Dodaj do ulubionych

zazdrosc w pracy

20.07.07, 23:19
ludzie czy wy tez takie cos macie,atmosfera w pracy staje sie duszna, polowa
pracownikow mysli zeby wbic ci noz w plecy,bo..albo awansowales albo szef
traktuje cie lepiej,albo wracasz z wakacji a polowa ludzi nie odzywa sie do
ciebie, nie wiadomo dlaczego...zazdrosc?
Obserwuj wątek
    • smalltownboy Re: zazdrosc w pracy 20.07.07, 23:35
      Ale to nie tylko w pracy, tylko wogóle w życiu. Sam zauważam, że jeśli mówię
      coś swoim znajomym, że mi się udało, czy powiodło, to widzę jak się zaczynają
      negatywnie pompować, a często na jakiś czas ograniczą kontakt. Najlepiej żalić
      się do znajomych czy ludzi wopgóle, że mi jest źle, ciężko, że nawet jeśli masz
      sukcesy w pracy zawodowej, to narzekaj, że Cię mąż zdradza, czy jakieś inne
      nieszczęścia dopadły Twoją rodzinę. Zobaczysz, że wtedy będziesz miała
      przyjaciół, co prawda fałszywych, ale nie będą szkodzić. Trzeba karmić podłe
      dusze fałszywymi informacjami, wtedy będzie Tobie lepiej żyć. Prawdziwy
      przyjaciel nie będzie zawistny, ale takich ze świecą szukać.
      Marek Koterski w swym filmie doskonale opisał naszą, w przeważającej
      większości, mentalność:
      www.box.net/shared/e2o9scgu82
      Po prostu, musisz się z tymi ludźmi nauczyć żyć, bo ich nie zmienisz, a nic tak
      nie karmi podłych ludzi, jak cudze nieszczęście. Więc narzekaj.
      • ewelka01 Re: zazdrosc w pracy 20.07.07, 23:48
        no tak nie tylko w pracy ale w zyciu tez,ale wiesz mysle ze w pracy jest gorzej
        bo musisz siedziec i patrzec na tych ludzi przez 8 h non stop i nie da rady
        wyjsc i tworzy sie taka chora atmosfera
        • smalltownboy Re: zazdrosc w pracy 20.07.07, 23:54
          Mówię, gadaj im głupoty, żal się, że nie jest dobrze. Jeśli mówisz, że masz
          podwyżkę, że mąż kocha, że wybieracie się na wakacje, że kupiliście sobie nowe
          auto, to ludzi zaczyna brać ku..ca, na zasadzie psa ogrodnika. A jeśli
          powiesz, że się nie układa, to zaczną współczuć i żałować, chociaż za plecami i
          tak będą się śmiać. Lepiej wybrać mniejsze zło i ponarzekać, niż pracować w
          chorym klimacie.
        • smalltownboy Re: zazdrosc w pracy 20.07.07, 23:56
          Ile ja na ten temat z ciotami stalowolskimi i nie tylko przeszedłem, to mógłbym
          doktorat napisać. Dlatego piszę z doświadczenia. Jedna ku.. tak mi robiła koło
          dupy, że musiało się w sądzie skończyć. Robiła bez przyczyny, z zawiści.
      • Gość: MC Re: zazdrosc w pracy IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 21.07.07, 01:39
        zawsze mowie co mysle i jak jest.jest OK mowie jest OK.zle informacje zostawiam
        dla siebie.jesli tak zle ze byc gorzej nie moze ale spyta mnie sasiad jak sie
        mam mowie OK!tego nauczylem sie w USA i tego sie bede trzymal.zawsze.
        • Gość: gość Re:Z innej beczki IP: *.res.pl 21.07.07, 09:30
          Przykład sąsiadów którzy przez 10 lat używali sobie naszą piwnicę(dzień przed
          naszą przeprowadzką podkupili poprzednika i za o,5 l . wódki zamienili
          piwnicę),my dla dobrosąsiedzkich stosunków powiedzieliśmy im ze wiemy o ich
          przekręcie ale dopóki będą mieszkać niech tak zostanie.Teraz dowiadujemy się
          ze...sprzedają mieszkanie Z NASZĄ PIWNICĄ !Jesli nie oddadzą trzeba będzie
          oddać sprawę do sądu.Pozostali sąsiedzi są zbulwersowani ich zachowaniem i
          zapewniają ze do Sądu pójdą więc myśle że wygramy tylko po co chodzieć po sądach
          Ps; Dodam ze to bardzo wierzący ,praktykujący Katolicy,dzieci do mszy służą a
          tu proszę i jak wszystko cichutko chcieli zrobić............A fe.
        • smalltownboy Re: zazdrosc w pracy 21.07.07, 13:59
          Mentalność amerykańską od naszej dzielą lata świetlne, na niekorzyść naszej,
          oczywiście.
          • Gość: MC Re: zazdrosc w pracy IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 22.07.07, 12:03
            jak powiedzialem ta wlasnie mentalnosc zostala mi w glowie i jej bede sie
            trzymal.podpowiem-pomaga!
    • ewelka01 Re: zazdrosc w pracy 21.07.07, 22:34
      SMALLTOWNBOY, a ty co , dzisiaj na imprezie?
      • smalltownboy Re: zazdrosc w pracy 22.07.07, 13:39
        Ewelko, za stary już jestem na dyskoteki, nie bawią mnie one :)
        Jakaś sauna, pójście do lepszego lokalu ze znajomymi (dobranymi), przejażdżka
        po Polsce i nie tylko, to tak, ale nie imprezy. Wyrosłem z tego :)
        • Gość: ewelka01 Re: zazdrosc w pracy IP: *.160.unknown.vectranet.pl 22.07.07, 13:45
          heh a myslalam ze masz 20 lat
          • smalltownboy Re: zazdrosc w pracy 22.07.07, 13:48
            Nazwa nicka pochodzi od tytułu piosenki grupy Bronski Beat, bo ja nie jestem
            ani z smalltown, ani już boy :)
            • Gość: ewelka01 Re: zazdrosc w pracy IP: *.160.unknown.vectranet.pl 22.07.07, 14:16
              hahaHA
              • Gość: renata Re: zazdrosc w pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:36
                podnioslam swoje wykształcenie i zaczęlo sie nagana za naganą kara za kara,
                dlaczego ? bo mi zazdroszczą i czują się zagrożeni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka