09.11.07, 16:10
Gdzie najlepiej ubezpieczyć auto? Chodzi mi o najtańsze OC. I przy okazji
napiszcie mi gdzie i za ile mogę zrobić konserwację auta??
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: OC IP: *.rzeszow.mm.pl 09.11.07, 17:38
      Jeśli chodzi o OC to ostatnio ubezpieczałem samochód i - dziwne to - najtaniej
      mi wyszło u babki w oddziale PZU w Urzędzie komunikacji (mialem chwilę czasu w
      trakcie rejestracji i podszedłem do niej i bylem baaaardzo zdziwiony). Za silnik
      1.7 wyszlo mi ok. 335 PLN. Ale zależy to oczywiście od tego ile masz lat, jakie
      znizki itp. Dowiadywalem sie jeszcze w HDI i w Alianzie. Najtaniej było w
      www.nau.pl/index.php?id=auto-nauczyciela&pod=auto-nauczyciela ale musisz
      mieć kogoś w rodzinie kto jest nauczycielem - jest to tylko oświadczenie, więc
      nawet jak nie masz to jest to do przejścia.
      Co do konserwacji to właśnie dzisiaj odbierałem samochód po owej czynności.
      Robiłem to na Śniadeckich 2 (698440770). Zadzwoń - zapytaj. Ja zapłacilem za
      kompakta 550 PLN. Dodatkowo jak trzeba to zrobią jeszcze inne rzeczy. Bylem u
      nich pierwszy raz (wymieniałem też u nich rozrząd, klocki i płyny) i jak narazie
      jestem zadowolony. Konserwują również na Reymonta pzy PZM-ocie tzw. "Rust check"
      - kanadyjski chyba - podobno bardzo dobry środek i sposób (za punto 650 PLN). To
      chyba tyle. Jak by coś to pytaj.
      • Gość: tomek Re: OC IP: *.rzeszow.mm.pl 09.11.07, 17:41
        Jeszcze jedno co do OC. Pamietaj, ze dobrze aby firma ubezpieczeniowa oferowala
        w cenie OC Asistance. Niestety zarowno HDI jak i ta nauczycielska tego nie
        oferuja, tak, ze wrazie jakiejs kolizji, czy (odpukac) wypadku jestes wtedy
        zdany na samego siebie i dodatkowe koszty.
        • Gość: benek Re: OC IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.11.07, 23:43
          polecam się przejść do brokera ubezpieczeniowego .posiada kilkanaście firm i
          (teoretycznie) zasugerować ci najtańszą opcje odpowiednią do wieku, zniżek
          itd.pisze teoretycznie bo ja udałem się chyba do 3 i za każdym razem każdy
          twierdził co innego ;) chyba zależy to od prowizji którą mają od danej firmy ale
          zapytać warto. co do assistance to możesz wykupić dodatkowo w każdej firmie
          choć przypuszczam że w pakiecie bedzie taniej.pozdrawiam
          • tomfix1 Re: OC 10.11.07, 14:23
            Kurcze. Dzięki za informację i takie szczegóły. Ja chcę ubezpieczyć auto o
            silniku 1.4. Mam 26 lat i 60 % zniżki. Bez żadnych kolizji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka