Gość: adiunkt Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: 62.93.42.* 14.06.07, 13:53 Jestem zbulwersowana zachowaniem księdza, który robi co chce na tym Zalesiu. Ksiądz jest butny, arogancki i uważa, że pod płaszczykiem religii może być uciążliwy. A jak ktoś ma inne zdanie to wyczyta go na kazaniu z imienia i nazwiska i nazwie heretykiem. Pracuję w Zalesiu. I prowadząc zajęcia ze studentami, ksiądz całkowicie wszystko zagłusza - nie ma szacunku do ciężko pracujących ludzi prowadzących zajęcia ze studentami również w niedzielę. Zresztą w taki upał nie można zamknąć okien żeby nie słyszć tego wycia!!!!! Bo głosu do występów publicznych, też ksiądz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revenant Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.nm.e-zet.pl 14.06.07, 14:22 Z takim ..... niema co dyskutowac a swoją droga jak czytam że ten czy inny boi sie że go klecha WYCZTA Z AMBONKI to poprostu śmiech czarnej rozpaczy mnie ogarnia no faktycznie trafił się autorytet od wyczytywania taki że trzeba koniecznie cicho siedzieć i trzepać porami. Ludzie sami sie kompomitujecie pisząć że boicie się tego .... A przepraszam kim on wogóle jest że macie jakiś respekt przed nim co? Ludzie czy Wy wiecie co Wy wyprawiacie taka postawą bierną? Pięknie na tacy wyszło jaki posłuch sobie klecha wypracował wśród Was nikt oficjalnie nie pierdnie nawet tylko lament na internecie to zapewniam Was żadnego efektu nie przyniesie jedyna wasza szansa to poprostu zmobilizować się raz drugi trzeci piaty i dziesiąty i pogadać z nim w jego własnym języku, upiekrzyć mu zycie tak aby nie chciał oddychać (szkoda powietrza) i walnąć do jakich władz, poszukać jakiegoś haka na niego z pewnością coś by się znalazło u takiego niestety człowieka. Bojkot kościoła i parafii = zero lub wielki deficyt na tacy a tego oni najbardziej się boją bardziej niż trzęsienia ziemi i kokluszu. Proszę nie kreujcie wokół siebie takiej atmosfery bogobojnch i strasznie bojących proboszcza jako wyroczni bo to tak śmieszne że aż żałosne. Boicie się czego że sąsiad o was powie ciocia się obrazi czy ksiądz się obrazi bałbym się milicji czy złych ludzi ale nie takiego prymitywa!!! O właśnie jegomościa wielebnego i parafie pokazano w TVN 24 powodzenia. Na szczęśćie nie mieszkam na zalesiu ale gdyby tak było nie pozostałbym obojętny walczyłbym z tym ze wszystkich sił i oficjalnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe Miasto Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.nm.e-zet.pl 14.06.07, 15:59 Stary 100%procent poparcia do tego co piszesz w Polsce bedzie katoland i nie zanosi sie by cos sie mialo w tym temacie zmienic,a ludzie nadal bede sie bali powiedziec zlego slowa na "czarnuchow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe Miasto Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.nm.e-zet.pl 14.06.07, 16:01 W poprzednim poscie zapomnialem napisac ze popieram to co napisal- revenant Odpowiedz Link Zgłoś
zemanpg Re: Narzucanie się należy zwalczać 15.06.07, 02:00 No właśnie, narzucanie się innym należy zwalczać. Przyznaję, że nie znam dokładnie sytuacji, nie wiem czy władze próbują coś z tym zrobić i jak reagują. Moim zdaniem takie praktyki powinny być najzwyczajniej zabronione, wtedy należy nie prosić a rządać. Jeśli jednak nie są zabronione, to znaczy, że samemu można takie koncerty odprawiać - jeśli ksiądz ma klapki na oczach i jest głuchy na prośby mieszkańców, można mu najzwyczajniej pokazać że koncertowanie może przeszkadzać, można w czasie trwania mszy spróbować poprzeszkadzać, wszak przecież pozwala na to prawo. Do księdza, jeśli jakimś cudem przeczyta mojego posta - Po pierwsze jest różnica między byciem prawdziwym katolikiem a byciem nawiedzonym pseudo-katolikiem. Po drugie należy dążyć do bycia lepszym dla innych, a powyższe zachowanie jest czymś odwrotnym. Po trzecie argumenty typu nie widze Pani w kosciele więc nie pójdę na rękę są tak daleko kretyńskie i egoistyczne że aż mi szczęka opadła, że wogóle można takie coś wymyśleć. Po czwarte co z wyznawcami innych religii - może zaciskają szczęki jak to słyszą. Po piąte nie wszyscy wstają o godzinie jak kogut zapieje, np ja pracuje często do 3 albo 4 w nocy, jakby mi ktoś codziennie o 6 piał nad uchem tylko dlatego że uważa że inni chcą słuchać, to dostałbym chyba szału, to tak jakbym ja ryrał o 3 w nocy - no bo przecież nie śpię. Co innego jeśli są prace raz na jakiś czas do wykonania, np ktoś kosi trawę od 7 rano, to można jeszcze zrozumieć. Po szóste - to że po przyciszeniu część ludzi wydzwania, nie oznazca, że ma się prawo (przynajmniej moralne) do zakłucania spokoju pozostałej części. Po siódme, co prawda mieszkam daleko, ale może mnie ksiądz wytknąć z ambony, podpisuję się wszystkimi 4 kończynami przeciwko głupocie i braku wyobraźni. Na koniec - pozostaje kwestia podatności na media - tematu osobiście nie znam, więc moje komentarze opierają się na wizerunku wykreowanym przez media, zdaję sobie sprawę i na co zwracam uwagę, że niekoniecznie musi to mieć swoje odzwierciedlenie w rzeczysistości. Pozwiodronka, Zeman. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Proboszcz budzi pieśniami - i słusznie :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:54 Przecież ani poranne wstawanie ani wychowanie muzyczne nikomu jeszcze nie zaszkodziło:)) W ramach wdzięczności proponuję raz w tygodniu i najlepiej w niedzielę otoczyć włości proboszcza wszelkiej maści megafonami i pełną parą zapoznawać go z wartościami muzyki np. typu metal. Będzie to szczodre odwazjemnienie dobroci na płaszczyźnie wymiany kulturowej między proboszczem a resztą społeczeństwa realizowane w dobrej wierze i zgodnie z obowiązującymi przepisami. Nadmieniam, że na ewentualny koncert muzyczny nie mieszczący się między godz. 6.00 a 22.00 trzeba uzyskać specjalną zgodę administracyjną, by nie być oskarżonym o zakłócanie spokoju nocnego. A tak na poważnie - sytuacja w Polsce coraz bardziej zaczyna przypominać mi Turcję czy Irak, gdzie z wież minaretów ammani urządzają też niezgorsze koncerty. I kto tu od kogo się uczy? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revenant Re: Proboszcz budzi pieśniami - i słusznie :)) IP: *.nm.e-zet.pl 14.06.07, 15:13 Ja polecam mieszkańcom ustawić mega kolumny w niedziele skrzyknać kilku fanów metali nie szlachetnych i zapuścić dimmu borgir, emperor, mayhem, dark funeral, immortal, marduk, rotting christ, christ agony, sarcophagus, sarcofago, a na drugą zmianę morbid angel, cannibal corpse, napalm death, behemoth, vader, devilyn, malevolent creation, revenant, nuclear death, dark angel, cerebral turbulency, flesh parade, i na trzecią zmianę nocturnus, pestilence, slayer, morgoth, entombed, carcass, epitome, kreator, death, annihilator, sepultura, megadeth, metallica, over kill, pantera, ahumado granulo, disgorge, a na uspokojenia polecam kojace komentarze w wykonaniu niezniszczalnych BEAVIS AND BUTT-HEAD!!!! hell-leluja i doprzodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
s_a_j Re: Proboszcz budzi pieśniami - i słusznie :)) 14.06.07, 17:46 pytanie, czy to nie sa kapele z tajnej, nikomu nie znanej 'czarnej' listy zakazanych kapel. poniewaz lista jest tajna, zawsze mozna dopisac. i wyslac na roboty na syberie za puszczanie. a co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx Re: Proboszcz budzi pieśniami - i słusznie :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:17 A to jest możliwe. Rydzyk ma zupełnie niezłe kontakty z władzami tego kraju i wiele może przy ich pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Proboszcz budzi pieśniami - i słusznie :)) 14.06.07, 19:19 Gość portalu: mx napisał(a): > A to jest możliwe. Rydzyk ma zupełnie niezłe kontakty z władzami tego kraju i > wiele może przy ich pomocy. Rydzu juz niema takich ukladow bo naszczekal na prezydentowa!! Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista no i zamkną ciebie w prdlu 14.06.07, 18:53 Tak się to skończy w naszym pięknym, wyznaniowym kraju:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka Re: Proboszcz budzi pieśniami - i słusznie :)) IP: *.acn.waw.pl 14.06.07, 19:52 nie wiem o jakiej muzyce piszesz bo znam tylko metallice (jestem z epoki rolling stones i doors - lata 60te) ale popieram w calej rozciaglosci. gdyby ktos mi puszczal na caly regulator arke lub cos w tym stylu to wlasnie zrewanzowalabym sie metallica, nirvana,stonesami itp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straybow Re: Proboszcz budzi pieśniami - i słusznie :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:47 brawo! ;D \m/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koscielny Fala piesni koscielnych IP: *.dhcp.oxfr.ma.charter.com 14.06.07, 15:03 Mam taki pomysl ktory napewno wyroznilby nasz kraj w UE. Otoz fala piesni koscielnych powinna zaczynac sie w Tyczynie punktualnie o 6.00. Gdy piesn uslyszy Biala wlacza sie efektywnie pozniej idzie wlasnie opisywywane Zalesie i tak dalej po calym Rzeszowie az na Baranowke. Nastepnie robimy malutka przerwe na kawe, i teraz jedziemy od strony Baranowki konczac na Tyczynie.Gramy do 22.00 aby nie zaklocac ciszy nocnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revenant Re: Fala piesni koscielnych IP: *.nm.e-zet.pl 14.06.07, 15:20 To ja jeszcze dodam pomysł na obowiązkową droge krzyżową tak z Łańcuta do Ropczyc i zpowrotem a na rondzie w śrdku rzeszowa konrontacja z nieludzkim i antykościelnym obliczem kapitalizmu dla wytrwałych w boju polecam przymusowe nieobowiązkowe biczowanie się publicznie oraz prenumeratę prasy na nocny stolik - "walczący katolik" Odpowiedz Link Zgłoś
cool_kid Re: Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 15:22 To skandal i totalnie chora sytuacja! Współczuję wam... Odpowiedz Link Zgłoś
ares19 Danmar i dzwonienie kościelne 14.06.07, 15:43 Pewień pracownik firmy Danmar Computers zajmująćej się świadczeniem wysokiej jakości usług szkoleniowych, konsultingowych i wdrożeniowych. ul. Szopena 51, 35-055 Rzeszów w swym poscie inicjującym ten wątek wyraźnie nie może się zdecydować poprzeć granie kościelne na Zalesiu czy nie poprzeć :)) A ja uważam że to chora sytuacja i tzw totalna arogancja nastepców I sekretarzy KW PZPR - czyli naszych kochanych ojcow duchowych - naszych proboszczów jedynych i niezastąpionych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eboska Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.ipt.aol.com 14.06.07, 16:24 Normalne chamstwo z dodatkiem PRL'u." My tu rzadzimy,my wiemy co dla ludu dobre" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Psychol Jedyne sensowne rozwiązanie IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 14.06.07, 17:04 Debilizm w naszym kraju szerzy się w zastraszającym tempie. Jak czytam takie rzeczy to już się nie śmieję bo to nie jest śmieszne. Chamstwo, prostactwo, mściwość i pazerność Kościoła sięga w Polsce zenitu. Proboszcz który serwuje ludziom takie pobudki powinien zostać publicznie wychłostany batem po zadzie na oczach mieszkańców osiedla. Przecież to jest normalne zakłócanie porządku publicznego i całkowity brak poszanowania dla mieszkających tam ludzi. Osobiście proponuję dwa rozwiązania: Po pierwsze zawiadomić odpowiednie służby które sprawdzą poziom hałasu. Są przecież na to przepisy . Normalnie na policję zadzwonić że ktoś zakłóca spokój, puszcza jakieś badziewiarskie przeboje dla dewotek i spać się nie da. Drugie rozwiązanie dokładnie o 6.30 wystawić swój sprzęcior, np dwie kolumny 500 watów i odkręcić na Full np: Córkę rybaka i tak non stop o tych samych porach co proboszcz nadawać. Szybko by się skończyło takie walenie w człona. Myślę że to jedyne sensowne rozwiązanie. Chamstwo w państwie na maxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.B. Re: Jedyne sensowne rozwiązanie IP: 89.191.129.* 14.06.07, 18:17 Widać po komentarzach, że tzw. "elita" RP (a raczej elitka warszawkowo- krakówkowa) wychowana jest na tendencyjnych komentarzach Gazety Wyborczej........Smutne to ale i prawdziwe. Masz racje to debilizm. Ale co to znaczy chcieć przegonić tzw. Europę.............heheheehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odwazny Re: Jedyne sensowne rozwiązanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:05 nima tam takiego bohatyra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.rzeszow.mm.pl 14.06.07, 17:08 Taki mamy wlasnie kraj, nic dodac nic ujac. Mozliwe tylko w Polsce niestety ;/ Wypowiedz wyzej - OMG :O Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 17:24 Dzisiaj nawet w Faktach na TVN o 16 było o tej sprawie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 [...] 14.06.07, 17:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:29 no coz, pewne pokolenie Polakow musi, ze tak powiem wyzdychac, wtedy bedzie normalnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars to problem wielu parafii 14.06.07, 17:32 czy to przypadkiem nie jest zaklocanie porzadku publicznego. Debil z parafii moich Rodzicow dzwoni na caly glos dzwonami oddtwarzanymi z tasm a jak ktos jest przeciwny dostaje latke "walczacego z kosciolem katolickim". Debile w sutannach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Moherro Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.gdynia.mm.pl 14.06.07, 21:07 Jak dżejpitu kopnął, to miałem nadzieję, że kraj znormalnieje. A tu goowno. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 21:08 Durnoty nie wyplenisz w 10 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Proboszcz budzi pieśniami IP: *.net131.okay.pl 14.06.07, 17:31 Kto chce, chodzi, kto nie chce nie chodzi do kościoła. Jak lubią mówić Amerykanie - to wolny kraj. A zmuszać mnie do słuchania tego czy owego nikt nie ma prawa, i protestowałbym pod nazwiskiem. Osobiście chodzę, ale do innej parafii, nie-fanatycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
dd4131 Re: Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 17:31 A jak gosciu mial psy ? Ludzie nagrali i zglosili do prokuratury. Facet przegral i musi zaplacic pare tysiecy za zaklocenie porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Nowatorski pomysl? IP: 68.216.38.* 14.06.07, 17:47 Alez nie! To przeciez islamska tradycja. Ksiezulek zapewne oglada TV i wojne w Iraku. Jeszcze jeden polski Sheita w KK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Wro Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.as.kn.pl 14.06.07, 17:40 Aż się wierzyć nie chce... Współczuję Wam serdecznie, nie rozumiem dlaczego ksiądz tak zatruwa Wam życie, szczególnie rodzinom z małymi dziećmi, czy osobom pracującym w tamtej okolicy. To niewyobrażalne, mam nadzieję, że znajdziecie jakiś sposób, żeby odzyskać spokój we własnym domu. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 17:42 Demonstracja władzy... Analogicznie jak niedawna historia ze zmuszaniem nauczycieli do przygotowywania oprawy świąt. Szanuję Kościół, ale jak czytam takie rzeczy, to też się robię antyklerykalna. Z buciorami w cudze życie, cholera. Nie twierdzę, że wiara jest sprawą prywatną, bo posiadanie jakichkolwiek poglądów zawsze jest politycznie nieobojętne. Ale czy nie byłby możliwy świat, w którym każdy miałby poglądy, jakie chce, i nie byłby za to sekowany przez innych? Bez Dawkinsów, bez budzących pieśniami proboszczów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Proboszcz budzi pieśniami IP: *.net.autocom.pl 14.06.07, 17:52 Powinien jeszcze zorganizować straż parafialną i przeszukiwac mieszkania, czy nie ma prezerwatyw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic W calej Polsce to samo dziadostwo IP: *.euronet.net.pl 14.06.07, 17:57 w niedzielę nie mogę się wyspać bo ten ..... wydzwania mi od rana .Ciul ....... Odpowiedz Link Zgłoś
bobbie2 Re: Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 17:55 Bardzo dobrze robi pan proboszcz, niech sobie spiewa, zeby ciemnota nie mogla spac.A do kosciolka ma kto chodzic i na tace sypac? jak zaspia. Macie czego chcieliscie, zawsze bylo slychac, zeby nam tak kosciol w dzielnicy pobudowali to nie trzeba bylo tak daleko chodzic do tego tam o 500 m oddalonego.Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc art. 51 kodeksu wykroczen IP: *.aster.pl 14.06.07, 17:58 Nie bardzo widze w czym problem. Mieszkancy moga zglosic na policje skarge z art. 51 Kodeksu Wykroczen (to nie prawda ze spokoju nie mozna zaklocac tylko w nocy), a policje skieruje pewnie sprawe do sadu grodzkiego. No chyba ze sie boja proboszcza... ale skoro tak, to niech cierpia. Do odwaznych swiat nalezy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pekolcja Proboszcz budzi pieśniami 14.06.07, 18:00 Polak jest ciemnym dewotem wierzącym bezkrytycznie w boga i utożsamiającym religię z kościołem oraz poddającym się woli księdza, wiec niech nie narzeka! Żeby coś zmienić, trza ruszyć rozumem i księdzu pokazać, gdzie jego miejsce, ksiądz ma człowiekowi służyć, a nie się panoszyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: 89.191.129.* 14.06.07, 18:12 Niedługo bedziecie u Nas niewolnikami polskie barany. Chwała Allachowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf von thorn Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.petrus.com.pl 14.06.07, 20:32 Niedługo to wszystkie religie będą zmuszone sprzymierzyć się przeciwko ateistom i agnostykom. My wygramy i to będzie ostatnia z wojen religijnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Proboszcz budzi pieśniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:19 jak to sluzyc, to moze ministrant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Proboszcz się budzi IP: 212.106.24.* 14.06.07, 18:01 Przecież jest zakaz używania sygnałów dżwiękowych. Co w obec tego robi policja (drogówka)? Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Aspoleczny kretyn 14.06.07, 18:02 Chrzescijanski ekstremista! Zalosny. Podobnie zalosni sa ci, ktorzy sie na to godza. Takie sa rezultaty przedawkowania 'wiary' u prostakow. Prostak mysli: "Wierze, czyli nie musze myslec". Albo "Wierze, a wiec jestem lepszy od innych". A w wydaniu innych, choc w zasadzie podobnych, prostakow-ekstremistow: "Wierze, a w imie wiary moge zabijac niewiernych". Tylko w co on wierzy? Wierzy w Boga czy we wlasne rozdete JA? A po zlekcewazeniu innych, lub zabiciu 'niewiernych', idzie do nieba czy do piekla? Krew zalewa jak sie slucha o takich terrorystach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuczek Proboszcz budzi pieśniami IP: *.tktelekom.pl 14.06.07, 18:03 Zmienilismy nazwiska.I dobrze,niech im klecha całą noc puszcza sakropolo, boją się klechy bardziej jak mój dziadek bał sie gestapo za okupacji.O ciemny narodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane proponuje zakupić sprzęt i puszczać księdzu metal IP: *.compower.pl 14.06.07, 18:12 na całą wieś kilka razy dziennie, od 6:05-21:55 zobaczymy co on na to. Sam jestem katolikiem ale jakby mi ktoś puszczał cokolwiek o 6:30 to obudziłby we mnie coś złego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanilla.dream dobry pomysł. jak kuba bogu ... IP: *.tktelekom.pl 14.06.07, 18:28 Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: dobry pomysł. jak kuba bogu ... 14.06.07, 18:40 Pod twoimi oknami jakis mulla tez co rano charcuje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . na szczęście nie. ale jadę codziennie IP: *.tktelekom.pl 14.06.07, 21:10 do pracy przez dzielnicę, gdzie z głośników przykościelnych pieśni klęczne lecą. z rana. współczuję śpiochom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilpikonna Islamizacja od zakrystii?... IP: *.acn.waw.pl 14.06.07, 18:12 Byłem parę razy w Turcji. Muezzini nawołują tam przez megafony 5 razy na dobę, z czego jakieś dwa razy przypadają na głęboką noc, a przynajmniej przedświt. W dużym mieście często słychać śpiewy z kilku meczetów na raz, robi się straszna kakofonia. Miejscowi pewnie oswojeni, może ich to nawet nie budzi, ale przyjezdnym ciężko. Pamiętam, że pomyślałem sobie wtedy: no, wiele złego da się powiedzieć o kościele katolickim, ale katolicy przynajmniej tylko dzwonią... Widzę, że i to zaczyna się zmieniać. Może proboszcz z Rzeszowa też był na wycieczce w Turcji i się zainspirował? Palant przeklęty. Na policję trzeba dzwonić, i tyle. Swoją drogą - czy w Rzeszowie nie ma żadnych ateistów? Czy GW nie była w stanie dotrzeć do nikogo, kto po prostu nie chodzi do kościoła i nie wstydzi się tego, i nie musi tłumaczyć, że "wprawdzie jest wierzący, ale..."? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sergio Proboszcz budzi pieśniami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:14 Normalnie czarny diabeł. Ale ma broń w reku bo wyczyta mnie na ambonie to nie powiem że to ja. To jest na pograniczu terroryzmu Odpowiedz Link Zgłoś