Gość: albiemu Co dalej z mieleckim schroniskiem dla zwierząt? IP: *.nm.e-zet.pl 17.07.08, 18:07 A ja mam prośbę do wladz miasta - Panie Preyzdencie ... cyz naprawde nie da sie przyspieszyc finalizacji zakupu ... ja wiem ze cale urzednicze procedury wymagaja czasu ale to nie Wy a mieleckie zwierzeta tego czasu nie maja .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albiemu Co dalej z mieleckim schroniskiem dla zwierząt? IP: *.nm.e-zet.pl 17.07.08, 18:32 ja wciąż uwierzyć nie mogę, że nie docenia się takich kierowników jak mieleckiego schroniska - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanabi Co dalej z mieleckim schroniskiem dla zwierząt? IP: 62.233.132.* 21.07.08, 00:28 Mam kotka z Mielca, ogłoszono go w internecie, ktos chciał mu znaleść dom, przyjechałam z daleka, nie mogliśmy z męzem trafić jedżąc jak się okazało wokól schroniska, ludzie zaczepiani (bardzo blisko) nie wiedzieli gdzie to jest,nie słychać było szczekania a tak podobno przeszkadzają psy. Poraża mie postawa lekarza ? weterynarii. Zamknąć schronisko, bo im tam źle. Lepiej im będzie z powrotem na ulicy a może je wytruc, wystrzelać, może co drugiego, a może te z krzywym ogonem, albo rude. W końcu to dla dobra zwierząt pan doktor się tak stara. Wdeptać w błoto zaangażowanie ludzi pracujących w schronisku, upokorzyć, wydać niemożliwe do zrealizowania zalecenia. Wszystko można zniszczyć, tylko po co udawać że to dla dobra zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Co dalej z mieleckim schroniskiem dla zwierzą IP: *.is.net.pl 21.07.08, 13:11 W sobote odwiedziłam schronisko ponownie. Chciałam się przekonac jak naprawde jest, a przy okazji odwiedzić mojego wirtualnego podopiecznego Saifa. Sprawozdnie z pobytu zamieściłam na forum dogomanii, ale za namową postanowiłam przekleić mój post tutaj, ponieważ oddaje on prawdziwy obraz tego jak tam jest. Oto on: "SŁUCHAJCIE!!!! Jestem pod tak wielkim wrażeniem pobytu w schronisku, ze naprawdę nie wiem od czego zacząć! Chyba więc zaczne od początku, czyli przedstawię Wam historię mojego wirtualnego podopiecznego ... Saifka. Przepraszam, będzie troche prywaty, ale bez tego moje opowiadanie byłoby niepełne . Otóz pół roku temu wybrałam sobie z galerii mieleckiej pieska, który był juz rok w schronisku, a w galerii spadł na strone 8. Wyglądał tak: [fot.] Napisałam email, zrobiono zdjęcia z potwierdzeniem czy to o tego psiaka chodzi. Dostałam takie zdjęcia: [fot.] Pies bał sie swojego cienia... Po jakichs dwóch miesiącach bedąc w Mielcu odwiedziłam moją psią bidę, która na nasz widok postanowiła stanowić jednośc z siatką ogrodzeniową swojego boksu... Cierpiał jak sie go dotykało, głaskało. Był jedbnym wielkim kłębkiem nerwów... Podczas tego pobytu, i potem tu na forum prosiłam, żeby czasem ktoś przechodząc coś tam do niego powiedział, lub tylko poprostu uśmiechnął się do niego. Jego boks był prawie na końcu schroniska. Jadąc do niego dzisiaj nie miałam wielkich nadziei, że będzie inaczej niż parę miesięcy wcześniej... Jakiez było moje zdziwienie, gdy Saifek czekał na mnie w korytarzu schroniska na mój widok MERDAJĄCY OGONEM! Stwierdziłam, że mam zwidy! Podmienili mi psa!!! Otóż nie! Piesek nie boi sie juz ludzi!!! Łasi się!!! Prosi o głaskanie!!! Chodzi koło nogi!!! BIEGA ZA CZŁOWIEKIEM!!!! No i najważniejsze!!!! NIE BOI SIĘ WYJŚC POZA BRAMĘ NA NIEZNANY TEREN!!!! A wygląda teraz tak! [fot.] Nie umiem wklejać zdjęć ale myslę, że jakimś cudem sie do nich dostaniecie (te nogi są mojego TZ, czyli osoby nieznanej i zupełnie obcej dla Saifka) Byłam wniebowzięta!!! Zdjęcia nie oddają az tak rzeczywistości. Teraz Saifek powinien nazywac sie Klusek Żartuję oczywiście. Od dzis dla nas jest dwojga imion. Saif Klusek nie brzmi najlepiej, ale najlepiej oddaje rzeczywistośc. Pies jest poprostu "słusznej" wagi Jest jeden wniosek jaki wyciagnęliśmy z moim TZ w drodze powrotnej do domu! NIGDY W CAŁYM NASZYM ŻYCIU NIE UDAŁO NAM SIĘ ZAINWESTOWAĆ TAK DOBRZE NASZYCH PIENIĘDZY!!!! Naprawdę każda złotówka przekazana na to schronisko to jest złotówka BARDZO DOBRZE ZAINWESTOWANA!!!! To jaka pracę ci ludzie wkładają w to schronisko!!! Brak słów!!! Padam na twarz i naprawdę WIELKI SZACUNEK! Przepraszam, ten post jest bez ładu i składu, ale piszę w emocjach i (prawie) na gorąco! Oczywiście wymiziałm jeszcze milion innych psiaków, które przebywały w budynku i przed nim, Spędzilismy tam prawie 2 godziny! Nawet sie nie spostrzegłam kiedy minęły! bardzo przepraszam za to pracowników schroniska! Ehh... Złoci ludzie naprawdę!" Koniec cytatu. Jeśli jest Wam bliski los bezdomnych psów i kotów zapraszam na forum dogomanii. Jest tam wątek poświęcony pieskom z Mielca. Udzielają sie w nim wolontariusze i wirtualni opiekunowie, którzy w różny sposób pomagaja psom z Mielca. Co najciekawsze, dzięki możliwościom internetu, moga pomagac ludzie mieszkający poza granicami Polski. Szukają oni domów dla psiaków mieszkających w Mieleckim schronisku. Niemożliwe? Dlaczego nie. Przecież założyć allegro dla psiaka można równiez mieszkając daleko. Jaki z tego wniosek? Pomagać można na odległość i wiele osób to czyni. Dlaczego więc Włodarze Mielca, choć są na miejscu, tego nie robią??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kastor Co dalej z mieleckim schroniskiem dla zwierząt? IP: *.gl.digi.pl 21.07.08, 13:40 Zamykanie schroniska to zbrodnia!!! Opanujcie sie ludzie... przeciez psy to zywe istoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olccia Re: Co dalej z mieleckim schroniskiem dla zwierzą IP: *.ko.rzeszow.pl 22.07.08, 14:21 TAK!!!!!!!!!!!TAK!!!!!!!!!!!TAK!!!!!!!!!!! DLA MIELECKIEGO SCHRONISKA nie - dla urzędniczej niewrażliwości, obietnic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika z fundacj Co dalej z mieleckim schroniskiem dla zwierząt? IP: *.skomur.pl 23.07.08, 00:45 nie trzeba budowac nowych schronisk trzeba znalezc srodki na zabiegi sterylizacji kastracji psow kotów tzw bezpłatne talony na zabiegi tego jest ciagle za mało a taniej jest zapobiegac niz leczyc sami prowadzimy azyl dla zwierzat i nasze suczki sa sterylizowane psy kastrowane koty również bo tylko tak można ograniczyc bezdomnosc mimo ze nie mamy swojego lekarza weterynarii umożliwiamy ludziom tansze sterylizacje nasz azyl jest utzymywany społecznie a wszystkie srodki które mamy przeznaczamy na sterylizacje ubolewam nad tym ze w wielu schroniskach nie sterylizuje sie zwierzat i to jest straszne dominika z fundacji medor w zgierzu www.medor.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukajzwierzaka Przygarnij psa IP: *.spray.pl 17.08.08, 18:53 Psy do oddania: www.szukajzwierzaka.pl Odpowiedz Link Zgłoś