Gość: Hapik IP: *.icm.edu.pl 25.04.07, 10:20 MNIE ABW sie nie czepia moze dlatego ze jestem uczciwy....? To wielki skarb mieć czyste sumienie. Niestety wielu z nas nie wie co to takiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kogut Re: śmierć blidy-asze zdanie IP: *.icm.edu.pl 25.04.07, 10:28 Nic nie dzieje sie bez przyczyny ? Dlaczegóz ona mialaby zostać inacze traktowana ?? Co było nieprawidłowe ?? powód ->rodzi skutek Abw miało jakieś podstawy!!!Tylko ,teraz wszytsko odwraca się do góry nogami i to ABW BĘDZIE WINNE...... bo przesłuchania nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: śmierć blidy-asze zdanie IP: 213.199.192.* 29.04.07, 13:58 moim skromnym zdaniem kobieta ta miała kontakty zarowno zlewje strony jak i z praawej!!!!!!!!!!! dla solidaruchów była nie wygodna to ja kaczory kazały odpalic i sfabrykowac ze niby sie sama postrzeliła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: śmierć blidy-asze zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 11:57 Nie kompromituj się. Prawa strona właśnie się bierze za porządki z tym lewackim bagnem, które okradło Polskę na ciężkie miliardy złotych podczas rządów SLD. Blida była winna, wiedziała ile ukradła i świadomość konsekwencji za swoje czyny wzięła górę. Ot co, po prostu. Nie rozumiem nad czym się tutaj więcej zastanawiać. Szkoda marnować czasu, trzeba się brać za kolejnych przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jopek Re: śmierć blidy-asze zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 10:45 nie chciała dowieść swojej " niewinnośći?"strach ? ,więzienie ?Bo chyba niewinny niczego się nie boi.A mało tego jak wyjdzie faktycznie niewinny może oskarżyć odpowiednie organy.A to rozwiązanie które wybrała jest szybkie i bez odpowiedizalności za swoje czyny.Ale może czas pokaże , czego się bała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tebe Re: śmierć blidy-asze zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 11:24 a mnie zastanawia inny fakt - strzału/ów w piersi.. może się bała strzału w głowę, ale kobiety bywają odważne w takich sprawach.. ile było tych strzałów? ktoś na innym forum napisał, że wkrótce się jeszcze okaże że sobie strzeliła kilka razy w piersi z odległości 2 metrów.. niech mąż przyzna gdzie trzymali broń - w łazience? - a jak nie to jak mogła kobieta niepostrzeżenie wyciągnąć broń i pójść z nią do łazienki? co robili ludzie z ABW w tym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tebe wp - podaje inne uchybienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 11:39 "Rzepliński: ABW powinna zażądać od Blidy wydania broni Funkcjonariusze Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego powinni byli zażądać wydania broni od Barbary Blidy na początku przeszukania w jej domu; jeśli nie wiedzieli, że ma ona legalnie broń, to znaczy, że nie byli właściwie przygotowani do swych czynności - uważa obrońca praw człowieka, prawnik prof. Andrzej Rzepliński. Zwrócił uwagę, że informacje o zezwoleniu dla danej osoby na posiadanie broni znajdują się w odpowiednich rejestrach policji, do których ABW ma dostęp. Funkcjonariusze musieli wiedzieć o tym, że ma ona legalnie broń, jeśli działali zgodnie z procedurami - dodał prawnik. Podkreślił, że jeśli o tym nie wiedzieli, to znaczy, że odpowiednie procedury nie zostały dochowane, a oni sami nie byli przygotowani do czynności. Nie przeszukiwali przecież mieszkania osoby, o której nic nie wiedzieli - powiedział Rzepliński. Rzepliński zwrócił uwagę, że w przeszukaniu mieszkania osoby podejrzanej powinna brać udział osoba postronna - świadek, tak by "funkcjonariuszy nie narażać na pokusę podrzucenia czegoś lub też zwędzenia czegoś dla korzyści osobistej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: śmierć blidy-asze zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 12:00 A nie pomyślałeś o tym, że strzał w piersi był jedynym rozwiązaniem? Funkcjonariuszka ABW obserwowała ją kątem oka i gdyby tylko zauważyła, że dłoń Blidy unosi się z bronią ku górze to by natychmiast zareagowała. Nie doszukuj się na siłę irracjonalnych wytłumaczeń tak oczywistej sprawy jak samobójstwo w obawie przed konsekwencjami. Nakradła miliony, sama jest sobie winna. Jak i reszta lewactwa, za które wreszcie się ktoś wziął. Odpowiedz Link Zgłoś
macpherson Zdanie moje i nie tylko. 25.04.07, 13:05 Podłe te myśli, które tu piszecie. Podłe i małe. Zapewne co niedzielę widac was w pierwszym szeregu przy balaskach, szanujecie pamiec zmarłych i głosicie wokół, jak to kierujecie się katolickim miłosierdziem. ABW czepia się tylko tych, którzy zagrażają obecnej władzy. Tych, którzy nie myślą tak jak ona, którzy sa jej politycznymi przeciwnikami, którzy nie podzielają jej widzenia świata, którzy nie kierują się niskimi emocjami i na nich nie żerują, którzy szanują podstawowe prawa i wolnosci obywatelskie i sprzeciwiają się ich łamaniu przez tę władzę. Którzy w końcu mieli nieszczęście pracować dla kraju przed nadejściem obecnej brunatnej ekipy, a którzy mogą być dobrym materiałem na spektakularne aresztowanie pod byle pretekstem i zabłyśnięcie paru czołwych ministrów w mediach przy poklasku im podobnych małych ludzi. Mam czyste sumienie, jestem uczciwy, ale darzę PIS niewysłowioną niechęcią i głośno sprzeciwiam się ich faszyzacji życia publicznego w Polsce. Może i po mnie kiedyś też przyjdą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Zdanie moje i nie tylko. IP: 213.199.192.* 01.05.07, 14:51 Świete słowa kolegów wyżej denerwuja mnei wypowiedzi ludzi z prawej strony na tm forum widac ze sa strasnzie ograniczeni kto nakrał to nakradł nie nawidz eobłudy pisu i jescze raz smiało stwierdzma ze kaczyńscyją zabili!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Re: śmierć blidy-asze zdanie 25.04.07, 13:36 Pozwolę sobie strawestować smutny dowcip o Majakowskim. Pani B podobno chciał popełnić samobójstwo już wczoraj, ale jej w domu nie zastali... Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: śmierć blidy-asze zdanie 25.04.07, 15:15 uważaj bo twoje też może okazać się nieczyste... prościej niż myślisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miała powody Re: śmierć blidy-asze zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 15:56 SKoro sie zabiła miała powody . słysze ze politycy SLD Maja pretensje ze ABW wkroczyła rano o 6 domu itd. to co moze mieli zadzwonic ze przyjada o 13 - i zapytac czy moga ??? i ze bedzie przeszukanie ? smieszne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: śmierć blidy-asze zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 16:21 W taki prosty sposób można też wytłumaczyć mordercę - zabił bo miał powody. Nikt tak na prawdę nie jest w stanie wytłumaczyć tego co się stało i nikt tego nie wytłumaczy. A co do ABW, to plączą się w zeznaniach.. nic nie jest teraz jasne.. nawet to czy w łazience była funkcjonariuszka, czy nie było.. Smutnym pozostaje fakt śmierci kobiety, niezależnie od jej przekonań i błędów życiowych - jeżeli takie popełniła, bo dotychczas to są tylko spekulacje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: śmierć blidy-asze zdanie IP: *.icm.edu.pl 25.04.07, 21:42 ciekawe ze to juz 3 'samobojstwo' przy zatrzymaniu w ostatnim czasie Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: śmierć blidy-asze zdanie 26.04.07, 03:38 a inne scierwa rechocza... Co ma wisiec,nie utonie.Spokojnie :Kwasy,Lesie,Czesie i tp moga korzystac z wod morz i oceanow...nie utona.Musza zawisnac,albo zdecydowac sie na targniecie jak Blida. Galaretki raczej nie sa zdolne do HONOROWYCH decyzji.Wszak maja wzorzec w Czesiu-honornym inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Albo rybka albo 26.04.07, 07:35 Jeżeli nie jest to kolejny blamaż służb naszych, za który ktoś powinien zdrowo beknąć (i nie mam tu na myśli zwykłych funkcjonariuszy) to jest to błyskotliwy sukces. Oto bowiem w wyniku profesjonalnie i brawurowo zaplanowanej i przeprowadzonej akcji żaden ale to żaden z funkcjonariuszy nie poniósł śmierci, ni też żadnego uszczerbku na zdrowiu ba! nawet uniformów sobie nie upaskudzili. Ciekawi mnie cóż to za profesjonalista dowodził tą akcją i któż go tak pięknie wyszkolił? Najniższe ukłony! Zniesmaczony M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Następnym razem przy aresztowaniu kolejnego IP: *.devs.futuro.pl 26.04.07, 07:52 członka bandy SLD, należy go skuć. Skoro u nich nawet baby mają gnaty to dopiero niezły arsenał muszą mieć gangsterzy typu Miller, Kalisz czy Olejniczak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOPER Re: śmierć blidy-asze zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 10:57 Szkoda mi pracowników ABW ... BO TERAZ WSZYTSKO TU śmierdzi-i okaże się ,że może oni są "winni"!! Co za prawo!To była normalna kontrola nienormalnego stanu rzeczy.Były podejrzenia i tyle i w każdym uzasadnionym przypadku kontrola może być....ale cóż ... może faktycznie miała się czego bać ...czyżby wizji długich lat w więzieniu ??To jest nasze prawo ... większe prawa ma przestępca...mówię tu np.złodziej włamuje się do domu właściciela i np właściciel oddaje strzał- ginie złodziej ... i kto jest winny ? właściciel bo powinien dać się okraść i nie powinien się bornić. Tu tak samo wina ABW .... Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Hm... 26.04.07, 12:00 Zadanie: Z punktu A do punktu B dostarczyć stateczną (bez urazy) panią w celu uzyskania ważnych niezmiernie informacji. Prostszego zadania trudno nawet ze świecą znaleźć. Efekty osiągnięte przez fachowców wszyscy znamy. Waść Panie Koper sugerujesz, że winę ponosi bandytka Blida? Interesujące… Najniższe ukłony! Zaintrygowany M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Hm...pozwole się wtrącić IP: 84.38.160.* 29.04.07, 14:29 ale czy posłanka została zabita, zmuszona do zabicia się czy jednak ze strachu popełniła samobójstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
macpherson Re: Hm...pozwole się wtrącić 30.04.07, 00:07 Owszem, ze strachu. Ale nie ze strachu przed sankcją w postaci kary po uczciwym procesie karnym, tylko ze strachu przed poniżającym wydawaniem wyroków w mediach usłużnych władzy i żerujących na prymitywnych emocjach ich odbiorców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raar Re: Hm...pozwole się wtrącić IP: *.lanet.net.pl 30.04.07, 12:52 Media usłużne władzy ? A które to drogi "czytelniku" czy "widzu" ? Odpowiedz Link Zgłoś
macpherson Re: Hm...pozwole się wtrącić 30.04.07, 14:30 Dla uważnego czytelnika i widza to nie problem je odróżnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Hm...pozwole się wtrącić IP: *.centertel.pl 30.04.07, 22:14 Pani Barbara Blida to ofiara transformacji ustrojowej.Gdy panowały hasła w 1989r "wszyscy mamy jednakowe żołądki" ktoś musiał ten kapitalizm wprowadzić w życie. Czyli podzielić wśród niewielu ten majątek narodowy.Piąty garnitur "Solidarności" który w tamtych czasach siedział za plecami, nie miał pomysłu,patrzył na innych, po 17-stu latach zbija kapitał polityczny na prawie i sprawiedliwości /sprytne/. Szanując prezydenta , premiera mamy pełną świadomość że zaczynamy od początku. Pozostaje tylko życzyć powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raar Re: macpheson Hm...pozwole się wtrącić IP: *.lanet.net.pl 30.04.07, 23:45 Tak uważny jesteś, iż nie zauważyłeś że GW czy TVN ( o ZET czy RMF nie wspominając)walą w rządzących nie przebierając w środkach. Te , które wymieniłem to ponad 50% rynku mediów. Lamenty nad samobójstwem Blidy ( wina Wassermana !!!???)to szczyt debilizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: macpheson Hm...pozwole się wtrącić IP: *.leed.cable.ntl.com 01.05.07, 07:29 (ja myślę ze blida popełniła samobójstwo bo porostu nie miala orgazmu ...) to jakaś paranoja ze probuje sie z niej zrobić ofiarę, ze niby bala sie nagłośniania sprawy w mediach. naturalne jest ze osoba publiczna ponosi koszty swej działalnosci w przypadku podejrzeń i przed sadem udowadnia swa niewinność. (skąd wiedziała ze to poważna sprawa skąd wiedziała o śledztwie wobec niej? czyżby była winna?) dla mnie blida miała ciężkie przestępstwa na sumieniu podobnie jak cały poprzedni układ KOMUCHOW który pewnie odetchnął z ulga. chyba "lud" daje sie wmanewrować w medialna nagonkę z ich strony. i te "tlumy ludu" na jej pogrzebie które zapewne okradała z kolesiami... KOLEJNY IDIOTYZM TO ŻADANIE "WIELOMILIONOWEGO" ODSZKODOWANIA PRZEZ MĘŻA PANI BLIDY!!!! TYLKO DLATEGO ZE JEGO ZONA ZAMIESZANA W PODEJRZANE INTERESY POPEŁNIA SAMOBÓJSTWO!!!! JESZCZE MAMY DOPŁACAĆ DO TEGO INTERESU????? policja nie ponosi odpowiedzialności za odbieranie sobie życia przez zdesperowanych przestępców. szkoda ze sie zabiła może wyszło by na jaw wiele ciekawych wątków! kiedyś w europie panował zwyczaj ze jak osoba z towarzystwa popełni hanbiace przestępstwo to zostawia sie ja na pare chwili z nabitym pistoletem Odpowiedz Link Zgłoś
macpherson Re: macpheson Hm...pozwole się wtrącić 01.05.07, 11:14 Niesamowite, ile w was siedzi jadu i nienawiści. Chcecie niewspółmiernie do czynu represyjnych i nękających metod ścigania i odbieracie ludziom prawo do godności i dobrego imienia za to, że byli w rządzie lub mają poglądy lewicowe albo byli "po drugiej stronie barykady"? Przykro czytać takie rzeczy ani nie warto z nimi polemizować, bo nie ma z czym. A zastanówcie się - może się kiedyś okazać, że jakaś władza właśnie z takimi poglądami walczyć będzie aparatem ścigania i to wy znajdziecie się na miejscu zmarłej polityk. Was jest garstka a ludzie kiedyś będą was za to wszystko, co dzieje się teraz, bardzo nienawidzieć. Czy ktoś was wtedy obroni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: macpheson Hm...pozwole się wtrącić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 11:27 Do mnie ABW i do wielu nie zglądnie...byc może dlatego ,że jesteśmy uczciwi.... i zabijać się napewno bez powodu nie bedziemy -bo nic na sumieniu nie mamy..a jak ktoś jest niewinny niech tego dowiedzie a nie ucieka przed odpowiedzialnością.....ale generlanie NIC NIE DZIEJE SIE BEZ PRZYCZYNY( WKROCZENIE ABW)Za swoje czyny trzeba odpowiadać i rolziczyć sie z krajem.Samo wkroczenie ABW to niepowód ,żeby się zabijac...szkoda ,że teraz tyle osób niewinnych musi cierpieć przez samobójce...a te osoby wykonywały tylko swoją służbę-POLECENIE,a kto planuje się zabić to zawsze znajdzie okazje pomimo pilnowania....wspólczucia dla ABW... Widać w kraju nieda się przeprowadzać normalnych akcji , bo później obraca się to przeciw sprawiedliwym i wychodzi na to ,że to ci są winni... i teraz świetnie odwrócona jest uwaga przez najbliższe kilka miesięcy od wielkiej afery i wielkich strat Polski , Państwa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Hm...pozwole się wtrącić IP: *.leed.cable.ntl.com 01.05.07, 07:41 nie no nie mogę, biedna mała dziewczynka powiesiła sie w lesie bo bala sie ze dostanie klapsa. tak to my jesteśmy winni ze pani poseł sie zastrzeliła. powinniśmy przeprosić jej męża i wszystkich przestępców, wypuśćmy ich z wiezienia bo jeszcze popelina zbiorowe samobojstwo. OD DZIŚ PRZESTAŃMY PIĘTNOWAĆ ZŁO BO MOŻE KTOS NIE WYTRZYMA PRESJI I POPEŁNI SAMOBÓJSTWO. CZY TO WARTOŚCI EUROPEJSKIE? NIE TO WZORCE MOSKWY I BRUKSELI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bukmacher Re: śmierć blidy-asze zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 11:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=61645487 dobre i trafne przemyślenie -> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iva Re: śmierć blidy-asze zdanie IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 11:45 Proszę mnie nie wmawiać,że wjeście do domu policjanta wymaga samobójstwa ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vendeta Re: śmierć blidy-nasze zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 11:55 Wiedziała blida jakie są warunki w polskich więzeniach. Zastrzeliła się robiąc bagno niewinnym ludziom,którzy teraz sa oskarżani,ze nie potraktowali blidy jak chorej psychicznie i nie zaobrączkowali jej zaraz po wejściu do jej domu.... i jeszcze mąz tupet ...zarobić na trupie....Skandal , mozliwy tylko u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: śmierć blidy-Wasze zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 09:00 Nie chciała siedzieć to leży.... Odpowiedz Link Zgłoś