Dodaj do ulubionych

TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!!

IP: 213.76.164.* 01.12.01, 10:47
Opinia że to dobry sklep jest chora bo trzeba być kretynem aby 10 minut szukać
żeberek, a tak robiła jedna z ekspedientek tesco.
Bankomat oczywiście nie działa a przy kasach jakaś kretynka nie wie jak działa
czytnik kart kredytowtch. I oczywiście setki idiotów którzy przyjechali ze wsi
oddalonych po 50 kilometrów od rzeszowa. No i "rdzenni" mieszkańcy miasta dla
których taki sklep to dobra okazja na spacer i utrudnianie zakupów normalnym
ludzią(jest ich niewielu). Masa dzieci i bachorów które uciekły ze szkół że aby
coś ukraść. I lokalizacja to miasto przed świętami będzie nie przejezdne, a
zwłaszcza okolice tesco i leClerka. Co za idiota buduje 2 duże sklepy obok
siebie.O tesco można powiedzieć że to nic nie warty sklep który nie dorówna
LeClerkowi.
Ale plebs będzie tam jeździł bo chleb jest tańszy o 2 grosze a cukier o 50. Nie
jestem przedstawicielem konkurencji tylko to moje odczucia po zakupach w tym
sklepie(pierwszych i zarazem ostatnich).
Obserwuj wątek
    • Gość: pierre Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.76.164.* 01.12.01, 12:02
      Mój drogi Reformacie - w stu procentach się z Tobą zgadzam. Tesco wybudowało
      się szybko i gdyby ludzie w tym mieście i okolicach mieli choć trochę godności
      równie szybko by upadło.
      Czym się tak ekscytujecie? Sklep jak sklep. Obsługa do dupy (nigdy ich nie ma
      jak są potrzebni i nigdy nic nie wiedzą jak się ich spytać), zafałszowana cena
      połowy towarów (jak w każdym markecie), dziesiątki kas (których większość
      prędzej czy poźniej będzie nieczynna a ludzie z bułką w koszyku będą stali pół
      godziny) i wielki parking na którym linie wyznaczające miejsca do parkowania są
      wyrysowane tak ciasno, żeby chyba właściciele warsztatów mieli co robić.
      Poza tym Tesco jest brzydkie. Taki głupi prostokąt w środku miasta. Mało tam
      szaf na Nowym Mieście? Teraz przybył jeszcze jeden klocek.
      I jeszcze te zkretyniałe władze miasta pozwoliły na budowę tam dodatkowych
      świateł. Teraz wróżę, że ulica Powstańców stanie się największym koszmarem
      kierowców tego miasta.
      Po jasną cholere budować było ten hipermarket w tamtym miejscu. No chyba że po
      to by pielgrzymki z bagietkami miały bliżej do domu.
      I tak do Tesco prawie każdy jeźdił bedzie autem, to nie mozna było wybrć
      szczęśliwszej lokalizacji?
      Jeszcze ludzie się wkurzą i zamiast jechać do tesco, albo do Leclerca i stać
      pół dnia w korku, pojdą do sklepiku na osiedlu.

• Gość: des Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 14:00
        Niejaki pierre snuł parę miesięcy temu czarne wizje na temat Tesco. Jak zwykle
        to bywa, nie sprawdziły się. Jedna tego typu osobu łatwo się nie poddają i
        zapewne niedługo przecztamy następna cześć fantastyki naukowej tego chłopaczka.

Zafałszowane ceny? Jakoś nie stwierdziłem. Większośc kas nieczynna? W ciągu
        dnia z reguły prawie wszystkie pracują, późniejszym wieczorem czynna jest
        zwykle połowa kas; stoi się najwyżej 10 minut. Brzydkie Tesco w środku miasta?
        Od kiedy to Nowe Miasto jest środkiem Rzeszowa? Może Tesco powinno być okrągłe
        lub trójkątne? Ciasbne miejsca do parkowania? No cóż, żukiem lub traktorem
        faktycznie cieżko się parkuje wszędzie, nie tylko pod hipermarketami. Korki na
        Powstańców? Nie zauważyłem, jeżdżę tamtędy codziennie; trzeba najwyżej
        zatrzymać się na chwilę na światłach, ale może to i dobrze skoro większośc
        kierowców-rajdowców traktuje tę ulicę jak autostradę rozpędzając się do setki.

Pierre, skomentuj swoje proroctwa.
        • Gość: PIERRE Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 25.02.02, 22:48

Gość portalu: des napisał(a):

> Niejaki pierre snuł parę miesięcy temu czarne wizje na temat Tesco. Jak zwykle
          > to bywa, nie sprawdziły się. Jedna tego typu osobu łatwo się nie poddają i
          > zapewne niedługo przecztamy następna cześć fantastyki naukowej tego chłopaczka.
          >
          > Zafałszowane ceny? Jakoś nie stwierdziłem. Większośc kas nieczynna? W ciągu
          > dnia z reguły prawie wszystkie pracują, późniejszym wieczorem czynna jest
          > zwykle połowa kas; stoi się najwyżej 10 minut. Brzydkie Tesco w środku miasta?
          > Od kiedy to Nowe Miasto jest środkiem Rzeszowa? Może Tesco powinno być okrągłe
          > lub trójkątne? Ciasbne miejsca do parkowania? No cóż, żukiem lub traktorem
          > faktycznie cieżko się parkuje wszędzie, nie tylko pod hipermarketami. Korki na
          > Powstańców? Nie zauważyłem, jeżdżę tamtędy codziennie; trzeba najwyżej
          > zatrzymać się na chwilę na światłach, ale może to i dobrze skoro większośc
          > kierowców-rajdowców traktuje tę ulicę jak autostradę rozpędzając się do setki.
          >
          > Pierre, skomentuj swoje proroctwa.

Służę uprzejmie!
          Ceny zafałszowane? Tak - jak najbardziej. Artykuły które są niby cenowymi
          okazjami (kasety video) a nie ma ich w pamięci komputerów Tesco i przy kasie jest
          wielkie zaskoczenie. I jeszcze - ten sam towar stoi na jednaj półce obwieszony
          krzykliwymi plakatami OKAZJA!!! TNIEMY CENY DLA CIEBIE!!! podczas gdy biorąc tą
          samą (w 100% indentyczną rzecz) z innej półki odległej o 4 metry zapłacimy dużo
          drożej. O tym jak Tesco rżnie swoich klientów na artykułach biurowych (flamastry,
          długopisy, papier listowy) nie wspomnę - słowem - tam, gdzie trudno sprawdzić
          nazwę towaru (papier listowy i jego nazwa typu PALIS XX40GB40*30*10) na pewno
          przy kasie jej wysokość będzie dla nas zaskoczeniem.
          Nie mówię, że to typowe praktyki wrednego personelu - to praktyki głupiego
          personelu (z wyjątkiem triku z półkami).
          Kolejki. Jeśli 10 minut to w takim mikrohipermarkecie mało, to wezwijce dla DESa
          pogotowie, bo chyba coś mu na mózg padło.
          Wygląd TESCO. Sam kwadratowy budynek jest paskudny oczywiście. Jakby przewrócił
          się na bok jeden z okolicznych wieżowców, to ludzie chybaby nie wiedzieli do
          którego budynku iść po zakupy. O tym jak zagospodarowano teren wokół marketu
          chyba nie trzeba mówić - zwłaszcza z tyłu niego straszy rozjeżdżone błoto, jakieś
          koślawe płoty jak w Oświęcimiu wąska uliczka i wydeptane w polu ścieżki - koszmar.
          A gdyby tak Tesco postawiło butynek okrągły, kulisty, czy nawet w kształcie
          dwudziestościanu, to myślę, że miasto i jego mieszkańcy na pewno byliby bardziej
          zadowoleni niż z zaserwowanego nam klocu ustawionego na wielkiej błotno-betonowej
          płycie.
          Ciasne miejsca parkingowe - ja nie jeżdżę maluchem (jak pewno DES, który
          twierdzi, że miejsca są OK), tylko normalnym samochodem o długości nieco ponad
          czterech metrów, a egzamin na prawo jazdy zdałem za pierwszym razem (wypadku
          dotoąd nie miałem, ani nawet stłuczki, czy otarcia na parkingu) i chyba mogę
          odpowiedzialnie stwierdzić, że miejsca SĄ ZA MAŁE !!!
          Korki i ulica Powstanców. No cóż - korki są rzeczywiście małe, ale co z tego
          skoro za to są okropnie wkurzające, własnie dlatego, że małe a traci się w nich i
          po 10 minut. W dodatku na pobliskich światłach gdzie pieszo spokojnie mozna było
          przechodzić przed ich instalacją, teraz standardowo po pasach walą tabuny ludzi
          na czerwonym.
          I co DES?
          Jeszcze jakieś wątpliwości, że lokalizacja TESCO, samo TeSCO i władze miasta to
          są siebie warci (czyli w ogóle niewiele)?
        • Gość: PIERRE TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO - WIELKI POWRÓT WĄTKU IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 25.02.02, 22:51

> Niejaki pierre snuł parę miesięcy temu czarne wizje na temat Tesco. Jak zwykle
          > to bywa, nie sprawdziły się. Jedna tego typu osobu łatwo się nie poddają i
          > zapewne niedługo przecztamy następna cześć fantastyki naukowej tego chłopaczka.
          >
          > Zafałszowane ceny? Jakoś nie stwierdziłem. Większośc kas nieczynna? W ciągu
          > dnia z reguły prawie wszystkie pracują, późniejszym wieczorem czynna jest
          > zwykle połowa kas; stoi się najwyżej 10 minut. Brzydkie Tesco w środku miasta?
          > Od kiedy to Nowe Miasto jest środkiem Rzeszowa? Może Tesco powinno być okrągłe
          > lub trójkątne? Ciasbne miejsca do parkowania? No cóż, żukiem lub traktorem
          > faktycznie cieżko się parkuje wszędzie, nie tylko pod hipermarketami. Korki na
          > Powstańców? Nie zauważyłem, jeżdżę tamtędy codziennie; trzeba najwyżej
          > zatrzymać się na chwilę na światłach, ale może to i dobrze skoro większośc
          > kierowców-rajdowców traktuje tę ulicę jak autostradę rozpędzając się do setki.
          >
          > Pierre, skomentuj swoje proroctwa.

Służę uprzejmie!
          Ceny zafałszowane? Tak - jak najbardziej. Artykuły które są niby cenowymi
          okazjami (kasety video) a nie ma ich w pamięci komputerów Tesco i przy kasie jest
          wielkie zaskoczenie. I jeszcze - ten sam towar stoi na jednaj półce obwieszony
          krzykliwymi plakatami OKAZJA!!! TNIEMY CENY DLA CIEBIE!!! podczas gdy biorąc tą
          samą (w 100% indentyczną rzecz) z innej półki odległej o 4 metry zapłacimy dużo
          drożej. O tym jak Tesco rżnie swoich klientów na artykułach biurowych (flamastry,
          długopisy, papier listowy) nie wspomnę - słowem - tam, gdzie trudno sprawdzić
          nazwę towaru (papier listowy i jego nazwa typu PALIS XX40GB40*30*10) na pewno
          przy kasie jej wysokość będzie dla nas zaskoczeniem.
          Nie mówię, że to typowe praktyki wrednego personelu - to praktyki głupiego
          personelu (z wyjątkiem triku z półkami).
          Kolejki. Jeśli 10 minut to w takim mikrohipermarkecie mało, to wezwijce dla DESa
          pogotowie, bo chyba coś mu na mózg padło.
          Wygląd TESCO. Sam kwadratowy budynek jest paskudny oczywiście. Jakby przewrócił
          się na bok jeden z okolicznych wieżowców, to ludzie chybaby nie wiedzieli do
          którego budynku iść po zakupy. O tym jak zagospodarowano teren wokół marketu
          chyba nie trzeba mówić - zwłaszcza z tyłu niego straszy rozjeżdżone błoto, jakieś
          koślawe płoty jak w Oświęcimiu wąska uliczka i wydeptane w polu ścieżki - koszmar.
          A gdyby tak Tesco postawiło butynek okrągły, kulisty, czy nawet w kształcie
          dwudziestościanu, to myślę, że miasto i jego mieszkańcy na pewno byliby bardziej
          zadowoleni niż z zaserwowanego nam klocu ustawionego na wielkiej błotno-betonowej
          płycie.
          Ciasne miejsca parkingowe - ja nie jeżdżę maluchem (jak pewno DES, który
          twierdzi, że miejsca są OK), tylko normalnym samochodem o długości nieco ponad
          czterech metrów, a egzamin na prawo jazdy zdałem za pierwszym razem (wypadku
          dotoąd nie miałem, ani nawet stłuczki, czy otarcia na parkingu) i chyba mogę
          odpowiedzialnie stwierdzić, że miejsca SĄ ZA MAŁE !!!
          Korki i ulica Powstanców. No cóż - korki są rzeczywiście małe, ale co z tego
          skoro za to są okropnie wkurzające, własnie dlatego, że małe a traci się w nich i
          po 10 minut. W dodatku na pobliskich światłach gdzie pieszo spokojnie mozna było
          przechodzić przed ich instalacją, teraz standardowo po pasach walą tabuny ludzi
          na czerwonym.
          I co DES?
          Jeszcze jakieś wątpliwości, że lokalizacja TESCO, samo TESCO i władze miasta to
          są siebie warci (czyli w ogóle niewiele)?
      • Gość: bastek Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.in.lublin.pl / 192.168.111.* 17.06.02, 21:55
        Wiecie co tak sie zastanwaiam,kurcze wszedzie w
        zachodnich panstwach odchodzi sie od sklepow typu
        magazyn-hala, jak powstaje jakis hipermarket to nieco
        inaczej wyglada... zupelnie inna architektura, wokol
        takiego centrum sklepowego zupelnie inna
        infrastruktura, duzo wiecej mniejszych sklepow
        wewnatrz, restauracje...
        a u nas kolejen hale-magazyny i tyle
        - to chyba wszystko po to, zebny za kilka lat jakas
        firma zarabiala ogromna kase na rozwalaniu tych hal i
        budowaniu czegos nowego- rownie obrzydliwego!
    • Gość: Miętus Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.76.164.* 01.12.01, 13:34
      Lokalizacja tesco jest przykładem ułomności władz miasta. Po jaką cholere 2
      hipermarkety w odstępie 300 metrów. Jeszcze idioci dobudowali światła ulica już
      jest prawie nieprzejezdna, a przed świętami wszystko się nasili. Dlatego tesco
      powinno wybudować londowisko dla helikopterów, ponieważ niedługo tylko w ten
      sposób będzie sie można dostać do tego sklepu. Tesco powinno zapłacić za budowe
      nowej drogi która odciąży aleje powstańców warszawy.
    • Gość: misio Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.76.164.* 01.12.01, 14:12
      Oczywiście wszyscy macie rację , ale postarajcie znaleźć też dobre strony
      zaistniałej sytuacji.
      Ostatnio bardzo dużo jeżdżę po sklepach Rzeszowa, w tym też i do Leklerca, i
      szlag mnie trafił kilk dni temu, gdy musiałem stać do kasy prawie 20 minut.
      Dodam, że był to dzień powszedni i do tego jeszcze w przedpołudniowych
      godzinach. Jeszcze do tego można od razu zauważyć że w soboty aż kipi
      od "wiochy" która zwala się do miasta na zakupy, w swoich najlepszych ,
      odświętnych ubraniach.
      A teraz miejmy przynajmniej nadzieję , że trochę się to rozładuje także na
      Tesco.
      A jeśli chodzi o przejezdność ul. Powstańców to wydaje mi się że i tak dawno
      przestała ona spełniać rolę obwodnicy.
      Oczywiście ja również uważam budowę Tesco w tym miejscu za kompletną
      bezmyślność rzeszowskich władz, których na szczęście już nie ma.
      • Gość: DON Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 62.47.165.* 03.12.01, 18:15
        Gość portalu: misio napisał(a):

> Oczywiście wszyscy macie rację , ale postarajcie znaleźć też dobre strony
        > zaistniałej sytuacji.
        > Ostatnio bardzo dużo jeżdżę po sklepach Rzeszowa, w tym też i do Leklerca, i
        > szlag mnie trafił kilk dni temu, gdy musiałem stać do kasy prawie 20 minut.
        > Dodam, że był to dzień powszedni i do tego jeszcze w przedpołudniowych
        > godzinach. Jeszcze do tego można od razu zauważyć że w soboty aż kipi
        > od "wiochy" która zwala się do miasta na zakupy, w swoich najlepszych ,
        > odświętnych ubraniach.
        >

MISIU A TY JUZ WYJALES SLOME Z BUTOW?????????????????????????????????????????????

PAN Z MIASTA SIE ZNALAZL HAHAHAHAAHAHAHAHAHAAH
    • Gość: kris Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.76.164.* 01.12.01, 15:56
      Niech żyje wolny rynek! Albo chcesz kupować w hangarach Angoli czy żabojadów,
      albo w jakiejś budzie na ryneczku. Doczekaliśmy pięknych czasów.
      • Gość: Lord M Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.76.164.* 01.12.01, 16:01
        Wolny rynek. Pojebało. Do LeClerka większość się już przyzwyczajła, a tesco
        jacyś zasrani angole stawiają bude na przeciwko francuzów i myślą że wszystko w
        porządku bo wygraja walke o klijenta. Ale to sie zmieni jak nie będzie można
        tam dojechać przez korki.
    • Gość: stocker Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 10.1.2.* 01.12.01, 16:14
      popieram,nie ma problemu z zaparkowaniem(pół godziny),nie ma kolejek do kas(50
      metrów),kto pisał ten artykuł i ile za to wziął,niestety musze tam pracowac ale
      nie dla tesco,i oczywiście nie ma szatni dla takich jak ja,tragedia,mam tam
      przychodzić w swetrze w zimie???poje>>>
      • Gość: pierre Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.76.164.* 01.12.01, 16:39
        Pomysł z transportem ludzi do i z hipermarketów za pomocą helikopterów bardzo
        mi przypadł do gustu.
        A wracając jeszcze raz do kolejek w kasach. Najbardziej mnie wkurza fakt, że w
        polskich sklepach (i tu bez wyjątku - to dotyczy i osiedlowych marketów i
        biedronek, jak i leclerców i tesców) jest za dużo kas. Tak za dużo. Ileby
        bowiem ich nie było i tak wszystkie nie są NIGDY czynne.
        • Gość: Dude Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rsk.pl 02.12.01, 10:59
          Napiszcie proszę w czym TESCO jest gorsze od LeClerca, albo w czym LeClerc jest
          lepszy od TESCO, jak kto woli.Oczekuje sensownych argumentów, a nie infantylno
          subiektywnych opini typu:jest do dupy, bo to gówno.Tyle.
          • Gość: pierre Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.76.164.* 02.12.01, 13:00
            No więc przede wszystkim w Leclercu można się poczuć jak w domu. Już wiadomo,
            że kolejki do kas są długie jak jasna cholera, wiadomo, że żeby kupić mięso w
            dziale mięsnym to trzeba sobie wpierw kupić krzesło w dziale z krzesłami, bo
            inaczej nogi bolą. Wiadomo też, że w dziale napojów są pyszne i tanie jak
            barszcz słodzone aspartamem napoje "Chlup" i że z drugiej strony jest mnówsto
            tanich jaboli.
            Krótko mówiąc Leclerc to już nasz dobry znajomy. Znamy na wylot jego minusy i
            upierdliwą ochronę, ktora nie pozwala wchodzić z plecakami i każe chować do
            przechowalni w której zawsze brakuje wolnych miejsc.
            • Gość: Dude Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rsk.pl 02.12.01, 16:07
              Tak, przeczytałem to, czego się spodziewałem.
              Nasze Hipermarkety są tak samo małomiasteczkowe jak nasze miasto.A wywyższanie
              się ponad okoliczne wsie jest żenujące.
          • Gość: klient Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.02, 18:01
            Gość portalu: Dude napisał(a):

> Napiszcie proszę w czym TESCO jest gorsze od LeClerca, albo w czym LeClerc jest
            >
            > lepszy od TESCO, jak kto woli.Oczekuje sensownych argumentów, a nie infantylno
            > subiektywnych opini typu:jest do dupy, bo to gówno.Tyle.

Tesco kłamie !!!
            Płyn do mycia naczyń 1000 ml w Leclercu i Jedynce kosztuje 1,59 PLN, a te dupki
            przy swoim (za 1 89 PLN)piszą "nigdzie nie kupisz taniej"
            uważają mnie tj. ich klientów za kretynów.
            Wolę żabojadów, przynajmniej nie kłamią.
        • Gość: Yaskier Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.77.2.* 09.01.02, 14:55
          Biedronka polskim sklepem?????? O słodka ignorancjo!!
          Sieć sklepów Biedronka należy do PORTUGALSKIEJ firmy Jeronimo Martins
          Dystrybucja!
          Pozdr
    • Gość: Ika Mieć markety to nie znaczy być miastem IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 02.12.01, 14:36
      Przeczytałem wszystkie poprzednie wypowiedzi na temat marketów i klientów.
      Jacyś niedobrzy ludzie mieszkają w Rzeszowie.Tyle jadu zawartego w
      wypowiedziach aż skłania do zadumy gdzie ten Rzeszów leży.Dlaczego ma tak
      wysoki odsetek ludzi chorych i sfrustrowanych a zarazem niedojrzałych
      emocjonalnie.Ubodzy duchowo a prawdopodobnie też ekonomicznie z taką
      nienawieścią i pogardą wypowiadają się o swych braciach mieszkających na
      wsi.Jak wielki musi być u nich kompleks pochodzenia.Nie musicie tego czynić i
      wzajemnie się poniżać, przecież nikt rozsądny nawet ze wsi nie określi Rzeszowa
      jako miejscowości o kulturze miejskiej.
      Wracając do marketów -w UE tej wielkości istnieją też co najmniej dwa w każdym
      mieście powiatowym. W większych odpowiednikach naszych gmin jest jeden.
      Byłem raz w Rzeszowie lecz teraz będę omijał jak Pruszków.

• Gość: pierre Re: Mieć markety to nie znaczy być miastem IP: 213.76.164.* 02.12.01, 18:05
        Jestem pewien, że osoba mówiąca na temat wieśniaków miała na myśli pewien
        szczególny typ ludzi, dla których wyprawa do marketu wyznacza status społeczny.
        A takich ludzi jest mnóstwo zwłaszcza na wsi i to jest fakt. Tacy ludzie
        zamiast gonić zaraz po mszy do tesco czy leclerca powinni najpierw iść do domu
        i wziąć porządną kąpiel, bo niestety większość z nich śmierdzi jak nieszczęście.
        Natomiast czy Rzeszów jest miastem bo ma hipermarkety?
        Nie.
        Jest miastem dlatego, bo mieszkają w nim ludzie, którzy w części chociaż nie
        śmierdzą.
        • Gość: radek Re: Mieć markety to nie znaczy być miastem IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 08:54
          Gość portalu: pierre napisał(a):

> Jestem pewien, że osoba mówiąca na temat wieśniaków miała na myśli pewien
          > szczególny typ ludzi, dla których wyprawa do marketu wyznacza status społeczny.
          >
          > A takich ludzi jest mnóstwo zwłaszcza na wsi i to jest fakt. Tacy ludzie
          > zamiast gonić zaraz po mszy do tesco czy leclerca powinni najpierw iść do domu
          > i wziąć porządną kąpiel, bo niestety większość z nich śmierdzi jak nieszczęście
          > .
          > Natomiast czy Rzeszów jest miastem bo ma hipermarkety?
          > Nie.
          > Jest miastem dlatego, bo mieszkają w nim ludzie, którzy w części chociaż nie
          > śmierdzą.

Nie śmierdzą? A jechałeś kiedyś autobusem (dodam "miejskim").
          Co do wsi (chociaż mieszkam w Rzeszowie) sądzę, że kto ma kasę stawia luksusowy
          dom właśnie na wsi, a w miejskich blokach (czytaj: slumsach) mieszka biedota.

• Gość: Mlot Re: Mieć markety to nie znaczy być miastem IP: *.proxy.aol.com 02.12.01, 18:36
        widze ze wiekszosc z was teskni do czasow nie tak znowu odleglych gdy zakupy
        dokonywalismy w sposob majacy malo wspolnego z cywilizowanym handlem.Wiem ze
        wszystko co nowe wzbudza emocje ale jak napisal jeden z przedmowcow wczesniej,
        LeClerck juz przez niektorych uwazany jest za swoj minie 6 miesiecy i to samo
        bedziecie pisac o Tesco.Natomiast co sie wiaze z rozwiazaniem tloku na drogach
        dojazdowych to zadanie dla nowej wladzy a coz stoi na przeszkodzie zaczac
        myslec o nowej obwodnicy?
        • Gość: pierre Re: Mieć markety to nie znaczy być miastem IP: 213.76.164.* 02.12.01, 19:21
          Odezwał się inteligent.
          Co stoi na przeszkodzie - HAHAHAHAHAHA
          Nie nic.
          A co tam. Zbudujy sobie obwodnicę, trzy autostrady, pięć dróg ekspresowych.
          Myślę, że naszej rzeszowskiej fortuny starczy jeszcze na metro i darmowe
          przejazdy dla wszystkich mieszkańców.
          Brawo!!!!
          • Gość: Miętus Re: Mieć markety to nie znaczy być miastem IP: 213.76.164.* 02.12.01, 21:47
            Ja nie mam kompleksów związanych z pochodzeniem moja rodzina miesdzka w
            rzeszowie, ale ojciec pochodzi z północy kraju gdzie nazwisk kończących się ski
            i cki nie brakuje, czego nie mozna powiedziec o Rzeszowie gdzie dominują
            chłopskie nazwiska typu Baran czy Środa. Wspułczuje tym ludzia którzy 300 lat
            temu odrabiali by pańszczyzne w mojm folwarku(ale nie zapominam że to przez
            większość szlachty Polska zniknęła z mapy europy na 150 lat). Więc podkreślam
            że ja nie musze się wstydzic pochodzenia i mam prawo do krytyki plebsu i
            wieśniaków szturmujących co sobote LeClerka. Tego samego życze tesco, a wtedy
            ja i mieszkańcy miasta dla których walka o cukier i darmowe prezenty nie są
            jedynym powodem do odwiedzin w hipermarketach. A le nadal podtrzymuje teorie o
            Normalnych, plebsie i chłopach pańszczyźnianych. Więc biedota wara od LeClerka
            i raus do angoli do tesco.
            • Gość: Dude Re: Mieć markety to nie znaczy być miastem IP: *.rsk.pl 02.12.01, 23:28
              Miętus, ciężki z ciebie przypadek.Nie dość że jesteś rasistą to jeszcze idotą.Czy
              uważasz że mieszkając w największej wsi na podkarpaciu i mając nazwisko kończące
              sie na ski jesteś tym samy lepszy od tych, którzy nazywają sie Baran i mieszkają
              w mniejszych wsiach?
              Gość portalu: Miętus napisał(a):

> Ja nie mam kompleksów związanych z pochodzeniem moja rodzina miesdzka w
              > rzeszowie, ale ojciec pochodzi z północy kraju gdzie nazwisk kończących się ski
              >
              > i cki nie brakuje, czego nie mozna powiedziec o Rzeszowie gdzie dominują
              > chłopskie nazwiska typu Baran czy Środa. Wspułczuje tym ludzia którzy 300 lat
              > temu odrabiali by pańszczyzne w mojm folwarku(ale nie zapominam że to przez
              > większość szlachty Polska zniknęła z mapy europy na 150 lat). Więc podkreślam
              > że ja nie musze się wstydzic pochodzenia i mam prawo do krytyki plebsu i
              > wieśniaków szturmujących co sobote LeClerka.
              Nie masz zadnego prawa.Bezdyskusyjnie.
              . Więc biedota wara od LeClerka i raus do angoli do tesco.
              Powiedz mi mój drogi, wczym ten, tak wielibony wprost przez ciebie Leclerc jest
              lepszy od tesco? Czy wyznacznikiem jest tutaj poziom zamożności klientów obu
              marketów?Przypomnij sobie co sie działo przy otwarciu LeClerca?
              Moi znajomi z warszawy do tej pory szydzą z tego.I powtórze jeszcze
              raz:Obu "naszym"hiperom daleko jeszcze do poziomu, jaki prezentuje ich
              konkurencja w innych miastach.Są tak samo małomiasteczkowe, jak sam Rzeszów.Cóż ,
              jak pan, taki kram.Pomysl na drugi raz, zanim napiszesz tym podobne bzdury.
              • Gość: Miętus Re: Mieć markety to nie znaczy być miastem IP: 213.76.164.* 03.12.01, 05:25
                Nie drogi Dude nie uważam że wszyscy są lepsi, ale ja jestem na pewno
                aczkolwiek większość ludzi odwiedzających te sklepy w sobote to mieszkańcy wsi
                którzy śmierdzą i nie potrafią korzystać z udogodnienia jakim jest hipermarket.
                Dochodzi do tego że wieśniacy kłucą się o wszystko między sobą i psuje to
                nastruj karzdemu kto to słyszy. A i mam swietny przykład inteligencji tych
                których bronisz zacytuje ci wypowiedź jednego idioty:
                -kurwa jest mieso z nogami.
                Co to miało znaczyć nie wiem, ale do tego dochodzi w hipermarketach, a
                sprawcami tego są katolicy których na podkarpaciu jest wielu. Na szczęście nie
                wymusili aby w LeClerku wisiał krzyż co było by szczytem i zniechęcił by to
                mnie do robienia zakupów w tym sklepie.
            • Gość: Radek Re: Mieć markety to nie znaczy być miastem IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 09:00

> rzeszowie, ale ojciec pochodzi z północy kraju gdzie nazwisk kończących się ski
              >
              > wieśniaków szturmujących co sobote LeClerka. Tego samego życze tesco, a wtedy
              > ja i mieszkańcy miasta dla których walka o cukier i darmowe prezenty nie są
              > jedynym powodem do odwiedzin w hipermarketach. A le nadal podtrzymuje teorie o
              > Normalnych, plebsie i chłopach pańszczyźnianych. Więc biedota wara od LeClerka
              > i raus do angoli do tesco.

Chyba przespałeś tą lekcję języka polskiego, na której mówiono, że pierwsze
              polskie szlacheckie rody miały nazwiska nie kończące się na -ski i -cki.

• Gość: Dobry Re: Mieć markety to nie znaczy być miastem IP: *.kuratorium.krakow.pl 28.12.01, 09:07

>
              > wieśniaków szturmujących co sobote LeClerka. Tego samego życze tesco, a wtedy
              > ja i mieszkańcy miasta dla których walka o cukier i darmowe prezenty nie są
              > jedynym powodem do odwiedzin w hipermarketach. A le nadal podtrzymuje teorie o
              > Normalnych, plebsie i chłopach pańszczyźnianych. Więc biedota wara od LeClerka
              > i raus do angoli do tesco.
              Ja bym sie tak nie podniecał swwoim pochodzeniem, zwłaszcza że taki wielki Pan
              jak ty nie umie poprawnie napisac słowa WSPÓŁCZUJE. "Baranie?????"
          • Gość: Mlot Re: Do pierrek IP: *.proxy.aol.com 05.12.01, 00:00
            wypad malomiasteczkowy cwoku na bazar kupowac u ruska bo to twoj poziom
      • Gość: Mateusz Re: Mieć markety to nie znaczy być miastem IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 12:20
        Swięte słowa!!!!
    • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.76.164.* 03.12.01, 05:39
      Doszło do tego czego sie obawiałem. Zaczęło się wyzywanie i krytyka dużej
      części mieszkańców podkarpacia, ale w 100% się z tym zgadzam. A co do ubliżania
      jest to chore. I dalej podtrzymuje opinie że tesco to sklep który jest
      najwiekszym niewypałem. A jak się dowiedziałem co było atrakcyjnym prezętem dla
      Andrzejów w dniu otwarcia to przez godzine nie mogłem powstrzymać śmiechu. A
      tym cennym prezentem okazałsię uwaga prosze o zachowanie powagi: długopis. Tak
      piękny bardzo "drogi" przyżąd do pisania. Miałem go osobiście w rękach jak
      zwykle wielki napis tesco, cały z metalu i nie da się rozkręcić. Oto kolejny
      dowud na to że cała ta sieć sklepów to jacyś ograniczeni angielscy złodzieje.
      • Gość: Miętus Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.76.164.* 03.12.01, 06:13
        Słuchaj Dude. Jak chcesz komuś ubliżać to idź na jakiegoś czata, a nie w
        miejscu gdzie wypada azchować się inaczej ponieważ to co tu jest napisane
        tworzy opinie o mieszkańcach rzeszowa innym dlatego my internauci szczegulnie
        powinniśmy zwrócić na to uwage. A jeszcze jedno nie jestem rasistą i nie
        toleruje tylko Żydów. I tego nie uważam za nietolreancje.
        • Gość: Dude Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rsk.pl 03.12.01, 17:34

> Słuchaj Dude. Jak chcesz komuś ubliżać to idź na jakiegoś czata, a nie w
          > miejscu gdzie wypada azchować się inaczej ponieważ to co tu jest napisane
          > tworzy opinie o mieszkańcach rzeszowa innym dlatego my internauci szczegulnie
          > powinniśmy zwrócić na to uwage. A jeszcze jedno nie jestem rasistą i nie
          > toleruje tylko Żydów. I tego nie uważam za nietolreancje.

Mietus, nie dość że potwierdzasz tylko moje słowa, to jescze udowadniasz ze
          jesteś antysemitą i skończonym idiotą.Żadnych argumentów z twojej strony tutaj
          nie przeczytałem i pewnie sie nie doczekam, ale ciebie usprawiedliwie zaledwie
          przecietny poziom rozwoju umyslowego, co niestety nie wystarcza do postrzegnia
          rzeczy na pozór oczywistych.Tak więc proponuje, abyś następnym razem przemyslał
          co pragniesz napisać na tym forum, i w żadnym wypadku nie zabieraj głosu za ogół
          mieszkańców Rzeszowa.Czekam na sensowne argumenty z twojej strony,
          niedoczekanie...
          A ubliżać ci nie mam zamiaru, bo i nie ma komu ani powodu ku temu, ja jedynie
          stwierdzam oczywiste fakty i odczytuje świadectwo jakie sam sobie stawiasz pisząc
          takie posty.Ot, moja opinia.PA
        • Gość: Wspólnie Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.76.164.* 03.12.01, 22:32
          Drodzy zbulwersowani!

