Gość: bosyp IP: 89.100.146.* 02.09.07, 19:56 Jakie dzilenice polecacie a jakie lepiej omijac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: gdzie w rzeszowie najlepiej kupic mieszkanie? IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 03.09.07, 07:50 Mieszkam na Osiedlu Pobitno Południe (ul Nazimka, Twardowskiego) osiedle spokojne, ładne mieszkania, jedynie dzwony z pobliskiego kościoła i jeżdżące karetki od czasu do czasu słychać :)Wszędzie blisko, autobusem do centrum 15 minut (bez korków) pieszo 30-40 minut.Osiedle się rozrasta w stronę ul. Niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: gdzie w rzeszowie najlepiej kupic mieszkanie? 03.09.07, 10:11 Staromioeście Ogrody. Nowo powstające osiedle dla 6 tyś ludzi. Bloki dwupiętrowe plus poddasze. Przy Lubelskiej, naprzeciw Giełdy. Z dala od miasta a blisko centum. ma tam być wszystko - przedszkole, szkoły, kościół nawet. Wg planu piekne i spokojne dosć luksusowe osiedle. Spółdzielnia Mieszkaniowa Lokatorsko-Własnościowa. Stana na dzis - dwa bloki w budowie, dwa mają ruszyć w najbliższym czasie. potem kolejne cztery. Odpowiedz Link Zgłoś
bogaty_ojciec Na Pobitnie jest strasznie drogo... 03.09.07, 13:12 polecam ul. Cgielniana (od strony Wisłoka), Sportowa, Krakowska Płd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowianka Re: gdzie w rzeszowie najlepiej kupic mieszkanie? IP: 84.38.160.* 04.09.07, 09:13 dla mnie najlepsze osiedla to Cegielniana, Kr. Augusta, Kmity, Nazimka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steppenwolff Re: gdzie w rzeszowie najlepiej kupic mieszkanie? IP: *.166.unknown.vectranet.pl 04.09.07, 11:57 Wystrzegać się os. Tysiąclecia i Cichej. Mieszkania najtańsze - ale brzydkie. Dodatkowo na Tysiąclecie trzeba się często liczyć z wymianą wylewki, bo stare zawierają substancje rakotwórcze (refunduje to spółdzielnia, ale wydłużenie remontu gwarantowane - o ile wylewki nie wymienił już sprzedający). Osobiście nie kupiłabym też mieszkania na Baranówce - drogie czynsze, miejscami nieciekawa okolica. Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drogo drogo ? IP: *.dnet.pl 07.09.07, 15:45 czy 260 zł za 40 mkw na B3 to drogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steppenwolff Re: drogo ? IP: *.166.unknown.vectranet.pl 08.09.07, 10:34 A w tym czynszu jest gaz i woda? Bo obawiam sie, że co najmniej gazu nie ma... My wynajmujemy mieszkanie pod zarządem Baranówki ze zryczałtowanym gazem i wodą W czynszu, za 37 mkw. właścicielka płaci ok. 320 PLN. Po drugiej stronie, na Krakowskiej Płd. za to samo mieszkanie z takim samym czynszem uwzględniającym gaz i wodę płaci się ok. 250 zł. Moja mama za 58 mkw. płaci na starym KRNie ok. 360-370 zł. Wg mnie na Baranówce jest drogo. Niby ta sama RSM, ale czynsze zależą od osiedla. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: drogo ? IP: *.dnet.pl 11.09.07, 22:25 Woda jest wliczona, gaz osobno (piecyk). Gaz wychodzi średnio 100 zł/2 m-c, w sesonie wakacyjnym nawet o polowe mniej, bo nas nie było :). Zamieniłabym mieszkanie na większe, tyle, ze trudno znaleźc odpowiednie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: drogo ? IP: *.eranet.pl 11.09.07, 22:38 Wilkowyja. Prawie jak na wsi, a w mieście. Spokój, cisza. Taxówka w okolice Rynku tylko 12zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steppenwolff Re: drogo ? IP: *.218.unknown.vectranet.pl 13.09.07, 12:46 Czyli że razem za 40 mkw. średnio 310 zł. Nam teraz wyliczyli na Krak. Płd. przy 54 mkw. 360 (2 os.), z gazem i wodą w czynszu oraz podwyższoną składką za mkw. ze względu na brak chęci bycia członkiem RSM :-) Na Baranówce taki brak chęci (która kosztuje 700 zł.) jest droższy (stawki od mkw. zależą od osiedla). Baranówka to na takich samych metrażach różnica ponad 50 zł. w czynszu. Już nie wspomnę, że są okolice, gdzie lepiej się wieczorem nie pojawiać (np. okolice kładki przy poczcie). Pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: drogo ? IP: *.rzeszow.mm.pl 11.09.07, 22:38 B4 , 37 metrów z kawałkiem, płace 260 zł w tym gaz i woda. Okolica super(wiem, że brzmi to dziwnie bo to B4), pełno sklepów wokół więc nie muszę robic wyprawy, zeby kupic bułkę, dużo zieleni. Lubię to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek czynsz IP: 193.109.212.* 12.09.07, 14:28 B4, mieszkam w 15 letnim bloku czynsz 450 za 64m2 dodatkowo tylko "światło" ok 45 miesięcznie plus telefon i 20 kablówka. Mam ciepłą wodę z MPEC i na szczęście nie mam piecyków, blok ocieplony co roku zwrot ok 500 za nadpłaconą zaliczkę na ogrzewanie. Okolica zielona, konie duża łąka, dużo drzew i przez 4 lata tylko jedno włamanie do samochodu (nie mojego) Szkoła przedszkola 2 sklepy wszystko na miejscu więc żadnych wypraw do Tesco, Real itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: gdzie w rzeszowie najlepiej kupic mieszkanie? IP: *.lublin.enterpol.pl 11.09.07, 22:44 w dzielnicy Daliowa która będzie wkrótce przyłączona do Rzeszowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: gdzie w rzeszowie najlepiej kupic mieszkanie? IP: *.centertel.pl 13.09.07, 17:38 Ty Aron lepiej pilnuj Lublina bo słyszałem, że z Grupy Energetycznej pozostała Grupa Kapitana Ducha to znaczy że Dupa Kapitana Grucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: gdzie w rzeszowie najlepiej kupic mieszkanie? IP: *.proosto.com 12.09.07, 09:41 Kup w Krakowie, Wroclawiu albo w Warszawie. Do Rzeszowa przyjezdzaj od swieta zobaczyc jak tu "czysto" i odpoczac od cywilizacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: gdzie w rzeszowie najlepiej kupic mieszkanie? IP: *.centertel.pl 13.09.07, 17:28 Na św Rochu ,wszystko na oku. Odpowiedz Link Zgłoś