnicy uciekli z pracy w C IP: *.ingbank.pl 11.10.06, 12:34
        a ja dojezdzam do pracy 25 km, place za to osobiscie i ciesze sie ze ja mam :).
        Ale ja nie jestem z podkarpacia. Moze to ma jakies znaczenie
        Pozdrawiam
        • Gość: corgan to napisz ile kasujesz w tym ING :) IP: *.chello.pl 11.10.06, 12:39
          i czym się zajmujesz hehe
    • Gość: dumny Re: Dlaczego polscy robotnicy uciekli z pracy w C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 12:36
      Uciec to można z lekcji w gimnazjum. Z pracy się odchodzi.
    • Gość: Jacenty Choroby psychiczne polityków z pisu - paranoja* .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 12:55
      ... przechodzą na lud ? :-)
      * zdiagnozował poseł, prof. Niesiołowski
    • Gość: cdn... To zenada jezdzic WV/Skoda, nie mowiac juz... IP: *.server.ntli.net 11.10.06, 13:00
      o pracy dla nich!!!
    • Gość: Baum Man Stein Sprowadzic pracownikow z Izraela ;-))))))))))))))) IP: *.dsl.bell.ca 11.10.06, 13:28
      Dziwne. "inwestorzy" postawili fabryke w czechach a pracownikow werbuja z
      Polski? To "inwestorzy" nie robili feasibility study????????
      Rodacy !!!!!!!!!!!!!!! Skoro niePOLACY nie postawili u nas w Polsce fabryki,
      to niech sobie teraz sciagaja do pracy zydow z izraela.
      • Gość: rob Re: Sprowadzic pracownikow z Izraela ;-)))))))))) IP: 82.160.115.* 13.10.06, 09:11
        i święta prawda niech teraz żydzi tam pracują.
        Może doczekamy czasów że będziemy traktowani w europie jak ludzie a nie jak
        PAROBEK DO ROBOTY SZANUJMY SIĘ MY POLACY!!!!!!
    • a.k.traper a co ma matura tego człowieka i jego wujek 11.10.06, 13:47
      do problemów opisanych w artykule?
    • pixelpainter Nie jest grzechem byc czechem, www.gs-arts.nl ale 11.10.06, 14:00
      jaki wstyd
      • Gość: Marco Re: Nie jest grzechem byc czechem, www.gs-arts.nl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.06, 14:36
        pixelpainter napisała:

> ale jaki wstyd

wstyd to się taką małością popisywać.
    • Gość: Piotrek L. Dlaczego polscy robotnicy uciekli z pracy w Cze.. IP: *.brzesko.net.pl 11.10.06, 15:58
      Witam .. Byłem w mladzie boleslav.. pracowałem tam, ale nie na fabrykach skody.. W sklepach spotykałem innych polaków to wypowiadali sie w "dobry sposób" na temat tej pracy. Co to zarobków.. to tez nie są najgorsze.. ale tez duzych pieniedzy nie mozna tam zarobic... niektórzy ludzie nie mogą tego pojąć ze czechy .. to nie anglia.. ( to nie sa takie pieniądze )
      Pozdrawiam Piotrek
      • Gość: majka Re: Dlaczego polscy robotnicy uciekli z pracy w C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 17:05
        w nowinach rzeszowskich pisza,ze rodzice jednego z naszych pojechali mu
        pomoc.100 procent poparcia,powodzenia.
        • Gość: reds Re: Dlaczego polscy robotnicy uciekli z pracy w C IP: *.eurotel.cz 19.10.06, 12:09
          Skonczylo sie to tak ze rodzice przyjechali,a Damian dostal od majstra wolny
          jeden dzien zeby sie z nimi zobaczyc. "Straszna jest ta praca w Skodzie, daja
          wolne jak przyjezdzaja goscie z wizyta". Nic tylko porzucic prace!!!!
    • Gość: max Bylem tam i nie polecam nikomu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 17:07
      Ludzie nie korzystajcie z posrednictwa pracy max service bo oni maja uklad z
      agencja steer w ktorej dyrektor jest cygan wraz ze swojim spolnikiem tez cyganem
    • Gość: pracownik Zetki praca w skoda auto-Zetka Mlada boleslav IP: *.dragon.cz 21.10.06, 16:43
      witam wszystkich czytelnikow na temamt pracy w czechach
      Jestem pracownikiem Skoda Auto-Zetka
      Pracuje tu od 2 miesiecy i nie narzekam pracuje po 8 godzin dziennie lub 16-na wlasne zyczenie...w ciagu 8 godzin wykonuje swoja norme ktora wynosi 430sztuk dziennie wykonuje ja w nie cale 5 godzin wliczajac w to przerwe na sniadanie..ktora prawidlowo wynosi 30 min ktora jest nie platna
      Przerwy za zwyczaj trwaja 60min ja robie sobie przerwy kiedy chce i jak dlugo chce nikt nie ma do mnie pretensji po wykonaniu swojej normy...ktora koncze zazwyczaj przed 2 godzinnym czasem..potem zwiedzam zaklad rozmawiam z ludzmi pale papierosa lub ide na piwo na terenie zakladu...Normalnie na terenie zakladu jest sprzedawane piwo...Nie Ma zadnych obozow pracy nie wiem dlaczego i kto napisal ten artykul...Czy powodem bylo to ze polacy wyjezdzaja za granice za lepszymi zarobkami...czy to zeby zniechecic polakow do wyjazdow...ja jestem zadowolony z mojej pracy w zakladnie Skody...mam nadzieje ze po zostane tu na stale...Pozdrawiam
      • Gość: Lukasz B Re: praca w skoda auto-Zetka Mlada boleslav IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 21:39
        Ja rowniez pracowalem w Zetce i przeszedlem po poltorej roku pod Skode.
        Nienarzekalem na prace, ani majstra, ani warunki.
        Fakt ze bylem sumiennym pracownikiem i majster mial pewnosc ze zawsze bede na
        swojej zmianie. Co do 16, jedna byla obowiazkowa i majster u nas losowal z
        tych ludzi ktorzy jeszcze jej nie mieli, jesli ktos chcial miec wiecej godzin,
        a tym samym wiecej zarobic po rozmowie z przelozonym ktory sprawdzil czy ten
        niebyl dzien wczesniej, mogl przyjsc. Wiadomo ze sa tam rozne stanowiska, ja
        pracowalem na spawalni na najciezszch stanowiskach i dlatego niemozna bylo nam
        robic 16 codzien, ale sa stanowiska bardzo lekkie i ludzie chca tam chodzic na
        16 codziennie!!!!! Mysle ze artykul ten byl bardzo jednostronny i pewnie pytali
        sie takich "pracownikow" ktorzy zeby nie zostac na 16 specjalnie sie
        kaleczyli,a byly takie przypadki i tych ktorzy mieli w zyle wiecej alkohlu niz
        krwi. Z Pozdrowieniami.

• Gość: luk Re: praca w skoda auto-Zetka Mlada boleslav IP: *.bos.east.verizon.net 23.10.06, 02:44
          uciekli bo im sie robic niechce /robta co chceta/
    • Gość: Thrud Bród i syf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:07
      Właśnie wróciłem z tego eldorado warunki mieszkaniowe jakie nam obiecali w
      polsce calkowicie nie zgadzaly sie z tym co zastalismy w tam na miejscu
      straszny brod syf i co tylko chcesz.
      Jeśli komuś warunki mieszkaniowe poniżej godnosci ludzkiej nie przeszkadzaja to
      niech jedzie.
    • Gość: slawek lodz steer . sro IP: 157.25.164.* 03.01.07, 17:14
      oszusci ! nic dodac nic ujac a t. Janeczko to frajer
      • 999a3 Re: steer . sro 09.07.07, 17:38
        Miałem okazje pracować w firmie STEER od 1.04.07 do 30.05.07. Z Polski
        wyjechałem za pośrednictwem INTERKADRY z Krakowa. Na miejscu warunki lokalowe
        okazały się tragiczne mieszkałem w przybudówce przerobionej na szybko. Dobrze że
        na dworze był o ciepło bo inaczej bym nie wytrzymał w pokoju było 6 osób nie
        zawsze szybka rotacja. Często po przepracowaniu jednego dnia ludzie wyjeżdzali.
        A całe to lokum które opisuje znajdowało się w Mlada Boleslav na Smetanowej
        737. Można odwiedzić jak ktoś będzie w okolicy. W Polsce obiecano mi stawkę
        77.45 korony na godzinę no i oczewiście że nie jest obowiązkiem robienie
        nadgodzin. Na miejscu okazało się że jak nie będe pracował nadgodzin to moja
        stawka wynosi 62 korony na godzinę. Po przepracowaniu około 2 miesięcy
        dowiedziałem się że moja umowa o pracę "ZAGINEŁA". Podpisałem następną dzięki
        temu tylko miesiąc mam legalnej pracy natomiast drugi miesiąc mam na czarno.
        Moim majstrem był MAREK NEMETH a ja byłem zatrudniony na linii montażowej Skody
        Octawi. Podobno pieniądze miałem otrzymać w ciągu miesiąca a tak naprawdę W
        Steer wypłacają 20-tego każdego miesiąca a ja 9 lipca nie otrzymałem wypłaty z
        miesiąca maja choć w INTERKADRZE zapewniano mnie że wszystko jest załatwione i
        pieniądze około 20 zostaną wysłane (czyżby poczta była taka wolna). Więc jak
        chcesz być tak robiony w głupiego Jasia jak JA, to polecam firmie STEER. Jestem
        dostępny na skype mój login: ryszard916
        • Gość: zerotolerancji Re: steer . sro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 21:15
          u nas podobnie, u władzy skur..syny z czarownicami a modły wznosi jegomość w
          sukience ... jak sobie przypominam to najlepszy okres w dziejach Polski to
          rządy Adolfa Hitlera !
        • Gość: lipa Re: steer . sro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 08:37
          ponoc KWPolicji w Rzeszowie prowadzi wyjasnienia w tej sprawie,jesli jestes
          oszukany to zglos sie tam.
          • Gość: oszukany Re: steer . sro IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.07, 12:00
            Oto forum poświęcone Steer

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=63746989&a=65874302
    • Gość: Żania Praca w Skoda Auto IP: 82.139.21.* 27.11.07, 18:09
      Moj mąż i znajomy pojechali do pracy w Skodzie. Ale wrocili do domu
      gdy zobaczyli hotel w ktorym mieli mieszkac. Cale szczescie ze
      pojechali autem. Gdyby byli pociagiem to by byli zmiszeni zostac.
    • Gość: TERESA Dlaczego Polacy uciekli z pracy w Czechach? IP: *.kalisz.mm.pl 08.10.08, 15:58
      PRACOWAŁAM ROK W TRW-STARA BOLESLAV.NIE CHCIAŁAM DALEJ PRACOWAC POD
      AGENCJA,TAK POD FIRME TRW, SREER CHCIAŁ MNIE SPRZEDAC.PRACOWAŁAM NA TESCIE
      KATOWYM I KONTROLI KONCOWEJ PASOW BEZPIECZENSTWA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka