Gość: artL IP: 195.117.30.* 14.11.06, 14:30 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8599799,wiadomosc.html Nasza ICN Valeant Polfa Rzeszów pomogła ministerstwu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cool_kid Re: Hydrocortizon Valeant zamiast corhydronu 14.11.06, 14:36 Ktoś z nas ma problem z rozumieniem tekstu, bo ja rozumiem że wyprodukowane przez ICN Polfa Rzeszów leki trafiły wczoraj do Polski jako zamiennik corhydronu ktory z oczywistych powodów został wycofany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molt Re: Hydrocortizon Valeant zamiast corhydronu IP: *.tzmo.com.pl 14.11.06, 14:42 No, czyli ICN przysłała do Polski lek, którego becnie brakuje. Bo ja wiem, czy to taka pomoc? Jakby nie ICN to od kogo innego byśmy ten lek ściągneli. Zarobili sobie ekstra na wpadce Jelfy po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artL Re: Hydrocortizon Valeant zamiast corhydronu IP: 195.117.30.* 14.11.06, 15:02 No nie do konca tak...bo nikt inny nie chciał w takiej cenie go sprowadzic Tylko ICN sie postarał a poza tym " Wczoraj w południe na stronie ministerstwa pojawił się kolejny komunikat. Tym razem Ministerstwo Zdrowia informowało, że zamiennikiem corhydronu będzie hydrocortizon valeant. Skąd ta zmiana? Kazimierz Jakubiec, wojewódzki inspektor farmaceutyczny w Poznaniu: - Lekarze nie chcą stosować solu-medrolu, bo go nie znają. Wolą hydrocortison. Co na to ministerstwo? Paweł Trzciński, rzecznik MZ.- Chcieliśmy sprowadzić odpowiednik firmy Pfizer z Belgii, ale tamtejsi dostawcy odmówili. Nie byli w stanie ściągnąć takiej ilości. Dogadaliśmy się więc z rzeszowską Polfą miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,3734047.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafel Re: Hydrocortizon Valeant zamiast corhydronu IP: 195.117.241.* 14.11.06, 14:48 Jak zwykle cała Polska powinna być wdzięczna Podkarpaciu :D Co oni by bez nas zrobili?! Bidulki. Odpowiedz Link Zgłoś