Dodaj do ulubionych

Apartheid po rzeszowsku do administratora

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 14:59
panie huskyman i slavres proszę mi wytłumaczyć dlaczego zostały usunięte moje
posty, w których poruszałem problematykę obrażania, poniżania i dyskryminacji
ludności z obszarów wiejskich, wasze zachowanie pokazuje, że jesteści winni
razem z osobą podpisujacą się ,,rzeszowiak", po prostu go kryjecie i
pomagacie mu ukryć czyny za które będzie odpowidał

powtarzam jeszcze raz, że to co napisałem nie jest żartem i będę bronił
godności mieszkańców wsi wykorzystujac przy tym wszystkie środki prawne,
niezależnie od tego czy wam się to podoba czy nie, napewno również będziecie
przesłuchiwani, gdyż dopiero po moim ostrzeżeniu, zdjeliście te posty, kiedy
to wcześniej nic was to nie interesowało, zatem jeśli podejmujecie się
jakiejś funkcji to należy być odpowedzialnym i mieć do tego kompetencje

zatem nie radzę kombinować, bo wszystko mamy zapisane na dyskach i serwerach,
i jutro sprwy nabiorą rozpędu,
a co do meritum, ja rozumie ruralizację rzeszowa, idące za tym kompleksy,
problemy z tożsamością byłych mieszkańców wsi, ale neofictwo nie może być
żadnym wytłumaczeniem,
dłużej tego tolerować nie będziemy, bo w tym wiejskim społęczeństwie,
wiejskim mieście rozkwita osobliwy apartheid jak za starych dobrych czasów,

Obserwuj wątek
    • Gość: Rzeszowiak Re: Apartheid po rzeszowsku do administratora IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 11.03.07, 15:07
      A może pan poda numer telefonu który jest prawdziwy w celu skontaktowania się.
    • smalltownboy Re: Apartheid po rzeszowsku do administratora 11.03.07, 15:08
      Panie Wieśku, a może Pan raz jeszcze podać te artykuły, z ktorych będzie ścigać
      Rzeszowiaka? :)
    • cool_kid Re: Apartheid po rzeszowsku do administratora 11.03.07, 15:10
      Czepił się pan panie Wiesławie paru postów a takie wyzwiska na forum to
      codzienność, codziennie można przeczytać że rzeszowiaki to wieśniaki, lubelaki
      to debile, wrocławianie to idioci, ślązaki to brudasy itd. W internecie są o
      wiele poważniejsze sprawy do rozwiązania.
    • mateusz.maciejczyk ;-) 11.03.07, 15:11
      A czemu jutro dzisiaj Komisariat zamknięty?:P

Tylko, żeby pan logów nie zmieniał ;P
    • huskyman Re: Apartheid po rzeszowsku do administratora 11.03.07, 15:13
      Prosze Pana prosze mi podać informacje o prawnie istniejacej organizacji ktora m.in Pan jest członkiem. Art. ktore Pan podał są wyssane z palca i nijak sie maja do danej sprawy. Wiec prosze sobie za duzo nie pozwalac i nie afiszować sie znajomoscia KK - Lepiej niech sie Pan zapozna z Art. 212. § 1 . Rowniez podawanie numerow telefonow jest zabronione.
      • Gość: wiesław Re: Apartheid po rzeszowsku do administratora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 15:26
        to, że fikcyjne dane zostały podane to oczywiste, nie chcę aby moją organizację
        później podpalono czy też zdemolowano, ludzie pokroju rzeszowiaka są do
        wszystkiego zdolni,

a sprawę traktuję jako bardzo ważną i zostanie tak zrobione jak napisałem, a
        pana rola jest tutaj widoczna, zapomniałem panu napisac, że zostanie złożóna do
        centrali skarga,
        i dla jednych jest to drobnostka dla innych jednak obrona godności, bo to nie
        chodzi o samochody czy rejstracje ale wyraźny rąsistowski sposób traktowania
        ludzi, na który godzi się między innymi ,,opieku" forum,
        to jest w porządku
        • huskyman Re: Apartheid po rzeszowsku do administratora 11.03.07, 15:32
          Prosze Pana, prosze się dalej nie osmieszać tylko zaznajomić się z tym o czym wogole Pan nie ma pojęcia. Poważna osoba, ktora ma poważne intencje, poda swoje prawdziwe dane a nie wymiguje się w tak infantylny sposob . A to co Pan wypisuje, tylko pokazuje Pana w złym świetle. Pozdrawiam ;)
          • cool_kid Re: Apartheid po rzeszowsku do administratora 11.03.07, 15:34
            Poza tym podano czyjś prywatny numer telefonu i nie jest to numer pana.
            Publikacja cudzych numerów tel. i innych danych osobowych jest niezgodna z
            regulaminem. Niech pan sobie wpisze w Google "ludzie ze wsi" i zobaczy pan
            jakie treści w internecie są na ten temat, to co jest na tym forum nie ma
            porównania.
    • smalltownboy Re: Apartheid po rzeszowsku do administratora 11.03.07, 15:24
      Panie Wiesławie!

Prosze zapoznać się z najwyższym aktem parwnym Rzeczypospolitej, jakim jest
      Konstytucja. Tam, w artykule 54 ustępie 1 jest napisane, że każdemu zapewnia
      się WOLNOŚĆ WYRAŻANIA SWOICH POGLĄDÓW oraz pozyskiwania i rozpowszechniania
      informacji.

Jeśli już próbuje Pan przywołać Kodeks Karny, to tam owszem, jest napisane, iż:

Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub
      jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub
      właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę
      zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
      podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
      § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków
      masowego komunikowania,
      podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat
      2.
      § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec
      nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel
      społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
      § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia
      prywatnego.

Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej
      nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,
      podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
      § 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,
      podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
      § 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo
      jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub
      zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary.
      § 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę
      na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny
      wskazany przez pokrzywdzonego.
      § 5. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Art. 256. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój
      państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych,
      rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość,
      2.

Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z
      powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z
      powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną
      innej osoby,
      podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Panie Wieśku, i teraz parę słów wyjaśnienia. "Wieśniaki" nie podpadają pod
      żaden z w/w artykułów. To wszystko, nie chce mi się dalej uzasadniać :)
      • cool_kid Re: Apartheid po rzeszowsku do administratora 11.03.07, 15:39
        Art. 234. (73) Kto, przed organem powołanym do ścigania lub orzekania w
        sprawach o przestępstwo, w tym i przestępstwo skarbowe, wykroczenie,
        wykroczenie skarbowe lub przewinienie dyscyplinarne, fałszywie oskarża inną
        osobę o popełnienie tych czynów zabronionych lub przewinienia dyscyplinarnego,
        2.
        • Gość: wiesław Re: Apartheid po rzeszowsku do administratora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 16:00
          panie rzeszowiak to nie ja pan będzie dzwonił tylko stoswne organa same do pana
          zadzwonią
          tak różne rzeczy się pisze, ale w tym przypadku jest to konkretna osoba o
          pseudonimie rzeszowiak i on będzie odpowiadał za swój czyn
          jednak moja teza się potwerdziła, i widać w jaki sposób staracie się teraz
          bronić
          co do kodeksów są prawnicy, którzy doskonale je znają i zrobią co doń należy
          i powinniście zrozumieć raz na zawsze, że nie jesteście lepszymi i macie jakieś
          szczególne właściwości, a napewno nie macie prawa nikogo poniżać

i po drugie nie myślcie sobie, że to są strachy, bo tak jak ja czy też inni
          ludzie żyjemy w tym społęczeństwie, pełnimy określone role zawodowe i nawet nie
          mieszkamy na podkarpaciu, jedno nas łączy - urodziliśmy się na wsi i mimo tego,
          że żyjemy w róznych miejscach, róznych, miastach nie pozwolimy, by w ten
          spósób, był prowadzony dyskurs, napewno nie będzie do tego wykorzystywana gw, a
          ci którzy uważają, że jest ok, pokażemy, że to nie jest ok, i również człowieka
          który urodził się na wsi, mieszka na niej należy szanować
          • cool_kid Re: Apartheid po rzeszowsku do administratora 11.03.07, 16:06
            Przesadzasz człowieku. Czy widzisz na tym forum wysyp nienawiści wobec ludzi ze
            wsi czy raczej kilka postów gdzie skrytykowano kierowców z powiatu
            rzeszowskiego za to jak poruszają się po mieście, w kontekście potrącenia
            kobiety na ul. Dąbrowskiego przez kierowców przekraczających prędkość jeżdżąc
            po mieście.
            • Gość: wiesław Re: Apartheid po rzeszowsku do administratora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 16:14
              nie przesadzam, bo tu nie chodzi o ten jeden wątek, przecież to jest tylko
              ilustracja pewnego zjawiska, i ukaranie ,,rzeszowiaka", wobec którego jest
              wiele przesłanek, będzie przykładem dla innych, że tak nie wolno robić, że to
              jest nie tylko nieetyczne, ale za to grożą określone sankcje
              i o to w tym wszystkim chodzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka