Dodaj do ulubionych

Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie?

• Gość: maciek wysadziś go w powietrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 08:56
      ten pomnik powino się wysadzić w powietrze 15 lat temu
      • Gość: As Re: wysadziś go w powietrze IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 18.03.07, 09:05
        Nigdy nie jest za późno.
        • Gość: Rzeszowiak Re: Niech zapłacą Bernardyni IP: *.nat.rsk.pl 18.03.07, 09:24
          Komunisci postawili pomnik, zeby zasłonic widok klasztoru i kościoła
          Bernardynów. Skoro Bernardyni chca pomnik zburzyć, niech to zrobią ale za
          własne pieniądze.
          • Gość: As Re: Niech zapłacą Bernardyni IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 18.03.07, 09:33
            Przecież tak chcą zrobić.
          • bravocharlie Re: Niech zapłacą Bernardyni 19.03.07, 00:04
            Coś mi się zdaje że to kolejny przykład tak popularnej ostatnio urban legend.
            Komu by mieli zasłonić?
        • Gość: Jan Nowak [...] IP: *.range81-157.btcentralplus.com 19.03.07, 14:15
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: czytelnik Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 09:34
      Zamiast pominika ja proponuje rozebrać klasztor. To jest najlepsze rozwiązanie
      architektoniczne, by z tego miejsa zniknął nikomu nie potrzebny klasztor. Dość
      tej klerykalizacji Polski.
    • Gość: ko^ Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 18.03.07, 12:42
      Jak zwykle kosciół psuje cos w panstwie a w tym wypadku w miescie rzeszow .
      Zostawcie wielka ci... w spokoju !! to jest symbol RZeszowa !!
    • Gość: aosijqwdfj0qi9f09q niechże wreszcie ten symbol zadupia zniknie! IP: *.116.227.206.strzyzow227.tnp.pl 18.03.07, 12:52
      Rzeszów na tym tylko zyska!!!!
    • Gość: wyborca Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.dnet.pl 18.03.07, 13:38
      to nie do pomyślenia !!!
      w czasie gdy wszystkie większe miasta próbują przebudowywać swoje centra aby
      zyskały nowoczesny i miejski charakter - u nas paru prawicowych durni najpierw
      oddaje za bezcen ziemię w centrum, za którą miasto teraz musi płacić za najem
      parkingu, to jeszcze miejscowemu proboszczowi wydaje się że jest wiejskim
      plebanem i próbuje realizować swoje wiejskie hobby.
      Gdzie są teraz władze miejskie?? Może by pan sie wreszcie wreszcie zajął tym pan
      Ferenc, albo rada miasta !!!
      • Gość: zzzz precz z pomnikiem IP: 84.38.160.* 18.03.07, 14:58
        hip hip hurra
        pomnik, z pomnikiem o pomniku przez pomnik do pomnika O pomniku!!!!
        • Gość: Stary Zgred Re: precz z pomnikiem IP: *.range81-157.btcentralplus.com 19.03.07, 14:18
          Precz z Tobą !!! Wio świnioki pasać czereśniaku :)))
    • Gość: bolek łapy precz! IP: *.161.unknown.vectranet.pl 18.03.07, 17:55
      Dlaczego rada miasta nie cofnie decyzji o oddaniu placu bernardynom??? Czy nie ma takiej mozliwości? Przeciez to jest złodziejstwo w biały dzień! Panie Prezydencie Ferenc! Zrób Pan coś z tym, nie wierze,żeby nie bylo mozliwości zablokowania wyburzenia pomnika.
      • Gość: Semper no logo Re: łapy precz! IP: *.nat.rsk.pl 18.03.07, 20:17
        Z tych samych powodów dla których Prezydent nie może odebrać wydanych w
        nadmiarze ... to fakt ... pozwoleń na przejazdy po naszej paniadze .... z
        powodów prawnych nie może Ferenc nic zrobić. A że pomnik nie jest wpisany jako
        zabytek bo wcześniej nikt z tych co się wychowywali w jego cieniu nie pomyślał o
        tym ... to nie ma szans na przetrwanie tego cacka :) zależnie od woli ks.
        proboszcza :)

Ksiądz proboszcz ma pełne prawo nucić sobie pod nosem spacerując w cieniu
        pomnika takie oto słowa "Mój jest ten kawałek podłogi .... nie mówcie mi więc co
        mam robić" :D
    • robszut Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 18.03.07, 18:24
      Klechy i tak zrobią co chcą!
      • Gość: Poznaniak Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 20:57
        to co się dzieje w Rzeszowie to istny cyrk. nie jedno miasto chciało by taki
        pomnik, przynajmniej czymś się wyróżnia od tych innych blaszano kamiennych
        bezdusznych pomników. A można go kupić??
        Ładna wieś, u mojej babki koło Śremia też by byli za wyburzeniem bo zawsze to
        można parę pyrków posadzić
    • Gość: podkarpacki Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 23:07
      Co to za symbol??? Pośmiewisko dla całej Polski!
      • bravocharlie Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 19.03.07, 00:07
        Albo za rzadko jeździsz albo ludzi nie słuchasz. Ot taka małość i kompleksy...
        • Gość: aa Re: Pomnik to pomnik i już IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 02:19
          albo nie jest stąd...
      • Gość: Staszek Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.range81-157.btcentralplus.com 19.03.07, 14:23
        Pośmiewisko to Ty jestes. Moze troche wiecej dystansu i poczucia humoru co?
        Wstyd to są dziesiątki brzydkich kosciołów, tandetnych kapliczek i pomników
        Najswietszego jana Pwała 2 i glodne dzieci w szkolach. To jet wstyd. Wielka
        Ci.. jest fajnym pomikiem który nas wyroznia w kraju ale ty tego nie rozumiesz.
        Przesiauj wiecej po kosciolach to ci zrobia do konca pranie mozgownicy. Precz
        mi z oczu chomoncie :)))
        • Gość: As Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 19.03.07, 15:06
          Wracaj na zmywak dupku
          • Gość: Wujek Gienek z USA Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.range86-145.btcentralplus.com 19.03.07, 18:28
            Heheheeh Twoja głupota jet bezdenna. Żałosny kmieciuchu, jak chcesz to ci
            załatwie robote na zmywaku nie ma problemu moze wtedy zarobisz jakies pieniadze
            i wydasz je na nauke parówko ;))))
            • Gość: As Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 19.03.07, 18:35
              Tak sie sklada ze mam wiecej niz ty na zmywaku i nie musze wyjezdzac :)
              • Gość: Wujek Tosiek RPA Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.ipt.aol.com 19.03.07, 19:44
                A kto ci nawbijał do tej pustej pały ze ja pracuję na zmywaku? Nawet zebys miał
                tyle kapuchy co Bill Gates to nic by to nie zmieniło. Nadal byłbys prostym
                cepem bez kumacji. Rzuć się w kupę :D Czesc
    • olias bernardynie 19.03.07, 07:33
      zniszczysz pomnik - stracisz Podkarpacie. Wybór należy do Ciebie.
      • Gość: Res Re: bernardynie IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 19.03.07, 11:06
        Albo jednego fanatyka pomnika z Nowej Sarzyny. Nie wypowiadaj się za Rzeszów
        człowieku!
        • aptyalismus Re: bernardynie 19.03.07, 12:30
          To Ty też sie nie wypowiadaj bo olias ma rację.
          Jeśli bernardyni faktycznie doprowadzą do wyburzenia Pomnika i posadzą na jego
          miejscu w _ścisłym_centrum_miasta_ parę drzewek z kwiatkami na swój prywatny
          użytek to codziennie w drodze do i z pracy będę się zatrzymywał, żeby rzucić
          zgniłym jajem w jakiegoś (tfu)braciszka spacerującego sobie w tym swoim
          prywatnym parku.
          Zniszczą nam symbol naszego miasta żeby sobie kwiatków nasadzić. Że niby to ich
          własność? A ja uważam, że to własność całego miasta, dziedzictwo, symbol, powód
          do dumy itd... Okaleczą nasze miasto. Okaleczą je okrutnie.
          No i mamy przecież taką piękną przepowiednie, że jak koniec świata będzie się
          zbliżał to Wielki Ch**(komin na załężu) wleci w Wielką Ci**. No i jak zabiorą
          nam Wielką to nie będziemy wiedzieli kiedy koniec świata będzie nadchodził :(

Poza tym czy plan zagospodarowania przestrzennego przewiduje zrobienie w tym
          miejscu prywatnego parku?

Do ludzi, którym pomnik sie tak nie podoba: nie macie za grosz poczucia humoru.
          Wieje od was zawiścią podobną do tej sianej przez radio maryja, lpr i pis. Wieje
          od was zaawansowaną dewocją.

A poza tym pomnik ten jest natchnieniem dla artystów nawet(pewnie większość z
          was już to zna):

"W Polsce południowej, po jej wschodniej stronie
          Tam gdzie Wisłok toczy swe brunatne tonie
          Niezbyt czyste, a w bukiet zapachów bogate
          Miasto stoi... sześćsetletnią mające już datę.

Łatwo je poznasz, bowiem w samym środku grodu
          Tam gdzie krzyżują się drogi z północy i wschodu
          A po ich czarnych wstęgach przez dzień cały wali
          Ryczący potok smrodu, benzyny i stali...

Pomnik stoi... Z kształtu wielce osobliwy
          Lecz mieszkańców miasta chór głosów zgodliwy
          Orzekł, że ten kształt obły co się w górę wspina
          Na metrów dwadzieścia, w środku jest szczelina

To nie kicz żaden, ani żadna lipa
          Lecz największa na świecie - betonowa ci**"
          • Gość: As Re: bernardynie IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 19.03.07, 15:05
            Jesteś debil i prostak, nie masz nic wspólnego z Rzeszowem. Postaw sobie cipę w
            swoim ogródku o ile go masz, Bernardyni na swoim terenie mogą robić co chcą i
            tobie nic do tego.
            • aptyalismus Re: bernardynie 19.03.07, 15:21
              Jak narazie to ty się zaprezentowałeś jako debil i prostak. Skąd w ogóle wziąłeś
              tą śmieszną tezę, że nie mam nic wspólnego z Rzeszowem prostaku? Na jakiej
              podstawie ją wysnułeś?
              To, ze jakieś oszołomy oddały za darmo czornym teren na którym stoi Pomnik nie
              czyni ich jeszcze właścicielami samego Pomnika bo to dziedzictwo całego Rzeszowa
              jest i wszystkich jego mieszkańców.

Eh, o ileż piękniejszy byłby internet bez takich chamów jak ty...
              • Gość: As Re: bernardynie IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 19.03.07, 15:28
                Wiekszosc Rzeszowian jest za wyburzeniem pomnika a jego zwolennicy to głównie
                przesiedleni mieszkancy z blokowisk. Także ty nie wypowiadaj się że ten
                betonowy syf to dziedzictwo moje i mojego miasta. Na szczęście jego los jest
                PRZESĄDZONY. Hahahaha :)
                • aptyalismus Re: bernardynie 19.03.07, 15:54
                  A na jakiej z kolei podstawie twierdzisz, że większość jest za wyburzeniem?
                  Twoja prywatna opinia, paru twoich znajomych i paru innych twojego pokroju z
                  tego forum nie jest większością Rzeszowian. Masz jakiekolwiek wiarygodne badania
                  opinii publicznej? Kolejną śmieszną i bzdurną tezę wysnułeś.
                  No i o przesiedleńcach z blokowisk też dowaliłeś zabawnie. Jeśli rodzice kogoś
                  sprowadzili się do Rzeszowa kiedyś tam i ktoś urodził się już w Rzeszowie to
                  jest dokładnie tak samo Rzeszowianinem z urodzenia jak cała reszta, w twoim
                  bzdurnym mniemaniu, rdzennych Rzeszowian. Tego typu niemądrymi wypowiedziami
                  obrażasz bardzo dużo ludzi i tylko się kompromitujesz wielki mieszczuchu.

A może sam się do miasta 5 lat temu przeprowadziłeś i jakieś kompleksy masz z
                  związku z tym dziwne? Bo jak narazie na to wygląda bo rozsądny człowiek nie
                  obraża innych bez powodu.
                  Owszem, Pomnik nie musi być twoim dziedzictwem ale jest dziedzictwem Rzeszowa
                  czy ci się to podoba czy nie.

(Aha, jeśli o mnie chodzi to moja rodzina wywodzi się z Baldachówki, przed wojną
                  moi przodkowie tam mieszkali więc mi przypadkiem nie próbuj imputować, że jakimś
                  przesiedleńcem jestem.)
                  • Gość: As Re: bernardynie IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 19.03.07, 15:58
                    www.gcnowiny.pl polecam sondaż
                    • aptyalismus Re: bernardynie 19.03.07, 16:06
                      ,,wiarygodne'' napisałem.
                      Nie nazywaj sondażu na jednej stronie wiarygodnymi badaniami bo znowu się
                      kompromitujesz.
    • Gość: kuba Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.chello.pl 19.03.07, 11:08
      a skąd bracia wezmą tyle pieniedzy narozealenie tego pomnika a racja udzielają
      slubow ,mszao pogrzebowa podniosą stawki teraz co łaska 500 złotych tak
      trzymac
    • katolik_prawdziwy Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 19.03.07, 21:25
      asasssss
    • Gość: Bols Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.dnet.pl 20.03.07, 22:24
      nieeeee, hotel rzeszow jeszcze jakos przezyje ale tylko nie pomnik!! nie dosc ze
      jest fajny, nie dosc ze od lat wlasnie pod nim sie umawiam ze znajomymi to na
      dodtaek jest to chyba jedyna rzecz w rzeszowie ktora jest slawna i ktora sie
      mozna pochwalic... zostawcie go! :(
      • Gość: ja nie wiem... IP: 84.38.160.* 22.03.07, 17:33
        co o tym mysleć :(
    • Gość: Marta Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 15:08
      NIE.Szkoda, bo to dobra rzeźba i dobra realizacja pomnikowa.Czego Nike z
      Warszawy nie zniknie.A co czyżby ludzie nie walczyli i za darmo many demokrację?
      Przecież to po wielkich nieszczęściach i walkach....ten powiew historii warto
      zachować dla pamięci i ku przestrodze. Jego monunentalność dobrze oddaje tamte
      czasy, nic dziwnego,że "straszy" ale taka Polska wtedy była i kościoły były
      pełne wiernych.NIe powinno sie marnować takiego monumentu, teraz nie stać nas na
      nic lepszego niż blaszaki z wózkami na zakupy.
    • Gość: ada Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.08, 11:35
      siedleczka.myminicity.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka