Dodaj do ulubionych

Na rynek damy więcej sił

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 19:37
to żem się uśmiał tym wywiadem. W sumie oni nic nie wiedzą albo nie chcą się
przyznać do błędu. Teraz przez dwa weekendy zobaczymy wmocnione patrole a
później wszystko wróci do normy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Darex Re: Na rynek damy więcej sił IP: *.19.165.83.osk.enformatic.pl 08.07.08, 19:43
      kpiny panie Tworzydlo!jak tak macie dzialac za pieniadz podatnikow to rozwiazcie
      ten cyrk i idzcie do domu!!!!to sa kpiny a nie policja!!!
    • Gość: revenant Na rynek damy więcej sił IP: *.nm.e-zet.pl 08.07.08, 19:47
      Co za buta bije z PANA Adama. Bezsilność i bezradność bije z każdej wypowiedzi
      poziom intelektualny -0 moralny +0 ogólnie mówiąc ZERO kolejny punkt dla
      szmaciarzy z resovii. Prawda niestety kole w oczy i policja to widzi.
      Oczywiście dobra mina do złej gry. To co oni sobie ustalą MUSI się potwierdzić
      z ich durnymi pomysłami i zakładaniem sytuacji, że tak było jak oni myślą a
      nie jak było i jest faktycznie co, każdy widzi i wie!!!!!! Rewelacja. To może
      ja przypomnę i gazecie i wam mości stróże jak załatwiliście moją sprawę kilka
      lat temu gdzie tez zostałem pokrzywdzony przez resoviackie ścierwo!!!! Bardzo
      chętnie bym się tymi informacjami podzielił tylko z kim? Dodam że też sprawa
      była na ulicy pod planetą.
    • Gość: postronny Na rynek damy więcej sił IP: *.tktelekom.pl 08.07.08, 20:02
      To zwykłe porachunki małych krętaczy a poniewiera się polcję. Brawo
      Adaś - tak trzymać
      • Gość: ms Re: Na rynek damy więcej sił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 20:14
        dodaj "Postronny": Ps. Kiedy Adas znowu pijemy?
        bedziecie sie mogli pouzalac, jakie te ludzie złe, pracy od was wymagają.
    • sceptyk31 Na rynek damy więcej sił 08.07.08, 20:05
      Mieszkańcom Rzeszowa wypada złożyć wyrazy współczucia. Bo
      komendant taki sam bystrzacha jak i jego rzecznik, nie bardzo wie
      po co jest ta cała policja. No i ma króciutką pamięc - wystarczy
      poszperać w internecie jak nie pamięta.
    • Gość: ms Re: Na rynek damy więcej sił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 20:09
      Ja pierdziuuu! Za taki wywiad to sie nalezy taczka z gnojem! Wielka szkoda, ze
      to nie byl jednak wywiad telewizyjny. Obraz lepiej przemawia do ludzi niz slowo
      pisane. Gdyby bylo widac te nieporadnosc w tych wymijajacych wypowiedziach. Ach,
      cos w sam raz na antene TVN! (bo nasza TV Rzeszów jedyne na co stac to radosne
      "supernjusy" o pielgrzymkach rowerowych opatrzone usmiechnieta zapowiedza
      spikerki. TV Bialorus;])
      • olias Re: Na rynek damy więcej sił 08.07.08, 23:17
        pani Olejnik podpowiedzieć następnego gościa. ale byśmy mieli ubaw.
    • Gość: kk Na rynek damy więcej sił IP: *.res.pl 08.07.08, 20:44
      nie robi nic policja i zreszta nie tylko w tej sprawie. A
      zaslanianie sie dobrem sledztwa to smieszne.Wiemy przeciez ze jak
      kazdy tez sie boja by nie oberwac -normalka , ale niech nie kryja
      jedni drugich.
      • Gość: ja Re: Na rynek damy więcej sił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 21:13
        Ale przyznac mozna ,ze wypowiedzi "szefa" są wielce yntelygentne
        inaczej:].
        I zgadzam sie z tym ,ze sie boją ale swoje statysyki dzielnie
        poprawiaja zatrzymaniami ledwo trzymajacych sie na nogach
        żuli,wychudzonych panków pijacych wina na plantach ewentualnie co
        nalezy do zadkośći zwijaja z ławek przed blokami siedzace tam 13
        letnie dzieci w dresikach bo do takich starszych w kategoriach
        wagowych powyżej 80 kg to juz strach podejść,,,
    • Gość: obywatell Na rynek damy więcej sił IP: 79.139.57.* 08.07.08, 21:45
      "Czyja to opinia, że jesteśmy bierni?" czy ten komendant jest ślepy czy ma
      problemy z logicznym myśleniem??? Pół Rzeszowa o tym mówi, piszą o tym
      wszystkie regionalne gazety, telewizja i on jeszcze pyta czyja to opinia? Czy
      w policji pracuje chociaż jeden inteligentny człowiek bo ten pan ma myslenie i
      kojarzenie faktów na poziomi pięciolatka.
      Po tym wywiadzie jestem już pewien, że nie dość że policja nie robi nic,
      dodatkowo ośmiesza się kretyńskimi wypowiedziami (bo nazwać tego
      "nieprzemyślane" to za mało) to jeszcze sam komendant pokazuje poziom równy
      swoim niezbyt lotnym pracownikom. Za bierność, nie podejmowanie działań,
      krycie partactwa i publiczne zarzucanie kłamstwa naocznym świadkom komendant
      powinien stracić stanowisko.
      • Gość: rzeszowiak Re: Na rynek damy więcej sił IP: *.wsiz.rzeszow.pl 09.07.08, 09:45
        Najlepiej niech komendant zapłaci odszkodowanie z własnej kieszeni. Wydaje mi
        się że następnym razem nie doszłoby do takiej sytuacji.
    • Gość: rzeszowiak Re: Na rynek damy więcej sił IP: 79.139.62.* 08.07.08, 22:58
      policja dała du....y i tyle, a Tworzydło zamiast sie do tego
      przyznac i powiedziec sory, wyciągniemy konsekwencje to brnie w
      głupie kłamstwa, wstyd. Mam nadzieje całe to zajście nauczy policje
      większego zdecydowania w działaniu a rynek nie bedzie wyglądał jak
      Chicago z początku XXw
    • Gość: Ryszard Szefie Tworzydlo przestan pie...c!!!!!!!!!!! IP: *.pul.tke.pl 08.07.08, 23:01
      Wezcie dupy w troki i patrolujcie ulice, bo to co sie od kilku lat
      dzieje w okolicach rynku to wolna amerykanka. Chuligani nagminnie
      wam uciekaja, bo nie chcecie lub boicie sie ich lapac!! Wiele osob
      widzialo tych bandziorow jak uciekli do tej speluny Corridy gdzie
      ochrona jest w zmowie z bandziorami od lat. Nawet do bledu nie
      umiecie sie przyznac, macie na kasetach bandziorow od 3 dni i
      wytropic ich nie potraficie co podwarza wasze kwalifikacje.
      Jestescie banda nieudacznikow i tyle w tym temacie.
    • olias Na rynek damy więcej sił 08.07.08, 23:14
      Kermit chodzi po knajpach i chwali się że redakcja Muppet Show chce
      zatrudnić komendanta rzeszowskiej policji u siebie na etacie. ma być
      rzecznikiem prasowym Muppet Show.
      • Gość: Gringo Re: Na rynek damy więcej sił IP: *.intertele.pl 09.07.08, 00:07
        Ślubowanie, szkolenie, ideały wszystko to było iluzją którą mamią, a
        potem jest szara policyjna rzeczywistość. Policja upada coraz niżej
        i boli mnie to bardzo. Głupszego tłumaczenia niż komendanta i
        rzecznika dawno już nie widziałem.
    • Gość: ja Na rynek damy więcej sił IP: *.19.165.83.osk.enformatic.pl 09.07.08, 00:52
      nie wiem co to znaczy Szef Rzeszowskich Policjantów ale wiem ze
      takich bzdur nie opowiadalby Janusz Kawalec podobno teraz gdzies w
      Swietokrzyskim. napastliwy ton odpowiedzi policjanta swiadczy o
      dobrej pisowskiej szkole/ niedouczony ziober/. spytam: a nauki prawa
      gdzies osoba pobierala? mozemy publicznie sobie udowdnic ze to co
      mowi to GOWNO PRAWDA. jak by co to odsylam do autorytetu Pana
      zastepcy Prok Okreg. mgr Jana Lyszczka
    • Gość: ___ Na rynek damy więcej sił IP: *.wsiz.rzeszow.pl 09.07.08, 09:34
      Ciekawe czy Pan Adam Tworzydło tak samo biernie by się zachował, gdyby pobito
      jego znajomych. Coś mi się wydaje, że gdyby o Niego chodziło to zaraz na rynku
      pojawiłaby się połowa policji i sprawdziliby wszystkie lokale i każdą ławeczkę.
    • Gość: lukasz przeszly mnie ciarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 09:42
      dobry ten dziennikarz!! tak tego policjanta przycisnął...
    • Gość: nautil9999 Na rynek damy więcej sił IP: 195.136.36.* 09.07.08, 10:22
      Głupotą było myśleć, że policja łapie przestępców. W Rzeszowie nie
      jest bezpiecznie!!! Policjancie w pierwszej kolejności chronią
      własne tyłki. Co za bierność i bezradność! Filmy typu „Biuro
      śledcze”, czy „Kryminalni” powinny być zakazane. Taka policja to
      fikcja!
    • Gość: ase Na rynek damy więcej sił IP: 84.38.160.* 09.07.08, 11:55
      Kolejny nadęty policjant wypowiedział się zasłaniając się dobrem sledztwa w
      sprawie pobicia - oczekujemy efektów a nie nadętych póz umundurowanych
      nieodpowiedzialnych ludzi - tu chodzi o zdrowie i życie ludzi -Ci bandyci
      powinni juz siedziec !!!!
      • Gość: realista Rzeszów to male miasto IP: *.nm.e-zet.pl 09.07.08, 13:51
        Kazdy z tych huliganow jest na 100% znany policji, czekam tylko na
        wydarzenie (oby do tego nei doszlo) ze obija jeszcze kilka osob i
        policja powie ze byli znani policji (to stwierdzenie zawsze mnie
        smieszylo). W takim miescie jak Rzeszow tacy ludzie po takiej akcji
        juz dawno powinni siedziec na dolku, mowa jest tu o nagraniach
        video, montuje sie kamery po to zeby w razie takiej sytuacji
        odtworzyc, zidentyfikowac napastnikow, zobaczyc co sie wlasciwie
        dzialo. Sytuacja z tymi ludzmi trwa juz dobrych kilka lat i powtarza
        sie. W rynku tez sa kamery i mozna to sprawdzic. Pozdrawiam.
    • Gość: Bezowy Za coś takiego powinny lecieć głowy !!! IP: *.nat.rsk.pl 09.07.08, 15:21
      "Zbieramy informacje, a one muszą się zgadzać z ustaleniami postępowania".

szok!!! zbieramy sobie takie informacje które potwierdzą to co chcemy, żeby potwierdziły? (to co sobie ustaliliśmy?) Toż to przyznanie się do współpracy z przestępcami! Jakiś specjalny pion CBŚ powinien sie tym zająć (czy tam co innego - nie znam się na funkcjonowaniu struktur policji)

"Czy jeżeli jednak potwierdzi się, że bandyci uciekli do lokalu, funkcjonariusze zostaną ukarani?

- Jeżeli takie zeznania będą i my je potwierdzimy, to na pewno tak."

no to już wiemy, że nie potwierdzicie bo nie zgadzają sie z waszymi ustaleniami.

"...to było nieprzyjemne zajście, chuligański wybryk - mówi w rozmowie z Gazetą szef rzeszowskich policjantów Adam Tworzydło"

To przypominam panu komendantowi do czego powołane zostały sądy 24 godzinne. Właśnie do skutecznego i szybkiego karania pospolitych bandziorków. No tak, ale oni muszą przed obliczem tego sądu stanąć! A po co ryzykować jak zawsze można urządzić polowanie na rowerzystów wracających z działkowego grila po dwóch piwach. Taki rowerzysta jest grzeczny, nie robi problemów, nie przypierniczy bejsbolem czy inną maczugą...O tak! Takich łapcie. Na dołek, rano do prokuratora, za chwilę sąd, zabranie prawka na 3 lata , wysoka grzywna, koszty postępowania sądowego i pół roku prac społecznych, no i oczywiście w papierach ma - karany!!! (znam osobiście takie przypadki!)To nic, że do tej pory uczciwy obywatel i porządny człowiek - teraz będzie przestępcą! a policja bedzie miała robotę, no i będzie skuteczna! A to na Rynku to tylko takie "nieprzyjemne zajście"...
      A wszystko to z naszych podatków, KREW MNIE ZALEWA
      • Gość: 321 Re: Za coś takiego powinny lecieć głowy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 17:16
        Zanim zaczniesz ferować wyroki, to odrobinkę zapoznaj się z prawem.
        Bawisz się w cytowanie to ja też pozwolę sobie zacytować Ciebie.

"A po co ryzykować jak zawsze można urządzić polowanie na rowerzystów
        wracających z działkowego grila po dwóch piwach. Taki rowerzysta jest grzeczny,
        nie robi problemów, nie przypierniczy bejsbolem czy inną maczugą...O tak! Takich
        łapcie. Na dołek, rano do prokuratora, za chwilę sąd, zabranie prawka na 3 lata
        , wysoka grzywna, koszty postępowania sądowego i pół roku prac społecznych, no i
        oczywiście w papierach ma - karany!!!"

1-Czy kiedyś w jechałeś przez wieś wieczorem?
        2-Sąd 24 godz.to dla sądu od wpłynięcia "papierków" od prokuratury a nie od
        czasu złapania cyklisty. Popatrz w statystyki średnio to jest 2,5 dnia.
        3- niech Cię dalej krew zalewa ale to kasa tylko dla kancelarii adwokackich i
        tylko oni na tym mają zysk.

Każdy mierny który odrobinę miał do czynienia z prawem zna arkana idiotyzmu 24
        godz. sądów.

Tylko mnie sz..k t..fia.
        Gdzie rzecznik prasowy, który powinien takie proste sprawy wyłuszczyć na forum.
        Po to jest rzecznikiem aby też odwiedzać fora i prostować pewne sprawy.
        Trudno ma funkcję rzecznika - stopień wyższego oficera - wysoka gaża - niech
        siada przed klawiaturą i tłumaczy poczynania policji. Taką ma funkcję.
        • Gość: Bezowy Re: Mam prawo żądać skutecznej policji IP: *.nat.rsk.pl 09.07.08, 18:35
          "Zanim zaczniesz ferować wyroki, to odrobinkę zapoznaj się z prawem.
          Bawisz się w cytowanie to ja też pozwolę sobie zacytować Ciebie."

Nie jestem prawnikiem tylko obywatelem płacącym podatki (podobnie jak ci Turcy od kebabów) i domagam się ścigania przestępców. Nie feruję wyroków tylko wyrażam swoje zdanie i niezadowolenie. Tak to juz się dzieje w cywilizowanym świecie, że jak prawo jest złe to naród wyraża swoja dezaprobatę i doprowadza do jego zmiany. To naród ustala i stanowi prawo oraz finansuje organy do jego egzekwowania.

"1-Czy kiedyś w jechałeś przez wieś wieczorem?"

Podejrzewam, że chodzi Tobie o to, że tabuny pijanych rolników na rowerach są istną plagą i stanowią istotne niebezpieczeństwo. Moge się zgodzić, co wiecej uważam, że powinni być karani. Ale w porównaniu do wyczynów takich jak na Rynku to żadni z nich przestępcy, a karani są nieproporcjonalnie surowo w porównaniu do tych "chuliganów". Ale za to statystyki rosną...

"2-Sąd 24 godz.to dla sądu od wpłynięcia "papierków" od prokuratury a nie od czasu złapania cyklisty. Popatrz w statystyki średnio to jest 2,5 dnia."

Tak czy siak minęło już 3,5 dnia od napadu i co? I nic! Jestem podobnie jak większość zbulwersowany i chyba jednak nie bez podstaw, prawda? A co do sądów 24 godz. to obiecywano mi, że będą służyć jako skuteczne narzędzie w takich właśnie przypadkach. Czuję się oszukany.

"3- niech Cię dalej krew zalewa ale to kasa tylko dla kancelarii adwokackich i
          tylko oni na tym mają zysk."

Tutaj się nie rozumiemy. Nie chodzi mi o kasę dla adwokatów tylko o złe prawo i o to, że policja utrzymywana z m.in. moich podatków popełnia w mojej opini grzech bierności i nie korzysta (akurat w tym wypadku) z danych jej narzędzi (choćby i niedoskonałych) aby należycie załatwić sprawę. To opinia nie tylko moja, ale i większości opini społecznej. Coś w tym chyba musi być.

"Każdy mierny który odrobinę miał do czynienia z prawem zna arkana idiotyzmu 24
          godz. sądów."

Tutaj Masz pewno rację. Chciałbym tylko zaznaczyć, że nie mam ochoty mieć do czynienia z prawem, ale jeszcze bardziej nie mam ochoty spotykac na swojej drodze przestępców o poczuciu bezkarności.
          Pozdrawiam wszystkich (w tym i również Ciebie) chcących czuć się bezpiecznie i żądających skutecznych i należytych działań policji.
    • Gość: niezadowolony kamery są nic nie warte jeśli nikt ich nie dogląda IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 09.07.08, 22:14
      podam przykład:

jakiś rok po wydarzeniach w trygonie przełamałem się i poszedłem do tej
      speluny, żeby zobaczyć czy rzeczywiście nastąpiły zmiany. owszem, wystrój
      wnętrz się zmienił, ochrona chyba też, bo chłopcy wyglądali na grzecznych. Już
      nawet się ucieszyłem, ale później byłem świadkiem, jak na sali jakiś frajer
      przywalił lasce i to nie z liścia tylko pięścią. żenada. sprawca i koleżcy
      szybko się ulotnili (pewnie do corridy) i było po krzyku.

nie mam pretensji do policji ani innych służb.
      jaka płaca taka praca

ale coraz częściej myślę o zakupie broni (ostrej), choćby nielegalnie. może
      jak się parę kolan podziurawi to zmądrzeją głupcy.
      • Gość: 321 Do Bezowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 23:03
        Trudno się z Tobą nie zgodzić ale wybacz -

Cyt. "Tak czy siak minęło już 3,5 dnia od napadu i co? I nic! Jestem podobnie
        jak większość zbulwersowany i chyba jednak nie bez podstaw, prawda? A co do
        sądów 24 godz. to obiecywano mi, że będą służyć jako skuteczne narzędzie w
        takich właśnie przypadkach. Czuję się oszukany.

Masz prawo czuć się oszukany , tylko trzeba zauważyć, ze nikt nie został
        zatrzymany. Więc co do osądu i czasu trzeba niestety poczekać.

Mimo , że nie jestem miłośnikiem "władzy" i tez zgadzam się z pewną krytyką to
        mimo wszystko co niektórzy przeginają.Policjant nie jest rosołem czy barszczem
        aby go lubić ON ma robić swoje i tyle.
        Czasami zastanawiam się gdy czytam wypociny "miłośników" czy wyszedłbym, nie
        ważne w dzień czy w nocy gdyby ich nie było, a działanie sam się obronię gdy
        będę miał broń - to istne prawo dżungli.
        Mając rodzinę, dzieci, czasami jestem za zwiększeniem uprawnień dla dla
        "niebieskich"

Znowu zadaję pytanie - Gdzie jest rzecznik prasowy.

• Gość: G Na rynek damy więcej sił IP: 83.16.142.* 09.07.08, 23:21
      No prosze Was. Są potrzebni gdzie indziej? No to wystarczy przejsc
      sie wieczorami pod alejke pod kasztanami. I zoabczyc jak ciezko
      policja pracuje. Zenujace, ale prawdziwe. Juz nie mowie o ciezkiej
      pracy w dzien na kebabie lub w mcdonaldzie. Bardzo sie przemeczajac
      jedzac takie ciezkie rzeczy to fakt. Juz mistrzostwem swiata jest
      dzialanie policji w okolicy wisloka - tajniacy jezdza i scigaja
      mlodziez ktora pije sobie spokojnie piwko nad rzeka. TO jest masakra
      jakas . I oni musza byc gdzie indziej . Gdzie? scigac dzieci za piwo
      czy jesc w fastF. ? albo stac biernie na alejce pod kasztanami?
      ZENADA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka