Gość: As IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 19:30 Bo gospodarzowi wydaje się że wszystko wie najlepiej, ale właśnie dobrze by bylo jakby czasem posłuchał ekspertów w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jestem ZA Dyskusyjne wieżowce nad rzeką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 19:55 Osobiscie Jestem ZA budowa tego typu inwestycji w tym rejonie (Kopisto-Rejtana) Jak rowniez jestem za ta inwestycja o ktorej mowa w artykule. Głupota jest marnowanie tak cennego terenu pod 'wc dla psów' - terenów zielonych w poblizu nie brakuje (parki nad wisłokiem). Jestem za inwestycja - ale nie za realizowaniem Jedej takiej inwestycji tylko ZAPROJEKTOWANIEM CAŁEGO ukladu budynkow w ciagu ulic Rejtana Kopisto - zeby było wiadomo co moze tam pozniej powstac obok - co by Podkulski nie wybudował Europy 5. Argumenty przeciw typu: ze inwestycja zasłoni Zamek czy ... Starówke ... Jaką starówke ? Przeciez z tej okolicy nic nie widac- orócz kawałka zamku. Który i tak juz jest zarosniety drzewami. BUDOWAC BUDOWA I jesze raz budowac ! Chałupom i krzakom w centrum miasta mowimy NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja też... ZA Dyskusyjne wieżowce nad rzeką IP: *.rzeszow.mm.pl 31.01.08, 20:15 popieram przedmówce :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pniok Re: Dyskusyjne wieżowce nad rzeką IP: *.rzeszow.mm.pl 31.01.08, 20:23 A gdzie byli architekci przed budową ekranów?? One dopiero zepsuły przestrzeń miejscką. Wieżowce przynajmniej dadzą miastu charakter wielkomiejskości. Radny Dec i Kultys urządzaja już sobie kampanie prezdencką przed wyborami za 2,5 roku. A szkoda, że gazeta nie napisała, ze a spotkaniu było wiekszość osób po 50 i 60.. A na koniec dodam, ze jak ktos chce mieszkac w ciszy i spokoju to niech sie przeprowadzi do lasu. Miszkamy w miescie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von Blitzkrieg Re: Dyskusyjne wieżowce nad rzeką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 08:23 To wyprowadź się do Warszawa tam będziesz miał oazę szarego betonu (jaką widać lubisz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Dyskusyjne wieżowce nad rzeką IP: 88.156.160.* 31.01.08, 20:46 a maja z tym zamkiem zeby choc cos tam jeszcze było, ale tam nic poza siedziba sadu nie ma a pozatym to przysłaniaja go drzewa i budynek aar wg mnie ta inwestycja powinna powstac choc by z tego wzgledu ze to jest centrum miasta gdzie nie ma miejsca na parki itp park jest po drugiej stronie mostu!! jedynie zastanwia mnie jak rozwiaza komunikacje ale co do resty ja nie widze nic złego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja odpowiedź wspaniała...ale moze RAR, a nie IP: *.171.41.3.crowley.pl 01.02.08, 09:26 aar.ja tam jednak nie zgodze sie z przemowca i zwolennikami budowy, chca niech sobie zabuduja wspanialymi budowlami np staromiescie północ, a tak na marginesie ta-dzik wszystko chce zabudowac wlacznie z lasem, poszerza rzeszow i teraz nie wiem, czy to miasto, czy to wies??, bo gdzie tam panie w miescie krowy wypasaja, no ale ta-dzik to przeca z lekka dzika istota, troche z pól, troche z lasu jak to z imienia wynika, a szczegolnie dzika, gdy ja rychu cisnie....chce w pole rzeszow wyprowadzic, a moze i do lasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuchwa Dyskusyjne wieżowce nad rzeką IP: *.krak.tke.pl 31.01.08, 21:51 To moze wstrzymamy wszystkie budowy i zostaniemy prowincjonalnym miasteczkiem z dwupietrowa zabudowa??albo wyburzmy wszystkie budowle wzdluz Wisloka to bedziemy mieli piekny widok na zamek!!Dosc tych glupot Kultysa,on zawsze jest i byl przeciw wszystkiemu czego sam nie wymyslil.Oby ta inwestycja wypalila.W przeciwienstwie do "pieknych" blaszano-pustakowych budynkow Podkulskiego, od ktorych zaczyna roic sie w naszym miescie, te wiezowce maja szanse wzbogacic wyglad Rzeszowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca RePiaskownica. IP: *.centertel.pl 31.01.08, 22:42 Czas spoważnieć panie Kultys już nas ostrzegają z Euro-2012. Mini politykę zastosuj pan w swoim domu. Szanowni mieszkańcy Rzeszowa najwyższy budynek w mieście, budynek GEOKARTU postawiony jest wśród domków jednorodzinnych od 30-stu lat. Odległość tego budynku od osiedla domków przy ul.Ossolińskiego wynosi 400m.Nikt od 30 lat nie protestuje.Odległość planowanego wieżowca przy Kopisty od osiedla umiłowanej pani prezes Anny wynosi 600m i nagle dzieje się rzecz niepokojąca, ludzie z tego osiedla którzy chcą żyć w ciszy, tej ciszy chcą się pozbyć.Tradycyjnie napiszę "pijany sen chorego idioty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Biuro Rozwoju Miasta- dlaczego milcz !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 23:14 Dlaczego w Rzeszowie plany rozwoju miasta układane są pod stołem.Powinna zostać przeprowadzona debata na większym forum z udziałem architektów, urbanistów i planistów, konserwatorów oraz innych fachowców.Powinna zostać opracowana strategia rozwoju miasta na kilka lat,jak i gdzie powstaną drogi, gdzie i jakie budynki moga zostać wybudowane, powinny zostać opracowane plany zagospodarowania przestrzennego i studia rozwoju terenów przyłączonych do Rzeszowa.Do tych uwag mieszkańcy powinni mieć prawo zgłaszać uwagi.Na koniec debaty mieszkańcy maja prawo wiedzieć co gdzie i kiedy może powstać, wtedy nie będzie zaskoczenia,ze ktoś kogoś wyrolował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dyskusyjne wieżowce nad rzeką IP: *.wsiz.rzeszow.pl 01.02.08, 10:43 Droga zuchwo, siedziba inwestora Rzeszów Tałer z tego co wiem mieści się między *Autoniką* i *Castoramą*. Rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuchwa Re: Dyskusyjne wieżowce nad rzeką IP: *.krak.tke.pl 01.02.08, 13:55 Oki, byc moze to moje niedopatrzenie. Jednak ten projekt zdaje sie wygladac normalnie...co sie okaze w przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RZE Re: Dyskusyjne wieżowce nad rzeką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 14:34 Projekt projektem - do realizacji jescze daleko;/ Osobiscie jestem ZA zabudowa tych terenów - niema co marnowac tak cennych działek pod parki - ktorych jest duzo w okolicy wisloka. Tylko trzeba to zabudowac z głowa zeby nie było tak - ze powstana super piekne wiezowce - a za pare lat Podkulski obok Barak wybuduje;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liquor82 niech to miasto zyje !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 09:58 Jestem ZA jak najbardziej !! chcemy latac do Nowego Jorku, byc miastem na wagi Krakowa.. a ciemnogrod blokuje taka inwestycje.. niech to miasto bedzie bardziej miejskie.. a jak nie to zaorajcie wszystko i skupcie sie tylko na festiwalach folklorystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motto Re: niech to miasto zyje !!!!!!! IP: *.ostnet.pl 20.03.08, 11:18 zabudowac te wszystkie placyki porosniete ostami i bedace wysypiskami smieci, przynajmniej okolica zyska na wygladzie, z drugiej strony budynek mieszkalny w sasiedztwie b.ruchliwej ulicy to cos nie tak ale to zmartwienie tych co zechca tam zamieszkac a wiec wybiora swiadomie godzac sie na taki stan rzeczy, a wiec niech mury pna sie do gory......... Odpowiedz Link Zgłoś