Wasza krytyka jest szczerze mówiąc chora. A ty Kenny jesteś pseudo-
          informatykiem. Tez pewnie mieszkasz na wsi i czujesz się obrażony. Ale to co
          piszę ja i inni to prawda wynikająca z przykrych doświadczeń zapachowych. A
          kochany pan z za granicy wykazał brakiem doświadczenia, a ja znów mam doskonały
          argument, a mianowicie nikt z mojej rodziny nie mieszka na wsi, więc po
          ziemniaki jeżdżę lub chodzę do sklepu. A jeszcze na temat nazwisk może i
          pierwsze szlacheckie nie kończyły się na ski czy cki, ale na świecie Polacy
          rozpoznawani są przez te końcówki. A nie wmówisz mi mój drogi że nazwisko Bieda
          jest szlacheckie. Od tematu większość odbiegła całkowicie. Już nie oceniacie
          hipermarketów tylko oceniających. A co do zapachu dalej wszyscy śmierdzą, z
          dnia na dzień bardziej. Rj nie pseudo inteligenci. Skreśl pseudo a będzie
          dobrze. a do wsi jestem nastawiony sceptycznie. Z resztą ja i ludzie myślący
          podobnie już pisaliśmy dlaczego. A według niektórych nie przedstawiłem
          argumentów o niższości wsi nad miastem. Więc macie i zapamiętajcie to sobie. Po
          pierwsze większość wsi i duża część miasta mówi przyszłem(wiem to ponieważ
          słyszę wypowiedzi ludzi) drugi argument gdy jadą do dużego sklepu wybierają
          najlepsze ubrania, jak na rozdanie Oskarów, ale zapominają o umyciu się i
          zmianie obuwia z gumiaków na coś normalnego.
          A sprawa żydów jest oczywista, za to co zarzucają Polsce(zagarnięcie majątków)
          powinno się ich deportować do Izraela, a tam do gazu. Ale skąd o zarzutach ze
          strony tych nietolerancyjnych błaznów(ale żydzi nie widzą swojej
          nietolerancji). może wiedzieć przeciętny mieszkaniec Rzeszowa potrafiący tylko
          napisać komuś że jest idiotą i nietolerancyjnym antysemitą. A może on sam jest
          żydem i broni swoich. To daje do myślenia, a mówienie o mnie nietolerancyjny
          jest bezpodstawne ponieważ toleruje każdego czarnego, żółtego, geja, lesbijkę,
          transwestytę ale żydów nie zniosę. A nazywanie mnie antysemitą to dla mnie
          powód do dumy, a nie obelgą. Więc jeśli dale chcecie mi ubliżać to załóżcie
          nowy temat o Miętusa. Bo Miętus i Reformat to ja, z tym że zależnie od nastroju
          wypowiadam się jako jeden albo drugi. I wrócicie do tematu o krytyce dwóch
          hipermarketów, a nie ubliżajcie mi.

ps. Co do zachowania się Polaków za granicą zgadzam się, na tani alkohol
          rzucają się jakby nie pili 30 lat

Miętus i Reformat wspólnie.
    • Gość: RJ Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.itme.edu.pl 03.12.01, 10:21
      Cała ta dyskusja pokazuje jak Rzeszowiacy (z mojego kochanego miasta) są sfrustrowani
      i nastawieni anty do wszystkiego, a niektórzy "inteligenci miejscy" szczególnie do ludzi ze wsi.

Mimo wszystko pozdrawim
    • Gość: fidor Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.76.164.* 03.12.01, 11:14
      Oj oj oj. Wszyscy mają trochę racji. Ja mieszkam w Rzeszowie , i myślę że nie
      należę do jego ubogich mieszkańców ale niestety musze się zgodzić z niektórymi
      W soboty mieszkańcy wsi strasznie licznie zjeżdżają do naszego miasta na
      zakupy. Mogliby jednak wcześniej wziąć prysznic. To samo tyczy się
      niektórych „rodowitych” Rzeszowian.
      Wszyscy śmierdzą.
    • Gość: lolo Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.76.164.* 03.12.01, 11:16
      W pełni się zgadzam
    • Gość: Kenny Co jest z waszym IP panowie :-)... IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 11:16
      ...Panie Reformat, Miętuś, Pierre i inni...:-). Wszyscy korzystacie z tego
      samego kompa czy co? :-)
      • Gość: Ika Re: Mieszalnia zapachów IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 03.12.01, 15:14
        Nareszcie jest wspólny punkt odniesienia dla mieszkańców Rzeszowa i okolicznych
        miejscowości.Dwa markety w których mają odwagę kupować wszyscy.Rzeszowiacy jako
        wyjątkowo czyści mieszkańcy szczureksów z wyrażną nutką stęchlizny i
        przefermentowanego piwa oraz mieszkańcy okolicznych miejscowości o czystych i
        wyrażnych zapachach pochodzenia naturalnego.Wypada tylko zadać pytanie -a co z
        tego.W zasadzie nic.Jak jest wszystkim wiadomo chcemy być w UE.Mie mamy
        możliwości w niczym jej dorównać i w UE to rozumieją. Podsuwają nam delikatne
        propozycje by z całej ściany wschodniej z Rzeszowem włączmie zrobić skansen
        czyli pozostawić wszystko tak jak jest,żeby tętniło to życiem postawiono
        markety gdzie ścierają się w ostrej walce na dzisiaj zapachy a póżniej jak ktoś
        dobrze podpuści mogą być też inne starcia i będzie wesoło.Turysta też
        przyjedzie pooglądać jak można osiągnąć stosunkowo szybko dolną granicę
        prymitywizmu. Będzie to naprawdę pouczające.
      • Gość: pierre Re: Co jest z waszym IP panowie :-)... IP: 213.76.164.* 03.12.01, 18:46
        Oj Kenny Kenny!
        Widzę, że lubisz cyferki.
        Wydaje Ci się, że jesteś taki mądry i masz komputery w małym paluszku, a tak
        naprawdę to g.... za przeproszeniem o nich wiesz.
        Korzystamy prawdopodobnie z usług tego samego dostawcy internetowego.
        Jeśli myślisz, że wszystkie te opinie pisane były ręką jednej osoby, to
        zapraszam do poczytania tematu o absolwentach IX liceum.
        Może to da Ci do myslenia Panie Informatyku.
      • wook O co te kłótnie 07.12.01, 14:51
        Wszyscy dyskutanci macie rację. Prawda jest taka czy to Tesco czy Leclerc czy
        Auchan nie dorównują one swoim odpowiednikom na zachodzie. Ani obsługą, ani
        kompetencją kasjerek, układaczy czy innych służb w markecie, nie mówiąc o
        oferowanym asortymencie. Jak będziecie kiedys za granicą zaglądnijcie to
        takich hipermarketów a gwarantuję, że nie wyjdziecie stamdąd zawiedzeni, mimo
        kolejek przy wszystkich czynnych kasach.
        • Gość: jan Re: O co te kłótnie IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 29.06.02, 19:24
          wook napisał(a):

> Wszyscy dyskutanci macie rację. Prawda jest taka czy to Tesco czy Leclerc czy
          > Auchan nie dorównują one swoim odpowiednikom na zachodzie. Ani obsługą, ani
          > kompetencją kasjerek, układaczy czy innych służb w markecie, nie mówiąc o
          > oferowanym asortymencie. Jak będziecie kiedys za granicą zaglądnijcie to
          > takich hipermarketów a gwarantuję, że nie wyjdziecie stamdąd zawiedzeni, mimo
          > kolejek przy wszystkich czynnych kasach.

JESZCZE NIE WIDZIALEM ZEBY BYLY OTWARTE WSZYTKIE KASY
          ZAGLADAM NIE PRZESADZJ
    • Gość: DON Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 62.47.165.* 03.12.01, 18:42
      PO PRZECZYTANIU WASZYCH WYPOWIEDZI JESTEM ZASKOCZONY WASZA WYZSZOSCIA
      NIESMIERDZACY RZESZOWIACY. JA TEZ POCHODZE MOZE NIE ZE WSI ALE MALEGO
      MIASTECZKA.OD 21 LAT MIESZKAM ZA GRANICAMI POLSKI W MIESCIE (PONAD MILION
      MIESZKANCOW) ALE TAKICH STWIERDZEN JESZCZE NIE SLYSZALEM. CO JA MAM POWIEDZIEC
      KIEDY TO POLACY NIEWAZNE CZY ZE WSI CZY Z MIASTA RZESZOWA PRZYJEZDZALI I
      PRZYJEZDZAJA DO (MOGE POWIEDZIEC MOJEGO MIASTA)NA JEDNODNIOWE ZAKUPY, WCHODZA
      DO WSZYSTKICH SKLEPOW PO CALONOCNEJ PODROZY SMIERDZA NIE TYLKO POTEM,BRUDEM ALE
      I PRZEPICIEM GLOSNO I CHAMSKO SIE ZACHOWUJA A OBCY LUDZIE NA NICH PATRZA I
      WIDZA PRAWDZIWEGO POLACZKA.JEST MI WSTYD ZA WASZE WYPOWIEDZI NA TEMAT LUDZI
      KTORYCH WY NIE SZANUJECIE. WY PANSTWO Z "MIASTA" RZESZOWA PRACUJECIE Z NIMI NA
      CODZIEN.WYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY JEDZIECIE NA WIES W SOBOTE LUB NIEDZIELE DO
      RODZINKI NA DARMOWY OBIAD I PO WOREK KARTOFLI. BYLEM W KRAJU W PIATEK I
      OCZYWISCIE TEZ POJECHALEM OKOLO 20,30 DO TESCO WIECZOREM NA ZAKUPY NA PARKINGU
      PRZEWAZALY SAMOCHODY Z RZESZOWA KOLEJKI DO KASY DLUGIE ALE TO PIERWSZY
      DZIEN,MOZNA WYBACZYC SMIERDZIALO NIEPRZECIETNIE ALE NIE BRUDEM TYLKO
      RZESZOWIAKAMI BEZ PIENIEDZY KTORZY TO W KOSZYKACH MIELI FAKTYCZNIE 2 BULKI LUB
      5 KG CUKRU BO BYL TROCHE TANSZY JAK W INNYM SKLEPIE OSIEDLOWYM.PRZEPRASZAM ZE
      TAK OTWARCIE I BRUTALNIE PISZE ALE TO WSZYSTKO CO NAPISALISCIE I JAK SIE
      ZACHOWUJECIE TO BOLI ___ PANSTWO Z MIASTA RZESZOWA

POZDRAWIAM DON
      • Gość: pierre Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.76.164.* 03.12.01, 18:53
        Właśnie wracam z Tesco.
        Jakoś nie widziałem koszyków z bułkami i cukrem. Wręcz przeciwnie mnóstwo
        zakupów za -set złotych.
        • Gość: JaN Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 23:20
          ...a już wziąleś prysznic, bo pewnie przeszedłeś tym smrodem ;)))

a tak poważnie to skąd ci wieśniacy biora tyle mamony, to sa jakies smierdzace
          pieniądze ;))

i po 3 uważam że zakup 2 bułek, jest bardzo zabawny, jest jednen warunek płać za
          te bułki kartą, jak visa odbije swoja prowizję od transkacji to tesco wyjdzie do
          tyłu na promocyjnych bułkach, czemu tak nie robisz jesli tesco tak bardzo ci sie
          nie podoba??? ;)))

> Właśnie wracam z Tesco.
          > Jakoś nie widziałem koszyków z bułkami i cukrem. Wręcz przeciwnie mnóstwo
          > zakupów za -set złotych.

• Gość: pierre Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.76.164.* 04.12.01, 00:03
            Gość portalu: JaN napisał(a):

> ...a już wziąleś prysznic, bo pewnie przeszedłeś tym smrodem ;)))
            >

A żebyś wiedział. Jak tylko wróciłem od razu się wykąpałem.

> a tak poważnie to skąd ci wieśniacy biora tyle mamony, to sa jakies smierdzace
            > pieniądze ;))

???
            CO? O czym Ty mówisz???
            Dzisiaj jest poniedziałek i ludzi "miastowych" jest więcej.

>
            > i po 3 uważam że zakup 2 bułek, jest bardzo zabawny, jest jednen warunek płać z
            > a
            > te bułki kartą, jak visa odbije swoja prowizję od transkacji to tesco wyjdzie d
            > o
            > tyłu na promocyjnych bułkach, czemu tak nie robisz jesli tesco tak bardzo ci si
            > e
            > nie podoba??? ;)))

Nie robię tak, bo w markecie zazwyczaj robię większe zakupy i Tesco i tak by
            zarobiło. Ja natomiast bym stracił tylko na benzynę.

A tak na marginesie, to Twój post jest bez sensu.

> Gość portalu: pierre napisał(a):
            >
            > > Właśnie wracam z Tesco.
            > > Jakoś nie widziałem koszyków z bułkami i cukrem. Wręcz przeciwnie mnóstwo
            > > zakupów za -set złotych.
            >

• Gość: JaN Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 10:09
              (...)
              >
              > A tak na marginesie, to Twój post jest bez sensu.

i tutaj musze sie z toba zgodzić, z tym że nie odstaje specjalnie od żenującego
              poziomu wszystkich postów na tym forum dotyczących Tesco, zwłaszzcza tych o
              przewadze -ski nad Ziemnikami, Burakami, Baranami czy innymi "potejto" ;)))
              >
              > > Gość portalu: pierre napisał(a):
              > >
              > > > Właśnie wracam z Tesco.
              > > > Jakoś nie widziałem koszyków z bułkami i cukrem. Wręcz przeciwnie mnó
              > stwo
              > > > zakupów za -set złotych.
              > >
              >

• Gość: Wspólnie Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 213.76.164.* 04.12.01, 13:32
                Drodzy wojownicy.

Mam argumenty świadczące o zawyżonych ambicjach tesco. Pozwolenie na budowę
                pierwszy otrzymał LeClerk. Ale tesco nie zraziło się tym i nie wzięło pod uwagę
                tego, że klienci ich sklepu sparaliżują ruch na obwodnicy i zamiast postarać
                się o pozwolenie na budowę np. na drugim końcu miasta zaczęli wojnę, na której
                ucierpi tylko szybkość przejazdu przez tzw. obwodnice, która już kilka lat temu
                przestała pełnić swoją funkcje. A na domiar złego z tego, co wiem w
                niedługim czasie w okolicach katedry ma powstać 3 hipermarket. Co doprowadzi do
                tego, że przez obwodnice będzie się jechać kilka godzin. A jeszcze te świtał
                tak ambitne jak wysepki(chyba każdy wie o co chodzi).
                Za kilka minut jadę do Tesco, aby jeszcze raz na spokojnie dostrzec plusy i
                minusy tego sklepu. A przewaga ski nad Burakami jest i pozostanie. A czy o moim
                antysemityzmie jeden z was musi pisać po 10 razy. Już wyjaśniłem, że będę tępił
                żydów, ale jemu jest mało i chce się kłócić, więc proszę niech wybierze godzinę
                i dzień to możemy się spotkać na czacie. I ostatnia sprawa. po jaką cholerę
                pisać 100 razy o kompleksach których podłożem jest pochodzenie.

Lord&Reformat
    • Gość: Dude Konkretnie:w czym Tesco jest gorsze od LeClerca IP: *.rsk.pl 04.12.01, 01:39
      Czy ktoś mnie moze w końcu oswiecić, i racjonalnie wytłumaczyć, dlaczego Tesco
      to brytyjskie gówno i w czym jest gorsze od Leclerca? Bo jakoś argumenty
      Mietusa o wyzszości klienteli, która ponoć odwiedza Leclerca do mnie nie
      przemawiają.Nie mam nic ani do jednego, ani do drugiego, uważam że są one tak,
      jak juz napisałem tak samo małomiasteczkowe jak sam Rzeszów.I do szału
      doprowadzają mnie argumenty, a właściwie ich brak wymienione przez kolegę
      M.Zawsze czułem sie nie swojo,gdy warszawiacy wyszydzali mieszkańców naszego
      pieknego grodu, wydawałoby sie ze to uczy pokory.A tu gówno, trzeba sie odgryźć
      tym samym na innych, jeszcze gorszych od nas.Czyli są wśród nas równi i
      równiejsi,a jeśli bycie antysemita stanowi dla kogoś nobilitację to
      zatrzymajcie ten świat, ja wysiadam.
      • Gość: des Re: Konkretnie:w czym Tesco jest gorsze od LeClerca IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 08:28
        Większość postujących tutaj ma jakieś dziwne kompleksy i frustracje. Miasto,
        wieś, -cki, -ski etc. LeClerc i Tesco to normalne hipermarkety, ani gorsze, ani
        lepsze niż w innych miastach. Nie rozumiem więc skąd to podniecenie. Za rok
        nikt nie będzie pamiętał o dzisiejszych emocjach. Jedno, co można zarzucić
        wielu klientom, to to że chodzą po tych sklepach jakby byli jedynymi tam
        obecnymi - stawianie koszyków w poprzek przejść, tłoczenie się grupami etc. Nie
        wiem czy to wieś czy miasto, ale to chyba żadna różnica Może dla niektórych
        tutat z kompleksami). Ale i to minie.
        • Gość: RJ Re: Konkretnie:w czym Tesco jest gorsze od LeClerca IP: *.ifpan.edu.pl 04.12.01, 11:06
          Nareszcie jeden mądry list.

Pozdrowienia
        • Gość: wateh Re: Konkretnie:w czym Tesco jest gorsze od LeClerca IP: 213.76.164.* 04.12.01, 12:04

> Większość postujących tutaj ma jakieś dziwne kompleksy i frustracje. Miasto,
          > wieś, -cki, -ski etc. LeClerc i Tesco to normalne hipermarkety, ani gorsze, ani
          >
          > lepsze niż w innych miastach. Nie rozumiem więc skąd to podniecenie. Za rok
          > nikt nie będzie pamiętał o dzisiejszych emocjach. Jedno, co można zarzucić
          > wielu klientom, to to że chodzą po tych sklepach jakby byli jedynymi tam
          > obecnymi - stawianie koszyków w poprzek przejść, tłoczenie się grupami etc. Nie
          >
          > wiem czy to wieś czy miasto, ale to chyba żadna różnica Może dla niektórych
          > tutat z kompleksami). Ale i to minie.

Brawo i jeszcze raz brawo-sama prawda
          • Gość: pierre Re: Konkretnie:w czym Tesco jest gorsze od LeClerca IP: 213.76.164.* 04.12.01, 15:30
            Ale Des dostałeś(-łaś) braw i pochwał.
            Ale ja się będę jednak upierał przy tym, że oprócz tabunów ludzi przy
            każdym "tanim" stoisku najbardziej wkurzające są nieczynne kasy.

A w czym Tesco jest gorsze od Leclerca?
            Oba są do dupy, bo puszczają w nich beznadziejną muzykę i trzeba słuchać
            drących się bahorów (pardon: dzieci) i ludzi drepczących w poszukiwaniu okazji
            cenowych.
            • Gość: Wspólnie Retransmisja IP: 213.76.164.* 04.12.01, 17:03
              Do wszystkich.

Z tesco wróciłem jakieś 20 minut temu i oto moje spostrzeżenia. Parking na 1000
              pojazdów ha dobre sobie i tak jest za mały, bo o 14 był już zapchany do
              ostatniego miejsca. Wózki, jakie było moje zdziwienie, gdy bez problemu
              znalazłem jeden. Wchodzę do środka. Ale dużo ludzi(głównie wieśniaków i
              młodzieży szkolnej, która woli tesco od lekcji). Połowa klientów powinna dostać
              10 lat(więzienia) za wygląd. Idę do działu RTV, ale tanie wieże i jaki wybór, i
              w tym momencie jakiś kretyn wiecha we mnie wózkiem, bolało jak cholera a ten
              prostak nawet nie przeprosił. Dalej kupiłem kilka potrzebnych rzeczy nie
              zwracałem uwagi na cenę. Prowadząc wózek czułem się jak narciarz taki slalom to
              samo zdrowie,(dlaczego ci idioci stawiają wózki w poprzek drogi). Dalej było
              dobrze aż do stoiska z rybami. Patrzę się a jakaś idiotka(ekspedientka bez
              zębów) wyciąga rybę z bardzo dużej wanny(sam mam większą, tylko, że w tamtej
              pływało 100 ryb) i kładzie do zlewu. Ryba dusi się i miota, a łuski wylatują na
              ścianę i podłogę. Po 5 minutach przychodzi druga bierze jakąś pałkę i nie może
              tej ryby zabić w humanitarny sposób. Uderza 10 razy po całej rybie i w końcu
              udaje jej się zabić zwierze. To wydarzenie całkiem przekreśliło w moich oczach
              szanse na uznanie tego sklepu za normalny. Nie wymagam, aby usypiali ryby, ale
              mógłby to robić jakiś mężczyzna, który ograniczyłby rybie cierpień jednym
              sprawnym uderzeniem. Dalej stanowisko kontroli cen z ciekawości przykładam
              pineski do tablic korkowych i patrzę o 50 groszy droższe niż pisało na stoisku.
              Nie zależało mi na tych pieniądzach tylko uświadomiło jak tesco dorabia sobie
              kosztem klientów( nie zaprzeczam, że to ma miejsce również w LeClerku). Koniec
              zakupów i do kasy. Nie zapłaciłem dużo 200 złotych, a koszyk nie był pełny, ale
              to przez kosmetyki i artykuły chemiczne, ale kolejek nie uniknąłem i oczywiście
              wspominane w innych opiniach za krótkie taśmy na produkty. Teraz skrytykuje
              pana Pierre otóż pisałeś, że wózki wszystkich klientów(nawet tych ze wsi) były
              pełne produktów za setki złotych. I masz racje były pełne, ale taniego cukru
              (średnio 20 kg na wózek) oraz innych produktów po promocyjnych cenach, ale na
              pewno nie były one warte nawet 100 złotych. Ale nie mam ci za złe tego,
              ponieważ wózek wypchany po brzegi cukrem i papierem toaletowym może sprawiać
              wrażenie pełnego drogich towarów. I to by było na tyle i dalej te same wady,
              czyli dzieci i wieś. Ale widziałem jak obsługa pomagała klientom( w Rzeszowie
              rzadkość). A jeszcze na zarzuty z innego listu. Ja nie twierdze, że do tesco
              przyjeżdża wieś, a do LeClerka miasto. Zostałem źle zrozumiany, ponieważ to
              wieś jest problemem hipermarketów. Ale nadal ci wyglądający na „wieśniaków”
              śmierdzieli niemiłosiernie.

Reformat&Miętus
              • Gość: Dude Re: Retransmisja IP: *.rsk.pl 04.12.01, 17:17
                Trzeba było tak od razu.I jeszcze jedna uwaga, ze w Rzeszowie też mozna spotkać
                jeszcze większych miejscowych buraków niż w okolicy.
                A dlaczego ja uważam, że oba hipery niczym nie różnią się od wsiowych gesów,
                poza rozmiarami?Świadomość ekspedientek jest prawie taka sama ( np panie na
                stoisku z serami kompletnie sie na nich nie znają,nie wspomne juz ze źle
                wypowiadają ich nazwy)a asortyment niewiele bogatszy ( liczbe gatunków serów
                mozna policzyć na palcach jednej ręki).Na stoisku z alkoholami jest
                podobnie."Wino to wiono, co tam pan wybrzydzasz".
                • Gość: Wspólnie Re: Retransmisja IP: 213.76.164.* 04.12.01, 19:20
                  Wreszcie jakas przyzwoita dyskusja została ropoczeta. Ale musicie przyznac że
                  jak tam beda stały 3 hipermarkety to całkiem zablokuje aleje powstańców
                  warszawy. No i oczywiscie jest tu też wina byłych władz miasta które ambitnie
                  rozmieściły te 3 sklepy(jednego z nich jeszcze nie ma). Ale co do ryb wygrywa
                  LeClerk. Tam nigdy nie widziałem jak ktos meczy rybe przez 5 minut.
                  • Gość: pierre Re: Retransmisja IP: 213.76.164.* 04.12.01, 21:23
                    Panie Wspólnie!
                    Lordzie M!
                    Zgadzam się z wieloma Twoimi argumentami(nie wszystkimi), ale jedno nie daje mi
                    spokoju.
                    Skoro jesteś tak szlachetnie urodzony, to dlaczego dajesz innym do zrozumienia
                    jaki to Ty jesteś zamożny ??? Te twoje przechwałki o zakupach za 200 złotych i
                    o tym jak to szastasz pieniędzmi na prawo i lewo ... żenujące.
                    Tak zachowują się tępieni przez Ciebie nowobogaccy prostacy z miasta jak i wsi.
                    Tobie brak klasy. Zawiodłem się na Tobie :((
                    • Gość: Miętus Od nowa. IP: 192.168.1.* 05.12.01, 16:08
                      Zauważyłem, że nowe opinie już nie przychodzą. Ale to zmienię. Poddam ostrej
                      krytyce tesco. Może i za rok każdy o tym zapomni, ale jeszcze nie wszyscy się
                      wypowiedzieli. Dlatego dodam nowe zaobserwowane plusy i minusy sklepów(tesco i
                      LeClerka).
                      • Gość: pierre Re: Od nowa. IP: 192.168.1.* 05.12.01, 18:19
                        Pomogę Ci.
                        Byłem dzisiaj w Tesco.
                        Pewien dziadek stojący przede mną w kolejce do kasy kupił (pewno wnusiowi)
                        czekoladowego mikołaja. Niestety pan mikołaj nie figurował w spisie kodów
                        kreskowych i zaczęło się czekanie. Po kilku minutach zjawiła się niewiadomo
                        skąd cała ekipa teskowych urzędasów i zaczęła nie wiedzieć czemu przeliczać
                        cały utarg w kasie. Kiedy tylko nadarzyła się okazja przeskoczyłem do innej
                        kolejki, ale pan, który miał nieszczęście zainteresować się czekoladowym
                        mikołajem pewnie dalej tam stoi.
                        • Gość: pierre Re: Od nowa. IP: 192.168.1.* 05.12.01, 18:20
                          A co z tego wynika?
                          Nic - po prostu taka przedświąteczna rada - trzymajcie się z dala od Mikołajow.
                          • Gość: pierre Re: Od nowa. IP: 192.168.1.* 05.12.01, 18:23
                            I jeszcze jedno.
                            Miętusie!
                            Ten temat zebrał ponad 50 opinii - daj mu odejść.
                            I tak nikt (oprócz mnie) się tu sensownie nie wypowiedział.
                            • Gość: leszlong Re: Od nowa. IP: *.rzeszow.msk.pl 05.12.01, 19:34
                              Co do wsiokow przyjezdzajacych do marketow, to pomyslcie jak zachowywali sie
                              ludzie z innych duzych miast na poczatku lat 90-tych. Bylo to samo, szturmy,
                              fascynacja az do przesady. PO prostu my teraz przechodzimy to samo z
                              opoznieniem 8 letnim. A co do nazwisk szlacheckich na ski i cki, to przypomne
                              ze wiele chlopow w XIX wieku zaczelo przyjmowac nazwiska wzorowane na
                              szlacheckich, z tymi koncowkami typu Piotrowski, Zukowski, Adamski, Majewski.
                              Tworzone one byly glownie od imion.
                              • Gość: Reformat Re: Od nowa. IP: 192.168.1.* 06.12.01, 09:23
                                Leszlong. Jakoś nie chce mi się wieżyc, że w XIX wieku chłopi sami sobie
                                zaczęli nadawać nazwiska. Przecież to było nie do pomyślenia. Owszem za zasługi
                                w jakiejś bitwie, (np. pod Racławicami chłop o nazwisku Bartos został
                                awansowany na chorążego i dostał nazwisko Głowacki). Za taką samowole chłop
                                został by zabity. Więc się dobrze zastanów. A ten tłok na początku tamtej
                                dekady był zrozumiały, ale nie to, co plebs wyczyniał w Rzeszowie. Minęło 10
                                lat w Rzeszowie powstało kilka dużych sklepów np. Szalony Max, Jedynka(kilka
                                sklepów), Delikatesy Centrum i wiele innych. Ale tam biedota nie zyskała sławy,
                                więc przy pierwszej okazji(otwarcie LeClerka) przypomnieli o swoim istnieniu. A
                                ty ich bronisz, ale to daje do myślenia może sam brałeś w tym udział.
                                • Gość: leszlong Re: Od nowa. IP: *.rzeszow.msk.pl 06.12.01, 20:08
                                  Przypomnij sobie akcje nadawania nazwisk Zydom w panstwie pruskim w poczatkach
                                  XIX wieku. Przyjechal do wioski urzedas i wymyslal nazwiska w stylu Goldberger,
                                  Goldenbaum, Luksemburg, Goldstein itp. Wszystkie one brzmia nierealistycznie,
                                  dlatego bo byly brane metoda "doktora Sufita". W czasie podobnej akcji w
                                  Galicji wielu chlopow wolalo samemu sobie nadac przy urzedniku niz dostac
                                  glupawe wedle widzimisie urzednika. A nazwiska konczace sie po szlachecku mialy
                                  nobilitowac noszacego to nazwisko, ze niby on ze zbiednialej szlachty ale
                                  szlachty!. Dawniej w ksiegach parafialnych przy chrzcie dziecka pisano imiona
                                  rodzicow i ich zawody w celu latwiejszej identyfikacji, bo nazwiska nosili
                                  tylko szlachta i mieszczanstwo (przy wiekszej liczbie mieszkancow ten system
                                  jest nieefektywny). A ta akcja nadawania nazwisk byla po to aby latwiej
                                  zidentyfikowac czlowieka, bo pomysl co by sie stalo gdyby wojsko upomnialo sie
                                  o Piotra syna Pawla, a we wsi bylo ich 5. To co, poszloby ich pieciu do woja
                                  czy co? Panstwo wowczas wkraczalo na nowe tereny wladztwa i potrzebowalo
                                  jakichkolwiek informacji na temat swych obywateli. Imie i imiona rodzicow to za
                                  malo dla panstwowych organow wladzy, moze bylo dobre w ramach kilku wsi
                                  zarzadzanych przez szlachcica, ale nie dla panstwa.
                                  Skazanie i osadzenie w wiezieniu Franciszka syna Zdzislawa z takiej i takiej
                                  wsi bylo troche trudne, jesli bylo takich delikwentow kilku. Do polowy XIX
                                  wieku chlop to przedmiot a nie podmiot, wiec po co mu nazwisko (wedle
                                  pomyslunku szlachty). A szlachta nie mogla zbytnio oponowac przeciw takiemu
                                  traktowaniu chlopow (nadawanie nazwisk) bo pamietala Jakuba Szele i jego
                                  ruchawke, i to jak wladza austriacka placila za glowy szlachcicow.
                                  Niestety trzeba dobrze znac historie, a nie tylko liznac w liceum na wpol
                                  smiejac sie i gadajac na lekcjach. Nie wiem jakie masz wyksztalcenie, ale dla
                                  mnie srednie ogolnoksztalcace troche wymaga aby umiec sie orientowac, nie
                                  mowiac o wyzszym niezaleznie od tytulu (magister, inzynier, licencjat).
                                  A idac twoim tropem, to skad chlopi mieli nazwiska? Przeciez nie szlachta im
                                  nadawala ani wladza ot tak sobie (bo by mieli od co najmniej sredniowiecza), a
                                  ze byly przypadki ze za zaslugi dostawali od panstwa (fakt ktorego nie
                                  zaprzeczam, bo tak bylo), to ci chlopi musieli sie strasznie zasluzyc dla
                                  Austro-Wegier, ze tak masowo dostawali.
                                • Gość: leszlong Re: Od nowa. IP: *.rzeszow.msk.pl 06.12.01, 20:15
                                  A co do uczestnictwa w tym obrzadku konsumpcjonizmu, to informuje cie ze bylem
                                  w leclercu po raz pierwszy po miesiacu od otwarcia, a bywam raz na ruski
                                  miesiac. w tesco nie bylem do dzisiaj. A ludzie dlatego tam ida bo co maja
                                  ciekawego do roboty? Zadnych imprez dla wszystkich warstw spoleczenstwa u nas
                                  nie ma. Mlodziez i studenci to sie bawia w stary sposob (muzyka i alkohol), ale
                                  co zaproponowac ludziom po pracy? A to ze ty potrafisz sobie zorganizowac czas
                                  wolny nie oznacza automatycznie ze inni potrafia tez. Z nudow ludziom bije
                                  glupota do glowy i robia takie rzeczy jak szturm na markety jakby zaraz mial
                                  byc Sad Ostateczny.
                                  Potepianie w czambul innych za to co robia nie rozwiaze tego zjawiska.
        • Gość: QQś Re: Konkretnie:w czym Tesco jest gorsze od LeClerca IP: 192.168.1.* 22.02.02, 12:15
          Nie sposób się nie zgodzić. Stawiam znak =. A wszystkich powinien pogodzić nowy
          hiper CARFOUR /chyba tak się pisze/ na przeciwko katedry. Dla dalej
          niezadowolonych pozstaje MACRO - będzie przy A4 w rejonie Krasnego. Nie ma się
          o co sprzeczać - miejsca starczy dla wszystkich. Pozdrawiam !!
    • cozanostra Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! 06.12.01, 03:41
      A co cie Reformat obchodzi to ze ktos zbudowal dwa wielkie sklepy obok siebie ?!
      W Rzeszowie wszyscy wszystko musza krytykowac! Masz dwa sklepy blisko siebie -
      konkurancja - lepszy wybor, nawet samochodu nie musiesz przeparkowywac.
      Nie twoje pieniadze gamoniu w to szly. Co cie to rusza ?! Co, rada gminy miala na
      zebraniu ustalic ze mleko tylko w srode a bulki w sobote, a krowy mozna wypasac
      pod blokiem a do kosciola w lakierkach ???
      Inny duren napisal ze z jedna bulka stal 20 minut !
      Co za pniaki !
      Jak chcecie, matoly, kupic jedna bulke to idzcie do pana Gienka!
      Jak sam powiedziales - nie jezdz tam i juz!
      Pa gamoniu.

Gość portalu: Reformat napisał(a):

> Opinia że to dobry sklep jest chora bo trzeba być kretynem aby 10 minut szukać
      > żeberek, a tak robiła jedna z ekspedientek tesco.
      > Bankomat oczywiście nie działa a przy kasach jakaś kretynka nie wie jak działa
      >
      > czytnik kart kredytowtch. I oczywiście setki idiotów którzy przyjechali ze wsi
      > oddalonych po 50 kilometrów od rzeszowa. No i "rdzenni" mieszkańcy miasta dla
      > których taki sklep to dobra okazja na spacer i utrudnianie zakupów normalnym
      > ludzią(jest ich niewielu). Masa dzieci i bachorów które uciekły ze szkół że aby
      >
      > coś ukraść. I lokalizacja to miasto przed świętami będzie nie przejezdne, a
      > zwłaszcza okolice tesco i leClerka. Co za idiota buduje 2 duże sklepy obok
      > siebie.O tesco można powiedzieć że to nic nie warty sklep który nie dorówna
      > LeClerkowi.
      > Ale plebs będzie tam jeździł bo chleb jest tańszy o 2 grosze a cukier o 50. Nie
      >
      > jestem przedstawicielem konkurencji tylko to moje odczucia po zakupach w tym
      > sklepie(pierwszych i zarazem ostatnich).

• Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 06.12.01, 09:41
        Słuchaj cozanostra! Wykazujesz wszelkie przejawy ograniczenia umysłowego. Jak
        nic nas nie kosztowało, a nowe światła, co ty myślisz, że pieniądze rosną na
        drzewach. Jak się wypowiadasz na forum to bądź łaskaw przeczytać wszystkie
        opinie, a nie 2 ostatnie. Dowiedziałbyś się więcej i kompromitacji uniknął.
        Jakieś 30 opinii wcześniej ktoś już wyśmiał takiego „geniusza”. A co do 2
        sklepów obok siebie(napisze po to po raz setny) jest to chore, ponieważ blokuje
        połowę miasta. I po raz kolejny dowód na to, że jesteś kompletnym idiotą. Jak
        nie przepakowywać samochodu przecież zakupy pakuje się do bagażnika(chyba, że
        tak jak biedota kupuje się bagietkę). O jakiej radzie gminy tam piszesz? W
        opinii o bułce chodzi o to ze przez biedotę trzeba stać w kolejkach do kasy,
        ponieważ większość kas będzie nieczynna. Mała rada na przyszłość czytaj
        wszystkie opinie, a nie 2 pierwsze i nie ubliżaj ludziom prostaku.
      • Gość: RJ Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.ifpan.edu.pl 06.12.01, 09:43
        Wyprzedziles mnie cozanostra krytykując Miętusa czy Reformatora czy jak jeszcze on się tam nazywa.
        Mietus ty sie chyba nudzisz całymi dniami, bo z tego co widzę to chodzisz tylko po hipermarketach
        obserwujesz i krytykujesz i do tego jeszcze w idiotyczny sposób chwalisz sie zakupami.
        Weź sie może chłopie do jakies konkretnej roboty. Bo ci ze wsi 'smierdza' dlatego, że cięzko pracuja.

Pozdrowienia.
        • Gość: DON Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 62.47.165.* 06.12.01, 10:00
          Gość portalu: RJ napisał(a):

> Wyprzedziles mnie cozanostra krytykując Miętusa czy Reformatora czy jak jeszcz
          > e on się tam nazywa.
          > Mietus ty sie chyba nudzisz całymi dniami, bo z tego co widzę to chodzisz tylko
          > po hipermarketach
          > obserwujesz i krytykujesz i do tego jeszcze w idiotyczny sposób chwalisz sie za
          > kupami.
          > Weź sie może chłopie do jakies konkretnej roboty. Bo ci ze wsi 'smierdza' dlate
          > go, że cięzko pracuja.
          >
          > Pozdrowienia.

RJ MASZ RACJE

POZDROWIENIA I WESOLYCH SWIAT

DON
          • Gość: des Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 10:29
            Ten Reformat bardzo się podniecił. Pierwszy raz odwiedził duży sklep?
            Codziennie przejeżdzam obok TEXCO do/z pracy. Ruch jest większy, ale korków nie
            zaobserwowałem. Kasy w godzinach szczytu wszystkie czynne, o 23.00 wieczorem
            czynne niektóre, bo i poco więcej o tej porze. Reformat nie rozumie też, że
            każdy może kupować w hipermarkecie - czy to jedną bagietkę, czy też 10
            kontenerów wody mineralnej. To prawo klienta. Jeśli mu to przeszkadza zawsze
            może kupować gdzie indziej. TESCO jest nowym sklepem, w dodatku trwają promocje
            świąteczne więc ruch jest spory, za miesiąc wyrówna się z LeClercem. Korzyścią
            jest już widoczna konkurencja cenowa obu hipermarketów. Tek więc panie
            Reformat, nie podniecaj się tak bo to i niezdrowe i sam wychodzisz na buraka.
            • Gość: pierre Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 06.12.01, 13:33

> Korzyścią
              > jest już widoczna konkurencja cenowa obu hipermarketów.

Konkurencja? Pobożne życzenia. Co najwyżej spadnie cena bagietek i cukru, który i
              tak jest tani jak barszcz. Ceny artykułów, droższych, na których hipermarkety
              zbijają największe zyski z penością ani drgną.
              Kokurencja między Leclerkiem i Tesco to bajki dla grzecznych dzieci.

> Tek więc panie
              > Reformat, nie podniecaj się tak bo to i niezdrowe i sam wychodzisz na buraka.

Co do podniecania, to z tego co wiem służy ono zdrowiu. Ale to tak na marginesie.

• Gość: des Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 14:02
                Już drgnęły. Telewizor 28" stereo w Leclerku - 1259 zł, kamera HI-8 w TESCO -
                1299 zł, kilogram udźca wołowego w Leclerku - 11,99 zł. Nie trzymaj się tych
                bagietek i cukru jak pijany płotu.
                • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 06.12.01, 16:08
                  Drogi Des.
                  Nie podniecam się i nie pierwszy raz jestem w dużym sklepie. Co tydzień
                  jeździłem na zakupy do Maxa albo Jedynki oraz kilka razy w roku do
                  hipermarketów. Nie traktujcie tego jako wywyższania się czy przechwałek tylko
                  jako dowód na to, że nie podniecam się istnieniem hipermarketów w Rzeszowie. A
                  i oczywiście popieram pana o pseudonimie pierr, który słusznie uznał, że
                  tanieją tylko bagietki i cukier, czyli to, co kupuje rzeszowski plebs. A te
                  tanie kamery to kolejna sztuczka, bo ile osób kupi kamerę, a ile mięso, które
                  nie tanieje. A korki będą już za 2 tygodnie wtedy wy będziecie płakać i sami
                  skrytykujecie „waleczne” tesco. Teraz to chwalenie się pieniędzmi. Nie chodziło
                  mi o szpan tylko o pokazanie, że wcale nie jest drogo w tesco,(ale nie
                  twierdze, że to dobry sklep). Jeszcze o zniewalającym zapachu większości
                  klientów. Otóż nie od pracy on się bierze, ale od lenistwa i strachu przed
                  wodą. A jeszcze o prawach klienta jak jakiś biedak, albo bachor chcę bagietkę
                  to niech idzie do piekarni, a nie przeszkadza w robieniu zakupów. I o
                  ubliżaniu. Wiele razy pisaliście ze jestem burakiem, idiotą, ale to świadczy o
                  waszym poziomie i nawet des człowiek, który rzekomo pracuje. Wiec się
                  zastanówcie i przyznajcie do błędu.
          • Gość: RJ Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.ifpan.edu.pl 06.12.01, 11:22
            POZDROWIENIA TAKŻE DLA CIEBIE DON.

I WESOŁYCH ŚWIĄT
            • Gość: Dude Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rsk.pl 06.12.01, 17:37
              Pierre, Reformat, ciężkie z was przypadki.Jeden rasista, antysemita i jeszcze
              go duma rozpiera, szlachetnie urodzeni, wielkomiejscy hłe hłe i jak wspaniale
              wychowani, cooltóra od was emanuje,pełni pogardy dla rzeszowskiego plebsu.Drugi
              nieomylny, wspaniałomyślny, jego wprost boski przemyslenia na tym forum godzą w
              niewiinych wieśniakówKto dał wam prawo do bezpodstwanego i pozbawionego
              jakichlolwiek sensownych argumentów krytykowania całej reszty ?no jasne, oni
              śmierdzą, są ubodzy,i nie widzieli w zyciu hipermarketów.
              Zapomniał wół jak cielęciem był.Coś mi to przypomina...wszystkie zwierzęta są
              równe...ale ...
              • Gość: pierre Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 06.12.01, 20:45
                ...ale my jesteśmy równiejsi Dude.

Kto nam dał prawo? A jakim prawem chcesz zabronić mi mówić co myślę?
                Zresztą może w ogóle dajmy prawo głosu jedynie tym, ktorzy mają takie zdanie
                jak Ty?
                Tylko skąd się wtedy dowiemy, kto myśli podobnie do Ciebie?
              • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 06.12.01, 22:41
                Pewnie Dude. Jeszcze nie dodałeś, że jesteśmy piękni, wykształceni i waleczni.
                Ale tak to już jest z niekatolicką szlachtą. Tak owszem tępię plebs i biedotę,
                ponieważ jestem szlachcicem. Antysemitą jestem owszem, ale nie rasistą, bo w
                końcu chłopi i plebs to podudzie, a czy w stosunku do zwierząt można być
                rasistą. I nie bronie podawać argumentów, ale każdy z nich ocenie w swój
                sposób. Dlatego proszę o dalsze przysyłanie opinii. A jeszcze do biedoty
                niedługo idziecie pod moim dowództwem tłumić bunt w Mielcu. O broń sami
                zadbacie. I pamiętajcie pańszczyznę najlepiej zróbcie to na początku nowego
                roku. Żegnam.
                • Gość: des Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 08:38
                  Reformat, ty wciąż jesteś nieprzemakalny na pewne podstawowe sprawy. Jeżeli
                  ktoś chce kupić jedną byłke w hipermarkecie to jest to jego święte prawo.
                  Jeżeli ci to przeszkadza, jest wiele innych miejsc gdzie możesz robić zakupy w
                  spokoju i bez tłoku. Na szczęście nie ty decydujesz kto gdzie ma robić zakupy.
                  • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 07.12.01, 14:57
                    Jeżeli istnieje coś takiego jak „byłka” to niech kupuje, ale w jakimś kiosku.
                    Hipermarket kojarzy się raczej z dużymi zakupami (i tak jest prawie w całej
                    Polsce, chyba, że ktoś kupuje telewizor). Ale Rzeszów kocha się wyróżniać. Tzn.
                    rzeszowska biedota. I nie chrzań o jakimś świętym prawie. I zapamiętaj sobie
                    dobrze jak chcesz kupować bułki to rób to w piekarni. Dziękuje że ten temat cię
                    interesuje. I kieruje pozdrowienia do szlachty.
                    • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 08.12.01, 00:20
                      Wygrałem jestem Boski. Ogłaszam zwycięstwo w bitwie z plebsem. Reformat( skrót
                      od Reformatora) zwycięzcą tej batalii. Plebs i chłopi polegli. Teraz mogę
                      świętować sukces.
                      • cozanostra Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! 08.12.01, 03:58
                        Reformat, matol jestes a twoje szlachectwo gnojem smierdzi.
                        Wsadz se chudopacholku koszule w galoty bo ci rozporkiem wylazi.
                        Jak ci sie matole sklep nie podoba to do niego nie jezdzij.
                        Zrob cos wiekszego od codziennej kupy to zaczniemy rozmawiac.
                        Ciao.

• Gość: pierre Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 08.12.01, 10:52
                          cozanostra napisał(a):

> Reformat, matol jestes a twoje szlachectwo gnojem smierdzi.
                          > Wsadz se chudopacholku koszule w galoty bo ci rozporkiem wylazi.
                          > Jak ci sie matole sklep nie podoba to do niego nie jezdzij.
                          > Zrob cos wiekszego od codziennej kupy to zaczniemy rozmawiac.
                          > Ciao.
                          >

Nie ma to jak rzeczowe argumenty w dyskusji ...

• Gość: leszlong Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.10.* 08.12.01, 11:24
                            Refomatorowi proponuje kupowac samochod u producenta (jesli nie chce gowna
                            skladanego u nas to musi wyjechac za granice), po telewizor pojechac np. do
                            Japonii lub Holandii, po soki to najblizej do Wadowic. Jesli chce napic sie
                            mleka to gorzej, bo musi isc do tych cholernych kmiotow i poprosic o skopek
                            mleka. A gdyby mial chec na schabowego, to moze byc dla niego problem.
                            Oczywiscie to lepiej niz kupowac w supermarketach, bo tam tylko podludzie
                            chodza, a on wielkie panisko nie chce byc za blisko nich, bo by sie ubrudzil.
                            Zrobienie obiadu wymagaloby wowczas ganiania cale dnie po okolicach naszego
                            miasta. A co do jego szlachectwa, to jest w sytuacji brzyduli ktora krzyczala ze
                            jest przepiekna i wymuszala nozem od innych potwierdzenia jej slow.
                            A co do antysemityzmu, to skad wiesz czy twoj praszczur nie zadawal sie z
                            Zydowka?
                            • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 08.12.01, 14:20
                              Piszesz jakieś brednie choćby, dlatego, że najbliższe soki można kupić w
                              Rzeszowie. Produkuje je Alima Gerber SA. Ale to o samochodach to już jakieś
                              twoje wymysły. Przecież nie pisze, że te składane w Polsce(telewizorów tez to
                              dotyczy) są nic nie warte.
                              I nie karze nikomu nie kupować w hipermarketach. Tylko chodzi o to, że ci
                              ludzie mogliby się częściej myć. I nauczyć prowadzić wózki na produkty
                              sprzedawane w owych sklepach. Oraz kupować więcej niż tylko cukier i bagietki.
                              A i żydem też nie jestem. W mojej rodzinie, od co najmniej 4 pokoleń nie było
                              brunetów(żydzi najczęściej mają czarne włosy). Dlatego niech twoje domysły
                              zostaną w twojej głowie i niech nie obrażają polskiej szlachty.
                              • Gość: leszlong Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.10.* 08.12.01, 15:06
                                Wiec Latynosi to sa Zydzi!!
                                aha ale prawde odkryles!
                                POnadto sam napisales ze prawie wszyscy Zydzi to sa bruneci.
                                A 4 pokolenia wstecz o niczym nie swiadcza.
                                • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 08.12.01, 15:44
                                  Ale się czepiasz szczegółów. Piszemy o europie, a nie jakimś Meksyku. Z resztą
                                  żydzi maja charakterystyczne nosy itd. A i to, od co najmniej 4 pokoleń z tymi
                                  włosami. I przestań pisać o żydach. Krytykuj lepiej tesco. A jak nie to do
                                  Izraela tylko szybko.
                                  • Gość: Leszlong Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.10.* 08.12.01, 16:25
                                    tak tak Wlosi to mieszkaja w Meksyku, zrozum ze Latynosi to rowniez Hiszpanie,
                                    Wlosi, Portugalczycy. A co do podrozy to ty wyjedz sobie do centrum Polski skad
                                    jak twierdzisz pochodzi twoja rodzina, bo moi przodkowie od paru juz stuleci
                                    mieszkali wzdluz Karpat. Wcale ponadto nie sugeruje ze jestes Zyd, tylko nie
                                    twierdz ze inni to na pewno sa bo tak ci sie wydaje.
                                    • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 09.12.01, 00:07
                                      Nie chrzań mi tu o ciężkim przypadku, bo to wam nie można wytłumaczyć, że
                                      biedota kupująca w hipermarketach to zła rzecz. A ty leszlong nie błaźnij się z
                                      tymi Włochami. Tak samo z Hiszpanami i Portugalczykami. Ponieważ każdy, kto
                                      uważał na geografii wie, że Latynos to połączenie rasy białej i Indian(rasa
                                      żółta). Może i nieliczni mieszkańcy wymienionych przez ciebie krajów są
                                      Latynosami, ale większość to zwykli Europejczycy. Przestań pisać, co ci ślina
                                      na język przyniesie, bo kończy się to źle jedynie dla ciebie.
                                      • Gość: leszlong Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow.msk.pl 10.12.01, 18:21
                                        Osle patentowany!!
                                        potomek Indian i Bialych to Metys!!!
                                        sprawdz sobie w Encyklopedii lepiej, chyba ze nie potrafisz czytac, co szczerze
                                        juz tobie wspolczuje. Niby szlachcic a jaki niewyksztalcony, a tak byc moze
                                        jestes od tej szlachty mazowieckiej, szaraczkow, co nosili szable zatknieta za
                                        sznurem konopnym. To wszystko wyjasnia.
                      • Gość: RJ Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.itme.edu.pl 10.12.01, 09:34
                        Odpowiem krótko.

TOTALNY DEBIL. I DO TEGO NIEWYKSZTAŁCONY.
    • Gość: mjot Re: Do mieszkańców grodu Rzecha... IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 12:07
      A jednak i ja się odezwę!
      Co prawda może nie w temacie, ponieważ wszelakie hiper... i multi... omijam z
      daleka uważając, że niczym (w sensie swego istnienia) nie różnią się od
      zwykłego jarmarku! Natomiast chcąc cokolwiek kupić udaję się do
      wyspecjalizowanej placówki, gdzie mogę spodziewać się fachowej dyskusji i
      porady!

