Dodaj do ulubionych

Proboszcz budzi pieśniami

IP: *.danmar-computers.com.pl 13.06.07, 18:53
"- Ależ skąd! Podpisuję się pod tym pomysłem dwiema rękami. Przynajmniej
wiadomo, która jest godzina, jak pieśni lecą. A przecież o godz. 6.30 to nikt
nie śpi. Ci, co narzekają to pewnie do kościoła nie chodzą - stawia sprawę
jasno pan Edward. Niedaleko kościoła mieszka Stanisława Cyrek. - Słucha się
pięknie. Och, proszę pana.... Takie życie jest wtedy inne. Nie trzeba się
smucić - uważa kobieta. Inna mieszkanka Zalesia, której dom sąsiaduje z
kościołem."

OMG
Obserwuj wątek
    • Gość: aj Proboszcz budzi pieśniami IP: *.rzeszow.mm.pl 13.06.07, 19:04
      Dobrze ze napisaliście -niech kosciół funkcjonuje jak musi ale zakłócanie
      spokoju i wolnośći wyznania nie da się juz wytrzymać - dzwony ,głosniki na
      zewnątrz w czasie mszy i wycie np na 3 maja to przesada.Dlaczego ja muszę tego
      słuchać.Mohery do srodka ,zamknąc drzwi i walić w dzwony co sił wystarczy ,wyc i
      tańczyć do upadu - ale wara od innyvj którzy nie dali się nabrać na te
      dziwadła.Czy nadmiar decybeli w imię reklamy firmy kościół sp ,zoo nie
      powienien podlegać pod paragrafy Ziobry?
      • leszlong Re: Proboszcz budzi pieśniami 13.06.07, 20:13
        "Wyjaśnia technikę puszczania pieśni. - Jest zaprogramowany komputer. "
        ciekawe czy proboszcz płaci tantiemy za odtwarzanie publiczne muzyki oraz czy
        nie ma pirackich mp3 na kompie? Może by tak się policja zainteresowała skoro tak
        ochoczo ściga studentów za piractwo.
        • Gość: pjb Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 21:46
          Co tam policja. Tu potrzebny jest ZAIKS !!!
          • Gość: JuReK Wolę "Maryjo Królowo" niż wrzaski muezzina.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:31
            Wolę "Maryjo Królowo" niż wrzaski muezzina....
            A tak sie stanie, jeśli przyjmiemy "politycznie poprawne europejskie
            standardy". Wolę żeby mnie budziły strofy, które znam, niz miłabym kiedys uczyc
            moje dzieci nowej "PIEŚNI O ROLANDZIE". Pisze duzymi literami aby kahal MKwa
            zrozumiał o co chodzi :)
            • Gość: WTF A ja wolę ciszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:35
              I nie zamierzam wybierać między proboszczem a muezzinem.
              • Gość: adwokat Wałęsa mówił: LUDZIE, bierzcie sprawy w swoje ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:48
                Taki głośnik pięknie wyglądałby na księżej głowie lub drugim końcem w księżej
                d... Zrobić to w czasie wycia tego dziadostwa - będzie w afekcie. Proponuję
                przedtem z 2-3 wizyty u psychiatry z objawami załamania nerwowego - będzie
                dokumentacja medyczna i historia choroby... Powodzenia :))
                • aplus Bolek w ogole duzo mowil ale jak przyszlo co do 14.06.07, 17:57
                  czego to tylko potakiwal komuchom i tak samo ci mieszkancy - mowia i mowia ale
                  jak do gazety zaraz nazwiska zmieniaja a jak zobacza proboszcza po rekach
                  caluja i prosza o jeszcze
                  • Gość: jasiu Re: Bolek w ogole duzo mowil ale jak przyszlo co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:11
                    aplus napisał:

> czego to tylko potakiwal komuchom i tak samo ci mieszkancy - mowia i mowia
                    ale
                    > jak do gazety zaraz nazwiska zmieniaja a jak zobacza proboszcza po rekach
                    > caluja i prosza o jeszcze

A czemu ty napisal w nicku aplus takie masz nazwisko?
                    • tetlian Re: Bolek w ogole duzo mowil ale jak przyszlo co 14.06.07, 18:25
                      Gdybym był bogaty, to bym się zreważonwał w następujący sposób. Ustawiłbym pod
                      domem księdza olbrzymi telebim i od 6 do 22 puszczałbym na nim najlepsze
                      programy z Discovery Science i innych naukowych kanałów. Może dzięki temu by
                      zmądrzał.
                      • Gość: ja Re: Bolek w ogole duzo mowil ale jak przyszlo co IP: *.core.lanet.net.pl 14.06.07, 19:00
                        Z artykułu wynika, że w opini księdza protestują tylko niechodzący
                        do kościoła.
                        Hmm, konstytucja chyba zakazuje dyskryminacji ze względu na wyznanie,
                        czyż nie?
                        • Gość: ja dziwię się ludziom, wiatrówka kosztuje 150zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:27
                          i jest cicha, wieczorkiem podejść i po sprawie ;) dziurawe głośniki słabo grają
                          • mohery_sterowane_radyjem ________z meczetow w Iranie tez leco glosne piesni 14.06.07, 20:21
                            Polska i Iran to przeca religijne kraje - czego sie dziwicie.
                            Zreszto chcielista tego to mata !
                            haha

Polonus w USA
                            • Gość: Jola z Dywit ****A mnie Michnik gnębi Gazetą Wyborczą***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 00:08
                              I strasznie cierpię z tego powodu.
                              • konread Re: ****A mnie Michnik gnębi Gazetą Wyborczą***** 15.06.07, 01:15
                                Gość portalu: Jola z Dywit napisał(a):

> I strasznie cierpię z tego powodu.

To masz akurat proste wyjście nie kupować jej ani nie wchodzić na ten portal,
                                zaś ci mieszkańcy mają póki co jedyne ekstremalne rozwiązanie, przekuć sobie
                                bębenki w uszach - jeśli nie widzisz tej subtelnej różnicy to już Twój problem.
                            • Gość: gosc z Kanady Re: ________z meczetow w Iranie tez leco glosne p IP: *.barrettxplore.com 15.06.07, 01:35
                              Brawo!!!, jak chcieli zeby proboszcz jezdzil gazikiem z policjantami i porzadku
                              pilnowal to maja wreszczie na co zasluzyli. Brawo!!!
                          • Gość: ismis Re: dziwię się ludziom, wiatrówka kosztuje 150zł IP: *.ukonline.co.uk 14.06.07, 21:53
                            Albo poczciwe nieco staromodne kamyczki
                            Tylko w nocy bo bedzie afera..
                      • Gość: JAN Re: Bolek w ogole duzo mowil ale jak przyszlo co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:59
                        a gdzie tam Playboya bym mu puszczał caly dzień
                        az by go jaja zabolały od patrzenia i napalania sie bez mozliwosci zaspokojenia
              • Gość: dana Re: A ja wolę ciszę IP: *.sdl.vectranet.pl 14.06.07, 21:27
                popieram , wszelkie zakłócanie czyjegoś spokoju jest karygodne.
            • Gość: ateusz a ja cenie spokoj a nie sredniowieczne zabobony IP: *.adsl.alicedsl.de 14.06.07, 17:59
              skad pochodzi i gdzie zdobyla wyksztalcenie tak zdolna osoba,ktora udziela
              porad europie??????..
            • Gość: raf von thorn Re: Wolę "Maryjo Królowo" niż wrzaski muezzina... IP: *.petrus.com.pl 14.06.07, 19:22
              Różnice między islamem i chrześcijaństwem są tak naprawdę śladowe. Nie widzę
              powodu, by akceptować którekolwiek z tych szaleństw.
              • kolter Re: Wolę "Maryjo Królowo" niż wrzaski muezzina... 14.06.07, 19:24
                Jak raz widze tego kleche w TVN
            • Gość: tay Re: Wolę "Maryjo Królowo" niż wrzaski muezzina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:30
              Ty to się możesz w ogóle nie odzywać zombiaku moherowy, bo nawet jakby proboszcz
              wpadl do ciebie o 4.00 w nocy do domu, rozwalił drzwi z kopa i kazał wyprać
              sobie majtki, to byś słówka nie pisnął. Strasznie żałości jestescie, że dajecie
              sobą tak pomiatać baranki.
              • kolter Re: Wolę "Maryjo Królowo" niż wrzaski muezzina... 14.06.07, 19:40
                Gość portalu: tay napisał(a):

> Ty to się możesz w ogóle nie odzywać zombiaku moherowy, bo nawet jakby proboszc
                > z
                > wpadl do ciebie o 4.00 w nocy do domu, rozwalił drzwi z kopa i kazał wyprać
                > sobie majtki, to byś słówka nie pisnął. Strasznie żałości jestescie, że dajecie
                > sobą tak pomiatać baranki.
                kiedy zas katabas zechce mu dziecko zgwalcic to zamiast jaja uciac
                zbokowi to leca do biskupa sie wyplakac , a biskup i tak ich olewa!!
                • Gość: shithead Re: Wolę "Maryjo Królowo" niż wrzaski muezzina... IP: *.ipt.aol.com 14.06.07, 22:32
                  Chciales powiedziec biskup wysle go z Zamoscia do Bilgoraja.
            • Gość: Polak z Czech Na jedno wychodzi - Maryjo krolowo czy muezzin IP: *.net.upc.cz 14.06.07, 20:33
              Ta sama bajka, tylko inne slowa. Horror w kraju, ktory tak niedawno byl
              przykladem dla calej Europy srodkowo-wschodniej. Teraz jest tez przykladem,
              raczej przestroga tego, jak nie nalezy rzadzic i jakich bledow nie popelniac.
            • Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: A ja nie dostrzegam zadnej roznicy... IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 14.06.07, 20:40
              A dla mnie nie ma ZADNEJ (podkreslam - zadnej) roznicy pomiedzy zawodzeniem
              dobywajacym sie z wiez meczetow, a zawodzeniem wydobywajacym sie z wiez
              koscielnych. Jedno i drugie narusza cos co ludzie w krajach anglsaskich
              nazywaja 'privacy' i jest narzucaniem "jedynie slusznych pogladow".

P.S. Nie dla wszelkich fanatykow - niezaleznie od tego jaka religie, czy
              wyznanie reprezentuja!
            • Gość: A Jaka to różnica! Re: Wolę "Maryjo Królowo" niż wrzaski muezzina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:46
              Choroba trwa!
            • Gość: bez_dogmatu Re: Wolę "Maryjo Królowo" niż wrzaski muezzina... IP: *.pool85-53-17.dynamic.orange.es 15.06.07, 01:14
              co za rocznica?
              znane, "swojskie" brednie lepsze od obcych bredni..co za farmazony!
        • mach_2 Re: Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 12:38
          O 6 nikt nie śpi - ten dziadek ma chyba nierówno pod sufitem. Poza tym osoba,
          która nie idzie do kościola na 6, może iść na mszę później. Mają tylko 1 mszę?

Pomysl idiotyczny - ileż można sluchać pieśni. Nie chodzi tylko o religijne,
          ale w ogóle: sluchając tak często czegokolwiek, każdy normalny czlowiek
          oszalalby.

Nie dziwię się tej kobiecie, że nie chodzi do takiej parafii. Proboszcz też nie
          grzeszy bystrością, bo to, że kogoś nie widzi, wcale nie znaczy, że taka osoba
          nie chodzi do kościola. Parafii jest pod dostatkiem. Na szczęście.

• Gość: Tomek Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 15.06.07, 00:39
          > ciekawe czy proboszcz płaci tantiemy za odtwarzanie publiczne muzyki

Puszczanie muzyki bez płacenia tantiemów nie jest nielegalne. Nielegalne jest
          łamanie praw autorskim. Nie wiem na jakiej podstawie to podejrzewasz - czyżby
          wszystkie kościoły łamały prawa autorskie do pieśni?

> oraz czy nie ma pirackich mp3 na kompie

Może ma (miliony ludzi mają), może nie ma - jeśli podejrzewasz że ma, zgłoś
          policji albo prokuraturze, a nie na forum. Temat artykułu jest inny.
      • edico Re: Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 03:11
        Gość portalu: aj napisał(a):

> ... .Mohery do srodka ,zamknąc drzwi i walić w dzwony co sił wystarczy ,wyc
        > i tańczyć do upadu - ale wara od innyvj którzy nie dali się nabrać na te
        > dziwadła. ...
        Nic z tego. Właściwym dla nich tradycyjnym miejscem są katakumby a nie żadne
        obiekty naziemne eksploatowane dla usilnego uszczęśliwiania innych. Niech sobie
        wyją, barabanią, kadzą i uszczęśliwiają się tymi egzorcyzmami nawzajem do woli,
        ale żeby nie było ich ani słychać ani widać, dpóki nie będzie miał ktoś ochoty
        na uczestniczenie w takim folklorze i też z daleka od tego, co można nazwać
        jakąś tam zaściankową cywilizacją czy demokracją z jedynie słusznymi
        obwarowaniami. Skoro nie mogę sobie pooglądać jakiejś tam np. uroczej procesji
        lesbijek, to tym bardziej nie mam ochoty na oglądanie czy słuchanie wyprawianych
        egzorcyzmów przez sypiące się dewoty pod wodzą jakiegoś tam zboczonego mentalnie
        czy moralnie egzorcysty.

Stanowisko swoje opieram na prozaicznej dywagacji. Zakładając bowiem, że
        zboczeniem jest wszelkie zachowanie niezgodne z naturą człowieka, to można
        zaryzykować twierdzenie, że celibat i ta cała jego święta otoczka jest
        zboczeniem co najmniej w tej samej w tej samej czystej formie, o ile nie
        uwzględnimy wyścigu szczurów o formę najlepszego sposobu wyznawania wiary.

Skoro więc poprzez nieuzasadnione logicznie występuje celowe tłumienie
        naturalnych popędów człowieka dla osiągnięcia innych zupełnie ubocznych
        ubocznych i ziemskich doraźnych celów jest jednocześnie powodem całej masy dewiacji.

W tej sytuacji celibat wydaje się też być niczym innym, jak objawem pychy
        wyrwanej z dawnych kompleksów, bo czymże jest bądź może być chęć poprawiania
        nieomylnego Stwórcy?
        • Gość: Teodor Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.cable.casema.nl 14.06.07, 20:28
          edico napisał:

> W tej sytuacji celibat wydaje się też być niczym innym, jak objawem pychy
          > wyrwanej z dawnych kompleksów, bo czymże jest bądź może być chęć poprawiania
          > nieomylnego Stwórcy?
          >

Amen! Pięknie napisane!
      • Gość: Elvis Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:13
        Witam ! ! !
        mieszkam na ulicy Azaliowej. Mam male dziecko. Jak je klade spac to nie moge
        okna otworzyc, bo wiem ze zachwile bedzie dzwonilo i trąbilo w kosciele.
        Proboszcz robi typowa wioche. Powoli zaczyna tuningowac kosciół na zalesiu.
        Kiedys na ambonie powiedzial, ze dzwonia ludzie ze zaglosno to gra ale jak
        odpowiedzial to napewno nie z naszej parafi. To chyba tym bardziej za glosnio.
        Ale mieszkancy zalesia nie martwcie sie. Konczy mi sie cierpliwosc i mu rozwale
        ten grajacy kiosk.
        Na kazaniu dwa lata temu w Boze Cialo mowil jaka Olejnik jest zla.
        Do kosciola nie ide polityki sluchac- tylko tv wlanczam. Dziwic sie ze ludzie
        od kosciola odchodza- maja takiego proboszcza to sie wyrzutow sumienia nie ma.
        • comrade Ludzie! Ale o co chodzi? 14.06.07, 21:03
          Pozew cywilny i sprawa wygrana od ręki! Ostatnio sporą grzywnę dostał wlasciciel
          hodowli psów. Pieski szczekały w dzien i wnocy no i sie doigrał. Dokladnie ta
          sama sytuacja, tyle ze tu jest dzialanie z premedytacja.

KTO SIE BOI KSIEDZA?
          • kolter Re: Ludzie! Ale o co chodzi? 14.06.07, 21:07
            comrade napisał(a):

> Pozew cywilny i sprawa wygrana od ręki! Ostatnio sporą grzywnę dostał wlascicie
            > l
            > hodowli psów. Pieski szczekały w dzien i wnocy no i sie doigrał. Dokladnie ta
            > sama sytuacja, tyle ze tu jest dzialanie z premedytacja.
            >
            > KTO SIE BOI KSIEDZA?
            No nie jest to taka sama sytuacja jak z psami , bo psy
            szczekaly w nocy , a klesze glosniki wyja juz po ciszy nocnej !!do tego w takich
            zadupiach jak klerykalna malopolska ciezko znalezc sedziego ktory zechce udupic
            chama ktory nie szanuje nikogo ponizej swojego biskupa!!
            • comrade To poza ciszą nocną nie można zakłócać porządku? 14.06.07, 22:48
              Bo moim zdaniem jak najbardzije można i sprawa w sądzie jest do wygrania!
            • Gość: polonus Re: Ludzie! Ale o co chodzi? IP: *.barrettxplore.com 15.06.07, 01:39
              a moze podwoic dzisiecine, moze da sie przekupic? rzucic na tace dolary a jak
              nie to mu paru chlopcow podeslac, na pewno pedofil....
          • Gość: Gosc Re: Ludzie! Ale o co chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 21:07
            • kolter Re: Ludzie! Ale o co chodzi? 14.06.07, 21:08
              dowiesz sie jak przyjdziesz np o 4 rano z pracy a tu jakis cham o 6.30 zacznie
              ci grac rote !!
          • Gość: conor84 Re: Ludzie! Ale o co chodzi? IP: *.chello.pl 14.06.07, 23:30
            księdza do sądu... w naszym kraju księża są nietykalni takie rzeczy to tylko w erze ;)
      • Gość: kodeks wykroczeń Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 11:20
        Pan minister Prawnik Ziobro zna kodeks wykroczeń i wie, który artykół zabrania
        tego.....
        No, ale wielebny działa w dobrej wierze,muzułmanie mają gorzej......
      • lesew Re: Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 18:06
        Gość portalu: aj napisał(a): ...Czy nadmiar decybeli w imię reklamy firmy
        kościół sp ,zoo nie
        > powienien podlegać pod paragrafy Ziobry?<

Liczysz na to, że p. Ziobro podejmie inicjatywę ustawodawczą, aby usadzić tego
        proboszcza??? :-))))) A parlament to uchwali głosami koalicji???!!!
        :-))))))))))) I to wszystko pomimo tego, że pieśni okolicznym "obywatelom"
        zuuuuuuuupełnie nie przeszkadzają???????????!!!!!!!!!!!!
        :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • Gość: ipx Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 22:54
          zacinaja ci sie klawisze chyba
      • Gość: kibuc Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.07, 18:14
        Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale u mnie przemarsze z okazji Bożego Ciała (bo
        rozumiem, że to właśnie te święto miałeś na myśli - nie wiem, co kościelnego
        może Ci wyć 3-go maja) są uzgadniane z policją i otrzymują zgodę na takiej samej
        zasadzie, jak równie głośne parady równości. Idąc Twoim torem, mógłbym napisać:
        homoseksualiści do środka, zamknąć drzwi...
        • Gość: a Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.ipartners.pl 14.06.07, 22:16
          A powiedz... paradują Ci co trzy godziny przed samym oknem?
      • Gość: worxx Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: 83.238.14.* 14.06.07, 19:44
        przecież teraz bez problemu można kupić wiatrówki, powystrzelać mu kilka razy
        te grające kaczki, jak mu sie przestanie opłacać je wieszać na nowo to będzie
        spokój
      • Gość: normalny Brawo dla Proboszcza!!! IP: *.is.net.pl 14.06.07, 20:52
        Fajna akcja podoba mi sie:)))
        • kolter Re: Brawo dla Proboszcza!!! 14.06.07, 20:57
          Gość portalu: normalny napisał(a):

> Fajna akcja podoba mi sie:))
          to zapros do swojej wiochy tego katabasa !!
      • polska_baba Mam to samo za oknem - czasem trudno wytrzymać 14.06.07, 21:09
        Dzisiaj była pod moimi oknami procesja - wyli akurat w czasie Faktów, trzeba
        było zamykać w ten upał okna, bo nie było słychać telewizora.
        Codziennie o 6.30 pobudka, ostatnie dzwonienie o 21. Z pracy wracałam koło
        północy (taka robota tylko po południu), zanim poszłam spać, była z reguły 2 w
        nocy, a o 6.30 pobudka.
        Własnie u mnie dzwonią.
        Najgorzej było jak sobie te dzwony kupili: zaczynali dzwonić o 5.30 i na cały
        regulator. Inauguracja była w niedzielę wielkanocną o 5.30. Przykrywanie głowy
        poduszką nie pomagało. Dwonili i dzwonili, końca to nie miało. Nigdy w życiu nie
        zaczęłam dnia takimi przekleństwami.
        Potem troszkę uspokoili się, dzwonią trochę ciszej, krócej i zaczynają godzinę
        później. To zdaje się rezultat interwencji u biskupa, bo ludzie się skarżyli.
        Przez 30 lat koło bloku był sklep spożywczy, ale kościół go wykończył - sklep
        nie utrzyma się, jak nie sprzedaje choćby piwa. Teraz po chleb trzeba chodzić
        kilka ulic dalej.
        • siasiunia1 Re: Mam to samo za oknem - czasem trudno wytrzyma 14.06.07, 21:56
          zamordowalabym.. jeszcze jakbym miala małe dziecko, uspiłabym je w koncu i sama
          sie chciala wyspac i jakby mi taki zaczął wyć przy oknie to nie ręczyłabym za
          siebie ..
      • Gość: kiu Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:05
        > zewnątrz w czasie mszy i wycie np na 3 maja to przesada.Dlaczego ja muszę tego
        > słuchać.

A dlaczego ja muszę słuchać wycia pijaków o 2 w nocy, i jakoś paragrafu na
        wyjców policja nie chce znaleść, bo że są po piwie to patrzą na przez palce
      • Gość: fdf Już lepsza msza 3 maja na zewnątrz niż zakazane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 00:17
        gęby lewaków 1 maja z ich roszczeniami o dopłatę na lenistwo..
      • Gość: pomóc księdzu Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 10:10
        czy nie można w zamian podjechać samochodem pod kościół podczas poniesienia i posłuchac wtedy głośnej i słynnej piosenki DZIWNY JEST TEN ŚWIAT ??? lub innej tego typu rokckowej melodii w czasie kiedy ksiądz odprawia swoje obrzędy? przecież wszystko wg starej zasady oko za oko - może proboszcz zrozumie że istnieją na swiecie nie tylko melodie kościelne !!!!!
        • Gość: wystraszony Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:50
          czy ty sie sadu nie boisz,za cos takiego mozesz kilka miesiecy dymac roboty
          spoleczne,jak sie dobrowolnie poddasz.
    • Gość: Pio Podobnie jest na Baranówce 4b IP: *.219.unknown.vectranet.pl 13.06.07, 19:05
      Na Baranówce 4b jest taki ksiądz co też tak sobie lubi pohałasować. Chciał nie
      chciał codziennie się budzę o 6 a potem z marnym skutkiem próbuję sie wyspać do
      7-7:30 bo o 9 zaczynam pracę :) Ale może tylko ja mam taki dziwny dzień pracy,
      reszta pewnie tak jak ksiądz wstaje najpóźniej o szóstej...
      • Gość: Mikael Re: Podobnie jest na Baranówce 4b IP: *.danmar-computers.com.pl 13.06.07, 19:09
        No nie? Kto by o 6:30 jeszcze spał? :D Hehe brak słów...
        • Gość: Felicjan Dulski Re: Podobnie jest na Baranówce 4b IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 13.06.07, 19:47
          Henio jest mimo wszystgko dyskretniejszy z dźwiękiem!

Może konkurs i top lista na najlepszy przebój-sygnaturkę? :)

A swoją drogą dobrze, ze Papież Polak nie umarł o 23:35, a wiadomo, że
          proboszczowie są bardziej papiescy od Papieża!
          • s24 Re: Podobnie jest na Baranówce 4b 14.06.07, 00:20
            Pójdźmy dalej - 2.37!
        • huskyman Re: Podobnie jest na Baranówce 4b 13.06.07, 22:25
          Wiesz Mikael ;) Ja o tej godzinie to juz w pracy jestem ...
          • Gość: raf von thorn Re: Podobnie jest na Baranówce 4b IP: *.petrus.com.pl 14.06.07, 19:25
            A jakbyś kończył o 21ej, to też o 6ej byś zaczynał?
      • dobre_mocne kościół na Baranówce B4 ( na przybudówce) 14.06.07, 00:05
        swoim nieskromnym kształtem pzrypomina fallusa!!!
    • Gość: Sarna Re: Moher to władza IP: 217.153.105.* 13.06.07, 19:47
      Moherowe berety panują nad światem...
    • leszlong Re: Proboszcz budzi pieśniami 13.06.07, 20:11
      Jak ktoś nie chodzi do kościoła to musi być torturowany muzyką?? Ponadto
      p.Edwardowi przypominam jak ktoś pracuje na 3 zmianę to po powrocie do domu chce
      się wyspać a nie żeby mu dzwoniło co 3 godz. Ksiądz jest głupi, sądzi, że ma
      prawo sobie puszczać pieśni ot tak sobie.
      • saniba Re: Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 17:56
        Należy skrzyknąć tych co mają dość i zrobić mu taką kakofonię w tych godzinach
        kiedy puszcza pieśni, żeby mu uszy zwiędły. Proponuję na dobry początek kilka
        kawałków dr hakenbusza, albo jakiś fajny kawałek metalowy lub rokowy.
      • Gość: marian Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.spray.net.pl 14.06.07, 20:10
        Ten proboszcz łamie prawo i już.
        Jeżeli sąsiadce przeszkadza szczekający pies i wzywa straż miejską, to można
        wezwać straż do hałasującego kościoła. Proste.
        • morte_macabre Re: Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 20:17
          Buahahaha. Spróbuj kiedyś wezwać. Zdziwisz się bardzo czemu strażnicy nie kwapią się z interwencją.
    • Gość: Pulo Proboszcz budzi pieśniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 20:18
      Superrrrrrr pomysł zeby jeszcze z katedry cos takiego było słychac wcale mi to
      nieprzeszkadza a wrecz przeciwnie ja mieszkam naprzeciw katedry i byłem pewien
      ze to z naszego koscioła ale tez superowo BRAWO za pomysł
      • doktor_borsuk Re: Proboszcz budzi pieśniami 13.06.07, 23:52
        to az kolo katedry slychac??? to musi ostro dawac:) moze chce pojsc w slady smar sw, ktorzy zaczynali zaraz obok;)
        a tak serio, to myslalem, ze ludzie w tym art. przesadzaja, bo tam nie ma prawie domow wokol kosciola (sa za to akademiki i sale wykladowe urz:)). alr skoro to slychac nawet kolo katedry to musi byc rzeczywiscie glosno:))

a skoro juz proboszcza opisali w gw, to sobie niezle w niedziele na kazaniu pojedzie. to jest typ zacietrzewionego zolnierza radia maryja. on lubi sobie na kazaniu pogadac o spiskach zydowskich, komunistycznych itd. wyciagnac komus zydowskie korzenie i takie tam. moze by ktos nagral kazanie i strescil na forum? moze byc smiesznie:)

moje ulubione fragmenty z dawnych lat (batalia o koncesje dla telewizji trwa zdaje sie):
        o braunie z krajowej rady radiofoni itd :"zobaczymy, czy czlowiek ten, o niepolskim przeciez nazwisku, zachowa sie jak polak. ale pewnie nie, przeciez wiadomo jakie to nazwisko":))
        o danucie waniek: "waniek? wiadomo co to za nazwisko. kojarzy sie.. waniek, wania. wiadomo, ruskie, komuna":)))
      • Gość: greeg Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 10:00
        SLAYERA ZAPODAC NA FULLA Z KATEGRY O 6 RANO ;)
        • Gość: saniba Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: 80.72.40.* 14.06.07, 18:48
          Dr hakenbusza, będzie ciekawiej ;-) już widzę miny proboszcza i jego wiernej
          trzódki. Hahahahahahaha, to by były jaja.
      • Gość: dość Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.rzeszow158.tnp.pl 14.06.07, 10:10
        Jeśli tak jesteś zachwycony to przyjź zamieszkać bliżej kościoła gdzie
        wysłuchasz wszystkich mszy wyrażnie i w najdrobniejszych szczegółach a hałas z
        kurantów uniemożliwi Ci normalną egzystencję
    • Gość: maj z kościołem jest podobnie IP: 84.38.160.* 13.06.07, 20:23
      jak z paleniem: są zwolennicy i wręcz przeciwnie. Palaczy tępi się wszędzie,
      kościół hałasuje (pieśni, dzwony, zawodzenie przez głośniki na zewnątrz) - też
      wszędzie. Kompromisem powinno być powszechne przyzwolenie na palenie i wycie
      pospołu. Wycie też szkodzi.
    • Gość: kosa antymoher Lekarstwo na idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 21:00
      Proponuję żeby grupa miłośników car audio, czy też mieszkający w pobliżu
      mieszkańcy, którym przeszkadza debilny pomysł księdza odegrali się mu (a także i
      "lepszej części społeczeństwa") tym samym. Wystarczy puszczać jakaś muzykę (np
      techno czy jakas antyreligijna) pod plebanią, czy pod domami tych ludzi przez
      pewien okres a na pewno zaprzestaną narzucania swojej religii normalnym ludziom.

z pozdrowieniami dla normalnych... i moherów
      życzę powodzenia;)
      "I nikt mi nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne" JK
      • Gość: zoom34 Re: Lekarstwo na idiotów IP: 84.38.160.* 14.06.07, 22:17
        podpisuję się dwoma rękami i wnioskuję żeby wszyscy dysponujący dobrym sprzętem
        car audio podjechali pod kościół w niedziele na sumę i puścili muzykę ze swoich
        sprzętów na full, ciekawe czy kproboszczowi będzie przyjemnie prowadzić mszę.
        Morze proboszcz wyznaje zasadę "wolnoć Tomku w swoim domku"?
        • sonda.kosmiczna Jak znam życie 14.06.07, 22:41
          Ziobro was przypudli
    • Gość: jacur Proboszcz budzi pieśniami IP: *.rzeszow.mm.pl 13.06.07, 21:29
      Na os.Strzyżowska ks.Proboszcz też funduje mieszkańcom ciekawe melodie
      dzwonami, a odległości od bloków to 50m!!!!!!
      • Gość: sutr Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.rzeszow.mm.pl 13.06.07, 21:32
        Niech kazda firma zacznie sięogłaszać przez patefony aby naganiać klientów :-)
      • Gość: tay Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:59
        To dlaczego nikt mu z dyni nie walnie?
    • borowik1 Proboszcz budzi pieśniami 13.06.07, 22:31
      a mnie ciekawi czy ksiądz opłaca ZAIKS za publiczne puszczanie pieśni, bo mnie
      się wydaje że nagrania przeznaczone są do prywantego użytku, haha
      • Gość: mike Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.leed.cable.ntl.com 13.06.07, 22:41
        typowo młodzieżowo jarmarkowy temat
        • Gość: klakson Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:57
          Może dla Ciebie jest to temat "jarmarczny"
          Ale w tym momencie zalatuje to "ALLAHEM"
          Muezini też poprzez głośne nawoływanie "przypominają" wiernym o modlitwie.
          Nasi pseudokapłani poprzez siłowe wprowadzanie nowinek odganiają owieczki.
          W Stalowej Woli mieszkańcy pewnego bloku wygrali proces sądowy i dzwony
          przestały "Bić"
          Tylko to było za czasów Milera.
      • mach_2 Re: Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 12:51
        borowik1 napisał:

> a mnie ciekawi czy ksiądz opłaca ZAIKS za publiczne puszczanie pieśni, bo
        mnie
        > się wydaje że nagrania przeznaczone są do prywantego użytku, haha
        >

Oprócz ZAiKS-u trzeba też placić STOART. Ten pierwszy reprezentuja autorów, ten
        drugi - wykonawcóe: STOART to Związek Stowarzyszeń Artstów Wykonawców.
    • Gość: Ale Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.nm.e-zet.pl 13.06.07, 22:54
      Ale księże drogi mozna jeszcze na jutrznię puscić jakis chorał gregoriański, no
      i na kompletę o północy też odegrać jakiś hymn ambrozjański.
      Ten rytm narzucany pracy to dobry jest pewnie w klasztorze albo seminarium
      duchownym, a nie na osiedlu.

Jak tak kazdy proboszcz na to samo wpadnie, to bedziemy miec w Rzeszowie cudo.
      • Gość: x Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:50

Problem kretyńskiego bębnienia w dzwony dotyczy niestety całego naszego
        wyznaniowego państwa
    • edico Re: cy nie lepsze są już pieśni 14.06.07, 02:29
      niż echa kochanek wypuszczanych z plebanii?
      Bądźmy wyrozumiali i wybierzmy to, co lepsze dla znacznie większego gremium, niż
      doraźna chcica proboszcza :)
    • Gość: duży zasięg, heh Proboszcz budzi pieśniami IP: 213.77.14.* 14.06.07, 06:51
      A to się niesie, niesie, że i na Graniczej słychać, heh
      • Gość: ted Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 07:23
        Nie tylko na Granicznej ale na Osiedlu SM Projektant jest też podobnie
        widocznie to celowa polityka kościól nie chce abyście o nim zapomnieli.Tam
        największy dylemat maja Ci co zainwestowali w szeregówki bo mają fajną
        rozrywkę.
        • Gość: eee Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.rzeszow158.tnp.pl 14.06.07, 08:39
          Czysta paranoja!!!!!!!!!!!! Brak słów co sie dzieje w tym kraju!!!!!!!!!!
          Ciekawe jak by mu ktośc na uszami jakąś rzeźnie puszczał czy był by zadowolony:)
          • critto Re: Proboszcz budzi pieśniami 15.06.07, 00:12
            moze zorganizujcie mu jakis koncert blackmetalowy albo deathmetalowy ?? :))
            Najlepiej ktoregos z zespolow w 'czarnej listy', ktora ostatnio powstala - jak
            na razie jest wolnosc slowa i kazdy ma prawo organizowac koncerty takich grup,
            jakich chce. Ciekawe, czy mu bedzie przyjemnie... ;))
    • Gość: xyz Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: 84.38.160.* 14.06.07, 09:03
      wróciłem z turcji... tam budza o 05.00. allah akbar
      • Gość: realistka Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: 84.38.160.* 14.06.07, 13:15
        Macie rację. To co wyrabiają z ludźmi klechy, to przechodzi wszelkie pojęcie.
        Zdaje im się, że wszyscy mają obowiązek słuchać ich na klęczkach i nie
        protestować, bo sie ich od razu wyzywa od komuchów albo walczących w religią. A
        te procesje i pielgrzymki blokujące ulice! Ale sądząc z dyskusji, może ludzie
        wreszcie zmądrzeją i przypomną im, że miejsce kleru i wyznawców jest w
        kościele i w życiu domowym, tak jak w innych religiach.
      • Gość: dakusia ale turcja jest wyznaniowym krajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:09
        a my "podobno" mamy neutralnosc religijna w konstytucji gwarantowana
        • Gość: alpepe Re: ale turcja jest wyznaniowym krajem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:36
          mylisz się, Turcja jest krajem świeckim
    • agata318 Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 09:43
      Jak widać księdzu brak brakuje jedynie POKORY, ale trudno się dziwić - co on
      może wiedzieć o życiu, o rodzinie i obowiązkach z tym związanych, o zasłuzonym
      odpoczynku w ciszy i spokoju po cieżkim dniu i tygodniu pracy. Przyzwyczajony
      do wygód, nadmiaru wolnego czasu, obiadów podawanych przez gosposie nie jest w
      stanie zrozumieć ludzi mających rodziny, a zwłaszcza małe dzieci i obowiązki.
      Świadczy to o czystym egoiźmie, narzucaniu swoich upodobań innym, które nie
      mają nic wspólnego z wiarą czy samym BOGIEM. Księdzu brakuje również
      wyrozumiałości i braku szacunku do ludzi. Swoimi upodobaniami zakłóca spokój
      zycia codziennego ludzi mieszkających w sąsiedztwie nie licząc się dosłownie z
      niczym . Brak mu więc szacunku do BLIŹNICH.
      • Gość: wanty Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: 217.98.81.* 14.06.07, 11:54
        I to jest chyba najmądrzejszy wpis pod tym artykułem
      • Gość: BB Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:24
        Zakłócanie spokoju to nie tylko naruszanie ciszy nocnej. Są regulacje prawne,
        które pozwalają na walkę z uporczywym hałasem emitowanym w ciągu dnia, z
        naruszaniem miru domowego i z narzucaniem światopoglądu. Od tej strony trzeba
        wziąć się za sprawę.
      • Gość: raf von thorn Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.petrus.com.pl 14.06.07, 20:07
        Bardzo dobrze napisane.
    • Gość: greeg Proboszcz budzi pieśniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:47
      jak w islamie z meczetow :) ....
    • Gość: stary rzeszowiak Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.rzeszow.mm.pl 14.06.07, 09:49
      Sprawę można rozwiązać prosto- wystarczy troche solidarności we wspólnym
      działaniu i wyzbycie się przez mieszkańców Zalesia panicznego strachu. Nie ma
      co się łudzić, że jakiekolwiek interwencje pomogą- księdzu w Polsce, a
      szczególnie u nas nikt- nie podskoczy.
      Ale w Rzeszowie jest dużo kociołów a Zalesie nie leży daleko. Ludziom starszym
      mogliby pomóc posiadacze samochodów, trzeba kilka osób do organizacji- to nie
      jest takie duże osiedle. Zaręczam, że po 3-4 niedzielach pod rząd, które
      proboszcz spędziłby w pustym kościele z niewielką garstką dyżurnych włazidupców
      i z pustą tacą- problem hałasów rozwiązał by sie definitywnie.
      • mary_ann Re: Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 18:55
        Gość portalu: stary rzeszowiak napisał(a):

> Sprawę można rozwiązać prosto- wystarczy troche solidarności we wspólnym
        > działaniu i wyzbycie się przez mieszkańców Zalesia panicznego strachu

Święte słowa, nic dodać, nic ująć. Obawiam się jednak, że ze spełnieniem
        ktoregokolwiek z tych dwoch warunków będzie cienko. Bo to Polska właśnie:-(
      • Gość: Zły Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.ostnet.pl 16.06.07, 10:28
        Ale macie problem.Najlepiej to się wynieście gdzieś na peryferie i problem z
        głowy, przecież was na to stać .Pieniędzy wam przecież nie brakuje.Po co macie
        się męczyć.Czy wam ktoś każe tam mieszkać.Tyle miejsca na świecie,wyprowadzić
        się.A tak tylko narzekacie,chyba że się wam to podoba , no to się męczcie.
      • Gość: vis Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: 84.38.160.* 11.02.09, 08:03
        Bo wiara to nie pieśni ani chadzanie do kościoła .
        To ciągłe indywidualne wybory , decyzje małe i duże między dobrem i złem .
        Wybierając złośliwe nękanie , wybiera się zło !
        Tak egzaminu z wiary się nie zda , ale wolna wola...
    • klein4400 Totalny brak szacunku, zrozumienia i umiaru 14.06.07, 09:54
      Poziom ematpii i kultury u nie których księży jest na żenująco niskim poziomie.
      Co to za argument że ktoś nie chodzi do kościoła. Czy to oznacza, że można mu
      zatruwać życie. A nawet jeżeli ktoś chodzi to nie znaczy, że od razu musi
      popierać ten chory pomysł.
    • Gość: dość Proboszcz budzi pieśniami IP: *.rzeszow158.tnp.pl 14.06.07, 10:04
      Najwyższy czas aby ograniczyć taką brutalną, absurdalną (i ciągłą) ingerecję w
      życie prywatne mieszkańców osiedla. Proboszcz utknął jeszcze w czasach
      feudalnych, kiedy to rzeczywiście rytm pracy na polach nadawał dzwon kościelny.
      Obecnie ze wszystkich stron jesteśmy atakowani decybelami, hałasami i
      przynajmniej w domu chcemy odpocząć i posłuchać tego na co my mamy ochotę i w
      porze jaka nam odpowiada. Proboszcz jest tak zaślepiony, że każdą próbę
      interwencji w sprawie kurantów uważa za cios w stronę Kościoła, a tak wcale nie
      jest. Jestem wierząca i chodzę do kościoła ale w żadnym wypadku nie pozwolę, by
      wciskano mi hałas, budzono dzieci czy przeszkadzano mi w przypadku gdy chcę
      odpocząć. Jak chcę wstać wcześniej to nastawiam budzik. W większości tylko
      dewotki są za kurantami, ale ich opinia akurat nie powinna być brana pod uwagę.
      Dobrze, że wreszcie ktoś z mediów podniósł temat, bo tak dalej nie się żyć.
      Trzeba jeszcze dodać włączone często na full głośniki na zewnątrz kościoła,
      które powodują, że nawet w odległości kilkuset metrów od kościoła jest głośniej
      niż w kościele.
      • Gość: stary rzeszowiak Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.rzeszow.mm.pl 14.06.07, 10:36
        Media niewiele zrobią. Sami na Zalesiu musicie się ruszyć, zorganizować i
        zbojkotować parafię. Tylko brak dopływu świeżej kasy może przynieść skutek.
        Innej drogi nie ma.
      • Gość: Motto Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.ostnet.pl 14.06.07, 10:38
        No to napewno ceny dzialek i nieruchomosci poleca na łeb w tym rejonie, toz to
        paranoja, temu sukienkowemu przewrocilo sie w glowie, nie zdziwie sie jak jak
        frekwencja mu spadnie, niedlugo bedzie tak jak na bliskim wschodzie gdzie z
        meczetow plyna co kilka godz. zawodzenia ichniejszych wladcow dusz.
        W tym kraju dzieja sie same durne wydarzenia.
    • Gość: swe3 Proboszcz budzi pieśniami IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 14.06.07, 10:37
      i dlatego nie na chce tu mieszkać mizerne kluby zarobki kobiety ktorym imponuje
      drink za 30 zł w pseudo klubie i brak tolerancji !!!
      nie sadzilem nigdy ze tak bardzo przestanie mi sie podobac miasto w ktorym sie
      wychowalem i chcialem zostac na zawsze !!
      • Gość: Observ Jak długo jeszcze.....? IP: *.19.165.2.osk.enformatic.pl 14.06.07, 10:54
        Już nie pojedyńcze przypadki lecz chyba jakieś zarządzenie biskupa. Kościół ma
        byc krzykliwy i brutalnie zaznaczać swoją obecność. Walenie w dzwony na
        Krakowskiej,jęczenie kastratów u Bernardynów,głośne śpiewy w Zalesiu. Kiedy
        patafianie i inni zrozumieją,że uciążliwym być nie warto na dłuższą metę.
        Ludzie odpłacą pięknym za nadobne.
    • Gość: gość Proboszcz budzi pieśniami IP: *.rzeszow158.tnp.pl 14.06.07, 10:59
      Nie rozumiem toku myślenia proboszcza, co ma wspólnego wiara z kurantami.
      Jestem wierząca, ale te kuranty doprowadzają mnie do szału. Po całym tygodniu
      pracy w jedyne dni kiedy moznaby trochę dłużej pospać w sobotę czy w niedzielę
      to nie ma szans. Mało tego teraz w te upalne dni trzeba wyzamykać wszystkie
      okna, by "melodyjki" nie obudziły dzieci. Ten kto nie ma tego na codzień nie
      jest w stanie sobie wyobrazić jakie to jest uciążliwe. Jak by tego było mało to
      po wymianie nagłośnienia wszystkie msze łącznie z pogrzebami i weselami słychać
      w okolicy kilkunastu metrów. Bardzo się cieszę, że ktoś poruszył ten problem i
      mam nadzieję, że ten artukuł przyniesie jakieś rezultaty
      • Gość: dobry Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 11:05
        ciekaw jestem ile procent polakow uczestniczy w mszach , a ilu
        zadeklarowaloby placenie podatku koscielnego?
      • titta Re: Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 17:36
        To dlaczego ludzie, ktorym to przeszkadza nie zbiora sie razem: moze
        kilkanascie-kilkadziesiat potpisow pod uprzejmym pismem rozwiazalo by sprawe?
        Najgozej jak ludzie siedza cicho bo sie boja. Tylko czego sie boja, ze ich
        ksiadz wyczyta? To sie cos mu stanie jak okolica sie dowie, ze ma male dzieci,
        ktore chca spac, pracuje wieczorami lub ma inny gust muzyczny?

To, ze ktos nie chodzi do kosciola nie jest zadnym argumentem dla ksiedza, bo
        Bibli przeciez nakazuje aby starac sie o szacunek takze u niewiezacych.
    • Gość: wielebny Proboszcz budzi pieśniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 11:14
      Po pierwsze primo:
      Wszyscy mają chodzić do kościoła.
      Polak - katolik!
      Po drugie primo:
      Ma słuchać mabożnych pieśni: memento mori!
      Po trzecie primo:
      taca Misiu, taca w niedzielę....
      No.... i do spowiedzi po rozgrzeszenie......
    • Gość: Józefina Proboszcz budzi pieśniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 11:16
      No i dlatego wyrzuciłam zegarek....
      Był kupiony za komunistów,jeszcze w PRL-u budził mnie do socjalistycznej pracy.
      Teraz budzą mnie religijne piękne i głośnie pieśni....
      A co, może wielebny ma hip-hop puszczać przez głośniki?
      Cała wieś w skupieniu modli się od rana......
      Alleluja i do przodu!
    • mal49 Oto czarny PR !!! 14.06.07, 11:34
    • Gość: M Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 11:38
      Zapewniam, ze sa tacy co ciezko pracuja i chca spac o 6.30 !!!! Nie wszyscy
      chodza do pracy na pierwsza zmiane. Nawet niektorzy pracuja nocami....na
      trzecia zmiane. Dobry chrzescijanin pamieta o wszystkich...
      Na forum jest tyle wypowiedzi ludzi, ktorym glosniki na kosciele zatruwaja
      zycie - dlaczego tylko tutaj, anonimowo sa tacy odwazni, dlaczego nikt nie
      poszedl do Proboszcza poprosic o sciszenie. Ludzie, czego sie boicie? Ksiadz
      tez czlowiek, uwazam, ze nalezy go traktowac normalnie, musimy rozmawiac, mowic
      o swoich problemach.
      • Gość: gość Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.rzeszow158.tnp.pl 14.06.07, 11:42
        zapewniam, że ludzie byli nie raz u proboszcza i prosili o ściszenie, ale to
        żadnych rezultatów nie przynosi
        • Gość: stary rzeszowiak Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.rzeszow.mm.pl 14.06.07, 11:51
          Dlatego proponuję zorganizowaną akcję bojkotu parafii.
          poza tym nie należy prosić o sciszenie, ale żądać wyłączenia. Nie mieszkam tam,
          nie mogę pomóc, ale myślę że znalazłoby się kilku odważnych ludzi, którzy by to
          zorganizowali. Żadne prośby i skargi nic nie pomogą.
          • Gość: oceanka Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.piaski.sdi.tpnet.pl 14.06.07, 22:05
            Witam wszystkich....i w mojej miejscowosci tez sa zainstalowane kuranty i
            raczej to nikomu nie przeszkadza,czy trwajaca chwile piesn koscielna robi cos
            zlego.Ile razy sasiedzi wlaczaja wyjaca muzyke i jakos nikt nie reaguje.Bylam w
            Holandii i tam poraz pierwszy slyszalam kuranty ,a wydzwanialy co godzine i
            nikt tam nie mial zadnych obiekcji ze halas...a co to za halas?....wg mnie to
            przyjemnosc.Ludzie nie czepiajcie sie kurantow....nie macie innych zmartwien?
        • Gość: ?zdziwiona Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 11:53
          Jezeli ludzie chodzili do ksiedza prosic o sciszenie - to ksiadz klamal, mowil
          przeciez,ze tylko dwie kobiety byly- swiadek jechowy i jakas druga niewierzaca.
          Wiec prosze ksiedza ? tylko dwie panie prosily o sciszenie? czy wiecej osob
          bylo?
          • Gość: ja Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 11:55
            szkoda, ze ksiadz nie zaglada na forum w internecie
        • Gość: Gul Anonim Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.165.unknown.vectranet.pl 14.06.07, 11:54
          A czym jeździ proboszcz? I gdzie parkuje pojazd?
      • Gość: Mephisto Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 12:17
        M to idz i pogadaj z proboszczem... Takis odwazny, M czego sie boisz? Ksiadz
        tez czlowiek. Idz mu opowiedz o swoim problemie.

Swoja droga, proboszcz przesadza i to sporo przesadza. Ludzie chca sie wyspac.
        Pracuja i ucza sie, czesto w nocy, wiec rano chcieliby dluzej pospac. Ciekawe
        czy proboszcz mialby cos przeciw jakby mu codziennie z rana jakas muzyczke
        niekonieczne kosciolowa pod oknem kto pogrywal od 6:15. Tak powiedzmy 15
        zwrotek Slayera... a tak co godzinke. Zmiekla by palka proboszczowi. Ksieciu
        proboszczu! Troche tolerancji! Ave wytrwalym! A jak ksieciu proboszcz nie
        spasuje, bojkocik mu maly zapodac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka