Gość: res IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.03, 17:39 Czy Leżajsk nie powinien mieć miejskiej komunikacji autobusowej, przynajmniej kilka linii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Damian K. Re: komunikacja miejska IP: *.shbiuro.com.pl / 172.22.6.* 16.04.03, 17:47 Leżajsk i komunikacja miejska ?? Hehe smiechu warte myślę. Gdybym jechał powiedzmy spod POM'u do klasztoru to zanim bym doczekał się na autobus to pewnie bym zdąrzył dwa razy "zaliczyć " tą trasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mpiotrek Re: komunikacja miejska IP: *.zs.sarzyna.pl / 192.168.1.* 21.04.03, 10:41 Też się czasami tak zastanawiałem... W podonej wielkości miastach taka komunikacja istniej np. W Brzesku... myśle, że kiedyś powstaną w Leżajsku jakieś linie miejskie, ale kiedy... wydaje mi się, że dużo zależałoby od mieszkańców i od opłat za taki przejazd, bo jeżeli ludzie woleliby chodzić na piechotę niż np. zapłaci 1zł za bilet to takie przedsięwzięcie nie miałoby sensu... Wydaje mi się też, że jeżeli powstałaby już jakaś komunikacja miejska to łączyłaby ona także okoliczna miejscowości ,a nie tylko jeżdziła po samym mieście... Na razie nasze miasto przeżywa stagnację i na uruchomienie komunikacji sie nie zanosi- poza tym miasto wykupiło udziały w PKSie, chyba że taką komunikacje zrobiłby PKS? Może coś ruszu po budowie obwodnicy, bo wtedy możnaby uruchomić jakąś lini "0", która robiłaby kółko po ulicach miasta i obwodniacą... a jak na razie to wydaje mi się, że potrzebne połaczenia obsługuje PKS. A tak przy okazji to ile przystanków autobusowych jest w naszym mieści, ja znam takie: 1. Dworzec autobusowy 2. Podkalsztor (?) 3. Szpital 4. Leśnictwo 5. Koło ZUSu 6. Cmentarz może wiecie o jakichś innych, na pewną są jakieś koło browaru i Hortino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mpiotrek Re: komunikacja miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 15:39 moze zaczniemy myslec jakie linie moznaby bylo u nas zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxboro Re: komunikacja miejska IP: *.81-202-24.mtl.mc.videotron.ca 08.05.03, 01:33 Co tu duzo myslec-miasto i business zyja z ludzi,naokolo Lezajsk jest otoczony wioskami,umozliwic ludziom z tych miejscowosci dotarcie do miasta,to zostawia pieniadze i karuzela zacznie sie krecic,wszyscy sie wtedy bogaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: komunikacja miejska IP: *.net 08.05.03, 10:40 nie jestem pewna czy wy wiecie o czym mówicie. Leżajsk jest otoczony naokoło wioskami i nie ma problemu, by z nich dojechać do miasta. Problem w tym, że z braku chętnych poszczególne kursy są odwoływane. i to jest przecież normalne, a wy sobie jakąś komunikację miejską wymyślacie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxboro Re: komunikacja miejska IP: *.205-200-24.mtl.mc.videotron.ca 09.05.03, 03:28 Ciekawi mnie czy z braku chetnych czy tez ceny sa tak wysokie za bilety ze ludzi po prostu nie stac na czeste jezdzenie Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprotek Re: komunikacja miejska 13.08.03, 10:41 Gość portalu: Roxboro napisał(a): > Ciekawi mnie czy z braku chetnych czy tez ceny sa tak wysokie za bilety ze > ludzi po prostu nie stac na czeste jezdzenie ... z braku chętnych podnosi się ceny biletów, ceny rosną i są tak wysokie, że zmniejsza się ilość chętnych, z braku chętnych... Tylko gdzie jest poczatek? A może zbyt duże koszty działalności gospodarczej? Zbyt wielkie obciążenie fiskalne (podatki, zus, zezwolenia, koncesje)? Zbyt droga benzyna/ropa? (podatek, cło, akcyza, VAT)? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATJ Re: komunikacja miejska IP: *.lezajsk.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 14:06 Wystarczy tylko jeden autobus!!! Z pewnością zarobił by na swoje utrzymanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: komunikacja miejska IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 10.05.03, 21:02 moze linia tramwajowa od szpitala wzdlóz mickiewicza przez rynak na cmentarz???? co tam tramwaj moze metro:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mpiotrek1 Re: komunikacja miejska 24.11.03, 18:09 W najnowszym biuletynie jest cos co was zaciekawi... W artykule "Nowe nad Stojadlem" (juz nie pamietam tytulu" napisano, ze wkrotce pojawi sie na naszych ulicach autobus PKS, ktory bedzie kursowal na trasie od rynku do szpitala... Ciekawe czy taka linia dlugo sie utrzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
roxboro Re: komunikacja miejska 25.11.03, 02:19 Jasne,ze sie utrzyma trzeba tylko byc cierpliwym,zeby ludzi przyzwyczaic,to na pewno odechce im sie dreptania od stacji do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprotek To już istnieje 25.11.03, 08:38 ... w pewnym sensie ;-) W autobusach PKS Łańcut jadących przez Leżajsk do N.Sarzyny można kupic bilet z dworca autobusowego na Podklasztor albo szpital. Ale jezeli lezajski PKS uruchomi taką linię to sądzę, że autobus będzie miał powodzenie. Należałoby tylko "rozciągnąć" linię od Rynku do szpitala. Pozdrawiam -------- Socjalizm albo zdrowie wybór należy do Ciebie ! -------- Odpowiedz Link Zgłoś
shadow_k Re: komunikacja miejska 25.11.03, 14:11 Jak to się mówi: "Pożyjemy zobaczymy". Napewo wszystko zależy od ludzi i ceny biletu za taką usługę. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprotek Re: komunikacja miejska 25.11.03, 14:17 shadow_k napisał: > Jak to się mówi: "Pożyjemy zobaczymy". Napewo wszystko zależy od ludzi i ceny > biletu za taką usługę. Jasne od ceny zależy wszystko, ale przypominam, że wcale nie musi to byc olbrzymi Autosan. 10-12 osobowe busiki jeżdżą na dużo dłuższych trasach i jakoś się sprawdzają. A PKS leżajski ostatnio kupił własnie taki mały busik więc może, może... Pozdrawiam -------- Socjalizm albo zdrowie wybór należy do Ciebie ! -------- Odpowiedz Link Zgłoś
shadow_k Re: komunikacja miejska 26.11.03, 23:21 stefanprotek napisał: > Jasne od ceny zależy wszystko, ale przypominam, że wcale > nie musi to byc olbrzymi Autosan. > 10-12 osobowe busiki jeżdżą na dużo dłuższych trasach > i jakoś się sprawdzają. > A PKS leżajski ostatnio kupił własnie taki mały busik > więc może, może... > > Pozdrawiam No i właśnie ten bus ma jeździć po Leżajsku :-). Dokłądnie cytąc BM: "... Mercedes Sprinter (16miejsc, klimatyzacja, fotele uchylne, rozsuwane , wysoki standard, pełen komfort dla pasażera) ...". Że się tak wyraże "full wypas" ;- )). Odpowiedz Link Zgłoś
bmieszkaniec Re: komunikacja miejska 26.11.03, 15:57 Komunikacja miejska w mieście które można przejść w 40 min..... taaaak :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprotek Komunikacja w mieście 26.11.03, 18:35 bmieszkaniec napisał: > Komunikacja miejska w mieście które można przejść w 40 min..... > taaaak :)))))))))) A co to ma do rzeczy? Jezeli się znajdzie chętny do zorganizowania i uruchomienia linii? Oczywiście pod warunkiem, że nie będzie żądał dopłat z budżetu miasta albo ulgi w podatku. A niech se jeździ, co Ci to przeszkadza? Pozdrawiam -------- Socjalizm albo zdrowie wybór należy do Ciebie ! -------- Odpowiedz Link Zgłoś
roxboro Re: komunikacja miejska 27.11.03, 03:23 A ciekawe czy w Rzeszowie szedl bys na nogach od Rejtana do hotelu Rzeszow,pewny jestem ze wzialbys autobus Odpowiedz Link Zgłoś