rychu.z.przemysla 02.07.03, 22:22 TO NAJPIĘKNIESZE MIASTO W POLSCE - MOJE MIASTO ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: martyna Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.kolbuszowa.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 14:58 No moze ze stolica to przesadziles, ale uwielbiam Twoje miasto. Mieszkalam w Przemyslu 3 lata i mam do niego wielki sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Do Martyny 07.07.03, 17:07 Gość portalu: martyna napisał(a): > No moze ze stolica to przesadziles, ale uwielbiam Twoje miasto. Mieszkalam w > Przemyslu 3 lata i mam do niego wielki sentyment. Martyna,Rychu.z.Przemyśla to jest osobnik, który podszywa się pod Rycha_z_Przemyśla. Ktoś sobie robi pyszną zabawę z naszego Przemyskiego Kolegi. Jegomość z kropkami w środku mógł nie widzieć Przemyśla na oczy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Do Martyny IP: *.kolbuszowa.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 09:09 Dzieki!. Nie zauwazylam tych kropek. Dalam sie nabrac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / 192.168.50.* 29.10.03, 09:06 Przegapiliście 1998 rok. Trzeba było zrobić tak, jak w Gorzowie lub Toruniu. W Rzeszowie np Urząd Wojewódzki, a w Przemyślu Urząd Marszałkowski lub odwrotnie.Bo tak naprawdę, to Przemyśl wygląda jek miasto wojewódzkie. Poza tym jego rola w historii była nieporównywalnie większa od roli Rzeszowa. To komuniści zrobili z Rzeszowa miasto wojewódzkie. Czy tak musi być zawsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 11:00 Nie nie musi tak być i tak nie będzie. Nasi agenci już działają, pierwsze efekty ich działalności jeszcze pod koniec roku będzie mozna zobaczyć. Rzeszów zacznie powoli i stopniowo padać na pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzesz Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.wsiz.rzeszow.pl 31.10.03, 14:52 Nie wiem co wachaliscie ale to musi byc niezle- ja tez chce, jak to sie nazywa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemysl Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 19:25 No niestety ale mojrzeszow to taka paskudna świnia, która wszystko wpie..ala co się je poda. Mówiąc już o inwestycjach w regionie to wymieniacie lotnisko, drogę ekspresową, obwodnicę mojrzeszowa, bibliotekę uniwersytecką, zbiornik retencyjny na wisłoku. A o Przemyślu ani mru, mru. Pewnie my to już nie region. I bardzo się cieszę z tego powodu że dostaliście tylko 91 tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 23:57 Oj o tym to możecie sobie tylko śnić :). Jak uszczelnią granice to zaorają ten Przemysl :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kogal Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:43 Lepiej bym tego nie ujął ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Resoviusz Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 23:37 Po cóż te kłótnie...? Rzeszów to najlepsze miejsce na stolicę regionu. Poza położeniem i oprawą zdobytą po wojnie ma jeszcze jeden walor.. Jego nazwa kojarzy się z rzeszami ludzi... mieszkańców Polski Południowo - Wschodniej, których wysiłek zdecydował o wydobyciu tej części Polski z totalnej zaściankowości, a szerzej ... z mieszkańcami świata.., do których się zaliczamy i którym .. wielu z nas, Galicjan, zawdzięcza poprawę własnego losu.. Nie oszukujmy się jednak. Pod względem atrakcyjności Przemyśl wiedzie palmę pierwszeństwa. Moim marzeniem byłoby uruchomienie magnetycznego połączenia kolejowego pomiędzy Rzeszowem i Przemyślem, po to, by zagonieni i zmęczni szarym, architektonicznym banałem mieszkańcy "stolicy regionu", mogli od czasu do czasu błyskawicznym skokiem przenieść się w atmosferę ... "stolicy pogranicza", w której zapach kawy po wiedeńsku miesza się z tajemniczym powabem grodów czerwieńskich.. A sama nazwa miasta to memento dla każdego, komu zależy na losach regionu i Ojczyzny... Resoviusz -:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 15.01.04, 13:08 Po co magnetyczna kolej. Po 2007 roku ma zostać rozpoczęta modernizacja magistrali kolejowej Kraków-Przemyśl do 160 km/h, co daje czas przejazdu między Rzeszowem a Przemyślem (87 km)niewiele ponad pół godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koziołek Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.kurdwanow.kolornet.pl 15.03.04, 17:58 Bzdura,niedługo zrobią w Polsce 12 województw i Mojrzeszów będzie należał do Lublina.A porównywać Rzeszów do Przemyśla to tak, jak utożsamiać kaprala z generałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikto Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.ostnet.pl 18.02.04, 22:54 Stolicę do Przemyśla, a Przemyśl do Lwowa Odpowiedz Link Zgłoś
oates Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA 20.03.04, 22:14 chyba cie stary troche pogielo przemysl jest brudny i starszne oponiszczony poza rynkiem to jedna wielka ruina chlopie zastanow sie co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RES PRZEMYŚL JEST STOLICĄ! UKRAINY!!! IP: *.mofnet.gov.pl 09.04.04, 13:10 HE HE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 12.04.04, 21:38 Do maja przemyśl bedzie istniał a potem jak zamkną granice to miasto zaoraja i kiedyś tam będzie biegnąć autostrada. Więc nic z stolicy nie będzie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.04, 09:41 zdecydowanie popieram, tak okropnego miasta jak rzeszów(celowo z małej litery bo na dużą nie zasługuje) to dawno nie widziałam, to wstyd dla całej Polski, Odpowiedz Link Zgłoś