Gość: rze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 19:41 Dobrze mówi ! Lotnictwo , nowe technologie , rozrywka , i "brama" w bieszczady - to nasza szansa . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tow pozdro dla ludzi którzy zmieniają Rzeszów na + IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 20:07 Oby takich ludzi było więcej...nie tylko wytkajmy błędy ale też działajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PR-omotor Re: pozdro dla ludzi którzy zmieniają Rzeszów na IP: *.rzeszow158.tnp.pl 22.02.07, 10:25 Czy dziś ktoś może sobie wyobrazić Paryż bez Wieży Eifla? Niepodobna. My w Rzeszowie też mamy pomnik, który można doskonale wykorzystać do promowania miasta. Myślę oczywiście o kontrowersyjnym pomniku przy rondzie. Jak go zwał i z czym się komu kojarzy, to jego sprawa, ale to jest HICIOR. Spotykam ludzi z Polski, którzy spacer po Rzeszowie zaczynają od tego miejsca. Nie ratusz, nie rynek, ale z Rzeszowem wprost kojarzy się ta rzeżba. Proponuję takie hasło reklamowe: "PODKARPACIE - możliwości po horyzont, horyzont po niebo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon_dychawka Re: pozdro dla ludzi którzy zmieniają Rzeszów na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 19:04 wieza eifla - zubr - ciekawe bylo by takie haslo reklamowe dla mnie jak jest reklama zubra - "posiedziec przy zubrze" - tutaj bylaby to reklama "posiedziec przy ......" jaki pomnik jest taki jest jest faktycznie kojarzony jednakowo :) z calego kraju czy z pomorza czy innych regionow - kiedy mowie ze rzeszow - pojawia sie czesto skojarzenie "aaa to tam gdzie jest wielka ....... " Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_borsuk Re: Krzysztof Prendecki komentuje Siedem grzechów 21.02.07, 20:14 dokladnie. postawmy na rozrywke. zrobmy w rzeszowie drugi amsterdam. z takim pomnikiem i opdowiednia iloscia klubow bedziemy znani na calym swiecie:) tylko, ze u nas to chyba jednak niemozliwe:( pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Krzysztof Prendecki komentuje Siedem grzechów IP: *.autocom.pl 21.02.07, 21:32 pewnie lepej by było handlować doktoratami, dr prendecki otworzy kram i je będzie sprzdawał, moz na poczatek lepper, pod protektoratem jarosza zastanie dr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Krzysztof Prendecki komentuje Siedem grzechów IP: *.hsd1.il.comcast.net 25.02.07, 18:50 on jest taki doktor,jak Lepper profesor na Lomonosowie.Z tym kramem dobry pomysl,powinien zaistniec z napisem BLYSKAWICZNIE!Kto zaraz po studiach nie bedac prymusem,otwiera na US przewod doktorski?Protegowany pedala Jarosza!Tatus Profesora znal ,to synka wkrecil w Jaroslawiu.Widocznie sie do doktorka stary przystawial,to spieprzyl na Polibude.Teraz widac uklady w Gazecie i Nowinach zrobil bo sie zaczal tam pokazywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: Krzysztof Prendecki komentuje Siedem grzechów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 19:35 no nie, jak czytam, że prendecki pisze o uczciwości zaczyna moralizować, to nie wiem czy się śmiać czy płakać, przecież sam kupił doktorat, zatem niech się nie wygłupia, swoją drogą sytuacja taka jak z dyzmą, tylko dziennikarze zrobili z niego socjologa, szkoda, że tamat jarosza nie został do końca zbadany, a konkretnie jego udział w handlu doktoratami co do tych grzechów, prendecki jest dobitnym przykładem, jak w rzeszówku działa nepotyzm i układ, jego kariera na każdym kroku przypomina prawdę o rzeszówku, pod rękę ze szwagrem i bratem, wspierani przez tatę Odpowiedz Link Zgłoś
aptyalismus Re: Krzysztof Prendecki komentuje Siedem grzechów 22.02.07, 09:35 He, żeś kolego palnął z tym Amsterdamem:D Te biedne kluby co mamy obecnie ledwo ciągną przecież a żeby był Amsterdam to jeszcze lekkie dragi są potrzebne ;) które w Rzeszowie są akurat wyjątkowo tępione w porównaniu do reszty polski. Możemy być polską stolicą walki z ludźmi palącymi trawkę. Czyli Amsterdama to mieć tu nie będziemy nigdy, raczej przeciwieństwo: tam jest taka różowa ulica z burdelami to u nas zrobimy czarną z kościołami. Itd... To by u nas przeszło :/ A tak w ogóle to parę lat temu na koncercie behemota bodajże(ale pewności nie mam) w akademii usłyszałem ze sceny: witamy polską stolicę metalu. Miło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Krzysztof Prendecki komentuje Siedem grzechów g.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 21:31 promowac ok tylko ze zaraz znalazlo by sie "pare "chetnych osob do udzilay w tym przedsiewzieciu choc nie wiadomo poco ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Krzysztof Prendecki komentuje Siedem grzechów g.. IP: 195.136.36.* 22.02.07, 07:05 Wiecie co !! Ja pamietam tamte czasy kiedy na 3-go maja rzucalo sie jajami i kefirem. Dostalem wtedy pala od Milicjanta, i na tym skonczyla sie moja kariera w czasie wojny kiefirowo jajowej. Ale z tego co pamietam to jaj bylo malo bo w sklepach ich poprostu nie bylo. ALE piekne czasy !!!! Mozna by bylo powrocic do tej tradycji, tylko nie wiem co na to szkoly (wagary). SPROBUJMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Krzysztof Prendecki komentuje Siedem grzechów IP: 84.38.160.* 22.02.07, 08:46 Fajny pomysł z tą bitwą, ale jak to zniosą elewacje budynków, szczególnie te w centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kefir Re: Krzysztof Prendecki komentuje Siedem grzechów IP: 212.160.138.* 22.02.07, 09:24 moja przygoda z tą bitwą skończyła się na spacerze w kajdankach z 3 maja na komendę na jagiellońskiej :-) do 7 klasy wtedy chodziłem - to były czasy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.maciejczyk heh 25.02.07, 14:54 Sądzę, że z elewacjami byłby problem. Może jakby taką bitwę urządziło się na parkingu przy "Pomniku Czynu" to nie byłoby tylu ujemnych skutków =P ale kto by to posprzątał później?:-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tina Re: Krzysztof Prendecki komentuje Siedem grzechów IP: *.proxy.aol.com 22.02.07, 09:25 wiadomo z historii,ze Rzeszow znany byl przedtem znany z nazwy "Reichshof" co doslownie oznacza "bogaty dwor" -zastanowmy sie dlaczego sie tak nazywal i dlaczego byl bogaty? -mysle ,ze moze byc teraz rowniez bogaty -ma naprawde taka mozliwosc,tylko musimy mu pomoc -byc moze czerwcowe wiercenia k/ Rzeszowa potwierdza duze zloza wod geotermalnych lub surowcow ktore przyczynia sie do dzialania wlasnie w nowym kierunku Najwazniejsze jest to,ze szukamy i chcemy zrobic wszystko aby nasz kochany Rzeszow byl ciekawy przyciagajacy i moze niepowtarzalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon_dychawka Krzysztof Prendecki komentuje Siedem grzechów g.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 14:14 to prawda ze dziwne to wszystko jak sie zapatruja na to z gory - sam dostalem kiedys karty - o dolinie lotniczej - tyskie wypuscilo to kiedys - przemysl ktory tu mamy jest drogim przemyslem i ze istnieje to swietnie - chyba nie potrafimy sie tym cieszyc i podnosic swojego samopoczucia i samooceny wiec jak maja nas inaczej widziec kiedy sami jestesmy tacy jak widac Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.maciejczyk co do clubingu 25.02.07, 14:56 Brakuje porządnych klubów to fakt, a reklama? W internecie jest dobry serwis informacyjny: imprezy.rzeszow.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon_dychawka Re: co do clubingu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 15:13 Moje odczucia sa nieco inne - wczoraj bylem w rzeszowie i po 10 poza kilkoma klubami w rynku to reszta miasta miala asfalt zwiniety - nie mowiac o tym ze w tych kilku tlok byl juz taki ze nie bylo gdzie usiasc. Co wiecej musi byc klimat - nie dresow ktorzy szukaja zaczepki, tak ze idac z kobieta ulicami rynku nie czuje sie zbyt pewnie. W miescie takim jak londyn idac o tej godzinie jest masa miejsc gdzie jeszcze mozna sie zatrzymac i pogadac do 12 chociazby. Krotko mowiac musi sie narodzic klimat, taki w ktorym nie spotykam na ulicy ludzi chetnych zaczepki, tylko zabawy wspolnej i to mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC panie predecki wstyd mi za pana! IP: 195.136.36.* 26.02.07, 09:57 Ktory ***** wymyslil haslo Polska C i czemu takich kretynow powielaja tacy ludzie jak pan?czyms sie pan chyba rozni od cwiercinteligenta ktory podzielil Polske!!!a moze jednak nie??? bo jesli nie to dramat ze ma pan cokolwiek wspolnego z politechnika i studentami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC panie predecki kto wymyslil powiedzenie Polska C IP: 195.136.36.* 26.02.07, 09:53 i czemu takich kretynow powielaja tacy ludzie jak pan?czyms sie pan chyba rozni od cwiercinteligenta ktory podzielil Polske!!!a moze jednak nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: panie predecki kto wymyslil powiedzenie Polsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 13:22 Studiowałem razem z dr Prendeckim... Sredniak na uczelni, poza tym w tym okresie siedział w klimatach kibolsko-rasistowskich... Nieraz na imprezie rzucał żenujące hasła, że "Polska dla Polaków"... A teraz robi za autorytet (moralny?)... Wiem, że po znajomościach dostał się na uczelnię do Jarosławia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yasiek Re: panie predecki kto wymyslil powiedzenie Polsk IP: 217.153.105.* 24.03.07, 12:47 Tak kolego Kris to rasista i kibol Huhhhhaaaa znam chlopa kilka ladnych lat i nic o tym nie wiedzialem dopiero ty mnie oswieciles sympatyczny kolego Kris i kibol ja pir,,, wiesz niemadry anonimowy czlowieczku jaka jest roznica miedzy kibicem ,sympatykiem ,fanem a kibolem? Idac twoim tokiem myslenia kibolami sa L Mazan,Malenczuk,Kazik Staszewski,lubaszenko itd itd Czy Prendecki jak rodowity Rzeszoviak nie ma prawa kibicowac swojej ukochanej druzynie?A ty chloptasiu przypominasz mi lata wczesnego Gierka w owym czasie takie anonmowe mendy donosly na bliznich swoich Jak wiesz ze po znajomosci to zglos to tam gdzie trzeba,Kwasniewski oklamal wyborcow ze ma Magistra a ty tu pie,,,, ze byl srednim studentem Ty albo jakis nieudacznik jestes albo najwyrazniej zal ci dupsko sciska ze nie jestes na jego miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla I to jest doktor socjologii? 23.03.07, 17:01 I to jest doktor socjologii? Kefir i śmietana na ratunek? :) Ten fragment jest najlepszy: "A co zrobić, aby jedyna impreza ogólnopolska - hołubce polonijnych zespołów folklorystycznych jako jedyna nie kojarzyła się z naszym miastem? Są w Europie miasta, które są znane z nietypowych imprez-festiwali: w Hiszpanii organizuje się bitwy pomidorowe, we Włoszech ludzie walczą na pomarańcze. W Rzeszowie przed laty młodzież na Dzień Wiosny obrzucała się na ulicy 3 Maja jajkami i kefirami. Skoro swoiste bitwy przyciągające tłumy turystów mogą prowadzić w Buńol (pomidory), w Ivrea (pomarańcze) to czemuż my nie możemy? A do tego przemysł jajcarski i mleczarski mógłby zarobić! Może warto byłoby powrócić do tej tradycji? Na pewno o Rzeszowie byłoby wtedy głośno." Odpowiedz Link Zgłoś