Co do budowy tego typu placówek w środku miasta.
      Uważam to za pomysł poroniony! Włodarze naszych miast w tym przypadku kierują
      się jedynie doraźnym zyskiem (cena działek) i niesamowitą krótkowzrocznością!
      Moim zdaniem budowa multipleksów ma sens jedynie poza rogatkami miast, z
      uwzględnieniem ich nieuniknionej rozbudowy! Trzeba robić wszystko w celu
      odciążania ulic (już za wąskich) a nie ściągania do miast coraz większych
      zmotoryzowanych hord!

Do dumnych posiadaczy nazwisk i tzw. inteligencji!
      Szlachectwo zobowiązuje! To nie kończy się tylko na posiadaniu pieczęci! I to
      nie jest tylko „dumne” warcholstwo!
      A iluż tak naprawdę mamy obecnie prawdziwie szlachetnych?
      Czy np. ktoś, kto niegdyś w celu zdobycia punktów na uczelni wpisywał
      pochodzenie robotnicze lub chłopskie ma jeszcze prawo zwać siebie szlachetnie
      urodzonym? Moim zdaniem nie, wszak zrzekł się go, a słowo zobowiązuje!
      Od kiedy to szlachcic chwali się tym, że jest łykiem? Toż to kompletna
      paranoja! W mieście się bywało a mieszkało i owszem, ale w swoim!
      Co do inteligencji (której moim zdaniem już nie ma), to nigdy
      człowiekowi inteligentnemu nie przeszłoby nawet przez myśl obrażenie
      kogokolwiek ze względu na jego stan czy nację!

Najniższe ukłony!
      Dumny mieszkaniec lasu M.J.
      • Gość: Reformat Re: Do mieszkańców grodu Rzecha... IP: 192.168.1.* 08.12.01, 14:44
        Właśnie szlachectwo zobowiązuje, a ja się wywiązuje z tych zobowiązań. Tępię
        plebs i biedotę, dbam o moralność społeczeństwa. I o swoje wykształcenie.

A teraz opisze wam dzisiejszą wizytę w LeClerku. Parking pełny w środku czuć
        nadchodzące święta i niestety słychać muzykę, której poziom jest poniżej
        krytyki. Oczywiście masa promocji, a co za tym idzie dziesiątki wieśniaków.
        Oczywiście śmierdzieli i kłócili się miedzy sobą. A ja po jakiejś godzinie
        zakończyłem zakupy. A przy kasie kolejny dowód wyższości LeClerka nad tesco.
        Harcerze pakowali zakupy, w ten sposób zbierali pieniądze na obóz zimowy dla
        harcerzy. To się nazywa pomysłowość i przynajmniej uczciwie zarobili, a nie
        próbowali myc szyby(mała rada jak proponują wam to jakieś dzieci gdziekolwiek w
        Polsce nie zgadzajcie się zawsze zostawiają smugi). I nie potwierdziło się to,
        co słyszałem, że pakują te zakupy nieostrożnie. Wręcz przeciwnie uważali, aby
        reklamówki nie były przeciążone, a produkty takie jak jajka i pomidory układali
        na górę. Nie napisze ile zapłaciłem, ponieważ mam złe doświadczenia z idiotami,
        którzy niedawno napisali, że podałem cenę, aby szczycić się wydanymi
        pieniędzmi. Po prostu nie potrafią odróżnić obiektywnej oceny zakupów w sklepie
        od prostackich przechwałek.
        • Gość: Dude Re: Do mieszkańców grodu Rzecha... IP: *.rsk.pl 08.12.01, 22:56

> Właśnie szlachectwo zobowiązuje, a ja się wywiązuje z tych zobowiązań. Tępię
          > plebs i biedotę, dbam o moralność społeczeństwa. I o swoje wykształcenie.
          itp, itd
          Brak słów.wyjątkowo ciężki przypadek.Jakby to powiedział mój znajomy
          psychiatra, kilka lat intensywnej terapii:(((
        • Gość: pierre Re: Do mieszkańców grodu Rzecha... IP: 192.168.1.* 09.12.01, 11:48
          Nie napisze ile zapłaciłem, ponieważ mam złe doświadczenia z idiotami,
          >
          > którzy niedawno napisali, że podałem cenę, aby szczycić się wydanymi
          > pieniędzmi. Po prostu nie potrafią odróżnić obiektywnej oceny zakupów w sklepie
          >
          > od prostackich przechwałek.

Bo to były prostackie przechwałki - szlachetnie urodzony nigdy nie mówi o takich
          sprawach.

• Gość: Reformat Re: Do mieszkańców grodu Rzecha... IP: 192.168.1.* 09.12.01, 12:11
            To nie prostackie przechwałki. Po prostu nie chcesz się przyznać do błędu. Nie
            zrozumiałeś sensu wypowiedzi, a teraz głupio ci się przyznać. I to mi jest
            przykro, że Lord nie rozumie Mnie i moich intencji. A między szlachtą zgoda
            powinna panować.
            • Gość: pierre Re: Do mieszkańców grodu Rzecha... IP: 192.168.1.* 09.12.01, 12:38

> To nie prostackie przechwałki. Po prostu nie chcesz się przyznać do błędu. Nie
              > zrozumiałeś sensu wypowiedzi, a teraz głupio ci się przyznać. I to mi jest
              > przykro, że Lord nie rozumie Mnie i moich intencji. A między szlachtą zgoda
              > powinna panować.

To Ty wypowiedziałeś się w taki sposób, że tylko za prostaka mozna było Cię
              uznać. A zgoda panuje, tylko nie mów takich rzeczy, których nawet plebs unika!
    • Gość: mjot Re: Do mieszkańców grodu Rzecha... IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 12:33
      Skończcie! Przecież to jest żenujące!
      Tak nie przystoi nawet w czworakach.
      Co poniektórzy powinni palnąć sobie w łeb (honor)! Społeczeństwo powinno
      oczyszczać się z jednostek chorych. Im szybciej to nastąpi tym lepiej dla
      zdrowia ogółu.

Najniższe ukłony!
      Zażenowany M.J.
      • Gość: pierre Re: Do mieszkańców grodu Rzecha... IP: 192.168.1.* 09.12.01, 12:44
        AHAHHAHA
        Nie unoś się tak. Bądź jednak łaskaw bardziej szczegółowo sprecyzować swoje
        zarzuty. I kogo one dotyczą również powiedz!
        • Gość: mjot Re: Do mieszkańców grodu Rzecha... IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 13:33
          Spróbuję.
          Forum jest publiczne. I moim zdaniem nie tu miejsce na pyskówki nie wnoszące
          nic nowego! Wszak „jak nas widzą tak nas piszą”, wszyscy pracujemy na obraz
          tego regionu!
          Kogo dotyczy? Odrobinka inteligencji wystarczy!

Najniższe ukłony!
          Nadal zażenowany M.J.

• Gość: pierre Re: Do mieszkańców grodu Rzecha... IP: 192.168.1.* 09.12.01, 14:26
            No dobrze mjot, ale ja nadal nie wiem do kogo kierujesz te swoje uwagi. Bo
            chyba nie powiesz mi, że do mnie?
            • Gość: Reformat Re: Do mieszkańców grodu Rzecha... IP: 192.168.1.* 09.12.01, 14:48
              Pierr czyżbyś zmierzał do tego, aby mjot napisał, że to ja jestem chorą
              jednostką? I dalej twierdze, że źle zrozumieliście moje słowa dotyczące zakupów
              w tesco.
          • Gość: mjot Re: Do adwersarzy... IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 16:53
            Swoje zdanie na temat „marketów” wielkich i malutkich wyłuszczyłem powyżej.
            A odbiegając od tematu...
            Zastanawia mnie w tym wszystkim tylko jedna kwestia.
            Jak to możliwe, iż szlachcic (ponoć) szczyci się tym, że jest łykiem? Mało tego
            uważa, że za rogatkami miasta to już sama hołota!
            Chyba jednak komuna okazała się skuteczną...

Żegnam ozięble!
            Ustępujący M.J.
            • Gość: Reformat Re: Do adwersarzy... IP: 192.168.1.* 09.12.01, 17:37
              Zależy, w czym. Na pewno wzmocniła wiarę Polaków w boga i kościół. Pewnie, że
              za miastem(jakieś 5km) zaczynają się tereny zamieszkiwane w większości przez
              wieśniaków, dla których nie mam szacunku(przez to, co robią w hipermarketach).
              Oczywiście za miastem mieszkają tez wysoko urodzeni.
              • Gość: pierre Re: Do adwersarzy... IP: 192.168.1.* 09.12.01, 22:11
                Dlaczego kolega mjot pozeganł nas ozięble Reformacie ???
                Czy sobie na to zasłuzyliśmy?
                A może mówił tylko do Ciebie?
                Obawiam się, że tego się nigdy nie dowiemy.
                • Gość: Reformat Re: Do adwersarzy... IP: 192.168.1.* 10.12.01, 08:09
                  Dowiemy się z pewnością. Ale nie teraz. Może wkrótce napisze. I dlaczego uznaje
                  nas za swoich wrogów? A może rzeczywiście nigdy nie uzyskamy odpowiedzi. Ale i
                  tak pozdrawiam szlachetnie urodzonych.
                  Jeszcze jedno. Ten temat w ciągu tygodnia został obdarzony największą liczbą
                  opinii. Pozwala mi to stwierdzić, że był potrzebny. Każdy z nas mógł napisać,
                  co myśli. Jestem zaszczycony 7 dni i od razu rekord. Daje do myślenia.
      • Gość: Alex Re: Do mieszkańców grodu Rzecha... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.12.01, 13:44
        Poświęciłem około 30 minut by przeczytać wszystkie posty. Dosłownie 99% Waszych
        wypowiedzi jest nie na temat i mam wrażenie, że temat w ogóle nie jest ważny.
        Gdybyście dyskutowali tu o wyższości Świąt Bożego Narodzenia...to i tak byłyby
        tu tylko pyskówki o śmierdzącej wsi, pochodzeniu, słomie w butach,
        prowincjonalności Waszego miasta itd. Błagam, nie piszcie skąd to wynika, bo
        znów się będziecie bez końca powtarzać. Zabierając się do czytania tego wątku,
        liczyłem na ciekawe spostrzeżenia, bo zawodowo mam kontakt z większością sieci
        handlowych w Polsce, w tym z Tesco i E.Leclerc. Sądziłem, że przeczytam opinie
        mądrzejsze, opisujące zjawisko jakim jest zmiana struktury polskiego handlu,
        wpływ hipermarketów na nasze życie, zarobki, itd. Niestety, jesteście pełni
        emocji, często jadowitych, skierowanych przeciwko sobie. Szkoda, bo znam
        osobiście Rzeszów z zupełnie innej strony, mam tam rodzinę( nabytą )i
        znajomych, często też bywam u Was służbowo, i nie jest z Wami tak źle jak sami
        o sobie myślicie. Pozdrawiam, mimo straconej półgodziny. Alex / Kraków
    • Gość: kupiec Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 195.117.156.* 10.12.01, 11:49
      Ono nie jest brytyjskie tylko żydowskie...
      • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 10.12.01, 17:05
        Z skąd wiesz? Masz jakieś dowody umieść je tu proszę. Chyba, że jesteś plebsem,
        to nie proszę tylko rozkazuje.
        • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 10.12.01, 17:15
          Ale RJ jesteś cwany myślałeś, że nie zauważę tej opinii ukrytej pomiędzy
          starymi tekstami. A i to ubliżanie świadczy o twoim niskim poziomie
          intelektualnym.

>Odpowiem krótko.

TOTALNY DEBIL. I DO TEGO NIEWYKSZTAŁCONY.<
          To tekst twojej opinii. Najprawdopodobniej chodzi o mnie, ponieważ to pod moją
          wypowiedzią była umieszczona. Dlatego skończ z tym(ubliżaniem mi) plebsie.
          • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 10.12.01, 17:22
            Jest to 99 opinia. Ten temat jest potrzebny.
            • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 10.12.01, 17:25
              Oto setna opinia. Ja wpisałem się pierwszy i czynię to teraz. Ten jubileusz
              opinii jest dowodem potrzeby istnienia tego tematu. Tworząc ten temat nie
              sądziłem, że będzie taki popularny. Dlatego dziękuje za każdy wpis. Życzę
              drugiej setki
              • Gość: Kenny Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.12.01, 18:07
                Reformat jesteś z I LO, albo może ukończyłeś I LO?
                • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 10.12.01, 22:03
                  Nie, a co? Pewnie mnie z kimś pomyliłeś. Z resztą szkoła oddalona od kościoła o
                  50 metrów od kościoła nie jest niczym dobrym.
                  • Gość: RJ Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.ifpan.edu.pl 11.12.01, 10:06
                    Pisząc odpowiednie inwektywy pod twoim adresem
                    miałem nadzieje, że je zauważysz.
                    Moje obraźliwe słowa przy tym co Ty wypisujesz
                    to jest nic.
                    A plebsem to ty jestes dla mnie.

Pozdrowienia
                    • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 11.12.01, 13:29
                      A czy plebs(ty) ma prawo głosu. Oczywiście, Ale będziesz przez arystokracje
                      będziesz tępiony. I oczywiście za to, co napisałeś o mnie jesteś uznany za z
                      nieroba i kretyna.
                      • Gość: RJ Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.ifpan.edu.pl 11.12.01, 13:55
                        Jaką szkołę ty kończyłes arytokrato od siedmiu
                        bolesci?
                      • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 11.12.01, 16:39
                        Jaką. Taką, która umożliwia mi normalną egzystencję.
                        • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 14.12.01, 23:12
                          Po raz kolejny byłem dzisiaj w tesco. Już nie jest tak jak piszecie. Co druga
                          kasa nieczynna, ale ludzi z minuty na minutę przybywało(a była?21). Jeden z
                          pracowników strasznie śmierdział(pewnie plebs, na pewno). I przy kasach nie
                          działały taśmy. Oczywiście, od co drugiej butelki odpada akcyza. I jak zwykle
                          biedota, oraz nieodłączna części ich zakupów(cukier). Jest to kolejny dowód na
                          niższość tego sklepu w stosunku do LeClerka. Z resztą we „Francuzie” też byłem.
                          • Gość: radek Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 17.12.01, 16:39
                            tesco ma jednak przewagę nad innymi leclercami czy jedynkami.
                            Ochrona nie twierdzi na dzień dobry, że jestem złodziejem i wpuszcza z
                            plecakiem.
                            W leclercu i jedynce tak nie wejdę, a gdzie mam zostawić portfel i telefon oraz
                            wiele niezbędnych dokumentów i drobiazgów (np. klucze do domu, firmy,
                            samochodu, garażu itp)?
                            Dziwne, że gdy idę na zakupy zaraz po pracy z teczką i w garniturze to jest OK,
                            a jak wstapię do domu i wskoczę w jeansy oraz zamienię teczkę na plecak, to
                            jestem potencjalnym złodziejem.
                            • Gość: radek Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 17.12.01, 16:43
                              i jeszcz jedna sprawa, gdzie kupię jakieś pieczywo po 23:00 i wogóle zrobię
                              spokojnie (już bez tłokuQ) zakupy? Tylko w Tesco.
                              Godziny otwarcia są dogodniejsze niż w innych sklepach.
                              Liczę, że kiedyś bedzie czynny całodobowo i po powrocie z nart o 2 w nocy też
                              kupię pieczywo.
                              • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 23.12.01, 22:49
                                Przed świętami obydwa hipermarkety mnie zażenowały. W LeClerku do wyboru 2
                                gatunki ryb, a w tesco śmierdzi jak na kutrze. Co z tego wynika, na pewno nie
                                to, że Rzeszów to port, ani ni to, że kiedyś nim był. Tylko to, że obydwa te
                                sklepy już skończyły walkę o klienta. Teraz wystarczy im to, co maja, a i tak
                                ludzie będą tam kupować. Zaczęto traktować rzeszowian jak bydło które musi jeść
                                i w końcu wybierze albo pastwisko o nazwie leclerk, albo tesco.
                                • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 23.12.01, 22:53
                                  Tu musze się z tobą zgodzić. Tylko do tesco wpuszczają z plecakiem. Ale chleb
                                  całodobowo wypieka się chyba na stacji paliw shel przy hetmańskiej.
                                  • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 24.12.01, 20:39
                                    Wigilia to dzień, który spędza się wraz z rodzina. Oczywiście po za domami są
                                    lekarze strażacy itd., Ale to ich obowiązek. A wasze cudowne tesco dało
                                    pracownika wspaniały prezent i w ten szczególny dzień, jakim jest wigilia
                                    postanowili zamknąć sklep dopiero o 23. Pracownicy są zapewne bardzo
                                    szczęśliwi, że z rodzinami spotkają się tuz przed pasterką, będzie tyle czasu
                                    na kolacje. To niepodważalny dowód na to, że anglicy w d*** mają świąteczną
                                    tradycje polskich pracowników. A wątpię, że dziś ten sklep przeżyje uderzenie
                                    klientów. Wręcz przeciwnie będzie świecił pustkami. W tym wypadku LeClerk
                                    postąpił bardzo dobrze, ponieważ zamknął ich sklep zamknięto już o 13. Wiec
                                    każdy, kto czegoś zapomniał kupić mógł to zrobić dziś, a tesco uznało, że każdy
                                    czegoś zapomniał zakupić i zrobi to dziś.
                                    • Gość: don Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.01, 06:28
                                      lekarze, strazacy ,kierowcy autobusow,bimow,pielegniarki,sluzba
                                      drogowa,policja ,wojsko,i wieleinnych zawodow ma dzisiaj sluzbe,wiec nie
                                      rozumiem kapiszonie nad czym rozpaczasz,moze zaproponujesz zamknac wszystko na
                                      okres swiat ty swietojebku.
                                      zycze wesolych swiat tym ktorzy pracuje i tym co maja wolne

don
                                      • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 25.12.01, 18:11
                                        Nie kompromitowałbyś się Don. To, że pracują strażacy i lekarze jest
                                        zrozumiałem. Ale to, że zwykły pracownik brytyjskiego hipermarketu ma pracować
                                        do godziny 23 w wigilie jest nie do przyjęcia. A czy gdyby tesco tak jak
                                        LeClerk było otwarte do 13 stałoby się coś. Niestety Angole uważają inaczej nie
                                        obchodzi ich polski pracownik, który z obawy przed utrata pracy nie
                                        zaprotestuje. Ty mieszkasz sobie za granicą i nie wiesz, co się dzieje w
                                        Rzeszowie. Może ten pobyt w innym kraju cię zmienił, i nie obchodzą cię święta.
                                        Ale postaw się na miejscu kasjerki, która do 23 musi bezczynnie siedzieć w
                                        sklepie, który potraktował ja jak niewolnika. Ona nie może iść do domu na
                                        kolacje tylko siedzi..... Dlatego ta sytuacja świadczy o twoim ograniczeniu i o
                                        braku poszanowania polskiej kultury ze strony dyrekcji tesco.

Pozdrawiam wszystkich pracowników tesco, którzy musieli spędzić wigilie w
                                        sklepie.
                                        • Gość: pierre Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* 27.12.01, 12:25
                                          Brawo Reformacie!!!
                                          Wspaniała opinia.
                                          A Ty DON nie wychylałbyś się - czy w USA niewolnictwo nadal istnieje?
                                          Bo u nas w zacofanej Polsce nie chcemy aby nami drygowali jacyś angole. Może
                                          mamy więcej godności niż tacy jak Ty dla których pieniądz jest bogiem i zrobisz
                                          dla niego wszystko.
                                          A to tylko jeden taki dzień w roku. Jedyny dzień dla ludzi, a nie dla ich
                                          pracodawców.
                                          Pozdrawiam
                                          Pierre
                                          • Gość: trigger Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 28.12.01, 08:11
                                            Tzw. Reformat pisze bzdury i wciska nam kłamstwa. W wigilię 23.12. Leclerc
                                            pracował do 15.00 (wg Reformata do 13.00 - dziwne bo robiłem ostatnie zakupy po
                                            14.00), natomiast Tesco do 16.00 (wg Reformata do 23.00). Po co tak kłamać
                                            panie Reformat?
                                          • Gość: Dobry Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.kuratorium.krakow.pl 28.12.01, 10:27
                                            Reformat i inni reformato-podobni są totalnymi bezmózgowiami.
                                            Szczyca sie jakims tam szlachectwem a nawet po Polsku poprawnie nie umieja sie
                                            wyrażać. Bład na błędzie.
                                            Co do zapachu to wolę chwilowy zapach od jak twierdzicie "wieśniaków" od
                                            zapachu palzczy papierosów, czy to na przystankach czy to w autobusach,
                                            tramwajach.
                                            Wejść sobie na piwo do knajpy, pubu itp. to po 10 min. cały włącznie z ciuchami
                                            śmierdzę jak popielniczka.
                                            Nie mówiąc juz o dłuższym pobycie./
                                            Reformator i inni jego zwolennicy. Założe sie że palicie - ŚMIERDZIUCHY.
                                            Jak się samemu smierdzi to sie nie pisze o drugim tego samego.
                                            Nie będe się juz wypowiadał na wasze denne dysputy. My w Krakowie na szczęście
                                            nie zniżamy sie do takiego poziomu dyskusji i tylko twój poziom świdczy o
                                            wieśniactwie, a nie to że ktoś kupuje 1 czy 5 bułek.
                                            Widocznie na więcej go nie stać.
                                            Jak jests szlachcicem to na pewno TATUŚ wszystko Ci załatwił bo sam ciężka
                                            praca nic bys nie potrafił.
                                            Nie wiem czy do dzisjaj sam sobie umiesz dupe za przeproszeniem podetrzeć.
                                            SZLACHCICU-MAMINSYNKU.
                                            z poważaniem Mieszkaniec Krakowa.
                                            • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 28.12.01, 11:50
                                              Nie pierdol głupot. Według jednej z rozgłośni rajdowych Tesco było czynne do
                                              23. A to, że w przypadku LeClerk pomyliłem się o dwie godziny nie zmienia
                                              faktu, że tesco było czynne o wiele za długo. Dlatego nie nazywaj mnie kłamcą
                                              katoliku. To nie moja wina, raczej podkarpackich mediów.
                                              A ja panie krakus nie pale i nie śmierdzę dymem tytoniowym, ani w ogóle nie
                                              śmierdzę. Jak ci się nie podoba rzeszowskie forum to nie czytaj opinii. Może wy
                                              w Krakowie jesteście mądrzejsi i potraficie dyskutować. Wątpię, bo jak ktoś
                                              popiera starania mielca i Jasła(nie mówię o tobie, tylko o innych mieszkańcach
                                              Krakowa) o zmianę województwa, to raczej nie może być uznawany za normalnego. W
                                              sprawie bułek chodzi o to, że wieśniacy zjeżdżają się z całego województwa, i
                                              kupują tylko bułki i cukier. Do tego śmierdzą, są wulgarni itd. I nie martw się
                                              o mnie dupę potrafię sobie podetrzeć. I nie jakimś tam szlachectwem, tylko
                                              szlachectwem. Po prostu zazdrościsz mi tego i tu cię boli krakusie. Nie znasz
                                              mnie i wypisujesz jakieś domysły. To dopiero jest żenujące i w porównaniu z tym
                                              nasze rzeszowskie forum to skarbnica wiedzy.

Z pogardą Szlachcic.
                                              • Gość: kai Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 28.12.01, 12:49
                                                "nie pierdol głupot", "rozgłośnie rajdowe", "LeClerk", wulgarni wieśniacy",
                                                podetrzeć dupę" - to tylko niektóre perełki z ostatniej wypowiedzi niejakiego
                                                Reformata. Plus ciągłe wyzwiska od katol,.lików co wg niego jest pewnie czymś
                                                obraźliwym (sic!) A udziela się on ostatnio sporo. Faktycznie szlachcic,
                                                chdząca kultura i protestant w jednym. Sądząc tonacji i stylu wypowiedzi wydaje
                                                się, że to jakiś uczeń, któremu tatuś kupił niedawno modem/abonament. Nie
                                                dyskutujmy z nim bo nie ma po co. Wszystkich spoza Rzeszowa przepraszam. Wiecie
                                                jak to jest, ktoś wszędzie musi robić za wioskowego głupka.
                                                • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 28.12.01, 13:28
                                                  Nie tatuś kupił modem, ja jestem na tyle odpowiedzialny, ze sam potrafię za
                                                  przyjemność korzystania, z internetu zapłacić. A z interentu korzystam od ponad
                                                  2 lat. Forum odkryłem ponad miesiąc temu. I mam prawo pisać to, co czuje i
                                                  myślę. Jeżeli uznajesz Rzeszów za wioskę to twoja sprawa, a wnioskuje to z
                                                  twojej wypowiedz cytuje „Wiecie jak to jest, ktoś wszędzie musi robić za
                                                  wioskowego głupka”. O podcieraniu tyłka zaczął pisać ten skretyniały
                                                  krakowiaczek. Od kilku godzin udzielający się na naszym forum. Jeśli nie
                                                  kupujesz w hipermarketach to z skąd możesz wiedzieć czy wieśniacy są wulgarni,
                                                  czy nie. I sam robisz za głupka. W ogóle to jakieś chore stwierdzenie. Wioskowy
                                                  głupek. Skąd ty to wiozłeś? Dlatego to ja powinienem za ciebie przepraszać, ale
                                                  tego nie czynie, ponieważ masz prawo pisać to, co myślisz, aczkolwiek, gdy mnie
                                                  ktoś obraża odpłacę się tym samym.
                                                  • Gość: kai Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 28.12.01, 13:42
                                                    Noblesse oblige, a literaturę trzeba czytać.
                                                  • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 28.12.01, 14:55
                                                    Wiem, że zobowiązuje i nie martw się, ja czytam książki. Ale na pewno do ich
                                                    czytania nie zmusi mnie jakiś krakowski kretyn.
                                                  • Gość: Dobry Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.kuratorium.krakow.pl 28.12.01, 15:30
                                                    Z tonu wypowiedzi reformacika wynika że on BYŁ, JEST I BĘDZIE wieśniakiem.
                                                    fINE
                                                  • Gość: Dobry Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.kuratorium.krakow.pl 28.12.01, 15:33
                                                    lepiej sie przyznaj ile ty masz w ogóle lat.
                                                    Nie wygladasz na dorosłego, sadzę po słownictwie którego uzywasz.
                                                    Sensacje wzbdziłes.
                                                    Zwin sie teraz do domciu. Do łóżka spać.
                                                  • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 28.12.01, 17:43
                                                    Chyba mi nie powiesz, ze twoje jest bogatsze. Te swoje rady to sobie możesz w
                                                    mielcu prezentować. Oni tam już pewnie z miesiąc nie spali i podobnie jak ty
                                                    zaczęli brednie w stylu secesji pisać. Nie martw się jak trochę pośpisz to ci
                                                    przejdzie. To fragment twojej wypowiedzi: „Z tonu wypowiedzi reformacika wynika
                                                    że on BYŁ, JEST I BĘDZIE wieśniakiem.
                                                    fINE”
                                                    I ty śmiesz prostaku porównywać mnie z wieśniakami. Naprawdę jesteś chory
                                                    psychicznie. Sam się jak prostak zachowujesz. 300 lat temu pracowałbyś w moim
                                                    folwarku. Masz szczęście, że dziś już nie ma już renty odrobkowej tzw.
                                                    pańszczyzny.
                                                  • elzkaj Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!!do reformata 29.12.01, 14:09
                                                    czytam Twoje posty i włos na głowie bez tapiru mi się jeży.
                                                    przypominam sobie swoją babcię, po kądzieli, Kowalską herbu Ostoja, osobę
                                                    szacowną, dostojną w zachowaniu i słowach,ze wszech miar SZLACHCIANKE.
                                                    w żaden sposób nie potrafię dostrzec w Tobie nawet krzty szlacheckości,ktoś kto
                                                    chełpi się swym pochodzeniem i na każdym kroku je podkreśla to nie szlachcic.
                                                    takie zachowanie niegodne jest człowieka, w którego żyłach płynie błękitna krew.
                                                    tak więc Waść zbastuj, wstydu oszczędż,ratuj honor rodu i zakończ bałwochwalczą
                                                    dysputę.
                                                    chyba,że czasy mózg ci wypaliły to brnij głębiej i lepsze świadectwo swej
                                                    szlacheckości wystaw.
                                                    pozdrowienia.
                                                  • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!!do reformata IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 29.12.01, 16:13
                                                    A jak niby inaczej mam się wyróżnić. Dokoła jacyś kretyni i plebs. Trzeba się
                                                    jakoś od nich oddzielić. Ja
                                                  • elzkaj Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!!do reformata 29.12.01, 17:58
                                                    no właśnie,trzeba się wyróżnić, ale czy w ten to sposób?
                                                    szlacheckość wymaga kultury, przede wszystkim słowa .
                                                    a ty w zatrważający sposób bluzgasz i obrazasz wszystkich.
                                                    pohamuj nieco, daj przykład elokwencji, bez zbędnych inwektyw również wyrazisz
                                                    to co myślisz.
                                                    jeżdżą po Tobie jak na starej kobyle, ale czy aby sam nie przyczyniłeś się do
                                                    tego ?
                                                    zastanów się i zmiarkuj żdziebko.
                                                    nie nazywaj nikogo pospólstwem, bo do końca nie wiesz z kim masz doczynienia.
                                                    już dość zszargałeś dobre imię polskiej, prawdziwej szlachty.
                                                    nim napiszesz coś obrażliwego,zastanow się, czy siebie tym najbardziej nie
                                                    obrażasz.
                                                    więcej ogłady i kultury w wypowiedziach, a świat będzie Ci bardziej życzliwy.
                                                    pozdrowienia.
                                                  • Gość: Jubei Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!!do reformata IP: *.rzeszow.msk.pl 29.12.01, 21:34
                                                    tak czytam to i czytam i smiac mi sie chce. wlasnie dlatego maja nas za takich
                                                    dziwnych ludzi, coz tez jestem dziwnym czlowiekiem to przykre:).
                                                    moj ciemny i prosty umysl (osmielam sie twierdzic ze go posiadam, przeklety
                                                    niech bede do 3 pokolenia, ale to dla ciebie o panie) zaobserwowal tu ciekawa
                                                    ewolucje: zaczelo sie ze reformator od ojca z polnocy zyskal nazwisko -ski czy -
                                                    ski, nastepnie po kilku postach nazwisko dojrzalo azeby mowic juz o
                                                    szlachectwie, po kilku nastepnych byl to juz pewnik, teraz przerazony swoim
                                                    zuchwalstwem czekam na jakies krolewskie slady swiadom jednakowoz ze to musi
                                                    potrwac dluzej. reformator jak sam wspomniales twoj ojciec dawno temu
                                                    przyjechal tu z polnocy, czego on tu szukal wsrod plebsu i wiesniactwa
                                                    (pewnikiem uciekal przed jakimis knujcami co go z ojcowizny wyrugowali), pewno
                                                    ozenil sie z potocka, no tak a ci zydzi zabrali wam lancut, i pozbawili nas
                                                    zaszczytu odrabiania wam panszczyzny, straszne. ciekawe tez od kiedy szlachta
                                                    ma obowiazek walczyc i tepic nizsze klasy, czy to jakis znak czasow, kara za
                                                    smialosc porownania sie do was, mgliste przeblyski ze to nie urodzenie a
                                                    charakter swiadcza o czlowieku, a i nie mow ze charakter wynika z urodzenia.
                                                    jeszcze nie badz taki okrutny, zdradz nam sekret ze ty nie zwykla szlachta
                                                    jestes tylko rasowa krolewska , z boskiego nadania, dla bezpieczenstwa
                                                    ukrywajaca to bo i wsrod swoich nie brak lasych na zydowskie srebrniki,
                                                    zdolnych do najgorszego czarnych owiec szlacheckich.
                                                    aha a skad ta pewnosc co drugi z nas pracowalby u ciebie na folwarku, ja na
                                                    przyklad po chamsku bym nie pracowal pehehe.
                                                    badz pozdrowiony o slonce rozjasniajace mroki naszego nedznego zywota, gwiazdo
                                                    zaranna.... amen

starałech sie pisoć najelokfętniej jakzech łumioł, niechaj trygław wynagrodzi w
                                                    rogaciźnie i potomstwie moje wysiłki, a tero to łobory na kopiel w gnoju, bułki
                                                    sie skonczyly trza bedzie znow do tego markieta ehhh
    • Gość: Gucio Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.gze.pl 29.12.01, 23:01
      Nie wiem dlaczego tak ostro zostalo skrytykowane TESCO w tej wypowiedzi. Powiem
      tak nie ejstem z Rzeszowa ale mam mozliwosc robienia zakupow w hiopermarkecie w
      Gliwicach. Owszem w okresie przedswiatecznym jest tutaj zreszta jak w kazdym
      innym hipermarkecie bardzo tłoczno i sie nie ma czemu dziwic. Poza tym piszac,
      ze w innych hipermarketach jest taniej. Hm.. złudna to spostrzegawczosc. Prosze
      sie przyjzec innym artykułom i ich cenom. Owszem jeden jest tanszy ale za to
      pozostale dwa sa odpowiednio drozsze. Tak wiec prosze nie ulegac złudzeniom bo
      hipermarket to hipermarket i na pewno nie da sie orznac na kase.
      A co do szukania towarow to nie zauwazylem, zeby w TESCO stwarzało to jakis
      problem. Regały sa oznaczone odpowiednio i chyba tylko dosyc niewprawny klient
      nie potrafi sobie poradzic.
      Ze slaskim pozdrowieniem - fan TESCO
      • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 29.12.01, 23:53
        Napisze tak. Pierr napisał, że jest szlachcicem i mu wieże, dlatego nie mówię o
        nim, że pracowałby na moim polu. A reszta nic. Więc stwierdziłem, że to chłopi
        a co najwyżej plebs. Ojciec przyjechał do Rzeszowa, ponieważ tu pracuje. I nikt
        go nie wygnał z północy. Tam nadal mam rodzinę, ale na stałe mieszkamy w
        Rzeszowie.
        Jak śmiesz twierdzić, że nie jestem szlachcicem. Nie będę schodził z tonu,
        ponieważ do tych debili inaczej nie można mówić. Nie ma szans rozmawiać z
        użyciem argumentów. Od razu pojawiłoby się kilka tematów w stylu „Reformat-
        szlachcic w brudnych majtkach”. Dlatego nie zmienię stanowiska i sposobu
        wypowiedzi. Sami zaczęli wojnę. Ja nie ubliżałem poszczególnym osobą, oni to
        zaczęli, a ja wałcze tak jak oni. Niektórzy zaczęli mnie ignorować(czyżby brak
        argumentów?) inni wyzywać od debili, kretynów i tym podobnych. Radzili wizyty u
        lekarzy, a sami są poważnie chorzy. Na tym forum są dwie trzy osoby, z którymi
        można rozmawiać normalnie. Ale reszta to „zwierzęta”. Taka jest prawda.
        Niestety nie jestem spokrewniony z byłymi królami polski.
        • Gość: plebs Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 30.12.01, 11:36
          drogi reformacie!
          jestem przedstawicielem plebsu, tak przez ciebie wyszydzanego, prawda,
          smierdze, ha, i jestem z tego dumny, ty nami pomiatasz, ale nas jest wiecej, i
          czytajac twe opinie z tym wieksza ochota bede pielegnowac swoj "naturalny
          zapach", o ile starczy pieniedzy na benzyne( ja biedny czlowiek) bede jezdzil 3
          razy dziennie do tesco ( wczesniej kapiac sie w gnoju), zastawial takim jak ty
          droge wozkiem, przepychal sie, glosno zachowywal roztaczajac wkolo swoj smrod,
          straszac wygladem, blokowal kolejki aby kupic 2 bulki i 5 kilo cukru, a im
          bardziej bedziesz mnie(nas) bluzgal, tym wieksza sprawisz mi satysfakcje ha!
          niech zyje plebs! ha!

a przy okazji- moj znajomy z rzeszowa ( oczywisice nikt bliski bo kto z
          rzeszowa zadawal by sie z "burakami ze wsi"?) byl w tesco raz i mu sie nie
          spodobalo, i wiecej tam nie poszedl, hm, to dosyc proste rozwiazanie, oszczedza
          nerwow, bo chodzenie tam non-stop aby zbierac argumenty ze tam jest
          beznadziejnie to chyba dosyc chore zajecie, z reszta kogo chcesz oswiecic?
          inteligentni ludzie ( chociaz ciezko powiedziec czy ty jestes inteligentny, juz
          ci udowodniono brak wiadomosci z historii chociazby dotyczacych sprawy
          nadawania nazwisk chlopom) sami wiedza i osadza, gdzie jest lepiej, a czy
          chcesz oswiecac plebs? chcesz aby i w leclercu bylo pelno niemilo pachnacych
          ludzi ze wsi???

ha! plebs gora!
          • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 30.12.01, 12:00
            A śmierdź sobie, kąp się w gnoju, jedz pomyje, szybciej wszyscy zdechniecie i
            będzie po kłopocie. Tylko jak będziecie umierać, to starajcie się w jakieś
            zagłębienia wpadać, aby spychacz mógł swobodnie przejechać. Jak zginie 100
            przedstawicieli plebsu, to nawet krzyż wam zafunduje i tablice pamiątkową.
            • Gość: plebs Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 30.12.01, 13:22
              o to sie nie boj, w koncu ty na wsi nogi nie postawisz cobys sobie cizemek nie
              zabrudzil, wiec co cie obchodzi czy spychacz przejedzie, ale moge i do rowu
              wpasc, co mi tam

a odpowiedz mi moze na pytanie czemu wciaz do tesco chodzisz skoro tam jest tak
              okropnie jak wciaz udowadniasz? i czy ty, jako osoba heh inteligentna nie masz
              ciekawszych rzeczy do roboty, jak chociazby poczytanie paru ksiazek z zakresu
              historii polski, co tobie, szlachcicowi, niewatpliwie by sie przydalo( i z
              ortografii tez nie zawadzi)tylko dyskusja z plebsem na forum? plebs wie swoje i
              i tak cie nie poslucha, szkoda zebys sie znizal do naszego poziomu

z uszanowaniem

przedstawiciel plebsu
              • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 31.12.01, 06:05
                Jesteś za spokojny jak na przedstawiciela plebsu. Wydaje mi się, że można cię
                zaliczyć do mieszczan.
                • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 31.12.01, 06:07
                  Podoba mi się twoje podejście do sprawy. Nie bierzesz na poważnie wszystkiego i
                  dzięki temu nie prowadzimy wojny w ubliżaniu sobie. Czy całe forum nie może
                  takie być?
                  • Gość: Reformat TESCOWE PRZEDSZKOLE!!!!!!! IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 04.01.02, 22:46
                    TEN SKLEP JEST CORAZ „LEPSZY”. MOWA OCZYWIŚCIE O TESCO. POPATRZCIE SIĘ NA
                    PARKING. ZAWIESZONE SĄ TAM TABLICE Z OWOCAMI. MOŻNA POCZUĆ SIĘ JAK W
                    PRZEDSZKOLU. WSZYSTKO OZNAKOWANE W CZYTELNY I ZROZUMIAŁY NAWET DZIECI SPOSÓB.
                    ŚWIETNA METODA NA UŁATWIENIE NAWIGACJI.
                    • Gość: Reformat Odpowiedzialność IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 21.02.02, 19:46
                      Chyba większość z was czytała lub słyszała o włamaniu, jakie miało miejsce we
                      wtorkowy wieczór w hipermarkecie Tesco. Wiecie z pewnością, że ukradli
                      kilkadziesiąt telefonów komórkowych i jak gdyby nigdy nic opuścili sklep. Nie
                      jest to odosobniony przypadek w sieci hipermarketów Tesco. Ale nie to jest
                      najważniejsze. Podobno w sklepie miała być podłożona bomba. Jednak dyrekcja
                      kategorycznie nie zgodziła się na ewakuacje budynku. Alarm okazał się fałszywy.
                      Jednak nie zmienia to faktu, że kierownictwo jest, co najmniej
                      nieodpowiedzialne.
                      • Gość: andy Re: Odpowiedzialność IP: 146.101.134.* 27.02.02, 02:57
                        przeczytalem prawie wszystkie wypowiedzi gosci dotyczace leclerca i tesco
                        i musze przyznac ze jestem zalamany tym co przeczytalem. zawyjatkiem kilku
                        wypowiedzi jest tragedia a na pierwszym miejscu jest "Pan Szlechcic Reformator"
                        ty czlowieku masz jak na moje oko 18-20 lat tatus zaplacil za komputer i za
                        modem i za abnament rowniez i ty majac okazje piszesz jakies duperele tylko i
                        wylacznie po to zeby moc pozniej odpisac i cieszyc sie ze choc przez minute
                        ktos poswiecil ci uwage odpisujac na twoje watpilwych wartosci wypowiedzi
                        a jezeli ci smierdzi to idz kupowac gdzie indziej i niedawj zarobic angolom
                        proste a jezeli jestes szlechicem to masz zapewne mnostwo nakradzionych
                        pieniedzy przez twoich przodkow pieniedzy to zapraszam do londynu gdzie
                        przebywam od 3 lat i bedziesz sobie mogl robic zakupy u Harrodsa
                        jak czytam takie wypowiedzi i mysle ze taki polglowek mieszka w moich kochanym
                        miescie to nie chce mi sie wracac
                        Pa idioto
                        • Gość: des Re: Odpowiedzialność IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 07:40
                          Pierre'a nie stać na przyznanie się do pomyłki. Będzie szedł w zaparte, choćby
                          i 1000 oob twierdziło coś przeciwnego. No cóż, niektórzy zawsze muszą mieć
                          rację. On twierdzi, że TESCO to szajs, ja jestem z kolei całkiem zadowolony.
                          Jego opinia przeciwko mojej, tylko z jakiego powodu ta jego opinia ma być
                          jedynie słuszna? Zapomina, że i inni mogą mieć trochę racja. Prawda o tym
                          sklepie, podobnie jak i wielu innych sprawach, leży gdzieś pośrodku.
                          P.S. Jeżdzę nie maluchem, ale trójkołowką dla inwalidów. Fakt, że jest znacznie
                          mniejsza od FSO 1500.
                          • Gość: PIERRE Re: Odpowiedzialność IP: 217.153.103.* 27.02.02, 17:27

> Pierre'a nie stać na przyznanie się do pomyłki. Będzie szedł w zaparte, choćby
                            > i 1000 oob twierdziło coś przeciwnego. No cóż, niektórzy zawsze muszą mieć
                            > rację. On twierdzi, że TESCO to szajs, ja jestem z kolei całkiem zadowolony.
                            > Jego opinia przeciwko mojej, tylko z jakiego powodu ta jego opinia ma być
                            > jedynie słuszna? Zapomina, że i inni mogą mieć trochę racja. Prawda o tym
                            > sklepie, podobnie jak i wielu innych sprawach, leży gdzieś pośrodku.
                            > P.S. Jeżdzę nie maluchem, ale trójkołowką dla inwalidów. Fakt, że jest znacznie
                            >
                            > mniejsza od FSO 1500.

HEH
                            No widzisz i jak tu dyskutować z hmm Tobą?
                            Nie idę w zaparte, tylko po prostu i najzwyczajniej w świecie mam swoje zdanie,
                            którego Ty w ogóle nie starasz się pojąć, wciąż przekonując mnie do swoich
                            chorych racji.
                            No bo czy przedstawiłeś chociaż jeden kontrargument?
                            Nie.
                            A skoro nie, to znaczy, że nie umiesz tego zrobić, bo albo jesteś (wybacz)za
                            głupi, albo za uparty i nienawidzisz jak ktoś mówi z sensem.
                            Napisałeś, że niektórzy zawsze muszą mieć rację. Owszem - ludzie mądrzy muszą.
                            I nie rozumiem dlaczego Ty MUSISZ mieć w przypadku TESCO rację, a ja nie. Bo co?
                            Nie wolno mi uważać tego sklepu za szczyt niechlujstwa i bezmyślności? Przecież
                            napisałem dlaczego tak uważam, a jeśli Ty tego tak nie widzisz, to spróbuj
                            zwalczyć moje argumenty, a nie mnie.
                            Co się zaś tyczy tego FSO.
                            No cóż, to było żałosne i jak najgorzej świadczy o Tobie. To miała być obelga
                            (spudłowana zresztą)??? Czyżbyś uważał, że ktoś, kto posiada FSO 1500 jest jakimś
                            podczłowiekiem, kimś gorszym od Ciebie???
                            Jesteś żałosny.
                            Co się zaś tyczy tego "londyńczyka" od siedmiu boleści - ilu jeszcze na tym forum
                            będzie idiotów dociekających ile to ma lat Reformat, kto mu zapłacił za komputer
                            i jakim samochodem ja jeżdżę?
                            Żenada.
                            • Gość: Reformat Re: Odpowiedzialność IP: *.dami-rz.pl 27.02.02, 19:12
                              Ja popieram cię Pierr. Czy ci katolicy nie mogą zrozumieć, co to jest wolność
                              słowa!?

A ten niby londyńczyk jest przykładem typowego polskiego kretyna nie
                              szlachcica. Jego żałosne domysły przypominają mi wydarzenia sprzed miesięcy.
                              Kiedy to idioci snuli domysły, kto płaci za mój dostęp do internetu itd. Ale
                              tak to już jest z debilami, że trzeba im wszystko tłumaczyć wielokrotnie.
                              Pan „anglik „ bawi się w psychologa z miernymi jak widać rezultatami. Ukazuje
                              swój kretynizm w nadziej, ze ktoś go zauważy. Wiec posłuchaj buraku niestety
                              nie udało ci się mnie ani oczernić ani zdołować, co najwyżej zażenować i to
                              dość mocno.

A na zakończenie dla brytyjczyka papa idioto, który pewnie już nie pojawi się
                              na tym forum jak setki jemu podobnych przygłupów!
    • Gość: Oldtimer Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.pp.rzeszow.pl 18.06.02, 18:29
      Drogi Reformacie,masz kłopoty z ortografią,ale poza tym masz rację.
      • Gość: Reformat Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 19.06.02, 07:45
        Drogi Oldtimer było już mówione na tym forum, ze nie ważne jest jak się pisze,
        tylko, co się pisze. Sam przyznaj, ze nawet, jeżeli ktoś pisze pięknie
        stylistycznie i bez błędów, ale jego tekst to bzdury, to ta bezbłędność nie
        spowoduje, iż wszyscy przyznają mu racje i uznają jego wypowiedź za
        prawdziwą.

Pozdrawia Reformat
        • Gość: gb Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 20:12

> Drogi Oldtimer było już mówione na tym forum, ze nie ważne jest jak się pisze,
          > tylko, co się pisze.
          Bah? To, iż reść przeważa nad formą to jasne, lecz noblesse oblige - podaj acan
          swój adres to wyślę Ci słownik ortograficzny .Dorzucę jeszcze "Słownik języka
          polskiego" . Znaj chamie moje pańskie serce.

• Gość: PIERRE Re: TESCO CZYLI BRYTYJSKIE GÓWNO!!!!!! IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 20.06.02, 16:14
            Gość portalu: gb napisał(a):

> Gość portalu: Reformat napisał(a):
            >
            > > Drogi Oldtimer było już mówione na tym forum, ze nie ważne jest jak się pi
            > sze,
            > > tylko, co się pisze.
            > Bah? To, iż reść przeważa nad formą to jasne, lecz noblesse oblige - podaj acan
            >
            > swój adres to wyślę Ci słownik ortograficzny .Dorzucę jeszcze "Słownik języka
            > polskiego" . Znaj chamie moje pańskie serce.
            >

A możeby tak osobistych lekcji o Panie udzielić byś raczył
            Wówczas możeby kochany Reformat piekno języka zobaczył
            PIERRE
            • Gość: Reformat UWAGA NA TESCOWE KURCZAKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dami / 192.168.1.* 07.08.02, 23:53
              Na jakiś czas ten wątek zniknął z pierwszej strony, ale to, co działo się w
              ostatnich dniach daje powód do jego powrotu i utwierdza mnie w przekonaniu, ze
              tesco to brytyjskie g*****.

Każdy wie, ze chodzi o kurczaka celowo lub nie „nadziewanego” larwami much.
              Mimo iż na swoim stoisku mięsnym posiadali lampy owadobójcze, to i tak owady te
              nadal tam żyły. A może sprzedali lampy i wkręcili zwykłe świetlówki? Teraz
              dyrektor hipermarketu i ludzie odpowiedzialni, za czystość w tym sklepie
              powinni zjeść resztę nadziewanego asortymentu.
              Sklep dostała mandat, ale co z tego. Zapłaci symboliczną kwotę i za jakiś czas
              sytuacja się powtórzy.
              Nie mam nic przeciwko hipermarketom, nawet jestem za powstawaniem kolejnych,
              ale takie incydenty powinny być surowo karane. Jest to niedopuszczalne!
              • Gość: PIERRE Re: UWAGA NA TESCOWE KURCZAKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dnet.pl / 10.192.0.* 08.08.02, 17:17
                A ja tam ciesze się, że nasz ulubiony temat znów jest na topie :)

Mimo wszystko jednak za GÓWNO zawsze będę uważał pop....ego Leclerca, gdzie nie
                można wejść z plecakiem, gdzie nie ma gdzie plecaka zostawić, gdzie nie ma
                porządnej klimatyzacji i gdzie mnie bezzasadnie oskarżono o kradzież!!!

NIECH ZYJE TESCO!!!
                • Gość: klient Re: UWAGA NA TESCOWE KURCZAKI!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 21:41
                  Tesco kłamie.
                  Te przygłupiaste hasła "nigdzie nie kupisz taniej" są oczywiście dla kretynów
                  (z Tesco)!
                  Nikt tego nie słucha, ale do cholery "najtańsze" winogrona w Tesco były po
                  2,99 a w Leclercu były po 2,98.
                  Hasła reklamowe są kłamstwem, ale niech to Tesco nie ma ludzi za idiotów!!

Wolę francuza.
                  • Gość: PIERRE Re: UWAGA NA TESCOWE KURCZAKI!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.182.48.* 02.12.02, 16:19
                    No :)
                    To juz rok TESCO i rok największego wątku tego forum...

NIECH ŻYJE
                    NIECH ŻYJE
                    NIECH ŻYJE
                    NIECH ŻYJE

• Gość: Schenblum zakupy/zycie IP: *.utc.com 10.12.02, 22:18
                      a tak naprawde gdzie radzicie robic zakupy np: miesa, ryb, pieczywa,wedlin,
                      warzyw, owocow, przeciez musza byc jakies miejsca gdzie obsluga jest mila, ceny
                      przystepne no i jakosc produktow dobra........... wysylaja mnie do Rzeszowa
                      sluzbowo na rok wiec musze szukac pomocy, czy sa jakies nowoczesne silownie
                      (gym), ktore kino jest najlepsze knajpy czy nocne kluby....
                      wierze ze zakupy codziennych artykulow sa najwazniejsze, do czynienia mam z tym
                      w CT na codzien, czasami kolejki do kas sa, i ceny popieprzone plus niechlujne
                      expedientki, lub niechlujni klienci jak np. subkontraktorzy, ale ktorz na to
                      patrzy, czas to pieniadz, trzeba zrobic zakupy i do domu, bo te sklepy nudne i
                      rzmudne sa :) kto by sie rozwodzil nad sklepami, szkoda czasu, a jesli chodzi o
                      klientele kazdy kto ma pieniadz ma prawo do zakupow gdzie chce i co
                      chce.............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka