Dodaj do ulubionych

Bez gwiazd, a jednak z sukcesami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 22:29
W pełni się zgadzam za wyjątkiem oceny środkowych. Szczygieł dostał szansę na
grę dopiero gdy kryzys dopadł Kaczmarka i wg mnie zagrał rewelacyjnie. Jak
można grać dobrze gdy się nie gra wogóle. Więc reasumując Kaczmarek grał w
kratkę a Szczygieł grał bardzo poprawnie. Przypomnijmy że atak środkowego
zależy głównie od rozegrania i nie wypominajmy mu ostatnich piłek z Cz-wą bo
to tak naprawdę nie jego wina.
Obserwuj wątek
    • Gość: wodzu Re: Bez gwiazd, a jednak z sukcesami IP: 194.126.210.* 17.05.07, 11:26
      Zgadzam się z przedmówcą, Sławek S. zagrał bardzo dobrze w chwilach kiedy
      Kaczmarek był w gorszej formie. Życzył bym sobie mimo wszystko aby środkowi
      podpisali kontrakty z Resovią gdyż są wg mnie już najlepszymi środkowymi w PLS.
      I oczywiście że obwiniać Szczygła za 5 go seta czy nawet dwie ostatnie piłki w
      Częstochową to chore i niesprawiedliwe. Kto nie gra, nie próbuje ten nie
      zwycięża, choć porażki w takich sytuacjach są też wliczone. Zawodowa liga
      polega na tym że jak kontrakt się kończy to się odchodzi, zmienia kluby i nic
      więcej w tym temacie. Mam nadzieję że to ASSECO naprawdę chce stworzyć mocną
      drużynę i zmiany personalne na najbliższe sezony będą tego przykładem. Mimo
      wszystko źle się stało że o zmianach personalnych zrobiło się głośno nie teraz
      po ostatniej piłce a w środku sezonu. Przecież właśnie tego efektem było
      odejście Tomka Kamudy, który bądźmy sprawiedliwi był mocnym wzmocnieniem ataku
      kiedy JUZKOWI nie szło. Szkoda. Dodał bym jeszcze że Tomasz Józefacki trochę za
      surowo został oceniony gdyż niestety robotem nie jest natomiast mimo wszystko
      zajął bardzo wysokie miejsca w rankingach i statystykach PLS, był bardzo mocnym
      punktem w zespole i bardzo charyzmatycznym pozytywnym bohaterem na boisku, -
      BRAWO TOMEK. I jeszcze słowo o P. Łuce którego talentu jestem fanem. Szanujmy
      go bo tak walecznych ludzi na parkiecie nie ma. Piotr WODZU zawsze z Tobą.

• Gość: repre$ Trafiłeś wodzu! IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 19.05.07, 12:29
        Zestaw środkowych okazał się chyba najlepszy w PLS. Józefacki grał dobry sezon,
        ale brak Kamudy osłabił zespół. Przecież Józek nie jest automatem a zmiennika
        zabrakło (po kontuzji Eithuna powstała ogromna dziura).
        Trochę dziwi mnie zapowiedź rezygnacji z Eithuna. Chłopak grał coraz lepiej i
        właściwie wyrastał na lidera zespołu, a jego ataki z II linii - kapitalne.
        Słabszy (nie słaby tylko słabszy) sezon miał Kubica.
        Pomijając playoff, sezon byłby rewelacyjny, gdyby nie porażki z Jadarem i
        Delektą u siebie oraz z Politechniką na wyjeździe.
        Mentalne rozwalenie zespołu na koniec rundy zasadniczej (oj Jasiu,
        Jasiu...) "zaowocowało" kompletną bryndzą w walkach z Częstochową. Szkoda, bo
        ten przeciwnik był w zasięgu Resovii.
        Mimo wszystko mieliśmy jednak mocny zespół. Pokonanie Mosto, którego forma szła
        w górę (a przecież już I mecz w Rzeszowie był bardzo ciężki), przekonuje mnie
        do dalszej pracy Jaśka Sucha. Oby tylko czegoś nauczył się na własnych błędach.
        Podsumowując: jestem niemal na każdym meczu Resovii (tylko playoff z Warszawą
        musiałem odpuścić z uwagi na pracę) i wiem, że warto kochać rzeszowską
        siatkówkę. W żadnym sezonie się nie zawiodłem, choć kilku porażek żal. Ale
        przecież to jest sport.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka