Dodaj do ulubionych

MPK do Niechobrza

IP: *.root.com.pl 23.11.06, 17:34
Od stycznia d Niechobrza w końcu ,bo wieloletnich staraniach ma jeżdzic
MPK "23" .Póki co kilka kursów dziennie ,jako przedłużenie 23 z
Boguchwały,bedzie kursować jedynie do przystanku " Niechobrz Krzyżówka".
Obserwuj wątek
    • cool_kid Re: MPK do Niechobrza 23.11.06, 17:37
      Po raz trzeci w ciągu tygodnia zdarzyło się tak że autobus MPK po prostu nie
      przyjeżdża. Tydzień temu 41, w niedzielę 34, dziś 32. Dzwoniłem do biura MPK i
      facet stwierdził że rzeczywiście dziś 32 nie pojechal bo "nie mieli kierowców"
      co to w ogóle za tłumaczenie? Założę się że na podmiejskie linie typu 2,14 itd.
      kierowcy się znaleźli - to że ludzie w mieście chcą dojechać do szkoły czy na
      studia im wisi. Następny autobus 32 był za ponad 20 minut.

Brawo, kolejne MPK na wiochy! To najważniejsze. Dobro mieszkańców Rzeszowa nie
      ma znaczenia.
      • havvy Re: MPK do Niechobrza 24.11.06, 01:16
        Rózne rzeczy sie zdazają p.Szanowny:a to usterki autobusów,kontrole biletów i
        interwencja policji,droga była nieprzejezdna z powodu wypadku.mozna by było
        jeszcze dużo wymienić...Troszeczke zrozumienia!a na koniec: To Wy sami robicie
        opóznienia kupując bilety u kierowców a potem są wielkie problemy BO JEDZIE CH..
        OPOZNIONY!!!
    • Gość: klient Re: MPK do Niechobrza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 21:51
      to jest chore ... zamiast mpk zrobic cos dla rzeszowain to oni o wiochy
      dbaja ... to samo tyczy sie autobusow jakie wypuszczaja na miast stare gruchoty
      poza masto nowe czyste autobusy!!
      • olias Re: MPK do Niechobrza 23.11.06, 23:04
        a cóż to za jacyś dziwni ludzie w tym Rzeszowie? Zaraz od wioch wyzywać. Z
        Warszawy was zaimportowali?
      • Gość: nie zgadzam sie Re: MPK do Niechobrza IP: 62.93.43.* 24.11.06, 07:51
        Po pierwsze ma jeżdzić "23" które juz jeździ do Boguchwały a teraz to bedzie tylko przedłużenie kursu,poza tym to tylko kilka kursów dziennie.
        Po drugie Niechobrz to piekna wioska,nie jeden mieszkaniec tutaj żyje na wyższym poziomie niż nawet ktoś z miasta Rzeszowa.
        Po trzecie opóźnienia kursów aut. MPK często wynikają z przyczyn niezaleznych od kierowcow np.wypadek,utrudnienia wynikajace z remontu ulic itp.
      • cool_kid Re: MPK do Niechobrza 25.11.06, 13:20
        Mam tego dość, łatwiej dojechać ze Stobierniej do śródmieścia Rzeszowa niż z
        osiedla Pobitno. Kim jest dyrektor MPK i skąd on się wziął?
      • cool_kid Re: MPK do Niechobrza 25.11.06, 13:21
        Dokładnie tak po mieście stare jelcze, na wsiach Solarisy i Vecto na gaz
        ziemny. To skandal.
        • Gość: havvy Re: MPK do Niechobrza IP: 81.15.189.* 25.11.06, 13:56
          Kolego cool kid pociesze Cię.Jak będzie oStra zima to Jelcze pojadą za miasto a
          Ty nacieszysz się wtedy gazowcami!Ja w lecie wole jelcze bo chlodniej w środku
          przynajmniej!
          • cool_kid Re: MPK do Niechobrza 25.11.06, 13:59
            MPK z myślą o swoich ulubiencach już kupuje autobusy wysokopodłogowe które będą
            jeździć po waszych nieodśnieżonych drogach. Ciągle kasuje się kolejne kursy 13,
            18, 30, 34 a robi się nowe kursy do jakiejś wólki. Odkąd w MPK jest nowy
            dyrektor, linie miejskie przestają się liczyć.
            • Gość: havvy Re: MPK do Niechobrza IP: 81.15.189.* 25.11.06, 14:17
              no sory ja np.nie mam problemu z miastem.Są często,jak nie jeden to
              drugi.Widziałeś kiedyś ile jedzie ludzi linią 2 lub 14.Jest zapotrzebowanie i
              wszystko!SA to nawet przeguby bardzo często!!!A o ulubieńcach to kogo miałeś na
              myśli?
              • cool_kid Re: MPK do Niechobrza 25.11.06, 14:41
                W Olsztynie jest 34 linie, w tym 2 podmiejskie, w Rzeszowie jest 46 linii, w
                tym 22 podmiejskie, to miasta podobnej wielkości. Czy to jest normalne? Co mnie
                to obchodzi że 2 czy 14 jeździ pełno ludzi, mają do dyspozycji też PKSy, my
                nie. I ta komunikacja powinna być dla nas. Na autobusy typu 34 też jest
                zapotrzebowanie, powstały nowe osiedla jak Wzgórza Staroniwskie i nie ma tam
                czym dojechać. Podstawią łaskawie jeden autobus na godzinę i jest tak
                załadowany że trudno nim jechać. Inna sprawa to faworyzowanie mieszkancow wsi w
                doborze autobusów - MPK ma 180 autobusów, w tym blisko 100 można uznać za nowe
                i czasem pytam się gdzie one jeżdżą? Bo na mieście ich nie widać. Ale wystarczy
                przejść się na Lubelską by zobaczyć gdzie te nowe busy na gaz ziemny jadą - 21
                do Łukawca, 38 do Świlczy, 28 do Boguchwały itd. Więc o czyje interesy dba
                dyrekcja MPK? Z budżetu miasta utrzymuje się firmę ktora na pierwszym miejscu
                stawia komfortowy dojazd ludzi ze wsi do Rzeszowa.
                • Gość: havvy Re: MPK do Niechobrza IP: 81.15.189.* 25.11.06, 15:10
                  26 mogłoby jechać z pominięciem Podwisłocza i Hetmańskiej na Most Zamkowy i juz
                  jest szybciej.Wzgórza Staroniwskie-zgoda jest tam mało 10 i bis chyba 36.A co do
                  nowych wozów to widze je na mieście często.
                  • cool_kid Re: MPK do Niechobrza 25.11.06, 15:26
                    10 i 36 to na nowym osiedlu Projektanta (Dukielska, Strzyżowska itd.), na
                    Staroniwę jeździ tylko 34, a tam powstały nowe bloki na Strzelniczej, Widokowej
                    i Krajobrazowej i sporo nowych domów.
              • cool_kid Re: MPK do Niechobrza 25.11.06, 14:45
                I znowu ważniejszy jest jakiś Niechobrz mający może 1000 mieszkańców niż os.
                Paderewskiego czy Pobitno, chcąc dojechać stamtąd do śródmieścia i dalej w
                stronę Baranówki czy Miłocina mam do wyboru autobus 13 albo 32 - 32 jeździ
                kilka razy w ciągu dnia i z reguły jest spóźniony a czasem w ogóle nie
                przyjeżdża a 13 zamiast kierować się do centrum wyjeżdża na obwodnicę
                południową, potem przejeżdża przez Chopina, Targową itd. zajmuje to blisko 20
                minut, a gdyby puszczono chociaz 1 autobus z tego osiedla przez Most Zamkowy do
                śródmieścia, to dojazd zająłby 4-5 minut. Tylko to nikogo nie obchodzi -
                ważniejsze są nowe kursy do Bratkowic albo Niechobrza.
                • Gość: jam Re: MPK do Niechobrza IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 25.11.06, 15:23
                  Kolego cool_kid, a wiesz kto rządzi dyrektorem MPK? Hmm... Dyrektor pewnie nie
                  ma za dużo do powiedzenia, jeśli chodzi o te linie z wiosek. Ludziska z
                  miejscowości które chcą być przyłączone do Rz. dzwonią do tego Jegomościa z
                  prośbą (żądaniem) o nowe połączenia. A Miłościwie Nam Panujący każe-rozkazuje*
                  (niepotrzebne skreślić) dyrowi MPK coś z tym zrobić. No i poparcie rośnie dla
                  prezydenta.. To tylko moje rozważania, może się mylę. Ale ja też mieszkam w Rz.
                  i trafia mnie jak stojąc pod Urzędem Woj. widzę jak zjeżdżają autobusy z wiosek
                  jeden za drugim, a na jakąś 17 czy 19 to można kożenie zapuścić czekając... Pozdro
                  • Gość: jam Re: MPK do Niechobrza IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 25.11.06, 15:26
                    oczywiście "korzenie" przez "rz"... porażka
                    • cool_kid Re: MPK do Niechobrza 25.11.06, 15:30
                      Też mi się nie podoba to podejście, niedługo będą chcieli przyłączyć Stobierną
                      czy Lipie bo mieszkańcy tego chcą, a tam dalej będą masowo kury i krowy
                      hodować.
    • ola9985 Re: MPK do Niechobrza 23.11.06, 22:43
      A widziałyście jakie fajne chłopaczki teraz jeżdza w MPK?A niech jezdza nawet do
      Niechobrza,bedzie przynajmniej na co popatrzeć!Buziaczki dla nich.
      • cool_kid Re: MPK do Niechobrza 25.11.06, 13:59
        Nawet jedna kobieta jeździ - i jak na laskę to naprawdę nieźle prowadzi :)
        • huskyman Re: MPK do Niechobrza 25.11.06, 15:22
          Majkel kup sobie jakies auto ;) Duzo zarabiasz to Ciebie nie byłoby stać?
          • cool_kid Re: MPK do Niechobrza 25.11.06, 15:25
            Zarabiam dopiero od września i mam tyle potrzeb że nic nie oszczędzam. Może w
            przyszłym roku wezmę jakiś kredyt :) Poza tym kto powiedział że nawet jak ktoś
            ma samochód to nie może jeździć MPK.
            • jetpilotek Re: MPK do Niechobrza 26.11.06, 13:27
              a kto powiedział że ludzie z miasta nie mogą jeździć PKS-ami??:) te kursują co
              chwile z wiosek przez głowne ulice miasta a bilet kosztuje tyle samo co MPK
    • Gość: klient trzeba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 13:05
      zrobic reorganizacje lini tak aby sluzyla mieszkancom miasta w pierwszej
      kolejnosci a potem okolicy !!
      • Gość: Gajdek Re: trzeba IP: 84.38.160.* 26.11.06, 13:08
        A co z okolicy to mają piechotą do Rzeszowa? Zanim coś napiszesz pomyśl.
        To też ludzie i mają swoje prawa.
    • Gość: ? Re: MPK do Niechobrza IP: 62.93.41.* 26.11.06, 20:37
      dlaczego nie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka