Dodaj do ulubionych

hamstwo w Sushi 77

IP: *.net-serwis.pl 13.07.07, 21:43
niepolecam restauracji Sushi77 przy ul Żelaznej, pracownicy tej restauracji
powinni przejść szkolenie z podstaw obsługi klienta, noi panowie robiący
sushi też mogliby się przejść np na Moliera i zobaczyć jak powinno smakować
Obserwuj wątek
    • Gość: stefek Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 15:04
      chamstwo? A co powiecie o takiej sytuacji? Do zestawów na wynos dają sos w
      takich plastikowych miseczkach. Ale dają go tak mało, że wystarcza z wielkim
      trudem do 6 kawałków. Jako, że zamawiam zawsze porcje większe niż wspomniane 6
      kawałków, poprosiłem dzisiaj o dodatkowy sos. Pani Agnieszka (zdaje się)
      powiedziała, że owszem, mogę go dostać, ale muszę dopłacić. Jakież było moje
      zdziwienie, kiedy okazało się, że za 3 mm sosu na dnie kubeczka policzono 5zł!
      Uważam, że to skandal! Do tej pory przynajmniej 2 razy w tygodniu brałem u nich
      sushi na wynos. Od dzisiaj moja noga tam więcej nie postanie!
      • Gość: Dorka Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.147.50.116.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.04.11, 15:51
        Ja też byłam częstym bywalcem tej restauracji. Ale od dzisiaj już pewnie nie będę, mimo, że sushi wg. mnie jest tam wyśmienite i dosyć niedrogie jak na Warszawę, natomiast z obsługą rzeczywiście nie najlepiej (kiedyś uważam, że było lepiej). Pracuję niedaleko, więc żeby zaoszczedzić trochę czasu, próbowałam dokonać zamówienia przez telefon, żeby wracając do domu, zabrać je ze sobą. Otrzymałam informację, że zamówienie może być gotowe za półtorej godziny. Spytałam więc, jaki jest czas oczekiwania gdybym chciała to samo zjeść na miejscu. Odpowiedź - 30 minut. Moje kolejne pytanie: czyli mam przyjechać do Państwa poczekać w restauracji pół godziny, popatrzeć się w sufit, a jak już kelnerka przyniesie mi sushi do stolika poprosić o zapakowanie na wynos? Czemu ma to służyć? Okupowaniu stolika bez potrzeby.... Otrzymałam odpowiedź, ze takie są zasady, że dania na zamówienie przygotowuje się w innym trybie. Dla mnie to bezmyślność, w szczególności, że restauracja jest malutka, a czas kiedy spędzam przy pustym stoliku jest dla mnie stratą czasu, dla właściciela zaś pewnie stratą klienta, który widząc zajęte stoliki idzie do innej knajpy. Osobiście gdybym prowadziła biznes i chciała utrzymać klientów to zależałoby mi żeby dostosować się do ich oczekiwań a nie odwrotnie. Chcą zapłacić i nie zajmować miejsca - super, byle więcej takich... Ale jak widać dla tej restaurcji to zasady a nie fizyczne możliwości obsłużenia klienta i jego zadowolenie, są najważniejsze. Szkoda, zarobi na mnie ktoś inny...
    • Gość: niewierze Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 16:18
      pewnie jesteś stara dewota. ja chodze tam od paru lat tak jak i moi
      znajomi i nigdy nie zdarzylo sie nic co mogloby nam przeszkadzac
      zwlaszcza obsluga a propo moliera dobra knajpa ale sushi77 o wiele
      lepsze. polecan tez sushi77 na nowogrodzkiej super
    • Gość: ewa pawlak Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.tktelekom.pl 05.04.08, 10:34
      Dość reklamy, jestem zniesmaczona...Zamówiliśmy m.in.fut...maki...z łososiem i
      węgorzem z sosem unagi, a tu niespodzianka - przykra. .. Sladowe
      ilości łososia,wyrażnie czułam majonez winiary !!!!,jakiś ogon - resztka
      węgorza, bez kropli unagi! Moi zaproszeni goście mają podobne zdanie. Ich
      przepraszam za tę skuchę...Dzisiaj bolą nas [wszystkich] brzuszki. Ryż za
      słony... Nie wrócę tam. Właściwie nie wrócimy. Ewa Pawlak i jej zaproszeni goście.
      • corolla Re: hamstwo w Sushi 77 18.07.08, 15:29
        Fakt, niestety sushi w 77 coraz gorsze... ceny coraz wyższe, porcje
        coraz mniejsze i jakość też przybrała trend spadkowy.
        • Gość: mido Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 20:48
          Ja mam akurat zupełnie inne odczucia. Byłem tam(na Żelaznej) po raz
          pierwszy, sushi delux dla dwóch osób- najlepsze sushi jakie jadłem,
          dużo wasabi i imbiru, miła dziewczyna obsługująca, cena przyzwoita
          jak na W-we(sushi jadam najczęściej w Krakowie- tam jednak taniej)
          • Gość: haha Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.resetnet.pl 20.12.08, 19:58
            sos unagi? wg zamiast się ktos wypowie to powinien zapoznac sie z
            terminologią,bo unagi znaczy węgorz po japońsku, a sos którym jest polewany to
            kabayaki.
            pozdrawiam i zycze milej lektury słownika
            • Gość: miu Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.acn.waw.pl 29.05.10, 13:04
              Istnieje tez sos unagi dodawany m.in.do sushi z wegorzem. Doszkol
              sie zanim sie oglosisz alfa i omega kuchni japonskiej.
              Po co sie kompromitowac?
              • Gość: zatoichi Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.chello.pl 05.07.10, 13:25
                unagi - węgorz słodkowodny, anago - węgorz morski... a sos "unagi" to po prostu
                kabayaki... kabayaki gotuje się na skórach i kręgosłupie z węgorza... i tyle
                panie alfa i omega ;/
    • Gość: Moniak Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.gprs.plus.pl 09.01.09, 14:59
      widac ze konkurencja napisala.

w 77 jestem co tydzien i nigdy sie nie spotkalam z niczym podobnym. Znam tą
      restaurację i jadłam tam już niemal wszystko. Może nie jest mega wykwintne ale
      zauważcie tez ze nie jest drogie. Uwazam ze jak na tą cenę - niesamowity poziom.
      No i nigdy się nie podtrułam. W arkadii się raz zatruliśmy z narzeczonym. Nigdy
      więcej do Akashi
      • Gość: Agata Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.chello.pl 17.01.09, 22:41
        Witam, ja muszę powiedziec, że od kilku miesiecy odwiedzałam 77
        sushi na Al. KEN. Na poczatku brałam zestaw za 90 zł, potem
        potrafiłam zjeść zestaw za 120 zł, a na spółke z mężem ledwo
        dawaliśmy rade zestaw za 170 zł. Zestaw największy za 200 zł
        braliśmy na 4 osoby !!
        Jednak musze powiedzieć, że poziom strasznie spadł, sushi jest tak
        małe i cienkie, że nie dość że rozpada sie na desce i nie apetycznie
        wyglada to jak wzięłam zestaw za 200 zł to go spkojnie z meżem
        zjedliśmy !!!! A kiedys taki jadły 4 osoby !!! O czyms to świadczy !!
        Ostatni raz jadłam w 77 sushi, czesto robię w domu i uważam, że
        jesli liczy sie za zestawy taka kasę to juz nie powinno sie az tak
        oszczędać, tym bardziej że kosztuje to restauracje 1/4 ceny !!!!
        • Gość: Kamil Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 23:16
          To rób w domu dalej i nie ględz!
        • Gość: Kamil Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 23:16
          To rób w domu dalej i nie ględz!
    • Gość: mio Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.ostnet.pl 29.04.10, 10:04
      to prawda
      • Gość: i Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 19:53
        moze po prostu rozepchalas sobie zoladek i jesz wiecej ;P
        • Gość: grześ hamstwo w Sushi 77 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 12:36
          suszi się wysusziło - hahaha
    • Gość: Ifcia Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 17:59
      To jest mój list który wysalam do nich parę tygodniu temu i nawet nie raczyli odpowiedzieć!!!!!!!!
      Napisany po Angielsku bo swobodniej sie pisze bez blendow...

To whom it may concern,

I went to visit your location at Skorosze Center on Friday January 7th 2011. Your sushi selection is great and that is why I choose your restaurant in the past. Unfortunately do to my bad experience on Friday I will need to look for a new sushi place for my private and business lunches.

As I entered the restaurant I was greeted and seated by the hostess. The unpleasant experience started when the waitress came to take my order and while taking the order the phone rang, at that time she excused her self and went to answer the phone. While on the phone she took an order from the person over the phone which was then given to the cook. Afterwords she went to another table to take their order and then after about 10min she came back to me FINALLY take my order. From all that waiting which was about 45min for our food to arrive we lost our appetite and the willingness to come back.

Just wanted to let you know how I and my wife felt in your restaurant and to make sure this will not happen to any other visiting guest.
      • Gość: git Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.jmdi.pl 02.03.11, 23:13
        :) chyba nie jest tak źle
    • Gość: jamamoto Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.xdsl.centertel.pl 03.05.11, 00:21
      dobrze że wszyscy znają zasady dobrego zachowania w knajpach. 80 % to debile ze wsi nie mający pojęcia o niczym nawt o zostawianiu napiwków. Sknere czuć na adległość
    • Gość: aa Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 12:49
      Na początku jakośc ok ,teraz promocja 40 procent a wielkość i jakość takze 40 proc w dół,
      obsługa to łapanka dup z ulicy na kompromitujacym niskim poziomie,
      Ogólnie ceny w promocji ok ale całóść sushi 77 juz nie -poszli w dół z jakością i obsługą
    • Gość: Trela ..... IP: *.centertel.pl 25.04.14, 06:14
      Tee miastowy kelner rozżalony , od kiedy to zasady dobrego wychowania polegają na napiwku w knajpie?? Bidul jeden ostał się sam wsród wiesniakow i debili...
      A Ty to uważasz ze napiwek to czy się stoi czy się leży to się należy ??? To już nie te czasy!!!
      A zasłuż sobie na ten napiwek. zrób coś wiecej niż doniesienie talerza do stolika z grobową miną. Użyj mózgu.
    • Gość: Unforgiven Re: hamstwo w Sushi 77 IP: *.146.0.221.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.05.16, 02:02
      Byłem dziś w sushi 77 w Poznaniu i pewnie po raz ostatni... teraz to już chyba jest mcsushi... w ostatnim czasie obsługa zmienia się jak w kalejdoskopie, sushi jest już fatalnej jakości, porcje coraz mniejsze, a tempura dotarł na stół ledwo letnia. Do wody nie było cytryny, kelnerka zaproponowała w zamian miętę na co przystaliśmy. Była - po jednym listku o średnicy ok. 1 cm i to nie pierwszej świeżości! Posiadam kartę rabatową, co w ostatnim czasie "ratowało" trochę całą sytuacje w tym przybytku, ale brak rabatu na zupy mnie zaskoczył... no i na deser 10% opłaty serwisowej za obsługę 4 osób!!! Żenada!!! Reasumując - stanowczo nie polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka