Dodaj do ulubionych

STOLICE DO PRZEMYŚLA

02.07.03, 22:22
TO NAJPIĘKNIESZE MIASTO W POLSCE - MOJE MIASTO !
Obserwuj wątek
    • Gość: martyna Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.kolbuszowa.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 14:58
      No moze ze stolica to przesadziles, ale uwielbiam Twoje miasto. Mieszkalam w
      Przemyslu 3 lata i mam do niego wielki sentyment.
      • chris1970 Do Martyny 07.07.03, 17:07
        Gość portalu: martyna napisał(a):

> No moze ze stolica to przesadziles, ale uwielbiam Twoje miasto. Mieszkalam w
        > Przemyslu 3 lata i mam do niego wielki sentyment.

Martyna,Rychu.z.Przemyśla to jest osobnik, który podszywa się pod
        Rycha_z_Przemyśla. Ktoś sobie robi pyszną zabawę z naszego Przemyskiego
        Kolegi. Jegomość z kropkami w środku mógł nie widzieć Przemyśla na oczy.
        pozdrawiam
        • Gość: martyna Re: Do Martyny IP: *.kolbuszowa.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 09:09
          Dzieki!. Nie zauwazylam tych kropek. Dalam sie nabrac!
    • Gość: Jerzy Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / 192.168.50.* 29.10.03, 09:06
      Przegapiliście 1998 rok. Trzeba było zrobić tak, jak w Gorzowie lub Toruniu. W
      Rzeszowie np Urząd Wojewódzki, a w Przemyślu Urząd Marszałkowski lub
      odwrotnie.Bo tak naprawdę, to Przemyśl wygląda jek miasto wojewódzkie. Poza tym
      jego rola w historii była nieporównywalnie większa od roli Rzeszowa. To
      komuniści zrobili z Rzeszowa miasto wojewódzkie. Czy tak musi być zawsze?
      • Gość: Zygmunt Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 11:00
        Nie nie musi tak być i tak nie będzie. Nasi agenci już działają, pierwsze
        efekty ich działalności jeszcze pod koniec roku będzie mozna zobaczyć. Rzeszów
        zacznie powoli i stopniowo padać na pysk.
        • Gość: rzesz Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.wsiz.rzeszow.pl 31.10.03, 14:52
          Nie wiem co wachaliscie ale to musi byc niezle- ja tez chce, jak to sie
          nazywa???
          • Gość: przemysl Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 19:25
            No niestety ale mojrzeszow to taka paskudna świnia, która wszystko wpie..ala co
            się je poda.
            Mówiąc już o inwestycjach w regionie to wymieniacie lotnisko, drogę ekspresową,
            obwodnicę mojrzeszowa, bibliotekę uniwersytecką, zbiornik retencyjny na
            wisłoku. A o Przemyślu ani mru, mru. Pewnie my to już nie region. I bardzo się
            cieszę z tego powodu że dostaliście tylko 91 tysięcy złotych.
    • Gość: maniek Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 23:57
      Oj o tym to możecie sobie tylko śnić :). Jak uszczelnią granice to zaorają ten
      Przemysl :-).
      • Gość: Kogal Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 22:43
        Lepiej bym tego nie ujął ;-))
        • Gość: Resoviusz Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 23:37
          Po cóż te kłótnie...? Rzeszów to najlepsze miejsce na stolicę regionu. Poza
          położeniem i oprawą zdobytą po wojnie ma jeszcze jeden walor.. Jego nazwa
          kojarzy się z rzeszami ludzi... mieszkańców Polski Południowo - Wschodniej,
          których wysiłek zdecydował o wydobyciu tej części Polski z totalnej
          zaściankowości, a szerzej ... z mieszkańcami świata.., do których się
          zaliczamy i którym .. wielu z nas, Galicjan, zawdzięcza poprawę własnego losu..
          Nie oszukujmy się jednak. Pod względem atrakcyjności Przemyśl wiedzie palmę
          pierwszeństwa. Moim marzeniem byłoby uruchomienie magnetycznego połączenia
          kolejowego pomiędzy Rzeszowem i Przemyślem, po to, by zagonieni i zmęczni
          szarym, architektonicznym banałem mieszkańcy "stolicy regionu", mogli od czasu
          do czasu błyskawicznym skokiem przenieść się w atmosferę ... "stolicy
          pogranicza", w której zapach kawy po wiedeńsku miesza się z tajemniczym
          powabem grodów czerwieńskich.. A sama nazwa miasta to memento dla każdego,
          komu zależy na losach regionu i Ojczyzny... Resoviusz -:)
          • Gość: Robert Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 15.01.04, 13:08
            Po co magnetyczna kolej. Po 2007 roku ma zostać rozpoczęta modernizacja
            magistrali kolejowej Kraków-Przemyśl do 160 km/h, co daje czas przejazdu między
            Rzeszowem a Przemyślem (87 km)niewiele ponad pół godziny
          • Gość: Koziołek Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / *.kurdwanow.kolornet.pl 15.03.04, 17:58
            Bzdura,niedługo zrobią w Polsce 12 województw i Mojrzeszów będzie należał do
            Lublina.A porównywać Rzeszów do Przemyśla to tak, jak utożsamiać kaprala z
            generałem.
    • Gość: nikto Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.ostnet.pl 18.02.04, 22:54
      Stolicę do Przemyśla, a Przemyśl do Lwowa
    • oates Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA 20.03.04, 22:14
      chyba cie stary troche pogielo przemysl jest brudny i starszne oponiszczony
      poza rynkiem to jedna wielka ruina
      chlopie zastanow sie co piszesz
    • Gość: RES PRZEMYŚL JEST STOLICĄ! UKRAINY!!! IP: *.mofnet.gov.pl 09.04.04, 13:10
      HE HE
    • Gość: gość Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 12.04.04, 21:38
      Do maja przemyśl bedzie istniał a potem jak zamkną granice to miasto zaoraja i
      kiedyś tam będzie biegnąć autostrada. Więc nic z stolicy nie będzie :).
    • Gość: m Re: STOLICE DO PRZEMYŚLA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.05.04, 09:41
      zdecydowanie popieram, tak okropnego miasta jak rzeszów(celowo z małej litery
      bo na dużą nie zasługuje) to dawno nie widziałam, to wstyd dla całej Polski,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka