zuzka771 13.12.06, 23:21 Proszę o namiary na dobrego urologa dziecięcego, telefon lub dane gdzie przyjmuje. Może być prywatnie. Czy słyszał ktoś o dr Ziemniak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twin2003 Re: Urolog dziecięcy w Rzeszowie-prosze o namiary 14.12.06, 20:43 Polecam dr Łydkę. Przyjmuje na Warzywnej 3 (tel. 017 8594408). Przychodnia ma podpisany kontrakt z NFZ. Prywatnie przyjmuje raz w tygodniu w Maz-Medzie, na Orzeszkowej 16, tel. 8528000. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka771 Re: Urolog dziecięcy w Rzeszowie-prosze o namiary 16.12.06, 19:39 Dziękuję za informację. Czy dr Łydka pracuje też w szpitalu na Lwowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka771 Re: Urolog dziecięcy w Rzeszowie-prosze o namiary 16.12.06, 22:37 Gdzie jest ten Maz-Med? W jakiej części miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Urolog dziecięcy w Rzeszowie-prosze o namiary 16.12.06, 22:42 Na ulicy Orzeszkowej, tel. 017 8528000. To jest w centrum, ale my tam zawsze jedziemy na pamięc, ciężko mi wytłumaczyć jakimi ulicami. Jest taka mapa w internecie (wpisz w wyszukiw. map24), narysuja ci dokładnie jak dojechać;) Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Urolog dziecięcy w Rzeszowie-prosze o namiary 27.12.06, 20:33 Hmm..a czy ten doktor zająłby się siusiakiem mojego synka ? Nie dam rady odciągnąc skórki do konca :( Smarowanie maśćą DIPROGENTA Odpowiedz Link Zgłoś
anieska1 Re: Urolog dziecięcy w Rzeszowie-prosze o namiary 21.12.06, 15:33 Ech, my tez z mateuszem przerabialiśmy ten temat urologów i nefrologów kilka miesięcy temu. Po cystografii okazało sie na szczęście, że nie ma refluksu, a ciągła obecnośc e.coli w moczu była spowodowana ... brudnym siusiakiem! Od tego czasu odciagamy napletek przy myciu, choć w szkole rodzenia i wszędzie trąbią, żeby siusiaka nie ruszać! Że niby sam sie oczyszcza! Bzdura! Szkoda, że nie ma tam konsultacji z nefrologami... Zuzka, ale Ty masz dziewczynkę;-), więc problemmoże byc inny. My leczyliśmy sie u pani dr Jolanty Zawiejskiej. To nefrolog, wczesniej przyjmowała na Lwowskiej, ale teraz przeniosła się do Medyka. Jej kom. to 0605-601-226. A jakby co, to dzwoń na nr rejestracji w Medyku - tam podadza Ci szczegółowe informacje! Polecam serdecznie tę panią, ma świetne podejście do dzieci i też bada wzystko wielokrotnie zanim zacznie stosować drastyczniejsze środki. To prawdziwy lekarz z powołania. Trzymajcie sie i zdrowia życze jak najwięcej! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka771 dzieki 21.12.06, 21:23 Jesteśmy pod opieką tej pani, wspaniała lekarka, kobieta anioł. To u niej byłam pierwszy raz z małą, skierowała nas do szpitala, zadzwoniła na oddział do szpitala, poprosiła o miejsce, bo stan był poważny, dała swój numer kom żeby dzwonić, gdy bedą wyniki badań. Potraktowała nas przemiło, z troską i zainteresowaniem. Myślałam, że jestem na wizycie prywatnej i gdy zapytałam ile płacę, okazało się, że to nie wizyta prywatna. Pocieszała i uspokajała mnie, gdy dzwoniłam z wynikami badań, byłam załamana. W każdej chwili mogę do niej zadzwonić i skonsultować wynik moczu, gdy mam wątpliwości. Nigdy nie jest zniecierpliwiona tym, że dwonię, ża pytam. [prawie jak mama... Odpowiedz Link Zgłoś
twin2003 Re: Urolog dziecięcy w Rzeszowie-prosze o namiary 02.01.07, 15:37 Tak nt. zapytania od zuzka771 dr Łydka już nie przyjmuje na Lwowskiej (wyraźnie przerastała tamtejszych lekarzy wiedzą, i zwykłą ale tak często niespotykaną, wśród lekarzy dobrocią, serdecznością i życzliwością). Wszelkie operacje przeprowadza w Szpitalu Wojewódzkim w Przemyślu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka771 Re: Urolog dziecięcy w Rzeszowie-prosze o namiary 03.01.07, 19:57 Szkoda, tez słyszałam, że jest dobrym specjalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra dr Łydka 17.01.07, 20:04 Hm...a czy dr Łydka to facet czy babka ? Mój men dzwonil i powiedzial, ze to facet, a ja z postow zrozumiałam wręcz co innego. To ja juz nei wiem sama. Tak czy owak jutro mam wizyte u niego/niej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: dr Łydka 18.01.07, 12:54 Hmmm...no i poszlismy pierwsi w kolejce bylismy. Pani starszej daty. Powiedziala, ze ludzie naczytali sie w internecie i lataja z siusiakiem, bo nie wiedza co robić. Wg. niej taki stan jest prawidłowy, biale podskorne krostki są w porządku - zbiera sie biała maź ... po kapieli na czubek (odciagnietego)siusiaka mamy dawac dwie krople parafiny lub oliwki i sciągnąc do konca skorkę - zeby sie moczylo ladnie...hmm...tyle, ze ja widze, jak coraz wiekszy brud sie zbierać bedzie powiem, ze niejako skonfundowana tą wizytą jestem. zadnych masci, sterydow nie uznaje. Odpowiedz Link Zgłoś
twin2003 Re: Urolog dziecięcy w Rzeszowie-prosze o namiary 18.01.07, 17:09 Ja jestem zadowolona z jej sposobu leczenia mojego synka, (poprzedniego chirurga urologa dzęcięcego u którego leczylismy się przez ponad rok, przerasta pod każdym względem). My mamy problem z poszerzonymi miedniczkami nerkowymi. Jest konkretna, rzeczowa, omawia z rodzicem sposób leczenia, a poza tym miła i uprzejma. Odpowiedz Link Zgłoś