Gość: newdem oczywiscie ze są przeźroczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 01:41 Przeciez (chyba) cala Boguchwała jest oflankowana przeźroczystymi ekranami (z charakterystym deseniem ptaszków)...głupotą jest stwierdzenie: że się sprawdzi czy mogą być przeźroczyste. Oczywiście że mogą i przede wszystkim takie są.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Re: Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: *.nat.rsk.pl 06.02.08, 06:07 marny pomysł z tymi ekranami, oszpecą tylko miasto, a ich funkcjonalność pozostawia wiele do życzenia. Najlepsze jest to że: - zniszczono wiele chodników i ścieżek rowerowych !!!! - za kilka lat ( miejmy taką nadzieję) powstanie autostrada i okaże się że kolejne pieniądze poszły w błoto !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motto Re: Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: *.ostnet.pl 06.02.08, 08:11 Cala nadzieja w graficiarzach i innych nocnych brygadach, niech juz od zaraz wezma sie do roboty to moze dotrze do zakutych łbow w ratuszu ze przeholowali z tymi barykadami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: 88.156.161.* 06.02.08, 09:20 Moja mama mieszka na ul.Dominikańskiej i zadzwoniła do pana Chuhli z Miejskiego Zarządu dróg i Zieleni i zapytała czy on mieszkałby za taką 4 metrową zieloną ścianą przed domem zasłaniającą wszystko. Pan beztrosko stwierdził: " Ja bym nie mieszkał ale pani musi!" Dodatkowe komentarze pozostawiam innym.Pan każe - sługa musi. Pozdrawiam decydentów miasta Rzeszowa za ich stosunek do jego mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 11:32 Godzine temu przejeżdzałem koło przezroczystych ekranów zainstalowanych w Boguchwale.Brudne zacieki są mało estetyczne.Pięniążków na ich czeste mycie zapewne nie ma . Pozostaje liczyć na rzęsisty deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
catrinel Protestujmy 06.02.08, 13:50 Zasypmy e-mailami i listami Urząd Miasta. Nie składajmy broni , póki te ekrany jak z koszmarnego snu nie znikną z naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
fr3di Nieścisłości 06.02.08, 19:56 Ciekawe, dlaczego urzędnicy nie pójdą dalej i nie obudują tak innych ulic, choćby Piłsudskiego, przecież natężenie hałasu z pewnością mniejsze tam nie jest. Dodatkowo ciekawe jest, że idąc za tokiem rozumowania "przedstawicieli Biura...", poziom hałasu mierzą oni za pomocą obliczenia natężenia ruchu, bardzo ciekawe. Ale pomijając takie drobnostki, ekrany w obecnej formie są porażką, jak już wiele osób pisało. To dowód krańcowej niekompetencji i braku wyobraźni ze strony projektanta i osób, które to zatwierdzały. Ale czego jak czego, wyobraźni w sferach władz raczej spodziewać się nie można. Żałość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: 88.156.161.* 06.02.08, 21:47 A ja jestem ciekaw (skoro jest takie prawo) czy zabuduja 6 metrowymi zielonymi ekranami budynek mieszkalny z balkonami naprzeciw Galerii Grafica za dawnym przystankiem, Są tam mieszkania kupowane kiedyś za dewizy, natężenie ruchu większe niż gdziekolwiek - więc i poziom hałasu przekroczony ponad normy , zasłonicie i im widok z balkonu ciekawe jak to będzie wyglądać bo miejsca tam na metr . Chyba by ci ludzie pobili robotników no ale przecież takie jest prawo prawda panowie eksperci z zarządu dróg i zieleni. Dawać więcej palisad . Czekają ul.Dabrowskiego , Hetmańska , Chopina, Rejtana, Okulickiego i dalej. I można od razu zmienić nazwę na "Aleja Pożal sie Boże Rzeszowskie Palisades". Szkoda słów i nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: 88.156.161.* 06.02.08, 22:01 No i należałoby zasłonić jakimś superwysokim ekranem ten krater po Hotelu Rzeszów, najlepiej przykrytym z góry jak sarkofag nad Czarnobylem bo to chyba z tego miejsca promieniuje głupota ludzka na UW i UM i to mocno przekraczając dopuszczalne normy UE. A i normy hałasu też tam sa przekroczone.Czy nie nadawałbym sie na eksperta ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: 88.156.161.* 06.02.08, 22:31 Popieram poporzednich forumowiczów. Najlepszym zmniejszeniem hałasu byłoby wyprowadzenie ruchu tranzytowego poza defacto miejskie ulice (a nie tą tzw :"obwodnicę"). Z tymi ekranami to naprawdę chory sen maniaka. Ktoś sie uparł i po trupach realizuję od początku skazana na obśmianie i kleskę koncepcję. Nie zaciemnia się miasta przed przejeżdzającymi przez nie samochodami.Jakie bedą ich wrażenia po wizycie w naszym mieście. " Byłem w Rzeszowie ale tak właściwie to go wogóle nie widziałem bo ekrany mi zasłaniały ". Ktoś ze strachu przed konsekwencjami , być moze ze strachu o stołem chwycił się prawdopodobnie źle zinterpretowanego przepisu i chce z tego powodu oszpecić nie tylko miasto ale i jego wizerunek w oczach turystów i gości. Co powiedza Polonusi na Festiwalu sobie przedefiluja pomiędze dwoma rzędami ekranów z zielonej wełny. Powiedzą " Ale zajeb..ta cisza".Co na to ludzie zajmujący się marketingiem Rzeszowa. Ludzie obudźcie sie i spójrzcie co sie dzieje. Pośmiewisko na cała Polskę. No ale u nas rządzi Kraków prawda? Może już niedługo tam będą nasze Urzedy Miasta i Wojewódzki??? Te pytania zastawiam bez odpowiedzi. Rzeszowianie nie odpowiadaja już przecież za estetykę i wygląd własnego miasta. Zrobi to za nich firma z Krakowa . BRAWO !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: 88.156.161.* 06.02.08, 23:12 Mieszkam na ul.Dominikańskiej dość krótko.Z rozmowy z sąsiadem , podobnie jak ja wstrząśniętym tym co się tu na skarpie wyprawia, wiem iż istotnie kilka lat temu mieszkańcy chcieli ekrany z powodu hałasu (jak to pokazuje pan Kuśnierz w telewizji udowadniając że ludzie nie wiedza czego chcą )ale nie takie które odetną światło w mieszkaniach. Było to ZANIM POSADZONO NA SKARPIE CHOINKI ! I zanim poprawiono nierówną nawierzchnię po której tłukły sie tiry. Teraz gdy choinki po 10 latach urosły na tyle że zaczęły SKUTECZNIE TŁUMIć ODGŁOSY Z ULICY bo rosły na 2,5 metrowej skarpie która też pochłania hałas, zjawili sie panowie z Krakowa i postanowili uszczęśliwić nas na siłę i wbrew naszej woli. Nikt nie sprawdzał poziomu hałasu ani światła w naszych mieszkaniach ani na balkonach. Być może panowie coś sobie przy drodze mierzyli ale ekrany budują nam nie przy drodze ( a powinni tam) , ani też pod skarpą tylko na skarpie. Aby było weselej najpierw WYRŻNIĘTO DAJĄCE CISZĘ CHOINKI. Wtedy faktycznie przestało byc cicho i przytulnie.Teraz po skarpie jeździ sobie ciężki sprzęt i robi swoje. Mamy ciszę jak cholera. Maja postawić cos na kształt ul.Witosa. Drzewa nam juz nie odrosną , stało sie. Będziemy jednak blokować budowę jakichkolwiek nieprzezroczystych ekranów wszelkimi sposobami. Nie damy sobie zrobić z mieszkań suteren czy piwnic. Nie będziemy żyć jak w getcie. Nie zasłużyliśmy sobie niczym na takie traktowanie. Będziemy protestować może nawet u RPO albo Strasburgu ,ale do skutku , a siły nam nie brakuje. Jak nas zasłonią to bedą to wymieniać prędzej czy później. Pytanie tylko czy hałas będzie większy czy mniejszy i kto na tym więcej straci. Odpowiedz Link Zgłoś
iga1210 Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę 06.02.08, 23:48 Krótko mówiąc jak za murami Oświęcimia. A Pan Prezydent jak coś sobie umyśli to nie macie drodzy rzeszowianie, na co liczyć, aby zmienił zdanie. Ma daleko gdzieś tych, co mówią innym głosem. Niech żyją klakierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno12 Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: 62.93.43.* 07.02.08, 10:29 Dlaczego znowu urzędnicy udają że nie wiedzą o co ludziom chodzi? Ekrany muszą być - zgodnie z obowiązującym prawem ochrony środowiska- ale nie takie jakie postawiono! Proszę wejść na stronę www.drogi24.pl/galeria/Ekrany-akustyczne i szanowni panowie będziecie wiedzieć o co ludziom czyt. obywatelom Rzeszowa biega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriss Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: 88.156.161.* 09.02.08, 15:46 Polecam panom od przepisów wycieczkę do Radomia. Tam chyba obowiazują inne przepisy unijne niż w Rzeszowie. Na drodze wyjazdowej montowane są identyczne ekrany jak w Rzeszowie tyl że stawia sie je w terenie gdzie NIE MA BLOKÓW MIESZKALNYCH ,a jeśli w odległosci ok.40 metrów od ekranu jest domek jednorodzinny to w tym miejscu ekrany zielone sa przerwane pasem z Plexi tak ŻEBY BYŁ DOSTĘPNY WIDOK NA DROGĘ.Jechałem tamtędy wczoraj. Widocznie tam ktoś ma mózg a tu nie. I to ciągłe udawanie przez urzędników że nie wiedzą o co chodzi. Ogladałem "Interwencje" w TVP3 - urzędnicy o tym że muszą byc ekrany bo takie jest prawo. Tumany jedne zrozumcie wreszcie że MIESZKAŃCY NIE CHCĄ ZIELONYCH ŚCIAN TYLKO PRZEZROCZYSTE. Tak trudno zrozumiec ze spór dotyczy zamiany wełny na plexi , a nie tego co mówi prawo o obecnosci ekranów i przepisów unijnych!!! Jak się nie chce to nic nie dociera pod wieczko. Zastawcie sobie całe miasto jeśli jest za głośno ale szybami a nie zielonymi g...nami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: 88.156.161.* 09.02.08, 16:06 Zamieńcie zielona wełnę na plexi a skończą sie protesty i problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: *.ostnet.pl 10.02.08, 08:49 Poczekajcie to nie na tym koniec.Zobaczycie jakie bęndą zmalowane tapetami niech przyjdą wybory .Bęndą mieli pijaki gdzie pić i się chować.Za tymi zasłonami będzie się odbywało wiele zła.Czas pokarze usłyszycie nieraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafaelog Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: *.enformatic.pl 16.02.08, 18:47 Tyle lat nie było ekranów i dało jakoś się żyć. Teraz wymyślili sobie ekrany. A jak będzie wyglądać trasa rowerowa schowana za tymi ekranami. Będzie jechać się jak w tunelu. Nie wiedzą co już z pieniędzmi chyba robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :: Re: Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: 84.38.160.* 18.02.08, 11:43 A TADEK Z RYSKIEM MAJą WAS WSZYSTKICH WE... W DUPIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Precz z wandalizmem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 22:02 Te ekrany są niezgodne z prawem budowlanym. Niszczą nam Rzeszowiakom miasto. Widziałem wiele domów, które mają to unijne świństwo metr przed oknem. PRECZ Z UNIJNĄ DYKTATÓRĄ, PRECZ Z EKRANAMI W MIASTACH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: 88.156.161.* 16.03.08, 23:09 No i zamontowali to gó.. przed moim balkonem ,gó.. widać a ciszej to chyba jest w sraczu u Ferenca bo na pewno nie u mnie. Ciszej było zanim wyrąbali choinki ze skarpy. Teraz przez tą pieprzoną ścianę słychać jeszcze głośniej niż przez drzewa. Barany z Zarządu Zieleni - kto wam dał w łapę za ten przetarg na to zielone gó..??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskana Re: Zrezygnowanie z ekranów nie wchodzi w grę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 09:50 Drodzy mieszkańcy Rzeszowa, ja też jestem mieszkanką Rzeszowa i tak jak przed Waszymi blokami, tak również przed moim blokiem zostały zamontowane wysokie, ciemne ekrany akustyczne wygłuszające hałas. Początkowo ja także buntowałam się tak jak Wy i pisałam pisma do Pana Prezydenta Ferenca o pomoc w wymianie tych ciemnych ekranów na przezroczyste. Dopiero wówczas, kiedy spotkałam młodego, sympatycznego bardzo mądrego mężczyznę, który zajmuje ważne stanowisko w waszym mieście, a którego często widzę w Telewizji Rzeszów. I właśnie młody, mądry człowiek, uświadomił mnie, że zamontowywanie względnie wymiana tych nieszczęsnych ekranów wygłuszających hałas, nie jest uzależniona tylko od Pana Prezydenta Ferenca, ale od wielu innych osób. Uwierzyłam temu młodemu mężczyźnie, i teraz jest mi bardzo przykro i wstydzę się sama za siebie, że byłam taka nierozsądna. Dlatego bardzo proszę tych wszystkich mieszkańców naszego miasta, którzy maja takie pojęcie o tych ekranach akustycznych, jakie je miałam wcześniej o nie wypisywanie w Internetach czy w jakikolwiek innych mediach przykrych, obraźliwych słów pod adresem Pana Prezydenta Ferenca, bo jest to bardzo krzywdzące i niesprawiedliwe. Pan Prezydent Ferenc jest wspaniałym gospodarzem naszego miasta, bardzo dobry i mądrym człowiekiem i nie zasługuje na to, żeby były wypisywanie pod jego adresem, różne ubliżające jego osobie słowa. Drodzy mieszkańcy Rzeszowa, jeśli kiedyś Pan Prezydent Ferenc odejdzie z tego bardzo trudnego i odpowiedzialnego stanowiska to nasze miasto będzie musiało bardzo długo czekać na drugiego wspaniałego gospodarza i bardzo mądrego i dobrego człowieka jakim jest Pan Prezydent Ferenc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lmit-przejazdem kultura rzeszowiaków IP: 82.160.83.* 12.04.08, 16:19 rzadko spotyka się tak butnych,pewnych siebie w swej ograniczoności ludzi.Tak niemiło wspominam kierownictwo hali Podpromie.Nie dorastaja do dzisiejszych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś