Dodaj do ulubionych

SIATKÓWKA. Ostatni raz jako faworyci

IP: 195.136.36.* 19.01.07, 13:15
3-0, 3-1, 3-2, obojetnie, byle wygrac a potem to juz na luzie sa szanse
pyknac kogos z 4
Obserwuj wątek
    • Gość: asd Ostatni raz jako faworyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:19
      Delekta gra z Resovią Rzeszów
      woj
      2007-01-18, ostatnia aktualizacja 2007-01-18 18:25
      Po fatalnym występie we Wrocławiu siatkarze Delekty chcą zdobyć trzy punkty. Zadanie nie jest łatwe, bo do Bydgoszczy przyjeżdża rewelacja tegorocznych rozgrywek Resovia Rzeszów

- Przede wszystkim nie możemy popełnić takiej serii błędów jak w pojedynku z Gwardią - mówi Wiesław Popik, trener Delekty. Prowadzony przez niego zespół w pięciu dotychczasowych meczach wywalczył trzy punkty i w ligowej tabeli zajmuje przedostatnie miejsce. Zupełnie inaczej wygląda sytuacja jutrzejszych rywali bydgoszczan. Resovia jak do tej pory spisuje się bardzo dobrze i jest wiceliderem, wyprzedzając takich potentatów jak Skra Bełchatów i Jastrzębski Węgiel. - Są wysoko, bo grali jak do tej pory tylko z zespołami z dołu tabeli - mówi Rafał Kwasowski, libero Delekty. - Jesteśmy w stanie ich pokonać - dodaje.

Bydgoszczanie wyciągnęli już wnioski z przegranego 1:3 we Wrocławiu pojedynku z Gwardią. - Wyjaśniliśmy sobie pewne rzeczy już w drodze powrotnej. Wszyscy popełnialiśmy błędy. Teraz nie możemy sobie na to pozwolić. Chcemy zagrać o punkty i wiemy, że nas na to stać - ocenia Krzysztof Kocik, przyjmujący Delekty.

Bydgoszczanie dokładnie już analizowali ostatnie spotkanie. - Niestety, ta gra nie wygląda tak jak powinna. O ile w przyjęciu jest dobrze, o tyle słabo to wygląda na środku. Bardzo możliwe, że dokonam kilku zmian w wyjściowym składzie - mówi Popik.

Możliwe zatem, że Andrew Granta zastąpi Wojciech Kaźmierczak, a na przyjęciu do szóstki wróci Stanislav Vartovnik, który zajmie miejsce Rafała Matusiaka. - Nie można wykluczyć takiego scenariusza - zapowiada szkoleniowiec. Goście to praktycznie drużyna bez gwiazd. Siłą drużyny prowadzonej przez Jana Sucha jest cały zespół. - Od kilku lat grają w tym samym składzie, więc trudno się dziwić, że są zgrani - mówi Kocik.

Rywal jest w naszym zasięgu, ale trzeba uważać. Delecta wygrała tylko jeden mecz, ale spotkanie z Resovią we własnej hali to szansa na podreperowanie dorobku. Rywale wzmocnili się Krzyśkiem Janczakiem, który wrócił z zagranicznych wojaży. Nie widziałem go trzy lata, ale wiem, że to wartościowy zawodnik. Ostatnio wygrywaliśmy w tie-breaku dzięki większemu doświadczeniu. Nie miałbym nic przeciwko, żeby w Bydgoszczy doszło do powtórki z historii- ocenia Piotr Luka, przyjmujący Resovii.

Sobotni mecz rozpoczyna się o godz. 17.

Mówi Jan Such

Wiem wszystko o Delekcie

Waldemar Wojtkowiak: Po pięciu kolejkach jesteście rewelacją rozgrywek.

Jan Such (trener Resovii): Tak, i wcale mnie to nie dziwi, bo w końcu mam wyrównany i solidny zespół. W ubiegłym sezonie graliśmy bez dobrego przyjmującego i środkowego. Teraz nie mam tego kłopotu. Wszystko jest tak jak należy.

Czyli drugie miejsce w tabeli pana nie dziwi?

- Dziwi, ale z drugiej strony, jak już mówiłem, wykonaliśmy mnóstwo pracy. Wszyscy chcą pokazać się z jak najlepszej strony. Szczerze mówiąc, rywalizacja w drużynie jest tak duża, że nie wiem, jaka szóstka wyjdzie na mecz w Bydgoszczy. Najważniejsze, że gramy równo. Proszę sprawdzić statystyki. Wszędzie jesteśmy w czołówce.

Ale poza drużyną z Częstochowy, graliście do tej pory raczej ze słabszymi przeciwnikami.

- Dotarły do mnie opinie, że właśnie dzięki temu jesteśmy wiceliderem. Ale proszę napisać, że mam to gdzieś. Trzy razy graliśmy na wyjazdach. Oczywiście zaraz po Delekcie mamy spotkania ze Skrą, Jastrzębiem i Olsztynem, ale ja się ich nie boję. Mamy już spory kapitał punktowy i znamy swoją wartość.

Dużo pan wie o bydgoskiej drużynie?

- Wiem wszystko. Graliśmy z nimi dwa razy przed sezonem. Raz lepsi byli oni, a raz my. Wiem, że doszedł do nich Krzysztof Janczak, ale ja go doskonale znam, bo trenowałem go w Jastrzębiu.

W sobotnim meczu to wy jesteście faworytem.

- Wcale tak do tego nie podchodzę. Lepiej gramy w tym sezonie, ale patrząc na składy, na nazwiska, to moim zdaniem przewaga jest po stronie Delekty. Wiem, że ta drużyna broni się przed spadkiem i musi walczyć o każdy punkt.

Bydgoscy siatkarze mówią, że by wygrać z Resovią, należy świetnie zagrać w odbiorze. Zgadza się pan z tą opinią?

- Naszą najmocniejszą stroną jest odbiór. Mam tam 5-6 dobrych graczy. Ale rzeczywiście potrafimy też bombardować zagrywką. Mam nadzieję, że bydgoszczanie tego doświadczą. My już dobrze wiemy, na kogo zagrywać.

Ale trener Popik też zapowiada zmiany w wyjściowym składzie.

- Jesteśmy na wszystko przygotowani. Może na przyjęciu Matusiaka zastąpi Vartovnik. Dla nas to bez różnicy.

Rozmawiał Waldemar Wojtkowiak
    • Gość: olo znow wymecza 3:2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:21
      niestety znow wymecza wygrana za 2 punkty 3:2...
    • Gość: AKS wyjazd do Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:34
      ponad 50 fanów AKS-u wybiera sie do Bydgoszczy na mecz:)
      • Gość: antyAKS Re: wyjazd do Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 20:48
        i co byliscie? zamieniliscie sie szaliczkami z fanami druzyny z Bydgoszczy?
        • Gość: nani Re: wyjazd do Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 23:29
          tak :)
    • Gość: asd 3:0 Resovia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 20:24
      Zwycięstwem 3:0 (25:23, 25:23, 25:20) zakończył się wyjazdowy mecz Resovii Rzeszów z Delectą Bydgoszcz. Dzięki wygranej za 3 punkty nasi siatkarze objęli prowadzenie w ligowej tabeli. Relacja ze spotkania już wkrótce.

www.resoviassa.pl
    • Gość: AKSfan mamy lidera, Resovio mamy lidera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 20:28
      mamy lidera, Resovio mamy lidera!
      • Gość: Stalfan Re: mamy lidera, ale tylko na tydzien :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 20:29
        mamy lidera, ale tylko na tydzien :P
        • Gość: MC to zobaczysz... IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 20.01.07, 21:04
          nie bylbym pewny.zauwaz ze BOT wygrywa z cienka gwardia na przewagi w setach do
          23 do 29!!to samo bylo tydzien temu z ...politechnika.A nasi sa w gazie!!Bedzie
          bardzo ciekawie i osobiscie stawiam 3:2 dla Resovii za tydzien ze Skra BOT!!!
          • Gość: przesmiefca Re: to zobaczysz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 21:09
            hehe na Skre nie ma co isc, ludzie sie napala przyjdzie ich pewnie 5000 zeby zobaczyc jednostronne widowisko ktore sie skonczy porazka po niespelna godzinie gry...
            • Gość: RESOVIA1905 Re: to zobaczysz... IP: 81.219.30.* 21.01.07, 17:18
              To K,,,, nie idz i nie siej demagogi RESOVII nie jestes potrzebny
              ani ty,anifani aksu ktorego nie ma
              Liczy sie tylko RESOVIA 1905
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka